Ben olmam.
Sorunlar çıkar.
Siyaset elbet konuşulur bir yerde.
Sorunlar çıkar.
Siyaset elbet konuşulur bir yerde.
olmustu çok tartısıoduk o gardrop atatürküsüydü dine atatürk ü baz alarak arap gericiliği diodu. birde izmirliydi. bende ona gercek atatürkcülüğün dinsizlik olmadığını öğrettim... kızı deistlikten dinini bilen ama uygulamayan biri haline getirdim. kısın fransaya ailesinin yanına döndü ve tekrar fabrika ayarlarına döndü gittikten sonra daha görüşmek istemediğini drslerine engel olduğumu dedi. sonra masraf edip kızı okuduğu üniversitenin orada süpriz yapim dedim. beyaz gül almıstım temizliği ve masumiyeti belli ettiği için çünki o benim narinimdi. üniversite önünde 4 saat bekledim malum yurt dısında olduğumdan telimde çekmiordu. fransızcada bilmiordum... bunu otobüs durağında uzun boylu esmer bir kas yığını çocukla gördüm. sarmas dolas. yanına yakınlastım... bu beni gördü hemen yanıma geldi elimdeki güle baktı. biliodu ona beyaz gülüm dediğimi. ve nasıl ve neden geldiğimi sordu... bişey demedim.. elimdeki gülü ona uzattım. 2 satırlık şiir ezberlemiştim yıllar önce çocukluğumda onu söyledim ona :
Gönlümle bas basa düsündüm demin
Artik bir sihirsiz nefes gibisin
Simdi kal içinde bombos kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin
Maziye karisip sevda yeminim
Bir anda unuttum seni eminim
Kalbimde kalbine yok bile kinim
Bence artik sende herkes gibisin
dedimm kızardı. o arada erkek arkadası geldi. bişeler dedi... bana o kahpe dediki. bak ben sana uyamam ben dindar biri değilim. basına buyruk birisiyim, bağlanamam kolay kolay. hem allahın bile bazen olmadığını düşünüorum dedi. beni teselli etmek, uyusmadığımızı belitmek amacıyla... ona şöyle dedim:
O İNANMADIĞIN ALLAH VARYA HANİ YERE ÇEKİM KUVVETİNİ, VE AYNI YERDEKİ SUYA KALDIRMA GÜCÜNÜ VEREN ALLAH ELBET BANADA SENİN YOKLUĞUNU KALDIRMA GÜCÜNÜ VERİR SEN RAHAT OL dedim. Ve geri geldim ucakla o akşam ama ağladım üzüldm. kahroldum. gecen yıl subat ayında yasadım bu olayı... 10 gün önce mesaj atmıs. nasılsın die... bıraktığın gibiyim yazıp telimden engelledim numarasını... :,(
kahpe değilse sorun olmaz. siyasi görüş hiçbir zaman hem sunuda söylim bir otobüs düşün istanbuldan ankaraya giden.. içideki yolcularıda sen ben ve türkiye düşün bu otobüsn güzergahı önceden belli ha akp ha chp bdp veya mhp bu otobüsü o güzargahta götürecek birer şoförler. ama otobüs aynı yere gidecek.. abd nin çizdiği yoldan dısarı çıkmayacak.. siyasetciler sadece bize seçim hakkı sunulmus havasını yaratmak için varlar bunu unutma...
Tabi ki olabilir fakat, bazı kutuplar ve taraflar vardır. Ben daha önce oldum düşüncelerimizde ki ortak fikirleri ortaya koyduk. İkimizde de vatan sevgisi olduğu tartışılmazdı ve bu yüzden tartışma büyümedi. aramızda tartışma oldu ama bir daha siyaset konuşmamaya karar verdik. Fakat dediğim gibi kutuplar vardır. Mesela Bir CHP' li İle MHP'li ilişki yaşayabilir. Yani ortak kavramlar vardır. Veya bir MHP'li ile AKP'li ilişki yaşayabilir. Ama siz asla bir MHP'li ile bdpliyi yan yana koyamazsınız onlar birbirlerini boğazlarlar :)
Arkadaş olurum ama yakın arkadaş veya sevgili olmam. Bir eylem olacak beraber gitmek isteyeceksin, sürekli konuşuyorsun konu siyasete gelecek, elinde telefon haber sayfalarında gezdiğin ve okudukların hakkında yorum yaptığın zamanlar olacak. Rahatsızlık sebebi, aynı yerde durmak şart değil belki ama bir şekilde aynı yere bakabiliyor olmak şart. Sevgilinle dizi, film, kitap konuşabilmek istersin mesela, bu da onun gibi. Görüşlere saygılıyım ancak yanımda en ince ayrıntısına kadar olmasa da temel konularda aynı fikirde olduğum birini isterim
Namümkün, olmam.
