böyle bir ihtimal söz konusu mudur?
Bu adamın nasıl ceza almasını sağlarım?
böyle bir ihtimal söz konusu mudur?
Şöförler odası veya minibüsçüler odası... Artık bunlarla ilginenen neresi varsa şikayet edebilirsin.
Lisede staj yaparken orada çalışanlardan birinin anlattığı bir olayı anlatayım sana.
Annesi yaşlıydı ve sık sık taksi ile kısa mesafeye gidiyordu. Sonra birgün yine evinin önündeki taksiye binmiş, aynı yerde inmiş. Öğleden sonra giderken 5 TL gibi bir rakam ödemiş, tam hatırlamıyorum. Mesafe çok ama çok yakın ancak yaşlı olduğu için yürüyemiyor. Akşama doğru dönerken geleceği yerden aynı yerden alan aynı duraktaki taksi şöförü 1 buçuk veya 1 TL kadar fazla almış. Hanımefendi, neden bu kadar fazla aldın, normalde hemen hemen hergün biniyorum ancak bu kadar ödemiyordum. Parasında değilim ancak zam falan mı geldi demiş. Ve akşam dediğimde henüz akşam saat 4 gibi falan. Taksici bunu tersliyor, in hadi teyze ya arabadan gibi laflar kullanıyor. Kadın ben merak ediyorum söyler misin diyor, yine tersliyor. Tamam ver o zaman fazla paramı diyor, yine tersliyor.
Sonra taksi durağını arayarak olayı şikayet ediyorlar, taksi durağı pek umursamıyor. Bu kadar para için mi laf ediyorsunuz be gibi laflar kullanıyor. Sonra şöförün numarasını istiyorlar, taksi durağı tersleyip vermiyor yine. En son plakasını istiyorlar, onuda vermiyor. Kişi şöförler veya taksiciler odası, artık neresi ilgileniyorsa oraya şikayet edeceğini, tüm durağı sorumlu tutacağını söyleyince mecburen plakasını veriyor adamın. Kısa süre sonra kişi aranıyor tekrardan, size bu şekilde davranan taksici hakkında gerekli işlemler yapıldı ve ceza verildi diyor. Yanlış hatırlamıyorsam sert tepki ve gereksiz tepki verdiğinden dolayı, insanları dolandırmaktan dolayı o duraktan atılmış belkide daha ciddi birşey olmuştu.
Amaç burada 1 buçuk TL değil, kişilerin yanlış davranışları.
Sende aynı şekilde şöförler odasına falan telefonla durumun ciddiyetini anlatabilirsin. Hatta hergün dolmuşta karşılaştığın kişiler varsa birinden bu konuda şahitlik isteyebilirsin bayan. Gemiş olsun.
https://i.hizliresim.com/jY7l6g.jpg
teşekkür ederim yorumun için , olayı anlayan nadir insanlardansın. herkes parada oldugumu düşünüyor.. şikayet ettim heryere , TŞOF , beyaz masa , minibüsçüler odası vs.. hiç bir yerden ses yok maalesef..
Rica ederim.
Türkiyede bu tarz şeylere pek önem verilmiyor zaten bayan. Biz şikayetlerimizi yine gerekli yerlere, adabıyla iletelim. Birgün biri bıkar artık veya gerçekten kişinin yanlış yaptığını düşünen biri gerekli hak ettiği uyarıyı verir. Ceza almıyorsa eğer, pekte sorun değil. Önemli olan bizim yinede bu durumu bildirmemiz. Bende resmi bir kurumda çalıştım 2 sene. Benide şikayet eden bir insan çıksa hiç umursamayacaklardı biliyorum. Ancak ben yinede kimseye karşı adabımı aşmadım. Ve ne zor koşullarda, ne şartlarda ne iş yaptığımıda ben biliyorum. Yaptığım iş, ekip arkadaşlarım ve diğer ekipler ciddi derecede zorluyorlardı beni iş konusunda. Sinir, stres cabası.
Ancak ben kimseye karşı saygımı, haddimi gerekmedikçe aşmadım. Herşeyin bir adabı var.
