Aile & Toplum konusunda 978 cevap paylaştı. Değişen parametrelere bağlı olarak cevap vericem. Erkeğin durumu iyiyse, maddi açıdan kimseye muhtaç etmiyorsa kadını, kadın çalışmayabilir. Neden? Çünkü maalesef kadın hem dışarda hem evde çalışıyor. Sabahın köründe yollara düşüyor işe gitmek için. Akşam geliyor eve, yapılacak yemek var, evde yapılacak çeşitli işler var. Eh bir de çocuk varsa kadının kendine vakti bile kalmıyor. Ne spora gidebilirsin ne de kuaföre. Tabi erkek kadına yardımcıysa o zaman durum değişir.
Bir de şu durum var. Erkek asgari ücretle çalışıyorsa kadına çalışma demesi absürt. Bu durumda kadın da çalışmalıki evde maddiyattan kaynaklı huzursuzluklar çıkmasın.
Ama en iyisi; üretebilen bir kadın ve evde de eşine yardımcı olan erkektir.14 Yorumla
En İyi Cevaplar
kocasının maaşı yetiyorsa kesinlikle bir kadın evinde oturmalı. kocasına hizmet etmeli cocuklarını ahlaklı ve dini yönden bilgili yetiştirmeli. ceşit ceşit yemekler yapabilmeli temiz ve bakımlı olmalıdır. eve yorgun gelen es evde huzur bulmalıdır.
fakat maaş yetmiyor ve parasızlık büyük bir sorun teşkil ediyorkadın calısmak zorunda kalıyorsa, kazandıgı parada senlik benlik yapmamalı, evin içerisindeki görevni de aksatmamalıdır.
yoksa ev iki iş arkadasının kaldıgı bir otele bir bekra evine döner. ne huzur kalır ne sevgi.2918 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim. şu an calısıyorum. fakat evlenince calısmayı düşünmüyorum yorgun geliyorum yüzüm ister istemez gülmüyor.
erkek geldiği evde bir cicek bahcesiyle karsılasmalı.. mis gibi kokan güleryüzlü bir çiçek.
ekonomik özgürlük falan hikaye. insan bir parca ekmeği bölüşebilmeli. - +1 yıl
Adamsin adam
- +1 yıl
yazdıklarını okurken bir ara karından mı yoksa alelade bir hizmetçiden mi bahsettiğini anlayamadım.
erkeklerinde eli kolu vardır ve bunlar ev işi ve yemek yapma konusunda da kullanılabilir. bkz: dünyadaki erkek ahçılar :)
kadından bir eşya gibi bahsetmeyi ve kendinizi yaptığınız bu kötürüm cinsiyet ayrımcılığında üstün tutmayı bıraktığınız noktada inşallah biz de sağlıklı nesiller yetiştirebilicez. - +1 yıl
@Nihalhanim aslinda her insan bir hizmetci. Erkekler de kadinlar da. Ama o hizmeti nerde verdigine bagli. Kimisi baskasina veriyor o hizmeto ve parasini aliyor. Kimisi ailesine, kocasina ve cocuklarina veriyor o hizmeti. Karsilik olarak ta para degil de ne aldigi hepimizin malumu. Yani bir ev hanim, bir hizmetci degil, saygili gosterilmeyecek biri de degil. Ama eger hizmetci veya esya muamelesi gorurse eger, ev hanim olmasindan degil, baska seylerden dolayi demektir. Yanlisi mutlaka baska yerlerdedir. Ev hanim demek de, asosyal demei degil. Bir kadin sosyal olmasi lazim. Basina ne geldiyse de asosyal oldugundan gelir zaten bir kadinin
- +1 yıl
30 yıllık evliliklerinde 17 yıldır calısana annemi görerek, şunu söyleyebilirim ki ;
---calısan kadın güçlü kadın oluyor ve erkeğine ihtiyacı olmuyor.
---ister istemez yorgun geldiği için eve hiç bir faydası olmuyor.
---evde sıcak yemek düzen olmuyor, aile sıcaklıgıolmuyor.
---kadının erkeğine saygısı kalmıyor.
---kadın kazandıgı parada senlik benlik yapıyor.
---kadın bakımsızlasıyor ve eve ilgisi azalıyor.
---yorgun gelen kadın sinirli oluyor.
---sosyal hic bir aktiviteye zaman kalmıyor.
---cocuklar basıboş ve dini yönden zayıf yetişiyor.
sizin köleleik dediğiniz şey aslında bu biliyormusunuz?
erkeğe benzeyen kadıne, kadına benzeyen erkeğe Peygamber efendimiz lanet etmiş.
kadın huzur veren taraf olmalı. temizliğiyle asilliğiyle güzelliğiyle gülümesiyle...
cocugunun bir derdi oldugunda oturup arkadasca konusup onu öpen koklayan,
kocasının borcları arttıgında elini tutup ben senin herzaman yanındayım üzülme diyen öperek işe gönderen kadın asla köle değildir - +1 yıl
Helal olsun bacım. Vallahi helal olsun bacım..
Seni doğuran, yetiştiren ana baba ne güzel ne şanslı insanlardır.. Eli öpülesi insanlardır...
Çalışan kadına lafım yok ancak çalışıpta eşini ezenlerde var bunu günümüzde pek çok yerde görüyoruz ilk başlarda hep destek olayını aşıyorlar bazen diyorlar bende kazanıyorum benimde ihtiyacım var hatta bazı kadınların kendine müslüman oldukları zamanları bile görüyoruz hani evlilik sadakatti hani iyi günde kötü gündeydi traşş:) Benim yengen dayım işşiz kaldı iş bulana kadar yengem bebegi ile temizlige gidiyordu sabah erken kalkıp kadın akşam eve geliyordu ve bana şunu dedi dayın eve yeri geldi elleri dolu geldi güler yüzle karşıladım şimdi işşiz elleri boş geliyor diye ona surat asamam ALLAH a şükür bizi kimseye muhtaç etmedi dedi helal olsun dedim
02 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılÜyenin biri yazmış; evinde otursun, yemeğini yapsın, çoluğa çocuğa baksın ve onları bilgilendirsin diye...
Gerçekler acıdır ve acıtır!
Günümüz Türkiye'sinde devletin kazık gibi çaktığı zamlar ve sadaka gibi verdiği maaşla öyle evde oturmak kolay olmuyor.