Cevap
203Cevap
Eğer bunları birbirinden ayırmayı bilmiyorsan olamazsın. Neymiş arkadaş bile olamıyorlarmış haha siz arkadaşınızı siyasi görüşünden dolayı mı seviyorsunuz. Gerektiği zaman siyaset yapılır ama bu sevginin önüne geçemez. Arkadaşlıktada bu böyledir. Unutmayın zıtlıklar olmasa güzel ve çirkin iyi ve kötü de olmazdı. Bizi biz yapan hayatımızdaki zıtlıklardır. Kurtuluş savaşını kazanırken nasıl zıt düşünceler aynı tarafta yer aldıysa aynısı arkadaşlık ve sevgili durumunda da geçerlidir. Eğer zaten gerçekten seviyorsanız birbirimizi siyasi konu açılsa bile saygınızı kaybetmez ve tartışsanız bile aranızda sorun olmaz. Zaten biribirinizi biliyor ve seviyorsanız anlarsınız düşüncelerin önemi olmadığını
Yani olmamaya calısırım bunun nedeni sırf benı m tuttugum ya da düşündüğüm düşünceği desteklemediği için değil. Zamanla siyaset konusulur ve kavga cıkar mutlaktır bu. Eger bir konusmanın ıcınde siyaset varsa kavga %100 vardır. Ben hiç bir zaman siyaset konusup ta sessiz sakin kalan birini görmedim acıkcası
asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla asla...
aslında siyasi görüşümüzün aynı olması daha iyi olurdu çünkü diğer türlü eninde sonunda siyasetten konu açıldığında fikir ayrılığından dolayı kavga ederiz
Siyasi görüs sevgiye engel degildir diyorlar ya yalaan... Bir Bdp`li ile sevgili olsunlar da Türkiye Bayragina karsilik o bez parcasini savunan bir sevgili yapsinlarda görelim... :) Olmuyor malesef ilerlemiyor... Günün birinde yollar ayriliyor... Vatan Bayrak aski bir kisiden daha önemli kaliyor... Neyse bir Akp`li bir Bdp`li ile insan nasil sevgili olur olamaz yani günün birinde caat diye catlar orta yerinden... Saygilar..
ne alakası var kardeş. Benim ailemde başlıyor bu ikilem. bir kısmı koyu mhp li ve parti içinde görevli bir kısmı ise ak partili. Arabaya biniyosun aynı anda oy vermeye gidiyosun biri birine sövüyor diğeri diğerine güle eğlene gidiyosun. sonuçta herkes ülkenin yararını düşünüyor bazı karaktersiz kişiliksiz insanlar hariç değil mi?
Dünya senden olmayanlarla hoştur. Onların sana verdiği ilimlerle, kıymetlerle, gönüllerle hoştur. Sadece senin gibiler değil, senden olmayanda çok yaşasın ki, sen de yaşa…
Hele bir de onun gözünde gör şu fani dünyayı…
Herkes beyaz olsa o zaman beyazı fark edemesin ki değil mi? Veyahut da siyah…
Beyaz en güzel siyahta belli eder kendini…
Beni ben yapan yegâne şey, benden olmayandır. O yoksa sen de yoksun…
Ne anlamı kalır ne rengin belli olur ne de tadın.
