2018'de Yks'ye girdim ve hedefime ulaşmış olmama rağmen 2 tane halam başta olmak üzere ailem yüzünden, okumayı hiç istemediğim bir bölüm tercih ettim. Sonrasında ise azami süremi doldurduğum için okuldan atıldım. Okuldan atılacağım kesinleşince, vefat eden kuzenimin annesine mesajla " Allah sizin belanızı versin, inşallah benim yaşadığım durumu sizin çocuklarınız da yaşar. " diyerek beddua etmiştim. Bu sene ise tekrardan Yks'ye hazırlanıyordum, memleketime dönersem üstümde çok baskı olacağını düşündüğüm için Yks'ye de üniversite okuduğum şehirde hazırlandım. Ama ailem, dedem, babaannem, o halalarımdan biri, babam, annem her telefon görüşmemizde ders çalışmam konusunda baskı yapıyordu. Ben ise gerçekten canla başla çalışıyordum, ama bunu bir türlü aileme kabul ettiremiyordum. O halalarımdan 1 tanesinin kızı da benden 1 yıl sonra Adıyaman'da diş hekimliği kazanmıştı, sayısalcı olduğu için derslerinde başarılıydı. Onu her gördüğümde içim gidiyordu. Sonra bir gün ansızın Kahramanmaraş'ta deprem olduğunu ve kuzenimin oturduğu apartmanın yıkıldığını öğrendik. Babam, eniştem ve birkaç kişi daha hemen Adıyaman'a gitti; birkac gün sonra da kuzenimin vefat ettiğini öğrendik. Duyduğumda ben de çok üzülüp ağladım.
AI Persona’ya Sor
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Değilsin. Bende benzer durumu yaşayıp yaşayanların çocuklarına beddua ettim. Beni de üniversite ye göndermiyorlar. Zeki denilem kızdım. Evli kuzenleirm annemi de doldurdu gönderme sakın diye. Çok ağır beddua ettim çocuklarına benim yaşadığım üzüntünün beterini yaşasınlar diye. Hayatım mahvoldu. Okumak istiyorum okuyamıyorum
Ama ben gerçekten böyle olmasını, halalarıma beddua etmeyi hiç istemezdim; ama bununla birlikte bu sene gerçekten ailem beni ders çalışmam konusunda çok sıkıyordu, o kuzenim ise sevdiği bir bölümde başarılı, idealleri olan biri olarak eğitimine devam ediyordu. Bu durum karşısında kahroluyordum.
Ama gerçekten kuzenimin başına böyle bir şey gelmesini hiç istemezdim. Buna biraz da ailem, üzerimde çok baskı yaparak sebep oldu.
Bende beddua etmek hiç istemezdim ama canımı çok yaktılar. Bak benim teyzemin oğlu üniversite de şu an kulüpler de karı kızla. Oğlu nişanlanıcsm diye aşırı açık giyinen bir kız getirdi. Ona da ahım tutmuştur. Kendi oğulları hayatını yaşadı. Ben saçım açık dşye yemediğim azar kanamadı. Akraba akreptir Allah hepsinin belasını versin
Teyzemin oğlu ile kardeş gibiydik ondan da soğudum. Annemin enişteleir bile bana karıştı kızları ile konuşmayı kestim. İnsan evet sinir oluyor. Ben okula bile gidemedim. Halalarım çok iyi benim Allah razı olsun. Babamı azarladılar bu çocuğu okutacaksın diye. Onlar ikna etti biraz 3. kez giricem mecbur sınava. Halamın kocası gerekirse be okutacağım seni dedi. Bedduayı ben hak edene ederim o kuzenimin çocukları inşallah inşallah hayatta hep mutsuz olur daha 5 6 yaşında çocuklar ama umrumda değil çok çektim be
Senin ile alakalı değildir belki. Benim de kuzenleirm kapalıydı babam tırnakları etmezsin derdi açığım diye. Hepsi açıldı üniversiteye gidince çok açık giyiniyorlar. Bence de bedduam tuttu ama annem senin ile alakalı değildir diyor. Bir de akrabalar büyü yapmış ben böyle yobazlık görmedim nefret ettim hepsinden şrszler ölünce merazlaeına dahi gitmem. Okumak en büyük hayalimdi ağlıyorum sürekli
Benim de en büyük hayalim gönlüne göre bir üniversite hayatımın olmasıydı, ama biraz babam ve annemden kaynaklı, biraz da o 2 halamdan kaynaklı olmadı.
Hayallerimin birçoğu suya düştü.
Bu sene ise kardeşim yaşında çocuklarla aynı sıralarda tekrardan Yks'ye hazırlanıyordum. Inşallah sınavdan istediğim gibi bir sonuç alırım ve artık ben de geleceğe dair adımlar atarım.
Aksi takdirde aklım geçmişte yaşadığım hayal kırıklığından kolay kolay kurtulamaz.
İzin vermiyorlardı ama yine vermeyecekler o zaman? Ben çok baskı gördüm anlatamam. Tek hayalimdi gitmek şehir dışına okuyup. Ortaokul da soru paylaşıyordum hatta üniversite de gideceğim diye. 3. girşlim olacak zor ikna ettim ailemi gerekirse 5 kez gireceğim Def olup gidicem ama. Akrabalara desen konuşmuyorum bayağıdır Allah belalarını versin
Bende yaşa çok takılıyorum da yapacak bir şey yok.
Bu saatten sonra pek karışmazlar, çünkü bir de ilk üniversitemden kendi ısrarımla İzmir'de bir üniversiteye yatay geçiş yaptım ve neredeyse tüm konularda özgürleştim, artık neredeyse hiç kimse bana söz geçiremiyor. Geçenlerde babaannem de bana " Hakkında hayırlısı olsun, bu kez öyle bu bölümü oku, şu bölümü oku diye baskı yapmayız " gibisinden bir şey söyledi.
Ne güzel bende umarım öyle olurum
Inşallah senin de gönlüne göre olur. Allah hiçbirimizi hayal kırıklığına uğratmasın, hiçbirimizin yüzünü soldurmasın... 🙏
Amin :) ikimiz için de hayırlısı