Eğer para babası ve hali vakti yerinde birisi ise durum farklı olur. Fakat yine de kadın çalışmalıdır. İsterse milyarder olsun fark etmez. Kendi parasını kazanıp, bir şeylerin bilincinde olmadan, düşünüp kafa yormadan, alın teri dökmeden öylece evde oturmak aslında iyi bir şey değil!00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
83Cevap
Aile & Toplum konusunda 514 cevap paylaştı. Eger kadinin tahsili yoksa, ne is olsa yaparim durumundaysa, erkegin evi gecindirecek, kimseye muhtac etmeyecek durumu varsa calismasin. eviyle, esiyle, cocuklariyla ilgilensin. eger tahsili varsa, kariyer hedefi varsa kisacasi bu ulkede kendi meslegini severek yapiyorsa calismali. ama ne olursa olsun kadin calismayacaksa ev hanimi olacaksa bile mutlaka bir bilezigi olmali. dunya hali, durumlar bozulur, es kaybedilebilir, kadin bocalamamali, kendi ayaklari uzerinde durmali, baska bir evliligi maddi destek icin dusunmemeli.
26 Yorumla- +1 yıl
hayır baskasına bel baglamamalı calısmalı
- +1 yıl
her halukarda calısmalı ısterse cok zengın olsun karsı taraf
- +1 yıl
artı evde kadın programı ızleyen asalak bırını kımse ıstemez
- +1 yıl
ev hanımı deyince aklınıza asalak geliyorsa bu gercekten uzucu.
tabi ki benim bahsettiğim ev hanımı modeli kadın programları ızleyen, ev işlerini rahat yapabilmek için çocuğunu tv başına oturtup beynini saçma sapan seylerle doldurmasını saglayan bir model değil. ne demek ıstedıgını anlayabılıyorum aykırı ruh, kesiştiğimiz noktalar var.
Kesinlikle calismali. Bay bayan ayirmaksizin bir insan bos bos vakit gecirmemeli. Uretmeli ki aktif olarak beyni calissin, koyun gibi olmasin illaki basina bir coban gerekmesin, hastaliklara davet yollamasin. Calismak illa bir isyerinde sabah 9 aksam 5 mesaisi yapmak degildir. Evde biseyler uretip disardan siparis de alabilir veya yine biseyler uretip kar amaci gutmeksizin kendini mutlu etmek icin ugras edinebilir. Ahsap boyar kek pasta yapar elisi yapar taki yapar. Liste uzar gider aklina gelen ve guzel olacagini dusundugu herseyi yapabilir yani..
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılevinde oturmalı çocuğuna daha iyi bir gelecek için anneler gidip çalışyor . çocuk kreşlerde , tam annesini babasını taklid ederek büyüyeceği zamanlarda hiç tanımadığı insanları , öğretmenleri taklid ederek büyüyor kişiliği şekilleniyor. bende anne sevgisi, anne şevkati, annenin ilgisi , tüm vaktini ona ayırması en önemlisi annenin çocuğunu yabancıya emanet etmeden kendi elleriyle büyütmesi , vereceği 3 kuruş daha fazla paradan, çocuğunu daha iyi evlerde oturtup, daha iyi arabalara bindirip , daha iyi okullara göndermesinden vs... çok daha iyidir. ben sevgiyi paraya değişmeyenlerdenim.
414 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılteşekkür ederim ben sonradan kafamı duvarlara vurmak istemem doğrusu bu çocuk kime çekti diye. kimlerle büyürse onları örnek alır. hem günümüzde ekonomik özgürlüğünü eline alan bayanların güvendiği şey parası işi oluyor en ufak şeyde ayrılalım o zaman diyor eşine malumunuz.. eh bir erkek olarak bilirsiniz erkekler çabuk sıkılır anlık sinirle kabul eden erkekde tamam diyor olan oluyor. evliliğimin para yüzünden son bulmasını da istemem. ben sevdiklerimle arama parayı sokmak istemiyorum.
- +1 yıl
Çok haklısın fakat günümüz Türkiye koşullarında bu mümkün değil işte.
Cevap sahibi+1 yıl@JessPinkman iyi koşullarda yaşamak isteyen biri için mümkün değil haklısın. ama ben normal koşullarda yaşamaya razıyım o yüzden mümkün görünüyor.
Cevap sahibi+1 yılteşkür ederim, umarım tüm bekarlar.
- +1 yıl
Umarım istediğini alırsın :))
Cevap sahibi+1 yılumarım hepimiz :)
- +1 yıl
cocuguna ıyı bı gelecek saglamak ıcın calısmalısın ole evde oturmak yok
- +1 yıl
cocugun ıcın calısmalısın ılerde onun gelecegıne yatırım yapmak ıcın calısmalısın kutsal annelık budur
Cevap sahibi+1 yılçocuğun için çalışıp çocuğunu yalnızlığa mahkum etmek? ben 12 saatimi çocuğuma ayırmak istiyorum kusura bakma kutsal annelik çocuğun cebine daha fazla para koymak değil çocuğa daha fazla emek vermektir ,. ben anne baba çalışan bir ailede büyüdüm yapayalnız büyüdüm anne , baba sevgisinden yoksun. sabah babam biz uyanmadan çıkar akşam da biz uyuduktan sonra gelirdi hala da bu böyle annemde akşam ezanıyla gelir günün yorgunluğu geçer uyur yıllarca bu böyleydi. beni ilgisiz bıraktıkları yetmedi üstüne kardeş geldi onu da ben büyüttüm. ben para istemiyorum arkadaş ben sevgi istiyorum anladın mı? benim çocuğum annesinin öğretmesi gereken bir şeyi arkadaş ortamında öğrensin istemiyorum.. anne olmak zor zanaat anneliğimi harcamak istemiyorum. emin ol yaşadım ve biliyorum sevgiyle büyüyen çocuk daha fazla parayla büyümek arzusunda olmuyor ama sevgisiz ilgisiz yalnız büyüyen çocuk her zaman buna hasret kalıyor..
