Sizce bu durumda hatalı olan kişi ben miyim?

2018'de Yks'ye girdim ve hedefime ulaşmış olmama rağmen 2 tane halam başta olmak üzere ailem yüzünden, okumayı hiç istemediğim bir bölüm tercih ettim. Sonrasında ise azami süremi doldurduğum için okuldan atıldım. Okuldan atılacağım kesinleşince, vefat eden kuzenimin annesine mesajla " Allah sizin belanızı versin, inşallah benim yaşadığım durumu sizin çocuklarınız da yaşar. " diyerek beddua etmiştim. Bu sene ise tekrardan Yks'ye hazırlanıyordum, memleketime dönersem üstümde çok baskı olacağını düşündüğüm için Yks'ye de üniversite okuduğum şehirde hazırlandım. Ama ailem, dedem, babaannem, o halalarımdan biri, babam, annem her telefon görüşmemizde ders çalışmam konusunda baskı yapıyordu. Ben ise gerçekten canla başla çalışıyordum, ama bunu bir türlü aileme kabul ettiremiyordum. O halalarımdan 1 tanesinin kızı da benden 1 yıl sonra Adıyaman'da diş hekimliği kazanmıştı, sayısalcı olduğu için derslerinde başarılıydı. Onu her gördüğümde içim gidiyordu. Sonra bir gün ansızın Kahramanmaraş'ta deprem olduğunu ve kuzenimin oturduğu apartmanın yıkıldığını öğrendik. Babam, eniştem ve birkaç kişi daha hemen Adıyaman'a gitti; birkac gün sonra da kuzenimin vefat ettiğini öğrendik. Duyduğumda ben de çok üzülüp ağladım.
Sizce bu durumda hatalı olan kişi ben miyim?