Annemi 4 ay önce depremde kaybettim ilk zamanlar kotuydum beterdim hatta şimdi de gülsem etsem de eskisi gibi değil yani mecburiyetten bilmiyorum yani daha acımı ilk günkü gibi yaşıyorum ve daha sonra canadadaki teyzem bana kardeşime ve hatta babama bile sahip çıktı ama ben Türkiyedeyken annem hayattayken hep depresik bir çocukluk gençlikle büyüdüm gerek annemle olan sorunlar gerek anne baba arasındaki şeylerin bize yansimasi yani bazı şeyleri algılıyorum ama geç algılıyorum aslında geç algilamiyorum kafam çok dolu ve takintililik da olunca bu kafamın dolu olması ve bu durum beni geç algiliyor gibi gösteriyor onun üstüne de sürekli okuldaydim ve o kadar depresigim ki sadece evde oturup ya ders çalışıp ya kitap okuyup ya da telefona girmek istiyordum bu yüzden ev işlerine alışık değilim ama annemi kaybedince şu an yapmak zorundayim ama teyzemle kalıyorum ve teyzem de sürekli beni aşağılıyor "canım , canım, beceriksizsin hatta kendi evimde yapmadığım işleri burada yaptığım halde bana şunu şöyle yap bir boka yara bir kere de dedi bakın bu çok zoruma gidiyor çünkü ben kendi evimde annem hayattayken ona yapamadim onun evinde bu yaptığım işleri yapamadim ama bu laf ve bunu gormemesi çok zoruma gidiyor, canım yanıyor özellikle her tartışmada araya annemi katıyor sen ona da boyleydin zaten vs vs yani annemi bile bazen suçluyor yani tek bana değil anneme de laf gidiyor susuyorum alttan alıyorum kendi evimde yapmadığım şeyleri yapıyorum normalde beni asagilayana susmam ben ama susuyorum sustukça daha da üstüme geliyor bu evden de gidemiyorum çünkü bizi buraya getirtti ve bir iki yıl daha katlanıp borcu ödeyene kadar dayanmam gerek ama yapamıyorum daha 2 aydır buradayım ve hiç arkadaşım da yok dışarı çıkıp oturup konusayim gerçekten beraber durumdayim yalnız ve aşağılık komplesi durumundayim napacagim bilmiyorum siz olsanız naparsiniz biliyorum yazım çok uzun oldu ama siz bu durumda napardiniz nasıl bir yol izlerdiniz tavsiyenize desteginize ihtiyacım var 🥺🥺
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Allah yardımcın olsun zordur bu tür durumlar ama hayat böyledir bazen beklenmeyen acı dönemlerinde vardır ama hayat akan bı nehir gibidir acılar sabit kalmaz akar gider bu günkü avı taplo gözünü korkutmasın bu seni dahada hedeflerine kitlenmeni sağlayıp güçlenmesi sağlasın intihar gibi düşüncelerinde aklından silip at geçecektir bu gunlerde
Icimdekini anlatabilsem artık zor geliyor yapamiyorum 🥺asagilamasj gerizkaxli beceriksiz diye ezmesi ve en kötüsü benim de kendimi böyle görüp kabullenmem dayanacak gücüm kalmıyor kalmadı 🥺son bulsun her şey istiyorum 🥺🥺
O içindeki kötülüğü kusuyor sen neden kendinden şüphe ediyorsun bırakma kendini ve kendine gelip gayretle azimle hedefine odaklan
Hep canım gerixekali yerine konsan bir müddet sonra kendini öyle görüyorsun bunu atamıyorum yapamiyorum🥺🥺
Kendine o şekilde yuklendirme sana yardım etmesi böyle davranmasına neden değildir
Sen ne olduğunu biliyor olmalisin başkasının ne dediğini umursamamalisin
Keşke bunu yapabilsem 🥺
Zor değildir sadece şu an yaşadığın olaylar üst üste geldiği için sinmissin dagilmissin duygu ve akıl sagligin çok yerinde değildir bı parca dagilmislik hissettigin için algılamada sorun yasiuosundur ama geçicidir bu durum gayret edip silkinirsen kendine gelip kolay asarain
😐😐
Kendine inan
Nasıl yapacağım bilmiyorum ama umarım dediğini kendime zarar vermeden yapar ve başarırim🥺🥺
Büyük sınav veriyormuşsn gerçkten :/ senin adına üzüldüm .
Bunlara çok diş sıkma içinde bulunduğn durumu daha buhranlı hale getirceksin yoksa
Keşke o dediğini yapabilsem🥺
Yapmalısın kesinlikle !
Kaç yaşındasın işe başlar borcunu ödersin ki sen borcunu ödesende sizi buraya ben getirtim diye sürekli yüzüne vurucak !!!
Vursun önemli değil ben bu evden çıkayım arkamdan istediğini desin ama o dediğini yapmak için 1 2 yılım var nasıl dayanacagim o kadar bilmiyorum intiharı bile düşünüyorum. Cesaretim olsa yaparım bir dakika dahi düşünmem 😐🥺🫥😐🥺🫥
Bende depremi adana da yaşadım burada yıkım az oldu biliyrsndr yaşadıklarınz zor bi durum seni biraz anlamalı…sakin bi zmnda oturup konuşsan bazı şeylerin ağr geldiğini hayata tutunmakta zorlandığını falan…
Nasıl biri teyzen bunları anlayacak kadar anlayışlı aydın biri mi?
Teyzemin yaptığı iyiligin hakkı ödenmez ama ben konuşsam da anlamıyor kendi çocuklarına bile öyle yani teyzem bencil ve hep ben dogruyum kafasında olan bir kadın. Annem zaten onunla yapamazsin anlasamazsin derken neyi kast ettiğini anladım keşke annemin o sözünü unutmasaydim ve buraya gelmeyi kabul etmeseydim🫥🥺
Karşılık vermelisin !!! şu an daki ruh halinle öyle bi mobing seni boğar sonucunu düşünmeden karşılık vermelisin
Bir kere karşılık verdim ve babamla kardeşim bana çok kızdı biraz daha 1 yıl dayanıp borcumuzu ödeyip bu evden çıkana kadar dayanmami söyledi ama bana dayanmak zor geliyor ne yapsam olmuyor🥺🥺
Kızmaları kendini komplekse sokmadan daha iyi bi durum …
Okul iş gibi bişey yok mu uğraşcağn
Okul var ama eylül de baslayacagim iş ise bulsam bir dakika durmam ama işte bulamıyorum napacagim bilmiyorum
Teyzeme 3 kez karşılık verdim ve bana birdaha böyle yaparsan saçından tutar kapı dışarı ederim dedi zaten arkamda bana destek olan biri de yok elim kolum bağlı 🥺
Alışmadım deyip eylüle kdr Türkiye ye gelip kalcağn imkann yok mu?
En azında okula kdr ki süreci burada geçirirsn
Gelemem çünkü normal yolla gelmedim ben🫥
Kaçak yolla mı gittin yani
Evet
Kuzenler falan cafe tarzı bi yerde iş bulamıyor mu maaş falan bakmakszsn çalişsan
Çoğunda dil gerekli işte bilmiyorum bakacağım bulaşık falan da olur en azından o kadar dil gerekli değil
Yani o tarz bi iş dil öğrenene kdr yapabilrsn ki translate ile bile iyi kötü işini görürsün ama içini karartma zor anlar zorluklar sürekli değil geçiyor herşy
Keşke 🫥😐ya da o ana kadar kendime zarar vermezsem tabi:(
Şu zarar verme konusunu bi kapatsak bence annem için oraya gittim bunlara katlanıyorm diyodun dimi?
Kendine zarar vermek annene zarar vermekle eş değer bişey bunu unutma !!!
Ama dil olayını gözünde büyütme oturp kitaplara falanda dalma aç alt yazı dizi izle sürekli translate kullan çok kısa sürede ciddi yol alacaksn eminim
Ah be en kötüsü de annem olsa korurdu ya her şeye rağmen ama şimdi ben haklı olsam bile babam bile teyzemle birlesip üstüme geliyor bir tek beni anlayan kardeşim ama kardeşim de biraz dayanmami ben para kazanıp cikacagiz bu evde baba teyzeyle kalmak isterse bile kalsın senle gideriz dayan diyor teselli ediyor ama babam hep teyzemin arkasında şu an anneme öyle ihtiyacım var ki çünkü o asla gönül ya da para borcu dahi olsa direk o evden çıkar borcu kendi evinde öder ve asla izin vermezdi beni ezmesine ah be keşke annem değil de babam neyse demeyeceğim Allah göstermesin ama öyle durumda annemin yasamasini isterdim çünkü beni tek savunan yanımda olan oydu o tek annem değil en iyi arkadaşımdı şimdi hem en iyi arkadaşımı hem annemi kaybettim 😐😐🥺🥺
Ama ben gramerden öğrenmek zorundayim çünkü ben senin dediğini yapınca ezbere oluyor ve öyle de hemen unutuyorum bu da ayrı canımı sıkıyor 🥺
Gramer okulda lazım sen günlük hayatın için bi öğren gramer de daha kolay olacak ki
Biliyorum zaten gramer için dil okuluna gidiyorum ama haftaya kapanıyor Eylül de açılacak yine de bilmiyorum o kadar gerixekali yerine kondum ki dil öğreneceğime dair umudum yok gerixekali olduğum için ya ogrenemicem ya da geç ogrenicem🥺
Birde az doz da olsa antidepresan alsan iyi olr kaldırması güç şeyler yaşıyorsn
Evde beni anlayan var mı ki bunun için napacagim nereye gideceğim hiçbir şey bilmiyorum
Ya bak genç akıllı yeni nesil birisin böyle kendini salma lütfen !!!
Tabi ki hakaret aşağılan zor gelen şeyler ama elinin altında akıllı telefon varken bir çok şeyi çözmen mümkün… kanada da sana yakın yerlerde Türk arkdaşlar bulmaya çalş mesela
Aslında okula bu hafta başladım ve 3 gündür tanıdığım bir kız var ama oda içine kapanık ben de kapanigim yani tuhaf bilemiyorum ya gerçekten bombok hayatım var hiç olmasa son bulsa bin kat daha iyi
Az önce Twitter da bir yoruma denk geldim gördüm Kanada da kuaförmüş 😅 böyle türkler var orada dimi öyleleryle irtibata geçsen
Direk nasıl iletisim kuracağım bilmiyorum ama bakacağım 😐
Tekrar söylüyorum annen için yapacğn en iyi şey kendine iyi davranman anneni üzeceğin en hassas nokta da kendine zarar vermek..
Herşeyin başlangıcı zor olur ve zorlukların peşinden de kolaylıklar gelir…
İçine kapanıkta olsa onnla daha fazla vakit geçr diyalog kur mutlaka
Umarım o dediğini yapmadan başarırım ve teşekkür ederim dinlediğin için 🥺🙏
Başarılmayack bişy yok içinde bulunduğn ruh hali ve yanlzlık seni sürekli pesimist bir bakış açısına itiyor buna karşı direnç gösterebilirsin eminim… teşekkürlük bişey yapmadım ne zmn istersen dinlyeblrm istersen takip at
Umarım yapabilirim🥺sanmiyorum burada gördüğüm muameleyi görsen sen bile ölümü düşünmeden yaparsin🥺🥺
Ya bak zor bir durumda olduğn çok belli ama çözüm ölüm değl ama zorluklar bir anda düzelmiyor zamn ve çaba istyor bunu yapcak takatin de var
🥺🥺inşallah ne diyim yanılmayi hayatımda bu kadar istememistim umarım yanılırım ve basarabilirim
BAŞARABİLİRSİN !
Hayatta her güzellik kalcı olmadğı gibi her zorlukta kalıcı değil bir yerden tutununca işler yoluna girecek … sen ordan sosyal medya üzerinden de olsa türk çevre edinmeye çaliş en hızlı şekilde
Sosyal medya da nasıl bulacağım ki
En basiti dedim ya az evvek toronto bi kuaför türk kadın denk geldi
Instramda bir ara denedim bulamadım sonra bıraktım hem bulsam nasıl iletişim kurucam is okul olsa neyse ama bilemiyorum ya
Ya ne demek nasıl iletişim kurcam bayağı bayağı burada yazdğn giib yabancı olduğunu nasl bir iş ypabilecğini soracaksn
Zordasın zorlaman gerekiyor kolat olöayack illaki ama olur mutlaka birileri denk gelir oradan
Aman ya derdim o değil zaten berbat hayatim sayesinde içimize de kapanigiz ya normaldir düzgün bir hayatim olsa o özendiğim hayata sahip olurdum ya. Ama bu kafa ya da bu insanlarla zor
Borç derken bir orasını anlamadı.
Bizi buraya getirtti ve üçümüz için 30 bin dolar ödedi o yüzden onu ödememiz gerek onu kast ettim
Öncelikle annen için üzüldüm Allah rahmet eylesin. Sonrasında zor bir dönem seni bekliyor bir müddet katlanmak zorunda gibi duruyorsun ama akrabalar arasında para bu kadar önemli olmamalı bence Türkiye'den niye canada ya getirdi onu çözemedim
O parayla Türkiye'de yeniden başlayabilir dinuz
Annemin ölümünden sonra bizim hayatımızı kurtarmak istedi o yüzden annem için yaptı bunu tabi ama yine de yaptığı dediği şeyler her defasında annemi araya katması açım daha tazeyken bunu yapması canımı çok yakıyor katlanmak zor geliyor artık buna son vermeyi öyle istiyorum ki ama ona cesaretim yok olsa bir dakika düşünmem 🥺🥺😐😐🥺🥺böyle yapacaksa getirmeseydi kalsaydik Türkiye de bu yaptığına iyilik mi diyor şimdi 🥺😐
Peki sende 30 bin dolar la Türkiye de yeni bir hayat kuramazmiydiniz
Nereye kadar kuracaksin ki multeciler ve saçma sapan politikayla yönetilen bir ülke de ayrıca annem hayattayken hem kendisi hem de bizim yurt dışına gitmemizi isterdi annem için bir çok şey yapamadım ama bari bunu yapayım dedim ve geldim biraz pişman oldum hem zaten konu 30 binle Türkiye de yeni bir hayat değil. Ben annemin hayali için geldim sadece onun için o kadar. Ama kendi başıma Kendi emegimle gelseydim daha iyi olurdu pişman oldum şu an ama yapacağım bir şey yok ya hayatıma son veririm ya da aşağılamaya ve kendimi aptal canım gerixekali ve aşağılık kompleksi olarak görmeye devam ederim.