Cevap sahibi+1 yılsevgiye hasret kalıyor
+1 yılKesinlikle çalışmalı, ne kadar dar düşünüyorsunuz her çalışan anne çocğuna bakmyor mu bal gibi de bakıyor. Çalışsın ki çocuğuna iyi bir gelecek sunsun çalışsın kocasna maddi manevi huzur sunsun kadın dediğin dayanklı olmalı gider çalışır akşama gelir yemeğinide yapar çocuğuna da bakar hafta sonları alır ailesini çıkar dışarı temizliğinide yapar yemeğini de çocuğunada bakkar hem ôzgür hisseder hem mutlu olur kadın mutlu oldukça aile mutlu olur. Evlendikten sonra eşinden mi para isteyeceksin sürekli onun çalışmasına mı bakacaksn yarın olur allah korusun adam hastalanır eşi bakar eşo hasta olur kadın bakar dar düşünmeyin be. Kadın dediğin güçlü olmalı evini herşekilde idare edebilmeli.
13 Yorumla- +1 yıl
Yok kocasının parası çoksa çalşmasn falan biz sadce maddi huzur için çalsmyoruz sevdiğimiz şeyi yapyoruz stres atyoruz belki kendimizi daha iyi hissediyoruz
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇalışmalı bebeği olupta bakanı yoksa bakıcı tutucak durumu ya da kimsesi yoksa tabi çalışmamalı, çalışmamak kötü çünkü bir zaman sonra yapıcak bir şey kalmıyo evde bütün gün kendini dinliyosun nereye gidersen git yine evdesin hep aynı şeyler huzursuzluk veriyo bir amaç yok ama kesinlikle haftada en az 2 gün tatilin olucak özellikle çocuğun varsa. Çalışmak kötü bir şey değil ihtiyaçlar bitmiyo ama bazı erkekler kadın çalışmaz diyo onlar çok cahil kalmışlar maalesef ki kadın veya erkek namusuyla çalışıyorsa hiç bir sorun yoktur.
09 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılZor olmaz mı erkekte bir çocuk bana göre hatta çocuktan beter :))
Cevap sahibi+1 yılBilmiyorum artık :)
Cevap sahibi+1 yılBöyle olmak gerekiyo :)
Cevap sahibi+1 yılİnşallah :)
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılkadın evlenmeden önce de evliyken de çalışmalı ancak bana göre çocuk olunca iş değişir. 0-3 yaş arası anneye bağlılık dönemidir ve hem kadının anne olmaya hem de çocuğun annesiyle olmaya ihtiyacı vardır. bu dönemde çalışmaya mümkünse ara verilmeli ve 3 yaş sonrası çocuk anaokulu veya kreşe gitmeye başladığında kadın da iş yaşamına dönmelidir.
bu çağlar bir daha geri gelmez, her şeyi zamanında ve kararında yaşamak en güzeli.21 Yorumla
+1 yılBen bundan 5 ay öncesine kadar calisan biri olarak kesinlikle maddi durumu el veriyorsa calismamali diyorum. Cunku kadin ev ve is arasinda cidden cok yipraniyor ne tam olarak esine evine yetiyor nede tam verimli bir is kadini olabiliyor (istisnalar haric tabiki calisma sartlari uygun olanlar konunun disinda)
15 Yorumla- +1 yıl
Ya bu kadin calismali diyen hatunlarin cogu dikkat edin hepsi demiyorum is yerindeyken de hergun yok buram agriyor yok moralim bozuk gibi turlu isyanla calisan arkadaslarinida demoralize ettigi yetmez gibi eve de gelip esinin burnundan getiriyor. sahsen aksama kadar eviyle ilgilenip esine hazirlik yapmak cocuguyla ilgilenmek kadar guzel bisey yok :)
- +1 yıl
Tsk ederim ;) feminist ayaklarina ne gerek var okadar free takilacaksan evlenmeyeceksin kadin kadin olacak erkekte erkek!
+1 yılçalışmalı evlilik çok borç demek hem destek sağlar hem bir bayan olarak ihtiyaçları oluyor insanın bunu kendi ayakları üzerinde durarak temin etmesi ne kadar onur verici bir duygu bence bir bayanın eşi buna izin vermeli .. yarın bir gün eşinin başına bir şey geldiğinde o kadın ayakları üzerinde durmasını öğrenmeli bilmeli diye düşünüyorum.
03 Yorumla- +1 yıl
ya ben çok gururluyum mesela para isteyemem.. sen sen ol gerçekten küçük düşürücü bir durum. durumun iyise eşinde çalışmak istemiyorsa kredi kartı veya nakit para daima ver.
Calışmalı tabii ki. Bazı erkekler diyor ki sen çalışamazsın ben kazanırim ikimize de yeter. Yok öyle. İlerde çoluk çocuk olunca ne olacak? Onlar mutlu yaşasın istee herkes. Çocuğumun güzel elbiseleri olsun güzel bir odası olsun vs. Bu yüzden çalışmalı bence
05 Yorumlaçalışmaktan yanayım. yıllardır çalışıyorum. tatilde şehir dışına gezmeye gitmediğimde evde patlayacak gibi oluyorum. bu birazda alışkanlık aslında. çalışmaya alışmış bir bayanın evde oturması zordur, çocuk olmadıkça. tabii oturmayı tercih edenler de vardır. burada kriter, kadının erkeğe yaslanıp yaslanmadığıdır bence. erkek de olsam eşim beni sömürüp sırtımdan geçiniyor, gereksiz harcamalar yapıyorsa, bir süre sonra isyan edebilirim
07 Yorumla
+1 yılAllah korusun da bosanmayacagizin garantisi var mi? Neden sigortam yatmasin? Bunu geçtim kadin da sosyallesmeli. Cocuklara iyi bir gelecek daha rahat bir yasam yasamak ve yasatmak icin calismali bayan. Tabiki esine ve cocuklarina uygun bir meslekte calisarak. Kadin esine evine cocuklarina vakit ayirmazsa ayni zamanda erkek de o zaman o evlilik olmaz
020 Yorumla- +1 yıl
Doğum izni var. 6 ay öyle çıkar 6 ay ya da 1 sene de ucretsiz izne cikar. Ben kendi mesleğime gore dusunuyorum ders saatlerimi de ona göre ayarlatirim daha az ders saati alirim. Zaten bakıcı yerine annem ya da kaynanama baktiririm sorun olmaz
- +1 yıl
Çok iyi insanlar var ama iste el dedigimiz gibi. Olursa anne ya da kaynana bakar olmazsa onerilerle orta yaslarda deneyimli biri bulunabilir ama oncelik aileden biri diyorum ben de bakici baksin istemem
- +1 yıl
Cocuk farkinda annesi calismali ki ve haftasonu ailecek yapilan faaliyetler aile bagini guclendirir buna önem verilmeli
- +1 yıl
sizin görüşünüz bir şey diyemem ama çalışan bir bayan da dengeyi sağlayabilirse her şey güzel olur. Bu sadece bayandan geçmez anne baba iseniz sizden de geçer. Mesela özel günlere önem verilmeli çocuk aa bugün babanıın dğum günü arkadaşlarla buluşamam beraber yemek yiyeceğiz diyebilmeli. Ya da animasyon mu gösterime girmiş akşam ya da haftasonu alıp çocuğu gideceksiniz. Beraber dışarıda da yemek yenecek. Maça da gidilecek. Bunlar için de maddi bir gelir gerekli. Zaten bir süre sonra gelen maddiyatlar çocuğa harcanır. Bu yüzden bunlar yapılırsa bayanın çalışmasında sorun yok bence.
- +1 yıl
zaten çocuk okula gidecek tüm günü okulda geçecek o sırada ben de okulda olurum hemen hemen aynı vakitlerde çıkarız ya da memur olan biri çocuk 3'te çıkar bayanda 5'te arada çok fark olmaz.
- +1 yıl
çocuğu geçtim?
Eşinizi boşamayacağınızın ya da onun sizi boşamayacağının garantisi?
O çalışmazken onun sigortasını yatırmaya devam edecek maddi gücünüz?
Eşinizin ve çocuğunuz ihtiyaçlarını karşılayabilecek, onların kültürel faaliyetlere katılmasını sağlayacak, çocuğunu kurslara yazdırabilecek geliriniz var mı? - +1 yıl
öncelikle karşılıklı saygı yoksa zaten evlılık yürümez. eğer ihanet bana yapılırsa onu kesınlıkle düşunmek dahi istemem. ben sevdiğimede asla ihanet etmem. madı olarak zaten durumum ıyı olmasa çalıştırırım ama benım durumum çok şükür ıyı. çocuğum içın herşeyıyaparım ne gerekıyorsa
- +1 yıl
o zaman söyledikleriniz eşinizi de ikna ederse aldatmayacağınıza ve ihtiyaçlarını karşılayabilecekseniz de çocuk kreş yaşına gelene kadar çalışmayabilir eş. Bir kere ben çalışmayacağım evlendim desem ailem karşı çıkar çocuk okutmak bu devirde kolay değil. Bunun haftalığı, akbili, kitabı şuyu buyu. İnanın bir dönemde benim sırf kitap harcamam 500-600 oluyor
- +1 yıl
Dönemden kastım senelik değil ilk yarı yılda okuma kitaplarım filan bunun dışında. Ders kitaplarıma giden harcama bu
- +1 yıl
anladım :) hayırlısı olsun :)
- +1 yıl
ya hanımefendı bunun tek amacı kadını hazıra alıstırmak
- +1 yıl
beyefendinin de geçerli sebebi var ona da hak vermiyor değilim @aykırı_ruhh
+1 yılÇalişmalı tabiki. tüm ailenin yükünü maddi manevi tek eşinin üzerine atilmamalı. Yük diyorum çünkü gerçekten de öyle erkekler en başta hep böyle evde otursun yeter derler sonra sorun çıkınca bunu eşilerine degil kendi kendilerine bile itiraf edemezler cunku güçsüz olmaktan korkarlar.. Oysa çalişan bir kadının destek olması gayet güzel bişey. Hem kendine daha iyi bakma imkanı olur hem aileye destek saglamış olur.
028 Yorumla- +1 yıl
eşinin maddi sıkıntısı olsada olmasada çalişmalı kendi ayaklarının üzerinde durmalı.. Eşinin maddi durumu çalişip çalişmama kararını etkilememli.
- +1 yıl
Siz yatın diye degil. sadece bir düşünün hayatta ne olacagı hiçbir zaman belli olmuyor.
- +1 yıl
İnat ugruna degil maddi bir sıkıntım da yoksa yine çalişirim cunku severim
- +1 yıl
sadece zevk degil genel olarak düşüncem bu kadın ya da erkek olsun farketmez bir insan çalişmalı
- +1 yıl
evet çocuklar olunca durum biraz degişebilir:-) ama bunun dişinda sanmiyorum yine çalişir:)
- +1 yıl
:-)
- +1 yıl
bence siz boşuna bunu sorun ediyorsunuz bırakın nasıl mutlu oluyorsa böyle hareket etsin. Çalişmak isterse çalişir istemiyosa istediginiz gibi biri olur:-)
- +1 yıl
dogru ya evde oturunca hiç canı sıkılmaz...
- +1 yıl
Bence siz eve bir kedi ve aşçi alın:-) Asıl sorun sizin isteyıp istemediginiz degil sorun sizin fazlasiyla kıskanç olmanız. Bunu kabul edin ilk önce
- +1 yıl
:-) evet sabırsızlıkla sizi bekler sadece cama degil gerekirse dama da çıkar:)
- +1 yıl
evet kıskanır, ama kıskançlıgın da dozu olmalı
- +1 yıl
evet belli:) çok güzel ayarlarsınız:-)
- +1 yıl
tabiki herşeye sadece saygıdan ibaret
+1 yılkarşıdaki insana göre değişir bu egerki erkeiğin maddi durumu iyiyse kesinlikle bayanı çalıştrmamalı sonuç olrak bayan hem çalışıp hemde eve bakarsa yorulur ya da bir tarafa önem verse diğeri aksar evde otrsun istediği zaman gezsn dolaşsın evine baksın eşine sadık olsun eşide ona baksın mutlu mesud gecinirler
06 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim kendi düşüncelerim
- +1 yıl
teşekkür ederim bende size hayatınızın geri kalanında sağlık huzur ve başarılar dilerim
- +1 yıl
amin sizinde her şey gönlünüzce olsun gönlünüzde olan şey hayırlı değilse rabbim onu hayra çevirsin çünkü şerride hayıra ceviren Allahtr iyi günler..
+1 yılTabiikide çalışmalı kocasının eline asla bakmamalı ya birgün boşansalar anlaşmazlık çıksa o zaman ne olacak kadın asla bir erkeğe muhtaç olmamalı kendi parasını kazanıp kendi ayaklarının üstünde durmalı bize böyle bir şans verildiyse bunu her kadın değerlendirmeli...
