Oda fiyatına 3 kuruşa oturuyor nerdeyse bedava ve zam oranını da kullanıyor bana karşı kiracı birde efeleniyor, oysa ben o kirayla geciniyorum uğraşmak yerine satıp kurtulmak daha mantıklı değil mi?
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
satmak mantıklı ama kiracılı evi almak isteyen pek çıkmaz
Deneyeceğiz illa satılır bu işle uğraşmak yerine yıllarca üç kuruşa evi peşkeş çekmekten iyidir
satabilirseniz en mantıklısı olur
En kötüsü isim değişikliği yapsak yine de sorun yaşar miyiz acaba yine de. Milletin dediği yine de uğraşırsin ama yeni ev sahibi olarak düzgün bir rakama tabii edebilir miyiz bu adi kiracıyı?
öyle yapsanız bile en az 50 bin lira tapu harcı ödeyeceksiniz ve kiracıya zam yapma hakkınız da bulunmuyor. ancak dava açıp tahliye ettirebilirsiniz
Ne gerekçe ile tahliye edeceğim kendim alt üst soyum oturmayacakn ise
isim değişikliği dediğin başkasına satmış gibi göstermek değil mi? alan kişi ben oturacağım diyecek. başka neden yapılır ki zaten bu
Oturmazsa başka yolu var mı bildiğin sebep bunun dışında. Yani bunu evi gerçekten satmadan bir çözüm olarak düşündüm yani zaten ev başkasının üzerine fakat benim üzerime geçirsem yine de bu kiracı ile nasıl baş ederim sence?
bir soru daha vardı. galiba onu da sen sordun. oraya yazdım cevabı. kira tespit davası açacaksınız
Evet cevap verdim
Katılıyorum devlet her şeye burnunu sokuyor. Sorunun temeline inmek yerine saçma sapan uygulamalarla kendi beceriksizliğini örtmeye çabalıyor.
Bunu bilmek neye yarıyor ben kesin çözüm arıyorum
hükümet vatandaşın malına göz dikmek yerine keşke kalıcı bir çözüm üretse de her şeyin fiyatını düşün sen
Bunları konuşmak imkansız bu yüzden çözüm arıyorum en iyisi satıp kurtulmak gibi, mahkeme vs uğraşmak istemiyorum
Harbi yüzde 25 hiç olacak iş değil. Her şeyin fiyatı artmışken kiracılar bedavaya oturuyor bir de eski kiracıysa.
Sanki tüm zamlar sadece kiracıya geliyor
Günü gelmeden kiracı cıkamaz hem kiraciyi dusunmek zorundasin sen onunda yasamaya hakki var demi lafa gelince cemkirmeyi iyi biliyon
Çemkiren o ben değil. Çıksın demiyorum ama zamlar sadece kiracıya gelmiyor
Kiracinin elinde ne var da versin sana o da ev gecindiriyor siz bir tek kendinizi dusunuyorsunuz senin gibiler yuzunden bu halde bu ulke yaa isinize geldi mi öyle işinize gelmedi mi böyle kendinize gelince aman bana kimse bie sey demesin dokunmasin surada biri birine bir sey derse insan oldugumu gostereyim insan gorsunler cikarim cemkiririm bagiririm cagiririm ama kendime geldi mi de baskalarinin yaptigini ben de yaparim
Yav he he kiracının geliri en az 25 bin ben 5 bin isteyince suç öyle mi. Ben o 5 bin ile geçiniyorum onun gibi 25 gelirim yok kim mağdur. Bende bilirim yasalara göre hareket etmeyi, ben değil o mağdur olur birde evden çıkmak zorunda kalır ama iş işten geçer hadi yallah
Senin icin bu mantikli olabilir ama gene de biraz daha bekle derim
Neye göre bekle diyorsun. Devlet daha da ev sahibini batıracak kiracıyı kayıracak formüller üretiyor deniyor ne yapsan evin varsa derdin var. Sanki tüm zamlar sadece kiracıya geliyor ev sahibi ne bk yerse yesin. Sanki herkesin birkaç tane evi var
Cinki su yuzden bekle diyorum mulkiyet hakki herseyden once kutsaldir anayasa da bu vardir.. Şu an icin leyhine gorunse de vakti gelince mulk sahibidir.. ve bununla ilgili calismalar var kiracilara baska sekilde bir destek saglayarak mulk sahibini korumakla.. ve unutma ki vergi aldigi kapiyi tekmelemez devlet
Nasıl çalışmalar, benim duyduğum daha da ev sahibini batıracak çalışmalar yolda koruyan değil mesela evi boş tutsa vermese bu da suç ve yine vergi ceza bir şey var üstüne hapis cezası deniyor. Bu nasıl iş hükümet nasıl bu kadar ev sahibini gözden çıkarır tamam ben kiracim çıksın mağdur olsun demiyorum ama kiracı daha kirayi konuşmadan günü geldi diye daha beni duymadan dinlemeden bana efeleniyor ve yüzde 25 den başka yapmam diyor konuşmaya bile gerek duymuyor şu hale bak ve evde asgari ücrete de çalışmadığı gibi iki kişi çalışıyor fakat ben o üç kuruş kira ile geçinmeye çalışıyorum. Evi elden çıkarsam daha iyi gibi bu ne ya. Kime derdimi anlatacağım bu zulüm bana kiracının da ekmeğine yağ sürmek başka bir şey değil
Satsanda kira sözleşmesi fesh olmuyor ama. Avukata sor istersen
Yeni ev sahibi ne yaparsa yapsın ben uğraşmak istemiyorum
Parayı bir yere yatırabilirsin.
Önce satış konusunu soruyorum