Travmamı nasıl anlatırım?

Kizlar selam bizim iki köpeğimiz vardı birisi 2016 yılında kalp krizinden öldü, diğeriyse 2021 yılında kanserden öldü aradan 2 sene geçmesine rağmen atlatamiyorum rengi sarı kahverengi arasiydi evde ki her eşya o renkte bana onu hatırlatıyor şu an yaşadığımız evde öldü hatta 2. katın merdivenlerinden düşmüştü bir kere ben onunla doğmuştum onunla Büyümüştüm ben ilk okuldayken ananem çıkışıma gelir alırdı beni Nazlı (köpeğimiz) peşinden gelirdi ananemin sonra evin orada ki yokuştan koşarak yarış yapardık hep de benim kazanmama izin verirdi çok akıllıydı kızım neyse şu an bazen onun sesini kafamın içinde duyuyorum mesela tam önümde onu görüyorum hep sarılmak isteyip yanına gittiğimde kayboluyor rüyalarıma giriyor onu çok özledim travma oldu artık bende de kahverengi en sevdiğim renk ama böyle bal sarısı ve açık kahverenginin karışımını çok seviyorum hatta kızımın son dönemlerinde mahalleden birisi kalçasına sopayla vurmuştu o yara hep kaldı ölene kadar hiç kapanmadı adamı polise vermiştik dava acmıştık az bile olmuş son zamanlarında çok zayıflamıştı su bile içemiyordu nasıl unutucam onu nasıl atlatıcam? Yardım edicek var mı?
Travmamı nasıl anlatırım?