Anneni mutlu etmenin onun için güzel şeyler yapabilmenin bir yolu var desem
Annemi mutlu ederim ama bu evde her geçen gün kendimi daha da ezik ve aşağılık kompleksi olarak görüyorum bu durumda bunu nasıl yapacağım bilmiyorum 🥺🥺
Dil öğrenene kadar katlanmak zorunda gibi duruyorsun 😔
O zamana kadar umarım kendime zarar vermezsem korkum da o dayanamadan bu acıya son vermekten korkarım 🥺
Sakin ol Türkiye'den çıkmak istemişsin olmuş ayrıca annenin hayali ve güzel bir ülkede sin bir tek dil öğrenmen gerek ve sonra rahat edeceksin
🥺🥺🫥🫥
İnan seni anlıyorum ve yerinde olsam ulkeninde paranın da diyip çoktan gitmistim
Yapmayı öyle istiyorum ki ama elimi kolumu bağlayan kardeşim ve babam var bilmiyorum tek olsam dusunmeden çıkar giderim ama işte olmuyor lanet olsun ki🫥🫥
O zaman sabredip o parayı biriktirip al ulen paranı başlarım iyiliğine diyeceksin
Bir işe girsem is bulsam ama işte bilmiyorum nasıl bulucam edicem of of
Sakin ol canada orası şu an tek odagin dil öğrenmek olmalı
Şanslısın ki baban ve kardesinde öğrenecek 3. Kişi birbirinize destek olursunuz
O kadar depresigim ki ya dil çalışasım gelmiyor ya da calistigimi anlamıyorum ee bir de bana senden bir bok olmaz diye diye ben dil ogrenemicegimi düşünüyorum bir insana 40 kere gerixekali derken öyle olur ya şu an öyleyim ve dil konusunda kendime güvenemiyorum hiç 🫥🥺😐🫥
Senle benzer bir şey yaşadım desem dinlemek istermisin
Dinlerim
Benimde zor donemlerimde dayım olacak mahlukat yardım ediyorum diye benzer şeyler yaşattı ha benim ihtiyaçim yoktu kendisine hep oğlum bizim etimiz budumuz ne çok hayal perestsin aptal canım islerdesin bizler o işleri yapamayiz düzgün bir işe gir çalış senden bir bok olmaz der hep maaşlı bir işe girip çalışmamı isterdi
Sigara almaz benden otlaklanir bana ise yaramaz der evde piriz bozulsa bana yaptirirdi 4 yıl sabrettim en son kendime iş yeri açtım başka bir şehirde ve ben o gün konuşmayı kestim annemlerden haber yollattim oradan iş buldu çalışmaya gitti diye benim dükkan actigimi 1.5 yıl sonra öğrendi ve ise yaramaz gördüğü beni her fırsatta arayıp akıl almaya çalıştı isim var sana vaktim yok dedim bir daha açmadım telefonunu
Anlıyorum benzer şeyleri yasamisiz ama sen kapıyı çalıp istediğin zaman gidebilirsin ben şimdi gidemiyorum
Da onu yapamiyorum da🥺🥺
Yapamadım o zaman 16 yaşındaydım hayatımın içine etti 4 yil yani nasıl cikmazdasin iyi biliyorum
En kötüsü de beni öyle asagilik ve kendini öyle yukarı da görüyor ki bana en son tartışmamizda ben ölsem mezarimda bile benim olduğum noktayı geçemezsin diye beni aşağıladi o an anladım ben teyzemin gözünde bir şey beceremicek hep aynı nokta da duracak beceriksizmisim gözünde onu gördüm o söz hayatımda boyunca unutamayacagim bir soz🥺🥺ve nasıl dayanacagim bilmiyorum gücüm kalmadı 🥺🥺
Teyzen evlimi
Hayır boşandı