Otobüsle ilgili lisedeki hocamın anlattığı bir hikayeyide anlatırdımda burada uzun sürer, kafa ütülemek istemiyorum. Bizim ülkede pek saygı yok bu konuda. Onlarında işi zor ama yinede anlayış biraz...
https://i.hizliresim.com/XYG5E6.jpg
bu ülkede herkes sizin gibi duyarlı birer vatandaş olsa kimse suç işlemeye cesaret edemezdi ama malesef suç işleyeni destekler bir hale gelmişiz.
sizi tebrik ederim
''haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır''
teşekkür ediyorum
tşkler
Günümüzde ne olacağı hiç belli olmuyor. Ben her zaman telefonumun ses kaydını açık tutarım biri laf atar veya olay olursa ses kaydım var sonuçta bunu delil olarak kullanırım.
Ayrıca sen tamamen haklısın ne demek erken biniyorsun diye fazladan para almak. Böyle bir mantık mı var ödenecek ücret bellidir. 2-3 kuruşun lafı olmayabilir ama bir insan fazladan para vermek istemez ücreti belli olduğu halde.
Bence karakola git aynen şunları söyle falancı filancı plakalı minibüs şoförü bana hakaret etti, herkesin ortasında bağırdı ve ilk arabaya bindiğini için fazladan para aldığını da belirt.
Şoför her gün kimlerle uğraşıyor lafı bahanedir. Bizde insanlarla uğraşıyoruz gidip sinirimizi başkasından çıkartmıyoruz !
Boş ver dememelisin bence git karakola şikayette bulun tek tek anlat olayları bana hakaret etti filanda söyle, ayrıca telefonda ses kaydı var :) Yerinde olsam ikisine birden dava açardım tazminat davasına kadar giderdi bu. Şikayetini bildiriyorsun ve haklısın bu şekilde seninle konuşamaz sorunla ilgilenmesi gerekiyordu 1 taşla 2 kuş vurmuş oluyorsun olayı doğrulayacak kanıtın var telefonda ses kaydı yani telefon görüşmesi :))
kayıt yok.. sadece aradığıma dair numara var.
Demek istediğim şu sen aramışsın da yüzüne kapatmış ya iyi yapmış diye. İşte o bir telefon görüşmesi yani senin şikayetini doğrulayacak senin haklı olduğunu kanıtlayacak bir delil o telefon görüşmesi. Şu şu saatte yaptığım telefon görüşmesi bile var de onlar zaten bakarlar ne konuştunuz o saatte.
bakalım artık
Ablacim paranoyakmisin lafa bak herzaman ses kaydi acik gezerim :dddd
@aynenaynen
Laflarına dikkat et. Paronoyaklık ile alakası yok mesela şu an senin gibi embesiller bu tip laflar atabiliyor ya da sokak ortasında biri geldi bana laf attı ben bunun altında mı kalmalıyım? Tabi ki hayır cezası neyse çekecek bu ses kaydı da o an delil oluyor. Günlük hayatta ne olacağını bilemezsin tıpkı senin şuanda yaptığın yorum gibi.
Öncelikle ücret konusuna değineyim, bindiğiniz durağa ve o duraktan gideceğiniz mesafeye göre ücret değişiyor, bu konuda şoförde haklı olabilir önce o istikametin ücretini net olarak öğrenmelisiniz, eğer şoför haklıysa bile üslubunun kabalığı konusunda bir dilekçe yazabilirsiniz, ancak benim tavsiyem beyaz masaya dilekçe yazmak yerine direk telefon etmektir. Plakasını verir ve kendinizi güzelce ifade edersiniz, daha sonra sizin talebinize göre arayarak ya da mesaj atarak şikayetinizin kayda geçtiğini veya şoföre uyarının yapıldığını bildiriyorlar.