çok free takılıyorum normalde. kızın biri ile çıkmıştım. kız dindar bir kişilikti, beni de bildiğin dinsiz falan sanıyordu. din konularını hiç açmıyordu. ama halbüsü ben bildiğin şeriatçıyım lan. belli etmiyorum sadece.. neyse işte cevaba gelince, birbirine saygısı olan herkes, ne düşüncede olursa olsun anlaşır
ben oldum ve mümkün olduğunca o konulara girmemeye çalıştım çünkü öyle bir karakteri vardı ki her konuda kendini haklı görürdü ve kimseyi dinlemezdi bende dik kafalı olduğum için çok büyük kavgalar çıkardı tabi sonra ayrıldık ama siyasi görüş yüzünden değil yani birbirinizin siyasi görüşüne saygı duyabiliyorsanız sorun çıkmaz
Sorun olmaz gibi görünse de mutlaka sorunlar baş gösteriyor belli zaman sonra..
Ama ne olursa olsun aşkın ve sevginin arasına ne siyasi / ne inanç / ne de düşünce ayrılığı girmemeli demek kolay olsa da ne yazık ki bunu başaran gerçekten zor
Sevgiler
ESMER!
Her türlü olurum oldum da.
Mhp'lisiyle de oldum.
Bdp'li ile oldum.
Chp'li ile oldum.
Hepar'lı ile oldum.
oldum da oldum.
İnsanların siyasi görüşlerine, dış görünüşlerine veya renklerine göre ayrım yapmıyorum insan oldukları için değer veriyorum.
Hayır bir kez olumlu düşündüm bu konu hakkında sıkıntı çıkmaz dedim. Ama kardeşi kardeşine düşüren bir olay sevgiliyi de birbirine düşürebilir bence düşürmedi beni fakat görüş ayrılıkları büyümeye başladı. Bana R. t. e yi savunmaya başladı ne yapsaydım... Bitti.
Ben olmam. Hayat görüşü farklılığı demektir çünkü bu. Türkiye'de siyaset çok sert çizgilerle ayrıldığı için bu durumda zaten kafa yapısı olarak bana uymayacaktır.
Farklı takım tutar bir şekilde anlaşır konuşur sevgili oluruz... Farklı milleten olur bir şekilde anlaşır konuşur sevgili oluruz... Tahsili ne olursa olsun bir şekilde anlaşırız... Ama Atamı Mustafa Kemal Sevmeyen Biri Ile Ne Ahbap Ne Sevgili Olurum gayet net
Siyasi gorusun bagladigi baska seyler var mesela din chp ye oy veren birinin dindar olabilecegini dusunmedigim icin o kisiyle birsey dusunmem. Benim onceligim islam. Islami bir hayat tarzi yoksa aman cok yakisikliymis uzun boyluymus onemli degil et ve kemik yiginindan baska birsey goremiyorum.
Insanlarin şu fanatikliklerini anlayamiyorum siyaset nedir yani sanki ne oluyor A partisi B partisi O taraf bu taraf derken asil gerçeği kaciriyoruz... Asli olarak gideceğimiz taraf hep ayni kimse siyasi düşüncesinden yargilanmayacak sadece o uğurda yaptigi yanlişlardan yargilanacak. Onun için boş şeylere takilmayalim her şeyin aşırisi kötü.
Sevdiklerinizle siyaset yapmayınız.
Zira; siyaset dostlukları zedeler.
Siyasetçiler yollarına devam ederken;
Siz dostlarınızı yitirdiğinizle kalırsınız. Aristoteles
Aristoteles çözmüş işi
Aramızda halledilse bile ailelerden illaki sorun çıkar malesef.
Çok zor diyenlerin çoğunun siyasetle uzaktan yakından alakası olmadığına eminim. Sırf yorum yazmak, sürüye uymak için yorum yazıyorlar. İkisi de siyasetle içli dışlıysa ve fikirler zıtsa olmaz, o ilişki yürümez. Ama o kadar içli dışlı değillerse sorun olmaz.
Olamam imkanı yok, görüşten ziyade kafa yapısı aynı olmalı, siyaset konuşmalıyız, içmeliyiz, kavga etmeliyiz bazen. Gözlerinin okyanusu andırdığını söylediğimde mal gibi gülmemeli mesela ya da saçının yakışmadığını söylediğimde onu sevdiğimden söylediğimi bilmeli, işte bunlar hep kafa yapısı.
Sevdiğim insanlarla siyaset konuşmam öyle ya da böyle ülkede başa kim geçerse geçsin yeterli hizmet verilmiyor onlar hayatlarına devam ediyor beni tanımıyorlar bile ben de siyasi görüşümü özelime aktarmam
olurum hiçte sorun değil. benim en yakın arkadaşlarımla görüşlerimiz hiç tutmaz ama kardeşimdir onlar benim için tartışırız ama sonra hiçbirşey olmamış gibi devam ederiz
sen de büyürsen böyle hissedersin büyük ihtimal
Elbette olurdum, karşıt görüşü en azından anlayabilme şansım olurdu bir nevi.
Olgun, aklı başında insanlar bu muhabbet seviyesini illa ki bilip saygısızlık etmeyeceklerdir.
Çok da olağan bir durum değil benim için.
Yok be ne sorunu çıkabilirki o kadar detaya inersek ayni takimi tutmalari ayni rengi sevmeleri ayni seylleri yapmalari vs vs gerekir bence farkliliklarinda ollmasi gerekiyor :)
Siyasi görüş insanın hayata bakış açısını bir derece yansıtan bir durum bence.
Özellikle günümüzde çok çok önemli bir nokta hatta.
Hayatı paylaşacağım insanla aynı görüşte olmak isterim.
Ama büyük konuşmamak lazım her zaman, insan neyi yadırgarsa onu yaşıyor çünkü.
Miranda kerr olsun akpli hatunla ile işim olmaz :)
3 sene önce bilmeden böyle bir ilişki başladı. 2. Tartışmada ayrıldik. Hiç önemi yok diyenler tecrübe etmeyenler. Hiddetle savunan iki farkli gorusun oldugu ilişki yürümez..
Kesinlikle katılıyorum çünkü siyasi görüş farklılığı düşünce farklılığı demektir ve olmuyor ilişki, yorumuma 3. kişiler atlamasın ama bir AKP liyle sohbetim bile olmaz
neden olmasın ama bu zıt kutuplardanda olur anlamına gelmez.. ben sımdı bır bdp lı ıle bır akplı ıle nasıl anlasabılırım...
siyasi görüşü bnden farklı olan bir insanla arkadas dost kanka olabilirim ama siyasi görüşü bndn farklı olan bir insanla evlenmek istemem sevgiliolmak istemem zaman ne gösterir tabi ki bilemem
Hayatta her konuda hiç kimseyle anlaşamayacağın için ve elbet farklı düşünceleriniz olacağı için ha siyaset olmuş ha başka bir şey pek farkediyor mu? Önemli olan saygıyı koruyabilmek
Siyasi görüşünün bıyutu önemli olan çok aşırı derecede ise elbette olmaz ama kalp sevdi ise gerçekten zayıf halka kırılır tek siyasi görüş olur ama çok koyu bir siyasetçi davasına aşıktır kadında erkekde davasıyla evlidir gerisi teferruat😊
sevgilim değildi ama sevdiğim adam için değiştirdim görüşümü sırf onun düşündüklerini bildiklerini bileyim düşüneyim diye şu an durumumdan gayet memnunum
Benim siyasi bir görüşüm yok... Hoş görüşünü beğenecek bir lider yok, parti yok sıkıntı biraz da orda. O yüzden rahatım, sorma gereksinimi bile duymam ;)
olurum, farklı olması kötü olduğu anlamına gelmez. benim gibi düşünmüyor olması ona tahammül edemeyeceğimi göstermez. o kadar saplantılı bir siyasi görüşüm yok
olmuşluğum var ama gerçekten problem oluyor. en azından aynı yöne bakalım yeter, illa tek bir partiye ikimiz de körü körüne bağlanalım demiyorum. fikirlerimiz uyuşsun yeter.
Ben Sağ görüşlü Bir İnsanım Sol görüşlü biriyle beraberdim bir ara hiç sorun olmamıştı gayet iyiydik.
Ama Tek Sorun Annesi Beni Bu yüzden Facesinden Silmişti :D
Aşırı Türkçü olduğum için önce kafatasına bakarım. O da Turani ırk ve Türkçü ise sonsuza kadar onunla mutlu olurum.