03 Yorumla- +1 yıl
Aklımız boşanmada değil bu sadece bir örnek...
- Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılEvlendikten sonra kadını para için çalıştırmak değil ama eve tıkmak düşüncesi bana ters.
Çalıssın sosyalleşsin o da bir insan namuslu olduğu sürece.
Evde yemek pişiren tüm gününü kadın programı izleyerek geçiren stresli birinin istemem açıkcası :)12 Yorumla- +1 yıl
okudugum en guzel yorumdu tebrıkler bu erkeklerın bazıları ole asalak kadın ıstıyo ben de bunu anlamıyorum
- +1 yıl
Saolasın üstadım.
Mantıklısı bu diye diretmiyorum ama evde kendini geliştirmeden kadın programı yemek tarzında takılan birisinin hayatınıza katacağı ne gibi bir yenilik olabilir ki.
Uzun vadede sonra aklına düşüyor karpuz kabukları şöyle yapalım böyle yapalım mahalleden bir sürü kendini bilmez ile kaynatır hale geliyor.
İradesi güçlü kendini bilen güçlü ve zeki kadın candır.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılkesinlikle evinde oturmalı!
neymiş çalışmalıymış kadın (!)
adı üstünde kadın! kadın narindir, naziktir evinden çıkarsa bir kadın, dalından koparılmış çiçek gibidir.
ben de kadınım ve evimde oturup çocuğuma bakıyorum. öyle ayağımın üstünde durcam diye düşenlerden değilim çünkü.. hem eşime hem de çocuğuma rahat rahat vakit ayırıyorum.
ama çalışsam öyle mi olur? sabahtan akşama kadar elalemin işinde sırf kocama muhtaç olmayayım gibi saçma bir düşünceyle kendimi mi yıpratayım? tabiki de hayır. hem Allah da böyle istiyor zaten:)011 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılşu linki okumanızı tavsiye ederim tuğbaediz
cahidejibek.com/2011/06/07/kadinin-yeri-evidir/
Cevap sahibi+1 yılşu eksileyenler bir yorum yapsın da görelim!
Cevap sahibi+1 yılzoruna gidenler tabi..
- +1 yıl
sen de asalaklardansın koca parası yıyen asalak hem de
- +1 yıl
kadın narınmıs bırak bu ıslerı ya elın ayagın yok mu senın
Cevap sahibi+1 yılaykkırı ruh? sen adammısın ki?
adam olan karısını elalemin işinde çalıştırmaz!
şimdi istediğin kadar saçmalayabilirsin (!)
+1 yılHer zaman söylerim ; bir kadın öğretmense , avukatsa , doktorsa ve memur tarzı işi varsa çalışabilir. Sonuçta büyük bir emeği var bunları olabilmek için. Diğer türlü hiç okumamış , kültürsüz işlerde onun bunun emrinde ezilerek çalışmasına da hayatta izin verilmemesi gerekir. 3-5 kuruş için karına bağırılması hoşuna gitmez insanın.
20 YorumlaMesleği varsa evet calsmali eger yoksa esinin maaşıda yeterse calşmasın yoksa ev hanimlgda zor bir meslek yemek ütü bulask onlari yapsın evinde en önmlide çocuk, cocuga eğitim verecek kişi anne evde kalması cocgnu en iyi şekilde yetstrmesi maaştan ve isten daha önemlidir:)
03 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim yalnız şunu belirtmek istiyorum ki bir kadının ekonomik özgürlgü olması çok iyi kendi ayaklari üzerinde durması durabilmesi kimseye muhtaç olmamasi evet muhtac olacgi yani para isteycgi kişi esi diye dşünyrsun dogru ama sadce hayyta erkek olarak para istedgi tek kisi babasysa benim oyle esinden istemesi dee zor gelir anltbldim mii :) benim icin ev hanmlgi daha iyi şunu da belirtmlyim kii senin meslegin yoksa sırtni yaslayacgn dag gibi kocan olmaliin maaşnda yok ya senden ayrldgnda ortada kalmamalsn ben karslydum her istedgni ben alıydum bana baglsın muhtaçsn benden ayrlmazsın çok karşlaslan bir durum olduğu için çalsmaktan yana bayanlar
+1 yılÇalışmalı düşünsene kadın bunalıma girer kim bilir kaç gündür evden çıkmayan pijamalariyla oturup bir yandan tıkınan bir yandan Zap yapan bir kadın... çalışırken kendine bakması için bir sebebi olur kendine güveni olur boş boş işlerle dedikodularla uğraşmaz
07 Yorumla- +1 yıl
Akşam mı çalışıyor
- +1 yıl
Yok ya emin ol fazla yorucu bir işi yoksa eşin daha sağlıklı olur:)
- +1 yıl
Ahahah inşallah:-)
+1 yılEğer bir mecburiyet yoksa ihtiyacimiz yoksa calismak taraftarı değilim. Sebebi su nasip olsa calistigm paranin yarisi cocuguma bakan kişiye gitcek e öteki yarisida olmayi versin ben bakiyim çocuğuna.. Bu benim dusuncem tabi. Ama eşimin yükü agirdir iste o zaman ne gerekiyorsa yaparim.
09 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
- +1 yıl
İnşallah çok sagolun
- +1 yıl
Amin cumlemizin :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılçalışmamalı bence.. çünkü evine, eşine, çocuğuna vakit ayırması onlarla ilgilenmesi gerekiyo maalesef çalışan bayanlar bir şekilde soğuyo evlerinden kendilerini işlerine adıyo.. heleki çocuk için daha zor bir durum annesiyle istediği kadar vakt geçirmek istiyo annede eve yorgun geldiğinden pek verimli olmuyo çocuğuna karşı
17 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıltabiki aile önce geliyo bir çocuk gelişimci olarak annenin çalışmasına karşıyım.. bekarlar çalışabilir :)
Cevap sahibi+1 yılteşekkür ederim
- +1 yıl
ole bı dunya yok ne alaka ya tabıkı calısmalı
+1 yılKadınlar çalıştırılmak için değil, eşlerine hayat arkadaşı, çocuklarına öğretmen olmak için yaratılmış diyebiliriz. Dinimizde kadına o kadar önem veriliyor ki, kadın istemezse çocuğuna bile bakmak zorunda değil açın okuyun. Kadın evinde yaptığı her şey için ayrıca sevap kazanır. Kadının ev işi yapması mecburiyet değil ibadet sayılır. Kadın eşine maddi yönden değil manevi yönden destek olmalı.
Evli kadınların çalışmasına karşıyım.08 Yorumla- +1 yıl
Kocası öldüğünde ortada kalan birçok kadının hayatında hiç çalışmamış olup kendi ayakları üzerinde duramadığından "bana baksın yeter" demelerine de karşımısın peki :p benim kaplumbağa misali
- +1 yıl
Kadere inanan insan bunları dert etmez rızkı veren Allahtır elbet bir kapı açar.
fakat ben hiçbir şekilde çalışmasın demiyorum akıllı olan insan bunları düşünür ve önlemini alır zaten.
@tabaktakisonkurabiye - +1 yıl
İşimizi şansa kadere bırakmamak lazım akıllı seni bende kız olsam çalısmazdım oh :d
- +1 yıl
Bende seni kutlarım.
Ve Eşlerini el üstünde tutan, onlara değer veren bütün erkekleri de kutlarım Allah onlardan razı olsun. - +1 yıl
Amin. Hepimizin.
- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yıl2 bin ve üzeri maaş alıp evimde kira olmazsa çalışmamasını isterim illa çalışacağım derse de karışmam ama aşağı maaş alırsam ev kira olmazsa çalış ya da çalışma demem kendisine bırakırım insiyatifi çalışırsa daha iyi olur ama ev kira ben 2 binden az alıyosam çalışması lazım...
00 Yorumla O an olan maddi manevi duruma göre değişmeli bence. Ayrıca çalışmak istiyorsa çalışmalı. İstemiyorsa ve durumları elveriyorsa evde oturmaya istediği kadar evde oturur. Ama çalışmak zorunda olan bir maddi konumları varsa eve destek olmalı.
03 YorumlaOglumdan beri 3 yildir calismiyodum sabirsizlikla ise girmeyi bekledim 2 haftadir calisiyorum çok mutluyum bir ladin mutluysa evdekilerde mutlu olur calismamak gerçekten çok zor evde kalmak çok yorucu
014 Yorumla- +1 yıl
helal olsun meslegın ne :D
- +1 yıl
2.5 yasina kadar calismadim hatta sosyal hayatin bile olmadi tamamen onun uyku yemek düzeni sosyal yasami ve ilk kişiliğiyle ilgili ugrastim zaruri hayatimi bile eksik yasadim anneye bagimli bir çocuk değil oz güveni olan sorumluluklar ini bilen kiskanc olmayan paylasmayi seven insanlara yakin arsiz olmayan ama çok hareketli yasitlarindan önde giden bir zekaya sahip bir çocuk annemle beraber baktigimiz için annmde benin düzeni bilip yaptiklaromin arkasında duruyor o yüzden sorun yasamiyoruz biraz bilinç ve sabirla prensipli olunca her tarafi idare edebiliyosunuz
tabikide çalışmalı evde oturup napıcak eve ekmek parası getirsin :D hem parası olmazsa biliyoruzki tür erkeklerin %60 ı para vermiycek kadınlara sonra kadınlarda mağdur olucak o yüzden böyle olmaması için çalışması lazım :D
01 YorumlaEvinde oturup kocasını beklemeli kocası ona bakar ve cok seven insan yani bu benim bakış açım karısının çalışmasını istemez kimisi kendi paramı kazanmak isterim demiş bunu diyenler evlilik kavramını pek anlayamamış sonuçta kadın para kazansa da eşine veriyo benim gördüğüm ama ben karıma bakarım çalışmasın :)
08 Yorumla- +1 yıl
karının elı ayagı yok mu
- +1 yıl
Her isyerinde bunlar olmuo
- +1 yıl
Ya arkadas tam tersi o da seni kiskansin o zaman
- +1 yıl
o zaman kadın dogum uzmanı ıstemeye de hakkın yok dogum yaptıgında karın
- +1 yıl
kadının elı ayagı yok sankı
+1 yılÇalışmalı diye düşünüyorum sonuçta hergün evde olmak insanı depresyona sürükler ama bu çalışma aile ilişkilerine zarar vermemeli annelik görevini yerine getirebilmeli kadın
01 Yorumla
+1 yılTabiki çalışmalı... Gelecegeni daha doğrusu cocuklarinin geleceğini düşünen bir kadin calismali. Daha iyi şartlar sunabilmek için, daha iyi eğitim verebilmek için. Her an kendini gelistirmeli örnek teşkil etmeli.
07 Yorumla- +1 yıl
Çocuk olduktan sonra da calismali bence. Tabi yaptigi is de onmli nobetli meslekleri bayanlara uygun bulmuyorum ama kadin her daim calismali calismali calismali
- +1 yıl
Umarım hepimizin.
- +1 yıl
ben de calısmalı dıyorum cocuk bakmak olmamalı kadının gorevı sadece
- +1 yıl
Aynen öyle aykırı_ruhh
bir sure calismaya ara verip bundan sonra calismayi isteyip istemedigime karar veririm. bana hangisi iyi geliyorsa esimi ona ikna etmeye calisirim. tabi calismama karsi olursa
01 Yorumla
+1 yılbence eğer ihtiyac yok ise kadın bir süre çalışsa bile çocukları olduğu vakit evinde olmalı gayet güzel kurslar, sonrasında evde yapılacak kişiyi gayet geliştirecek şeyler var ve en önemlisi kadın kendi çocğunu büyütmüş olacak bence bu bir aile için en sağlıklısı. eve geldiğinde eşini yorugn bitap değil daha dinc belki onu dinlemeye hazır ve yeni şeyler öğrenmiş olarak. çocuklarının yaptıklarını anlatacak biri olarak bekler. bana bu daha uygun geliyor kişisel tercih
01 YorumlaTabii ki calismali, sayet boyle bir arzusu ve kariyer hayalleri farsa.. Niye hala bu kadar eski kafaliyiz anlam veremiyorum?
12 Yorumla- +1 yıl
ıslerıne gelmıyo para uzerınden hukum kurmak ıstıyolar erkekler cunku
Çalışsın ki birllikte yiyin birlikte giyinin birlikte gezinin bırakın su kadın calısmaz ayaklarını aslan gibi bir kadın bulun gözünüz arkada kalmasın çalışıyosa çalışsın.
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 404 cevap paylaştı. Gercekten bir kariyeri varsa evet calısmalı ama sacma bir işteyse kocasının dizinin dibinde oturmalı.
03 Yorumlaekonomik özgürlüğü olmalı her istediğini eşinden destek almadan almalı tabiki bütün bir maaşı değil ev giderleri ortak karşılanmalı bebek olduktan sonra eşin karşısına geçip hadi ikimize bak demeli:D
01 YorumlaÇalışmalı. Evde oturan ve işe yaramadığını hisseden kadın mutsuzdur. Kadın mutsuzsa zaten hic birsey guzel degildir.
011 Yorumla- +1 yıl
işe yaramakla diyelim. bir kadını eve kapatıp onun nasıl mutlu olmasını bekleyebilirsin? ayrıca mutlu olmamızı sağlayan kimyasallar bkz: endorfin) beyinde farklı mekanizmaların tetiklemesiyle oluşur. mutlulukla ilgili araştırarak çok daha fazlasını öğrenebilirsin. + çalışmak illa tarlada, şirkette, mağzada da olmaz. insan hem kendi hem de yaşadığı toplumun "mutluluğu" için çalışmalıdır. ister kadın ister erkek olsun.
- +1 yıl
ama farkındaysan sana göre imkanları hep erkek sağlıyor ve böylelikle kadın erkeğe bağımlı hale geliyor. insan kendini özgür hissettiği yerde mutlu olabilir. eli kolu bağlanmış, ihtiyaçları hep bir başkası (bu kocası da olabilir ailesi de) tarafından karşılanmış birisi kendini ne kadar 'birey' hissedebilir? ya da kadın ileride anne olacak, çocuğuna ne öğretecek? kızına, evlenince evde oturmayı, oğluna da hayatın 4 duvarın çevresini korumak olduğunu mu?
- +1 yıl
başkasının yanında değil babanın yanında durabileceği hiç aklına gelmiyor mu acaba? ayrıca çocuğun da bir geliş, m süreci var o süre zarfında zaten kadın bir yere gidemez ama artık çocuk 1 yaşını doldurduktan sonra kolayca babasına ve ya başka bir aile büyüğüne mesela annesine emanet edebilir öyle değil mi?
ayrıca emin ol bir kadın çocuğunu bir erkekten 500 kat daha fazla düşünür. kadın çalışıp çalışmayacağına kendi karar verebilir. onun da beyni var. onun yerine senin düşünmene gerek yok.
+1 yılTabii ki de calismali. O da bir birey. Ekonomik ve sosyal haklara sahip olmak sadece erkeklerin hakkı degil
024 Yorumla- +1 yıl
Kendine ait parasi yok, kocasinin eline bakicak. Calistigi zaman bir sosyal cevreye sahip oluyo, eve tikilip kalmiyo ama calismayan bir kadin hergun disari ciksa ne isin var disarda evinde otur mantigi oluyo. Bunlar hep kisitlama, bir kadinin herseyiyle kendi ayaklari uzerinde durma hakki elinden alinamaz.
- +1 yıl
Erkek sorun etmezse hicbir sorun kalmaz. Kizin olsa kocasi onu calistrmasa, kizinin kendine ait bir maddi guvencesi olmasa kocasinin eline baksa, eve kapansa kizinin üstündeki bu baskiyla yasamasini mi isterdin yoksa sikinti cekmeden kendi ayaklari ustunde durabilmesini mi?
- +1 yıl
Sen eve gelince ay gozum ay basim diyosun demek ki? Hem merak etme kadinlar birden fazla seyleri halletmeye erkeklerden daha alisik, hem calisip hem ev isi hem yemek hem de cocuk bakan kadinlar var, sen de biliyosun
- +1 yıl
Bu kadinlari hic duymadigina inanasim gelmiyoru, kendini oyle sartlamissin. Ayrica ben ogrenciyim, evli de degilim, o örnekte kendimle ilgili degil, kadinlar hakknda genel konustum. Zaten calisan kadin yorgun olsa bile parasiyla yardmci tutup evin islerini yaptirir hic merak etme
- +1 yıl
bir yardmci tutmakla da maasinin tamami bitmez, onu da merak etme :)
- +1 yıl
Sen bayagi dar görüslüsün anlasilan
- +1 yıl
Milattan önceki dönemde yasamaya devam ediyosun galiba
- +1 yıl
Belli oluyo zaten, adini da ogrenmis olduk smdi
- +1 yıl
Ben memnun olmadm
- +1 yıl
Üzülme :P
- +1 yıl
30 küsür yasinda adamsın cocuk gibi yorumlar yapiyosun ya
- +1 yıl
Bana cok cocuksu geldigine gore sen seviyeyi ayarlayamadn galiba. Ben nerede nasil davranicagimi bilicek kadar olgun bir insanm, en azindan bir soru sordugum zaman verilen cevaplara atara gelmiyorum, saygi duymayi da biliyorum, insanin buna sahip olabilmesi icin olgun olabilmesi gerekiyo ama malesef bu da herkese nasip olmuyo
Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Eğer çalışırsa yaşlılığımız tatil yörelerinde geçer yaşlı olana kadarda her yeri gezeriz.
Çalışmaz ise ölmemek için yaşarız işte02 YorumlaBence çalışmalı hele ki üniversite okumuş mesleğini eline almışsa çalışmalı ya da kendini nasıl huzurlu hissedicekse öyle yapmalı ben bayanların hayatlarını kısıtlamaktan yana değilim yersiz kıskançlıklara hiç gerek yok bence :)
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence calismali hele hele ilk çocuklari olana dek tabi calismak istemezse kendi bilir,, ve kocasinin geliri iyiyse gecinebiliyorlarsa çalismazsada olur ama karisini hiçbirseyden mahrum birakmamali çalismasini istemezse,, benim görüsüm böyle
01 Yorumla
+1 yılBiz boşuna okumadk heralde tabii ki çalışmalı. Eşinin eline bakmamalı ;)
Karısının çalısmasına izin vermeyen akılsızları da anlamıyorum010 Yorumla- +1 yıl
çocuk 3-4 yaşına gelince anaokuluna gidebilir. Kadın da çalışabilir.
- +1 yıl
çocuğun bir şeyler öğrenmesi lazım.
- +1 yıl
çocuk gelişimi okudum ben ve senin söylediğin şu an çok saçma ebeveynlerin bilmediği okadar çok şey var ki. Anne ve babanın eğitimi şart haklısın, ama çocuğun iyi gelişmesi icin öğretmenlerden eğitim alması da önemli.