uzun zamandır bu araçlara biniyorum ve hepsi aynı ücreti alıyor.. her yere şikayette bulundum fakat dönüş ya da icraat yok malesef
Telefonu denediniz mi peki? Ben çok fazla yaptım her seferinde de dönüş yapıldı
yok henüz aramadım yazılı başvurdum hep
Dilekçeleri okuduklarını sanmıyorum çünkü :D
Cevap
73Cevap
Elinizde adamın suçunu kanıtlayacak delil yok veya yaşananları anlatacak şahit yok ise yapacak birşey malesef yok. Şikayet ettiğiniz kurumların geri dönmesini bekleyeceksiniz ancak. Bu arada olay günü yapmış olduğunuz telefon görüşmesinin kaydını alıp, bu kayıt ile minibüsün bağlı olduğu belediye ve minibüsün bağlı olduğu odaya şikayet edebilirsiniz. Telefon içeriğini tam olarak bilmediğim için nasıl bir şikayette bulunursunuz bilmiyorum. Bu arada şikayetinizde ulaşım hakkınızı engellemeye çalıştıklarına , adil olmayan bedel talep edildiğine ve bedel karşılığı haklı bir sebep ortaya sürülemediğine , yaşamış olduğunuz sorun konusunda yaptırımda bulunması gereken kurum ve kuruluşların sizi dikkate almadığına yer verin.
bakacağım.. teşekkürler
Kusura bakma arkadasim ama ben gecen senetrafik kazasinda telefonumu kaybettim okadar urastim dilekce falan takipsizlik raporu cikartdilar urastim nafile simdi vatandasin bu tarz meselelerine devlet pek onem vermiyo ya halbuki vergi cart curt zamanli kesiliyo bitde bole maduruz bisey yapamazsin
aynen bir halt olmaz bu devletten
Eğer bimere mesaj yolladığında tc numaran ve adresini belirttiysen sana yaptıkları işlem hakkında cevab verirler mesajla.. illa kanıtlıcam diyorsan yanına bir insan al bin o adamın aracına ve laf atarsa arkadaşında şahidin olur.
Veyahuttta, avukata danışıcaksın yanına bir müfettiş sivil alsam kabul edermi , vb. diyeceksin.. bir arkadaşının yanında arıyacaksın şöförler odasını veya ilgili beyaz masa vb. o zaman cezai işlem yaparlar.
peki tekrar arabasına denk gelmedim diyelim bu süreçte beni iftira ile suçlayabilirler mi?
Suçlaması için, adınızı ve soy adınızı bilmeli.. şahidide olmalı, kendisindede hata olduğu ve birçok sabit denk gelen yolcusuda bunu bildiği için cesaret edemez. aslında binenlerden tartışmanıza şahid olan bay veya yaşlı insanları simayen tanıyorsanız ve diğer duraklardan biniyolarsa onlarlada konuşmanıoz şahid yazdırmanız olabilir.. aslında gizli şahit var :sadece tc nosu, ev adresi, el yazısıyla beyanı ve imzası yeterli sadece hakim görür bu yazılı beyanı ve kabul eder karşı taraf göremez.. şikayetçi olduğunuzda aracın plakasını verdiğinizde ve paylaşımda bulunduğunuz sitenin linkide mevcutsa onuda delil olarak gösterirsiniz.. hatta tekrar şikayet edin yanınızda biri varken hatta mail atın esas o delil baz alınıyor işlem yapmazlarsa şöförün zararına :) en güzeli bir avukatada danışmak tam mansayıla işe yarra hatta avukatların üye olduğu memurlar. net var oraya üye olup konu açın ve oluruna göre davranın.
hayır onun suçlamasından bahsetmiyorum.. bimer inceleme sonucu iftira gibi görüp bana manevi tazminat ödetme hakkına sahip bundan bahsediyorum
Merak etme, öncelikle şikayet cüzi bir miktar para sebebiyle olduğu için, vede şahsınla tartıştığı ve kabul edilemeyecek tarzda hakaretlerde bulunduğu için insanlar içinde bahsettiğin tarzda hakkında işlem olmaz.
Ayrıca onlar araca binerek sürücünün kullanışı ve davranış ve konuşmalarına bakar ve bahsettiğin detaya göre onla konuşurlar zarf atarlar oda anlattığı an işi biter :) yoksa gidipte uğraşmazlar bile dedektif misali düşün.. birçok şikayette bulunan sonuç aldı hemde 15-20 günde :). yeterki bahsettiğim şahsi bilgilerini vermiş ol tc no adres tel vb. geri dönüşü olur yaptıkları işlemi açıklama adına. unutma her konuda delil ve şahit 2 sinden biri olsun kazanırsın yoksa riskli heleki mahkemede dava açtıysan.
hayırlısı
Aynen, fakat o şoföre bu aralar denk gelme bindiğin durakta işlem olduysa sana sataşabilir. Allaha havale et ahirette hakkını alırsın başını riske sokmaya deymez. haddini bildireceksen yanında akraban baban vb. olsun yabancın gibi davransın sonra desin bayan haklı parayı vermedin vb. der alırsın paranı ve laf sokamaz sonra inersiniz durakta ses etmeden ayrı yerlerde veya aynı yerde ve sonra istersen şikayet et anlamaz heleki aradan 3-4 ay geçince yapta o arada çokça başkalarıyla tartışacağı için sen aklına gelmezsin ve davaya katılmaz yazılı beyan verirsin şahidinle oda dersini alır. h. geceler.
sizede
polise git bir de durumu söyle ve beyaz masaya sürekli sürekli gönder... ve bence elinde bir kanıtın veya şahidin varsa savcılığa kadar git derim olaylar o kadar büyümesin dersen arkan varsa adamı bir güzel dövdür tek çare.. bizim ülkemizde malum adalet yok..
dayakla halletmem.. colugu cocugu vardır , hem haklıyken haksız olmak istemem..
ama yasal yoldan elimden geleni yapacağım
inşallah kazanan taraf olursun..
inşaallah , teşekkürler
:) ahh ahh nerde o eski narin hanımlar... sen bastan hata yapmıssın o polemiğe girmednen önce kameraya kayıt alacaktın tatlı dille uyaracaktın terslerse seni o zaman görüntüyle birlikte şikayet yapacaktın. sen çok psijkopata bağlarsan adam bakar kız olsa ne olcak der. toğlumdada böyle ceneci erkeksi kızlar hos görülmüor minübüsdeki yolcularda bu davranısını hos görmez sen nazik bir uslupla dile getirecektin tepkini bastan kaybetmişsin...
ben adama gayet düzgün bir şekilde yeni düzenleme mi bu diye sordum. bunda bir yanlış göremiyorum ben
yeni düzen mi bu? ya birde kadınlar ince düşünceli olur derlerdi.. :) bu kkıroluğun moderncesi yeni düzen mi bu? :) onun yerine afedersiiniz zammı geldi veya afedersiniz yeni tariifeyemi gecildi gibisinden sorabilirdin.. ben tır soförlüğü de yaptım soförleri yakından tanırım ve soförler maganda olur genelde... en anlayıslı soförler tır ve kamyon şoförleridir.. otobüs minübüscüler halden anlamaz...
öküz gibi "1.5 tl daha ver " diyen birine olabildiğim en narin halim bu..
Minibüsçüler, durak olmayan taksiler, ego ve halk otobüsleri, servis şöförleri vur birbirine o derece. Mesafe yakın olduğu için yağmurun altında kaldım almadı taksiciler aşti-Ankara terminal'de söförle kavga ettim birkaç yumruk attım çete gibi geldiler. Bende beyaz masaya şikayet ettim, 3 defa tekrarlanınca ceza yermişte falan filan dediler. Kimi kime şikayet edeceğiz bilmiyorum, üstüne suçlu bile çıkıyoruz.
ben 3 kere tekrarlatırım ceza alacağını bilsem.. ama traş dediğin gibi
parasını s.. mişim. 2-3 katını vereyim. ama kimseye ezdirmem ben kendimi. çıkacak karşımda artist artist bağıracak bende susacağım? yok öyle :D en son eeeeeh yeter be dır dır konusup duruyorsun dedim kendine gelip sustu :D
ezdirmem.. :D
Bunu ben de yaşadım, yaşıyorum da. Öğrenci indiriminden kar edeceğim 1 TL için kırk takla atıyorlar. Oradan bindin, şuradan indin, yan yattın, çamura battın vs. Odaya şikayet edeyim desem, yapan oğlu başkan babası.
Şimdi, adamı dövsem şunun şurasında 7 ay kadar mecburiyetim var,7 ay sürünemem. Şikayet edemiyorum, etsem mimleyecekler, sorun çıkacak.
Ama laf yerinde:Balık baştan kokar...
yani sen haklısın ama o adamın yerine de kendini koy bence... neden o halde niye öyle davrandı.. kimbilir ne sorunları vardır nelerle uğraşıyordur artık!!! mutlaka o da istemez ekmek teknesinde kimseyle kavga etmeyi
pardonda ne olursa olsun bu yolcuya böyle davranmasını gerektirmez.. arabaya bir öğrenci bindi sırf kız şişman diye ezdi resmen.. öğrenci diye uzattı ne öğrencisi diye imalı imalı gönderme yaptı kızı süzerek hani sen ogrencı olamayacak kadar büyüksün mesajı verdi.. kız kıpkırmızı oldu pasom var dedi tamam geç dedi sert tonla.. binen cocuga geç sen şöyle sen böyle diye ittirerek sert sesle yaklaşıyor falan.. bu cok yanlıs
olayı bilmiyorum ama anlattığın gibiyse büyük terbiyesizlik yapmış.. bu minübüs şöförlerinin çoğunun eğitimden geçmesi lazım ama bu da çok zor iş.. zamanında yok kravatlı çalışacaklar yok gelen yolcuya hoşgeldin diyecekler diye bir sürü madde sıralamışlardı.. hepsi hava civa oldu...
büyükşehir belediyesine başvur ya da valilik kaymakamlık onlar daha çok ilgilenir belki
bimer , beyaz masa , minibüscüler odası gibi yerlere şikayette bulundum. sonuç çıkmazsa belediyeyede bakacağım.
tazminat öder misin bilemem ama bu otobüs ve minibüs şöförlerinin çoğu böyle. Amirleri de böyle. Mesela otobüs harekat amirine bir adam gidip "otobüs saati geldi kalkmıyor şikayet edicem sizi" demiş biri o amirde git nereye edersen et demiş. Adamlar o kadar rahat ki umurlarında bile değil şikayetler. Sanki senden benden para kazanmıyorlar.
Şimdi canım sana hakaret babında bir şeyler söylediyse direk karakola plakayı ve minibüsçüyü tarif edip kişiye hakaretten şikayetçi olucaksın soruşturma açılacak.
Mahkemesiz olay çözülmez işin büyümesi lazım.
daha yeni bitti mahkemem.. bir mahkeme daha kaldıramam valla.
dilekçeyle falan bişeyler çözmeye çalışıyorum..
Bir hukukçu olarak sadece bunu önerebiliyorum valla.
Şoförler odasını ara. Ben Ankara sincana gitmiştim bir keresinde hayatımda bu kadar medeniyetsiz bir insan görmedim, plakanı aldım bilesin başına bela olucam dedim. Şikayet ettim beni kalem müdürü aramıştı :)
soforler odası olabılır polis olabılır ama zaman gecmıste baya ve minubus yerıne otobus metro tranvaj tercıh et bence daha ıyı en azından ımkan olursa ve ıstanbulda yasamak cidden cok zor kolaylık versın
Telefonunda her zaman ses kayıt programı olacak. Minibüste şikayet ettiğin birimle olan ses kaydını internete düşürsen , facebook ve twitterdan çok ses getirirsin yani. Öteki türlü tırt. Hiç birşey olmaz istediğin yere şikayet et.
aynen öyle düşünüyorum
Öyle bir ulkeki burası hakliysan bile. başına birşeyler gelebilir sonuçları kestirmek zor tüketici mahkemesi diye birşey var aslinda ama konuya. tam hakim değilim.
onu alakadar etmiyor diye biliyorum
Bak babam bankayı dava etti ve kazandi hangi konulara bakıyor bilmem ama bence bunada bakarlar.
Ses kaydı alıp mahkemeye gidip hakaret davası açarak saldırıya son verilmesini iste *-*
birdaha binersem arabasına videoya çekeceğim zaten..
polise şikayet ettinmi? 155 i ara ışıkta mı geçti. bas şikayeti. zaten 155 i aradığında şikayet edecegin zaman senin adını soyadını tc numaranı alıp mevkiyi bildirdigin zaman ceza yaziyorlar.
ama yaklaşık 3-4 gün oldu.. şu an aramamın bir manası yok.. başka bir yol lazım
şu an için demedim zaten. o şoför her hatalı hareketinde şikayet edebilirsin. burada hatalı sollama yaptı. şurada kırmızıda geçti. emniyet kemeri takmadi. hız limitlerine uymuyor süratli kullanıyor vs. vs. ama bunları yaptığında şikayet et. ve durumu polise anlat. ben bu dolmuşa mecburiyetten biniyorum. sürekli bu plakalı aracın şoförü tehlikeli kullanıyor vs adı zaten yazar şoförün mahalinin hemen üstünde vergi levhası vs. bir belge olması lazım zaten. oradan bul.
yok hiç bir evrağı. ki zaten tekrar binmem arabasına.. gördüğü yerde atarmış vs kavga ortamı olacak yine
o zaman hayırlısı olsun ne diyeyim...
minibüsçüyü şikayet edebileceğin bir yer yok, her koşulda sen haksız çıkarsın. tek çare kıstırıp dövmek.
Erken biniyorsun diye fazla mı aldı nediranlamadım ki?
cayırt
yolun ne tarafından binersen bin 1.90 alırken karşıdan bindiğim için 1.90 yerine 3.5 aldı.. parasında değilim ama sonrasında azarlamaya kalkması ve benımle tartısmaya girmesi yuzunden sıkayet etmek ıstıyorum
dolmuşsa yapabileceğin pek bir şey yok, adamların hepsi sipariş gibi ters oluyorlar, belediyeye aitse git birebir yap şikayetini yap ablası
Ben denk gelirsem bir anadolu sopası atarım... bana da at bilgilerini. Fotoğraf çeker yollarım sana
nerde oturuyorsun ki :D
ahahaha iyiydi bu.. tüyapta oldu bu olay ya.. daha doğrusu tüyaptan oturdugum yere kadar.. yaklaşık 45 dk kadar :D
tipini s.. :D aklımda tutmadım valla.. plakasınıda beyaz masaya yazdım şu an aklımda değilki. sonu 29 ama :D
baktım şikayete şimdi.. 34 tmd 29 muş
hehehe :D
ne alaka yahu
karşılaşman milyonda 1.. ama öyle olursada şiddet olmasın. kesinlikle yasal yoldan gitmek istiyorum
Yaaa. O kadar niyetlendim. Sırf bunları söylemek için mevzu yapacaktım. Şiddet olmadan olur mu? O bana vuracak, ben ona vuracam, mevzu olacak... yasal çok zor işin. Ben karşılaşırsam söz intikamını alacam. Valla uyuz oldum. O kim sana atarlanıyor? Ulan minübüste otobüste hatuna atar yapanlara uyuz oluyorum yaa. Binmeyin şu minübüslere. Of sinir yaptım. Neyse hattını bir şekilde öğrenirim ben onun
Şikayete gerek yok güzel bir sopa çekebiliyorsan çek o anlar zaten hatasını. Bunun için savcılığa gidip dilekçe vermene değmez. Ki zaten somut delilin şahidin de yok takipsizlik alır eleman.
ismini soy ismini ve tc numarasını öğren 1 şahit bul hakaret davası aç
Tüketici haklarına şikayet en uygunudur. İlla haddini bildirecem dersen git bir avukata en doğru yolu o gösterir sana danışma ücretini de alır yalnız :D
Peşini bırakmaman lazım git görüşmen gerekenlerle görüşmeye çalış internettn başwurmayla dilekçeyle tınlamazlar derim
Sen de vır vır vır konuşuyon.. adamın suçu neymiş onu yazaydın...
yolun ne tarafından binersen bin 1.90 alırken karşıdan bindiğim için 1.90 yerine 3.5 aldı.. parasında değilim ama sonrasında azarlamaya kalkması ve benımle tartısmaya girmesi yuzunden sıkayet etmek ıstıyorum
Tartışmasına kimse bişey demez. hakaret v. s yoksa sonuçsuz kalır.. sen haklı o haklı derken arada kaynar gider..3.5 lirayı neye karşılık aldı onu hala anlamadım? Karşı derken?
hakaret yok değil hakarette var. ben burada yazmadım. boşuna şikayet etmek istemiyorum herhalde... minibüs bu sonucta aynı yol üzerinde gidip geliyor.. nerden binersen bin aynı yere gidiyor ve aynı yoldan dönüyor.
Hmm şimdi anladım. durağa gelmeden bindin dimi.. öyle yaptıysan yaptığın kurallara uygun değil.. istemişse burdan bişey çıkmaz. kabalığını bilmem de haklı da sayılmazsın durum eğer böyleyse
of allahım ya ben anlatamıyorm ya sen anlamakta güclük çekiyorsun.. bak şimdi düşün ki tüyap - beykent arası gidip gelen bir minibüs tamammı. arabaya kabak gibi yazı yapıştırmışlar indiğiniz yerde dönüş için tekrar binebilirsiniz diye. ve aynı ücretle.. bende beykentle - tüyap arasında bir yerde biniyorum sonucta minibüs bu yani iett değil.. bindim aynı ucretı uzattım tüyapta binmedin herkes embesil bir sen mi akıllısın terbiyesiz gibi şeyler söyledi.. halbuki nerden binersen bin aynı ucretı almak zorunda.
Vurim mi
vur ! :D
Minibüscüleri ben de sevmiyom zaten. o iş bitti bil. üzme kendini
Her hangi bir ödeme söz konusu olmaz bimere yöneltilen şikayeti dikkate alırlar ama bu şikayet bire bir olduğu için yani tartışma olduğu için bişey çıkmaz Allaha havale et kısaca
Sende tam sebekeye catmisin minibüs cü adam kibarlık ne arar delta airlines pilotu mu bu
şoförler odası işe yaramıyor mu, ya da denedin mi?
tşof a yazdım sımdı.. ek olarak şikayetvardan minibüscüler odasına , beyazmasa ya yazdım fakat ses yok
poofff:S.. valla ben de başlicam bu hınzomatlara yaa. işe yaramıyor. bir arkadaşım yazın tek başına halk otobüsüne binmiş akşam işe dönerken (Alanya) ineceği yerde demiş işte inecek var felan adam durmamış daha da gaza bastı diyor. arka kapı da açıkmış Allah'tan da attım kendimi ama plakasını da aldım dedi şikayet etti dava oldu. Sonunda kaybetti. Herif de pişkin pişkin yanından geçerken"noldu aldın mı babayı?"dedi. Şimdi sen olsan öldürürmüsün bu adamı? valla ben öldürürüm her zaman ölen suçlu değil. Bir şey çıkmaz eğer arkanda adam yoksa maalesef:S
valla minibüscü vs olacaksın kralsın.. herkes koruyor seni halka destek yok..
aynen
Minibüslerle hatırladığım kadarıyla zabıta ilgileniyor. Zabıta'ya şikayet edebilirsin davranış ve fazla ücretten dolayı.
yanlış yerdesin. Bimere şikayet ediceksinki akılları başına gelsin.
bir işe yaramıyor..
La bu ulkede tecavuz eden adam olduren ceza almiyo o mu alcak
Hiçbir şey olmaz. Ayrıca anladığım kadarıyla şöferin bir sözü doğru. Maşallah dil papuç gibi.
ne yani hakkımı aramayıp kendimi mi ezdireyim? ASLA !
Hakkını ara gene dil papuç gibi. Hiçbir şekilde adama bir şey olmayacak. Kendini yorduğunla kalacaksın.
Şoförler odasına şikayet edebilirsiniz. Bir ceza alacağını sanmam ama denemiş olursunuz.
yzdım orayada
Cevap geldi mi?
hayır
Olsun siz tepkinizi göstermiş olacaksınız :) o kadarıyla da kalacaktır, eminim.
Uzatma bence, üç kuruş için. Sonuçta ne kadar pahalı olabilir ki?
ben parasında değilim, karşılaştıgım davranıştayım.
tsof e şikayet et (türkiye şoförler ve otomobilciler federasyonu)...
kendi adamlarını korur onlarda.
oradan bir takım ticari araç belgelerini almak için bir taraflarını yıtıyolar sen bir şansını dene bence...
bakıcam hemen..
Birde belediyeyi dene. Hat iznini onlar veriyor sonuçta
ah ah ah ben boşuna şeriat istemiyorum bu şerefsizler bir bitmedi gitti
bizim burada yapsalar hemen arabayı molotoflarlar anında.
camını cercevesini indircen asagıya baska yolu yok.
işte bu durumdan nefret ediyorum hakkımı arayamamaktan
Bence o minubuse binmekten cekınme ve tartısma cıktıgı anda polisi ara
onuda düşünüyorum eğer bir yol bulamazsam.
Vidyoya alsan kolayda gerisi gelirdi kim kime artislik yapiyo gorurdu
ben senin yerinde olsam ne yapardım biliyormusun...
hiçbirşey
mobesenin kameranın olmadığı bir yere çek kır ağzını burnunu :D
Bu ülkede çok sert bir olay olmadıkça, kimse görevini yapmaz..
çabaların boşa çıkacaktır maalesef.
Hiç bişi olmaz. Gücün yetiyorsa döv kardeş
2 nolu minibüs mü bu? tüyap a hangisi gidiyordu
yok değil.. giden cok var.
yanıma bir gün birini alıp bineceğim arabasına.. eğer olay cıkarırsa sahidim olacak yanımda böylece polise şikayet edebilirim
öyle zaten. halka çalışmıyorlar.
Babana şikayet et başka yer kalmamış o halleder :)
Polise gidebilirsin dolandırıyor beni diye.
Bence acil iş bul sen kendine
zaten bir işim var.
o zaman biraz kapa çeneni. toplu taşıma araçlarında bazı kurallar vardır ve bunlara uydugun sürece sana kimse müdahale de etmez fazla para da almaz. biraz kadın gibi olun isminiz gamze hareketleriniz cafer resmen
bence siz biraz saygıdan nasibinizi alın. düzgünce soru sordugum zaman azarlanarak cevap alıyorsam orada beni kimse susturamaz kendimi ezdirmem. karşında kör kütük cahil birisi yok , bir öğretmen var ! tavırlarımda bir bayana yakışacak şekilde siz hiç o kafanızı yormayın. olmayan bilgilerinizide hakaretlerle bastırmayın. iyi geceler.
bana tacizde bulundu de mühebbet yesin :D
iftira atmam kımseye.. ama yaptıgı yanına kalmamalı bir şekilde bir mevkii ilgilenmeli yaa
Beyaz masa
ettim.. cevap yok
beyaz masaya şikayet et bidaha yolcu taşıyamaz + para cezası alır 1,5 bin-2 bin arası
cevap verirler İstanbul pendik beyaz masa brosuna git sözlü şikayette bulun sen nerde oturursun sizin orada beyaz masa nerdedir bilmem
valla beyaz masa ilgilenmedi.. bakarım yine yazılı olark
beyaz masaya git ticari araçlar bölümüne ordan şikayette bulun ya da telefonla ara
Plakasını verir misin?
aklımda değil şu an şikayetime bakıp yazacağım bir dk.
34 TMD 29
kız minibüs şöförü ile tartıştım demiş ama plaka TMD :)) yaa bu kız mal ya da fena yemiş sizi.
ne alaka? @diamantidis
Bak kızım o bindiğine sarı dolmuş deniyor. Minibüs dersen plak M olur sadece! Yanlış bilgilendiriyorsun.
cehaletin tavan yapmış bakıyorumda.. @diamantidis..
Diamantidis seni yetişiren anne baba ne kadar medeniyet görmemiş kişilerse , muhtemelen şoförde öyle. Gerekeni yapacağım.
aynen cevaplayan.. katılıyorum
Peki hangi durak hangi güzergah hattı bu..
Bu olay kemal sunalin davaci filmi gibi olucak.
Söyle mekan adres fişini çekelim
hahahaha :D valla olacağını bilsem verrim :
İstanbul :D:D
tüyap :D
bizim buradakilerde öyle kız :/
Gelde alnından öpeyim
kimi kime şikayet edicen herkez köşeleri kapmış
Bana denk gelmez ki böyleleri
Yemin ederim ki gelip hususi binesim var o minibüse vallahi ya
Bimer e şikayet et :)
Burasi Türkiye kimse kaale almaz.
En İyi Cevaplar