Osmanlı
Atatürk
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Osmanlı da toplasan bir gelişme devri var. Dinimiz İslam diyip bütün yabancı kadınları alıp türk soyunu bozdular. Oğlancılıkda vardı. Adam akıllı padişah sayısı az. Koskoca kanuni ayyaş selime ülke teslim ediyor falan filan. Fatih Sultan Mehmet han, Yavuz selim, Kanuni ve 4. Murat dan gerisi yalan dolan. Kimse bana Abdülhamid demesin dizi izleyip boş beleş konuşmasınlar. Atatürk sıfırdan geldi bu ülkeyi kurtardı. Vahdettin denen padişah ülkeyi sattı
Soruda sıkıntı var. Osmanlı devleti çağına göre mükemmel bir devlettir. Ancak zamanla çağın gerisinde kalmış ve diğer çok uluslu imparatorluklar gibi yıkılma mahkum olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk ise fransız ihtilaliyle birlikte gelişen milliyetçilik akımı doğrultusunda çağa dönük modern dünya ile uyumlu bir devlet kurmuştur. Her devleti ya da şahsı içinde bulunduğu çağa göre değerlendirmek gerekir
Atatürk. Çünkü Osmanlı bir yerden sonra sapıttı. Arap kültürünü Türk milletine dikta etti. Arap gibi giyinip, Arapça alfabe kullanmak zorunda kaldık. Osmanlı'nın arap sevdası yüzünden Türk törelerini unuttuk. Atatürk ise "Türk" ismiyle devlet kuran 3. liderdir. Bu yüzden Osmanlı hanedanının hepsinden daha önemli ve değerlidir.
Osmanlı dönemini ne merak ettim ne severim.
Taht için kardeşini oğlunu kesen. Canının istediği kadınla halvet adı altında ilişki yaşayanların dönemini ciddiye alamıyorum.
Cumhuriyet iyidir
Cevap
9Cevap
Osmanli diyen çok kocalı cariyeleri pistten alalaim.
evlen benimle 😅
Osmanlı Döneminde yaşamadık ki hiçbirimiz.
Ama Cumhuriyet her zaman en iyi yönetim şeklidir.
Osmanlıyı yaşayan kalmadığı için aradaki farkı mukayese edemez.
osmanlının mkkkk ben 600 sene kölelikle skms aptal turkoları Atatürk gelmese 600 sene daha skrmş en az
İkisi de bizim tarihimiz ayırt etmiyorum
Ikiside Ama %51 Dersek Osmanlı Hele Timur Zamanı
Atatürk
Atatürk.
Mara dönemi en iyisi
Hiç bir donem.
Osmanlıı
Osmanlı 🤙
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?