Sabah akşam siyaset konuşulur heralde. Habire bir münakaşa olur. Her iki tarafta konu açıldığında savunmaya geçer. O onu kötüler o onu :)))
Net bir siyasi görüşüm yok, olsaydı da sevgili olurdum evet. çok saçma her konuda seninle hemfikir biriyle olmak imkansız hem aşık olduğum, sevdiğim zaman bu detaya takılmam çok saçma olur.
Severim öyle de olmalı akşama kadar her dediğime aynen diycek biriyle nasıl yürütürüm bu ilişkiyi ama hep apolitik kızlar denk geliyor.
Bana denk geldi.. ama ne o nede ben siyasi konulara hiç girmezdik sonuçta herkesin kendi tercihi kimse kşmseye karışamaz böyke sebepten dolayıda tartışmak manasız bence :)
Ben solcuyum o sagci valla son derece mutluyum sorunlarimiz oluyor elbette ama bunlar siyasetle ilgili degil
Olurum elbet.. Beni tanıyınca siyasi görüşü de değişecektir muhtemelen. Ama değişmese de sevgim, ilgim, saygım azalmaz.
çok daha güzel olur bence, bana bişeleri ısrarla anlatmaya, aşılamaya çalışması çok hoşuma giderdi :)
illaki tartışma oluyor eğer iki uç görüşlerse mutlaka olur. kendileri tartışmasa bile ilerde çocuklarınızın siyais eğilimi yüzünden tartışma çıkabilir.
mümkün değil hayatta olmaz yapamayız arkadaş hergun dövüş çekiş içinde olurmu öyle şeyler yapmayın ya şöyle özelıkle yandaş taraflar aman aman
hmm çok seviyorsam bana benzetirim.. genelde ben mantık ve vicdan arasında düşüncelerim... gerçi benim düşüncelerimi savunan hiçbir siyasi görüş parti yok şuan..
olurum tabiki herkesin düşüncesine saygım var ki sevdiğimin düşüncesine dahaçok saygı duyarım
farklıda olsa görüşllerimiz onu anlamaya çalışırım onun gözünden görmeye alışırım
ama hatalı düşüncesini söylerim ispatlarım
Eğer olmam diyen yanlış der Bir eş demek Sevgi Demek Saygı Demek Eğer eşler Arasında bir Siyaset yüzünden Tartışma Çıkacaksa Suratlarına Tükürsünler onlar kim olursa olsun ben sevgilmi seversem oda beni severse hiç bir sıkıntı olmaz çocukmyuz biz
Seversem olurum önemli olan siyasi fikri değil kimin daha baskın olduğu ben baskınsam siyeset konusmayı yasaklarım oyunu da istediğine atar demokrasi böyle işler ama elbette ki öncelik duygu ve fikirde bir olduğun kişi olmalıdır.
vaktiyle olmustum..
yurumuyor..
kendisinin marjinal gorusleri vardi surekli eylemlere falan gidiyordu ben izin vermiyordum kavga cikiyordu.
dayanamadik ayrildik..
tecrube edindim ki davul bile dengi dengine. calar..
Her görüşten arkadaşımız olabildiğine göre sevgilimizde olabilir bence ama tabi yaşamayan bilemez ben henüz yaşamadım bunu
Ben insanı insan oldugu icin severim ve kabullenirim eger karsımdaki kisi icin sorun yoksa benim icinde yoktur
Milliyetçi birisiyim, Akp olmadığı sürece sıkıntı yok :)
ben olmam geçinmesi zor yani
bir de çocuk yetiştircen diyelim kimin düşüncesine göre eğitceksin çocuğunu çok büyük problem
Olmam olamam dusunceler zit olursa ilerde cocuklarimiza neyi empoze edecegimiz belli olmaz sacma bir iliski olur.
benim siyasi bir görüşüm yok.
karşımda da bir partiye fanatik bir sempatizan varsa çok bir ciddiye almam. sevgili olurum ama söylediklerini çok umursamam.:)
Ben sorun yapmam. çünkü herşey gibi siyasette siyasetçilerde değişen bir kawram... her zaman türkiye yi en iyi yönetebilecek olan tarafta olur eşime olacak kişiyede bu u aşılarım
Çok etkiliyoo siyaset diyip geçmeyin. Özellikle Türkiye de
siz iki ülke değilseniz eğer sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar