Millet ev sahibiniz kiraya zam yaparken yüzde 25 kanununa uyuyor mu? Uymuyorsa mecburen istediği kirayı veriyor musunuz?
Uyuyor
Uymuyor
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Millet ev sahibiniz kiraya zam yaparken yüzde 25 kanununa uyuyor mu? Uymuyorsa mecburen istediği kirayı veriyor musunuz?
Sadece İstanbul adliyesinde 300bin Dava dosyası birikti bu yüzden. Mal sahipleri piyasadaki yüksek enflasyondan ve bunun karşılığını kira artışından alamadıklarından dertli, kiracılar da aynı enflasyon oranında maaş zammı alamadıkları için ödeme güçlüğünden şikayetçi. Bu dosyalar için mahkemeler yetişemediğinden Arabuluculuk hizmeti devreye girecek yakında. Mahkemeden önce taraflar arabulucu ile çözmeye yönlendirilecek olmazsa dava görülecek...
İşte hem ev sahibi hem kiraci mağdur iki tarafta kendine göre haklı aslında ama bakalım nolucak bana ihtar çekti çıkmam için 4 bin TL istiyor kendine göre haklı evet ama bakalım sanırım vermek zorunda kalıcam çıkmamak için
Vermeyin! Fahiş bir fiyat istiyorsa vermeyin! Hakkaniyetli bir rakam belirleyin onu teklif edin kabul etmezse versin mahkemeye! Onuda yapamaz!!! Siz kiranızı kontrat tarihinden itibaren yasal artışlarınızı yapmamanız da bile düzenli ödüyorsanız ve bunu itiraz etmeden geçmişte kabullenmişse 5. yıl a kadar yasal artışları yaparak oturtabilirsiniz. 5. Yıldan sonra size emsal artış davası açabilir sadece o da güncel rayiç bedeli belirlemek için. Sanırım o dava da yoğunluktan minimum 1 sene sürer. Evinizi seviyorsanız ödeyebileceğiniz hakkaniyetli rakamı kabul ettirin oturmaya devam edin…
Cevap
5Cevap
Hayır uymuyor
Şu an ne kadar yapabildigini bilmiyorum ama kafasina gore zam yapamaz zamlarda tefe tufeye gore ene fazla ne kadar zam yapilabiliyorsa onu odersin. Fazlasini odeme seni asla cikaramaz. Oyle bir kanuni hakka sahip degil.
Benim kiram İstanbul beylikdüzünde şu an 1500tl ocak ayında kontrat bitiyor ev sahibim noterden ihtar çekti bende aradım konuştum 4000 TL istiyor ya ver ya çık ben evlenicem zaten kendi evime gelirim diyor keşke mahkemeye versen işime gelir diyor eve bilirkişi heyeti gelir evin değer 1500 tlden fazla çıkar sen yine en az 3 bin tl ye yakın para ödersin diyor aslında bir bakıma haklı çünkü oturduğum semtte ev fiyatları yüksek ve oturduğum evde büyük merkezi bir yer değeri yüksek çıkar yani 1500 tlnin yüzde 25 zammını yapıp 1875 TL yollasam bu evin değeri 1875ten cidden fazla nasıl olucak bilemedim
%300 zam diye birsey yok en fazla %25 falandir net rakami bilmiyorum. Kontrat yapmak istemezse sen odedigin taktirde kontrat yenilenmis sayilir. Eger ihtar cektikten sonra sen cikarsan ve kendi oturmaz daha yuksek paraya kiraya verirse bu sefer senin dava acma hakkin dogar ve tazminat hakedersin.
İhtarı kontratı yenilemiyorum fesh ediyorum diye çekti zaten o yüzden otomatik yenilenmicek ya 4 bin ver ya evden çık diyor
Uyuyor da kisa vadeli sozlesmeliler yenisine diledigi kadar zam yapiyor
Benim sözleşmem ocakta bitiyor ev sahibi noterden ihtar çekti
Koptu gitti. Denetleme yok
Allah yardımcısı olsun kiracıların cidden zor ya
Uymuyor gözü douyor o yüzden evden çıkıyoruz
Noterden ihtar çekti mi?
Hayır uymuyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?