- +1 yıl
O senin düşüncen. Türkiyede zaten böyle düşünenler olduğu için çocuklarda gelişmiyor. Almanya da çocuklar 1 yaşındayken bile kreşe veriliyor. Hem anneler, babalar, hem öğretmenler hemde çocuklar cok memnun.
bence bu bir tartışma konusu değil. Çalışması gerekiyorsa çalışacak. Namus siye ötenlere de cevabım kimse kimseye fahişelik yapsın demiyor. Ama sizin aklınız kadın diyince elinizi şeyinize götürmeye programlı olduğu için böyle düşünmeniz çok normal.
00 Yorumlatabikide çalışmak ben çalışınca mutlu hisssederim kendimi bir kadının çalışması ayaklarını üzerinde durması lazım haa şu olur nezıh bir yerde çalışmayı isterimmm...
011 Yorumla- +1 yıl
esının ımkanı yetse de calısmalı yok ole sey bosuna mı meslege gırıyo cocugunun gelecegı ıcın evın gecımı ıcın calısmalı
+1 yılEşimle beraber sigorta acentesi açıp çalışcaz :)) hayalimiz bu bir evlenelim de :)
16 Yorumla- +1 yıl
Beni de alin ya :))
- +1 yıl
Neden olmasın.
- +1 yıl
valla ıssızım alırsanız makbule gecer
- +1 yıl
Haydaa :)
Esiyle cocuklariyla daha iyi bir sekilde ilgilenmesi acisindan calismamali.
22 Yorumla- +1 yıl
ole bı dunya yok tabıkı calısmalı butun gun evde got buyutmemelı
Hayat yordu beni, otur çalışma diyen olsa bir kırk sene oturabilirim sanırım
03 Yorumlaçalışıcaksa 1-2 sene çalşmalı en fazla çocuk olunca çocuga bakmalı ben eve geldıgımde kapıyı açarsa mutlu olurum anahtarla boş eve girer insan
00 Yorumlabence çalışmalııı.. kadın kendi ayakları üstünde durmayı bilmeli..
04 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇalışırım ama koca parası yerim :d çocuk doğurduğumda 2-3 ay çalışmam. O yüzden eşimin güzel bir mesleği olmalı. Çalışıp çalışmamak ruh halime kalsın isterim.
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Herhangi bir mecburiyet yoksa çalışmasına karşıyım evlenirsem inş hem eşime hem çocuklarıma bakarım
pazarda limon satSam da çorap satsamda yine de eve ekmeğimi götürürüm10 YorumlaHıı evinde otursun da kocası bana bakacak diye beklesin sonra da bu kadın zaten bana muhtaç diye kocası her türlü eziyeti yapsın demi?
06 Yorumla
+1 yılGelir-gider durumu ve ev ortamına (çocuklar, anne, baba vs.) bağlı aslında.
03 Yorumla- +1 yıl
Her zaman ihtiyaç vardır, günümüzde yaşam koşulları çok zor. Bir de ben kadınların ekonomik gücünün bulunmasından yanayım aslında. İş ortamında en azından sosyal çevre oluştuğu için birçok yönden faydalı. Bireyin öz saygısının ve öz güveninin artması açısından bence çalışmalı. Evde kaldığında kendini hiçbir işe yaramayan birisi olarak görebilir. Bu kişinin mizacına göre de değişebilir. Kimi kadın tembelliği sever evde kalmak onlara göredir, ben mesela acayip sıkılırım çalışmadan duramam. Evde geçirebileceğim gün sayısı max. 3-4. Evde çalışsın diye de düşünebilirsiniz ama olmuyor işte :) Aynı olmuyor
durumumuz iyiyse calısmam kocamın parasını yerim. iyi degilse calısırım beraber yeriz
01 Yorumla
+1 yılçalışıp eşine yardım etmeli eğer yardıma ihtiyaç varsa.. Ben şahsen evde oturamam
06 Yorumla- +1 yıl
evde sıkılırım ben çalışıp eve katkıda bulunmak daha iyi hissettirir
- +1 yıl
eğer iyi bir hayat yaşamak istiyosak beraber çalışmalıyız...
- +1 yıl
yav arkadas sanane ya ısteyen calısır nıye dıretıyosun calısma dıye senın gıbı erkeklerı cıdden anlamıyorum kadının elı ayagı yok mu
+1 yılçalışmalı. en büyük sebebi ekonomik özgürlük için. başka bir çok sebebi var çalışmanın, sosyal olarak, psikolojik olarak kendini güçlü hissetmek istiyorsa çalışmalı.
11 YorumlaEvlendiğim kıza bırakırım fakat benim evlenmek istediğim bayan benim gibi kamuda çalışırsa iyi olur durum böyle olunca mecburen çalışmış olacak :D
00 Yorumla
+1 yılZengin bir koca bulmuş olsaydım kesinlikle çalışmazdım
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 831 cevap paylaştı.
+1 yılkocasının maaşı yetsede yetmesede kadın çalışmalı sadece bugünü düşünmemeli hayatın her türlü süprizine hazırlıklı olmalı insan bu arada her türlü zorluğada birlikte göğüs germeli
00 Yorumla Esin maaşı yeterliyse çalışmasın ama yınede çalışsın bnce evde durdur nereye kadar guzel mesleği varsa çalışsın..
07 YorumlaEvlenirsem kocam çalış derse çalışırım çalışma dese çalışmam farketmez derse arada bir çalışırım destek olurum zor zamanlarda
16 Yorumla- +1 yıl
Ay en sevmedim kadin tipisin sen kocan mi senin hukumdarin o ne derse yapacan o niye sen ne dersen yapmiyor?
- +1 yıl
Ister sev ister sevme kendimi sana ve senin gibilerine sevdirmek gibi bir zorunlulugum yok evlendikten sonra kadin kocasina Allahın emanetidir kadın kocasını dinlemek zorundadır yoksa melekler kadını lanetler he bilmiyorsan bu konulari git araştır gel olur mu he müslüman değilsen diyecek sözüm yok sana kısa ve net.
- +1 yıl
Pardon ama çok saçma değil mi? Meleklerin başka işi yok muymus? Erkek egemen bir toplum olan Arap sacmaligindan başka bir şey değil.
- Devamını Gör (148)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat