Bir çok değişkenler var aslında. bende yanlız yaşıyorum neleri sevip neleri sevmediğne bağlı. bazen çok sıkılıyorsun heleki benim gibi yaşadığın yerde yabancıysan arkadaşın yoksa kendi arkadaş çevreni. Beraber gezerken görünce kendini orada yapayalnız hissediyorsun. maddi açıdan zor olursa oda sıkıntı çoğu zaman tek başına yemek hazırlamak yük gibi geliyor. ev deyip geçme küçükte olsa bir sürü işin oluyor yemek ütü çamaşır bulaşık temizlik alışveriş bunların en az iki üç tanesini her gün yapıyorsun. ama eğerki arkadaş çevren genişse zaman zaman onları davet eder yanlızlığını alırlar sıkılınca da kovarsın :) evde istediğin gibi giyinip takılmak girmek çıkmak hangi saatte kim gelmiş soran eden yok
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKolay yanları da var zor yanları da. Aslında çok çevrem olsun ama yük olan olmasın, kendi yalnız bir düzenim olsun ama istediğim an çevreme ulaşabileyim istiyorum. Garip bir durum.
00 Yorumla
+1 yılBazı zorlukları olduğu gibi artı yanları da az değil. Bir kere alıştın mı başkasıyla yaşamak geliyor. Eve istediğin saatte geliyorsun, istediğin kişiyi misafir ede biliyorsun, istediğin yemeği yiyorsun falan.
00 Yorumla
+1 yılMaddi durumun iyiyse, kendine bakabilecek gücün varsa zor olmaz. Aksine iyi olur senin için, kendi kendine ayaklarının üzerinde durmayı öğrenmiş olursun.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
65Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBiraz zor ama paran varsa rahat
30 Yorumla
+1 yıl5 yıldır tek başıma yaşıyorum, kendim kazanıp kendi ayaklarım üzerinde duruyorum. Mükemmel bir his bu. Kendi evin olunca kendi düzenin, alışkanlıkların, arkadaşların oluyor. Özgür oluyorsun ama bunun bir bedeli var. Maaşınla geçinmeye çalışmak şu anki ekonomide çok zor. Kira, faturalar, mutfak masrafı derken sana pek bir şey kalmıyor. Değer mi kesinlikle değer.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTek yaşadığın yer çok önemli. Tek yaşamanın zorlukları hem çalışıp hem yeme içme temizlik vs herşeyi kendin yapıyor olman. bu kolay zorluklar. birde çevrende tek yaşadığını bilen bazı tipler sanki sen potansiyel sevişilecek birisin gibi düşünüyor. dahada zor kısmı takılan takıntı yapan olursa yalnız yaşaman onlar için korunmasız olman anlamına geliyor çok rahatsız edici oluyorlar. o yüzd3n nerde yalnız yaşadığın çok önemli. çünkü sen ne kadar uzakta dursan onlar buluyorlar seni...
20 YorumlaBenim bayan arkadaşlarım da, İstanbul gibi yerde tek yaşıyorlar. Onların tek avantajları meslekleri ve maaşları. Hepsi yüksek maaş aldığı için sorun olmuyor. Allah yardımcın olsun
10 YorumlaMaddiyat dışında şöyle ki ben ilk aylar banyoyu su basmıştı halledene kadar zorlandım mesela gelen ustalar falan hiç takmıyor kadın olduğun için. Tek kadın olduğunu biliyorsa ve malın tekiyse karşı komşundan da sıkıntı çekebiliyorsun gelip gidip ayakkabılarımın yerini değiştirirdi. Bas bas bağırarak küfür ederek telefonda kapımın önünde saatlerce konuşurdu sinirlenince duvarları yumruklardı ben çok iyi başa çıkamadım gözünü korkutmak gibi olmasın ama böyle şeyler de var
24 Yorumla- +1 yıl
Benimde kapı komşum kadındı.
Eve giren ekrkeğin haddi hesabı yoktu.
Yalıtım sıkıntısı vardı evin.
Evde se*x partisi veriyorlardı.
Bende mecburen duvarları çok yumrukladım. Icip icip kafayı bulup her pisliği yapıyorlardı.
Yani demem o ki bide karşı tarafı dinlemek lazım.
Hadi cinsellik neyse o kendi günahları. Evin içinde bağıra çağıra konuşursan. Bırakda duvar yumruklansın. Annesi babası okusun diye her imkanı sermiş ayaklarına bir kez ders çalıştıklarını duymadım.
Hep erkekler hakkında konuşuyorlar. Ve bağıra çağıra yani bende saat 11 gibi yatıyorum sabah işe gidicem hadi duvar yumruklama nasıl yumruklamiyorsan.
Tamam universiteli hayatının caf caflı zamanında olabilirsiniz ama bu kimseyi rahatsız etme hakkını vermez.
Kaç kez polise şikayet ettim.
Kapıyı çalıp komşular rahatsız oluyor yapmayın diyip gidiyorlar 2 dk sonra yine aynı.
Zaten onlarda vurup, vuruşunca işe yarar ancak.
Bu memleketin her bireyine empati yeteneği yerleştirilmeli. Çözümde böyle sağlanır. - +1 yıl
O kadar yazmışsın da önce benim yazdıklarımı düzgün okusaydın bir işe yarasaydı keşke bazı yerlerde özne yüklem karışıklığı yapmışsın 😂 Sence kendim bu yazdıklarını yapıp birde karşı taraftan şikayet ediyor olabilir miyim? Zaten zor bir bölüm okuyordum vakitte yoktu dediklerini yapmaya. 👍
- +1 yıl
O zaman siz haklısınız.
Düzgün davranıp hala saygı görmüyorsan, o onun ayılığı olur.
Ben toplasan 2 3 saat uyanık kalıp uyuyordum. Çok rahatsız oldum, baktim olacak gibi değil bende rahatsız etmek zorunda kaldım.
Sonra bi aile taşınınca onlarda taşındı ya da okulları bitti bilmiyorum. Gittiler kurtuldum.
Şimdide genç bi kız kalıyor sizin yaşlarınızda ne o beni eder rahatsız nede ben onu ederim.
Muhabbetimde yok, görürsem usulen selam veriyorum o kadar.
Saygı hak edene gösterilir.
Gece saatlerinde bir tıkırtı duyduğunda iç rahatlığıyla uyuyabilecek kadar rahatsan zor olmaz
20 YorumlaYaklaşık 4 senedir yaşıyorum ben tek başıma. Zorlukları maddi ve iş yükü. Ama keyif tarafı paha biçilemez. Hele bir de evcil hayvanın varsa keyfin iyice artıyor. İşte o zaman kendi krallığında yaşama hissiyatını iyice alıyorsun 👍😂
00 Yorumla
+1 yılTek başına yaşayan biri olarak sessizlik ve rahatlık seviyorsan tam sana göre. Kendinle acayip güzel vakit geçiriyorsun arkadaş vs sıkıntısı yok. Maddi yönden biraz zorlayıcı. Birde geceleri korkmuyorsan tek kalmaktan keyfine diyecek yok. Bn memnunum
10 Yorumla
+1 yılSenin hayattan ne istediğine bağlı bu? Cevap sende ama bir kocanız olursa iyi olur
10 Yorumla
+1 yıl7 sene önce bu kararı alıp amerikaya geldim
12 Yorumla- +1 yıl
Sonra
- +1 yıl
@Menekşe00l şu an hala abd deyim
- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılYıllarca tek yaşadım, zor değil paran varsa.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılMaddiyatına bağlı. Maddiyat çok olsa da bazı zorluklar olur elbet. Mesela bir tanıdığın kızı İstanbul'da sitede kalıyordu, site güvenliğinden biri hafiften sarkmış buna. Kız korkmuş biraz.
00 Yorumla gelirin eğer bu durum için elverişli bir şeyse mükemmel bir şey insan aile evinden sonra yaşadığını hissediyor psikolojisi bozulmuyor tek kötü yanı sürekli yemek ve temizlik yapmak zorundasın o kadar
00 YorumlaEğer küçükte olsa Bi evin varsa maaşında varsa tamm daha ne istiyon allah tan saçma sapan insanları hayatına alıp hayatını mahvetmek mi keşke benim elimde olsa valla 1 dakika düşünmem yalnızlık en güzeli başkasının prensesi olacağıma kendi evimde kendimin kraliçesi olurum daha iyi bence
00 Yorumla
+1 yılTek yaşıyorum zor değil ama geceler uzun ve yalnız.
31 YorumlaZor en kötüsü sohbet muhabbet edecek birileri olmuyor içine kapaniyorsun sosyal hayatla ev hayatını dengelersen gayet hoş bir durum
10 Yorumla
+1 yılZor tabiiki hem evin iç işlerini hem de dışarda yapman gereken işleri yönetmiş olacaksın
20 Yorumla
+1 yılİlk başlarda zor gelebilir fakat alıştıkça güzelleşir
20 Yorumla
+1 yılburada zor ya da kolay diyenlerin boş laflarına takılma Paran varsa kolay, yoksa zor Bu kadar basit
20 Yorumla
+1 yılZor elbette ordan bakınca her şey kolay göreceli tabi bu
20 YorumlaZor olsa da lüzumlu. Ben iş bulsam hemen gideceğim kendi memleketime.
20 Yorumla
+1 yılZor ben denedim 3 ay dayandım abi her gün bir masraf çıkıyor ayda 6-7 bin gidiyor 9 k alıyordum bana para kalmıyordu
02 Yorumla- +1 yıl
Kira, elektrik, su, İnternet, tel faturası, yeme içme, aidat, ulaşım masrafı, giyim kuşam, kişisel alışveriş falan filan baya masraflı yaw fjeksnnw
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bu ekonomik şartlarda çok zor ama bildiğim birsey var üniversiteyi bitirdiğin an aile evine dönmeyeceksin yalnız yaşayacaksın.
00 YorumlaYumurta kırmayı bilmeyen, yatağını nasıl toplayacağını bilmeyen piremseslerden birisi isen zorlar bence.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı.
+1 yılEv kira ise biraz zorlanma durumunuz muhtemel.
Ama onun haricinde güzel.
ya da bana öyle geliyor.00 Yorumla
+1 yılİşim gereği bir çok eve girip çıkıyorum, yanlız yaşayan kadınlarında evlerine giriyorum dışarda kleopatra gibi dolaşan kadınların evlerinden pislik akıyor
Acı ama gerçek
Beceremiyorsunuz bu işi:)16 Yorumla- +1 yıl
Evlenince erkekler mi temizliyor evi
- +1 yıl
@İbrahimSe teknik servis
- +1 yıl
@sananeejsjs evli kadınlar için söylemedimki zaten, yanlız yaşayan kadınlar dedim
- +1 yıl
Kadın evlenince de kadın değil mi
+1 yılBen de isterdim ama bana uygun kız ev arkadaşı bulursam yaşardım. Iyi gelirin varsa zor olmaz
13 Yorumla- +1 yıl
Yalnız da yaşamak güzel ama bana göre değil sıkılırdım ben
- +1 yıl
Erkeklere güvenmiyorum
+1 yılMaddi sorun yoksa iyi bence tek yaşıyorum gayet iyi
10 Yorumla
+1 yılBence çok zor değil sürdürebilirlik varsa kolay bile...
10 Yorumla
+1 yılHayır çok güzel ama alışınca aileyle yaşayamıyorsun diyim
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılUzun zamandır yanlız yaşıyorum gelirin orta derece olursa rahat yaşarsın
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 560 cevap paylaştı.
+1 yılBence değil maddi gücün var ise kafa dinlemek de insana iyi geliyor
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Yakın zamanda bende yalnız yaşamaya başlicam bakalım zor mu kolay mı
00 YorumlaHayır değil.
Ben keyif aliyorsam sen benden de çok alirsin..00 YorumlaAile & Toplum konusunda 654 cevap paylaştı. Ben de yanıma kadın oda arkadaşı arıyorum İstanbul Avrupa yakası Cevizlibağ.
Maddi durumun iyi olmalı ve güçlü olmak lazım00 Yorumla
+1 yılTek yaşayan bir adam olarak zor kadınları bilemiyorum
00 YorumlaZor değil canım bazı şeyleri kendin halletmen lazım ben erkek olarak memnunum
00 Yorumla
+1 yılBu zamanda 20 bin TL maaş almıyorsan tek başına yaşaman çok zor
010 Yorumla- +1 yıl
20 bin alınsa da yaşanmaz ki
- +1 yıl
@DuygusalAslan öyle de tutumlu biriyse geçinir
- +1 yıl
Tutumlulukla alakası yok 10 bin kira desen 10 biniyle geçinmek zor
- +1 yıl
Neden zor olsun ben 12 bin TL maaşla geçiniyorum bu kadar da abartmaya gerek yok bence
- +1 yıl
Nerde yaşıyorsunuz hangi Şehir?
- +1 yıl
@DuygusalAslan
Yaşıyorum gayet normal hemde - +1 yıl
İstanbuldayım ben. Geçinmek var geçinmek var. Geçinebiliyosanız ne mutlu size
- +1 yıl
@DuygusalAslan
Bende İstanbuldayım tabiki dört dörtlük değil ama gecikiyorum - +1 yıl
İşte herkes geçiniyo zaten bi şekilde nasıl geçindiğin önemli onu anlatmaya çalıştım
- +1 yıl
@DuygusalAslan
Çok detaylı burada anlatılıyor ama yaşamımda bir kısıtlama yapmıyorum orta halı düzenli bir hayat
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılZor değil yalnızlığı seviyorsan hiç zor değil bence aksine çok zevkli ☺️
00 Yorumla :)) yalnızlık Allah’a mahsus her canlı bir eş arar taşın kalbi yoktur onuda yosun sarar…
02 Yorumla- +1 yıl
Hahaha o adamın sesiyle okudum be
+1 yılZor tarafı illa olacak ama önemli olan sabırla aşmak.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 627 cevap paylaştı. Yakında ölücem ve bedenim çürüyüp sokağı kokutana kadar kimse bilmicek
00 Yorumla
+1 yılBence çok güzeldir. İnşallah bana da nasip olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYemek yapmayı, ev işlerini biliyorsan sadece maddiyat konularında zorlanırsın, kiralar gitgide artıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok güzel tek başına yaşayan arkadaşlarım var
Sabah işlerine giderler akşam evlerine normal bir hayatları var00 Yorumla
+1 yılMaddi acidan rahatsa gelirin yaparsin. Ben duzgun bir is bulamadigim icin ailemin yanina dondum. Iyi dusun derim
30 Yorumla
+1 yılNeden düşündüğüne bağlı. Zorunlu kalmadıkça pek önermem.
10 YorumlaHersey paraya bağlı. Güzel gelirin olursa olur hatta daha iyi olur
00 Yorumla
+1 yılKolaylığı da var zorluğu da. Her bakımdan özgürsün ama bir süre sonra yalnızlık sıkıcı. bir arkadaşın ile çıkmayı düşünebilirsin
10 Yorumlaev kira olursa olmaz hiç bi şeye para yetmez
20 Yorumla
+1 yılMerhaba. ilk başta bu fikir ne kadar cazip gelsede bir süre sonra, sorunlar baş göstermeye başlıyor. Kendinize inanıyorsanız, neden olmasın :)
00 Yorumla
+1 yılAyaklarının üzerinde durabiliyorsan ama gene de çok kolay değil😪
00 YorumlaZor olir ama rahat olur
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 519 cevap paylaştı.
+1 yılVallahi bence çok süper olur
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Paran yoksa, erkeğe de zor tek yaşamak
10 Yorumla
+1 yılTavsiye etmem
211 Yorumla- +1 yıl
Çünkü çok ağır ve can yakıcı bir şey yalnız yaşamak yalnızlık... Bugün sana çekici geliyor olabilir fakat gerçekte çok can yakıcı...
- +1 yıl
İstersen daha fazlasını gel anlatayim
- +1 yıl
Sen bilirsin..
Abin olarak tavsiyem; heves etme
Ailenden de kopma - +1 yıl
Yaşın kaç desem cevap vermek ister misin
- +1 yıl
Daha küçük olduğunu düşünmüştüm ben
İşin var mı peki
Çalışıyor musun - +1 yıl
Peki
+1 yılZaten hayatta yalnızız o yüzden çokta kasma... alisirsin
00 Yorumlaevet zor hem maddi hem manevi yonden okuldan ya da isten gelip ev isleriyle ugrasmak vs sikinti
00 YorumlaBende tek yaşıyorum zor yönleri evde tek başına yemek yemek çok sıkıcı :)
00 Yorumla
+1 yılTr de çok zor hem maddi olarak hemde çevresel olarak
00 Yorumla- Devamını Gör (69)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım