Bir Atatürkçü olarak Atatürk diyorum ama Osmanlı diyen arkadaşları dinlemek isterim.
Cevabın nedir?
ben solcu bir bayanım ama osmanlı tarihinde ülkemiz en geniş sınırlarına ulaşmış ve işgal ettiği yerlere hoşgörü politikası uygulamıştır tabi sevmediğim padişahlar var ama hepsi değil aralarında yenilikçi olanlar var hatta yenilik uğruna geleneği savunan kişiler tarafından öldürülenler bile , buna en başta üçüncü selimi örnek verebilirim. osmanlı tarihinde kötü padişahların yol açtığı polita uygulanmasaydı şu an hala osmanlı devleti yaşıyor bile olabilirdi o yüzden bu kıyaslamayı yapmak saçma aslında Atatük binevi osmanlı devletini kurtarmıştır verdiği mücadeleler ile ama yenilik getirmiştir sonuçta halk osmanlı halkı neyse böyle gereksiz tartışmalar saçma kıyaslama hepten saçma türkiye cumhuriyetinin kuruluşunun ayrı yeri vardır osmanlı tarihimizin ayrı her ikiside bizim devletimiz yani
32 Yorumla
Soran+1 yılAynı şeyleri düşünüyoruz
En İyi Cevaplar
tabıki ATATÜRK osmanlı zamanında kadınların degerı ya da yerı neydıkı sadece dogurmaya yarayan kocasını ayaklarını yıkayan hıc bır soz hakkı olmayan tecavuze ugradı zaman bıle sucsuz yere ıdam edılen sadece bır et parcasıydı bugun tv lere cıkıp osmanlıyı oven atamızı suclayan kadınlara sunu soruyorum ozamanlar sokaga bıle cıkamayan kadın sımde tv program bıle yapabılıyosun o zaman ne ısınvar o seytan ıcadı olan kameraların onunde
31 Yorumla- +1 yıl
inanılmaz yanlış bir düşünceyle bakıyorsun, Osmanlı döneminde kadınlar hep ön planda tutuldu (padişahlar ve çoğu insan böyle yaptı) ancak hiçbir müslüman tecavüz etmedi o dönem, eğer ettilerse bunlar bulunduğu zaman önce ibret-i alem olsun diye çarşıda gezdirilir sonra halkın ortasında boyunları vurulurdu, Padişahlar Tedbil-i Kıyafet giyerek dışarı çıkıp olan bitene bakması da Padişahın hiç bir olaydan geri kalmayacağının bir işareti yani bir hanede tecavüz olursa illaki Padişahın da haberi olur,
Lütfen Yazdığım Yoruma Sen de görüşünü Yazar mısın?
+1 yılAKPlileri eleştiren solcu kesim çıkardı bu acaiplikleri hep. Senelerce okullarda Vahdettin kaçtı istanbulu teslim etti kaka abdülhamit diye aptalca yalanlarla dolduruldu çocukların beyinleri. Nasıl daha önceden insanlar Cumhuriyet ile Osmanlı Devleti arasında seçim yapıp Cumhuriyet seçince çağın adamı oldular şu anki çağın adamları da Osmanlıyı seçenler oldu. Hüseyin Nihalin devlet görüşünü benimserim ben. Bence devlet aynı devlettir, sadece yöneticiler değişir, yönetim şekilleri değişir, binaenaleyh Cumhuriyet ile Osmanlı Devleti arasında seçim yapmak gerizekalılığın en uç noktalarındadır. Şu akp döneminden sağ çıkabilirsek ileride tekrar yeni devlet kurarız, yıkılır, yenisini kurarız, önemli olan milletin bekası.
10 Yorumla
+1 yılYAZIKLAR OLSUN AYRIM YAPANA. OSMANLI <3 DA BENİM, ATATÜRKTEEEE <3 . BİRİ ET, BİRİ TIRNAK, AYRILMAZ Kİ.
121 Yorumla
Soran+1 yılBende bunu düşünüyorum ama işte ayıranlar var merak ettim sebeplerini
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
40Cevap
+1 yılOsmanlı ile Atatürk çok ayrı bir kefededir benim için ikisinde de ayrım yapmam biri ecdadımız tarihimiz şanımızdır OSMANLI TORUNU olduğum ve olduğumuz için kendimi şanslı sayıyorum... Atatürk içinde bizlere Türkçe ve daha bir çok şeyi kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Lakin Fatih Sultan Mehmet Ve Yavuz Sultan Selim Benim için daha özel ve daha değerli. Saygılarımla...
54 Yorumla- +1 yıl
hem osmanlıyı hem atatürkü sevmek bana acayip geliyor.. atatürk osmanlı sülalesini yurt dışına sürgün eden kişidir.. osmanlıyı seviyorsam atatürü sevemem.. söylemek istedim
- +1 yıl
@sevgiarsızı ikisininde sevilme nedenleri farklı ben ayrım yapmamak adına söyledim. Daha öncede dediğim gibi Osmanlıyı daha çok seviyorum lakin Atatürk'ün yaptığı bazı iyi şeyleride görmezden gelmek haksızlık olur bence. Ama Açık yüreklilikle hangisinin devrinde yaşamak isterdin diye sorarsan aynı açık yüreklilik ve samimiyetimle OSMANLI DEVRİNDE YAŞAMAK İSTERDİM derim özellikle de FATİH SULTAN MEHMET HAN'IN olduğu devirde çünkü Peygamber Efendimizin o mübarek sözünde ettiği " İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur" Sözüne nail olabilmek için.
- +1 yıl
aynen bende fatih sultan mehmet ve 2. abdülhamit han aşıgım
- +1 yıl
@sevgiarsızı Helal Takibimdesin
Gündem konusunda 14,3b cevap paylaştı. Soru yanlış tabi benim kanaatim şöyle olabilirdi Osmanlı sistemimi cumhuriyet sistemimi veya benzeri. koskoca imparatorlukla ki 36 padişahı ve en az onlar kadar değerli ilim adamlarıyla 600 küsür yıl hükmeden bir imparatorlukla bir şahsı kıyaslamak osmanlı imparatorluğuna hakarettir
66 Yorumla- +1 yıl
Senin kaderin derken? Pardon da mal misin? Konuy nereye bagladin? Sizin gibi nankorlerle ayni ulkede yasamaktan utaniyorum ha mersk etme yakinda zaten osmanliya donucek ulke sen tarihini doya doya yasarsin suriyelilerle canim benim :) yok arkadas ya bu kadar cahilin toplandigi tarihiyle celiski yasadigi eski doneme donmek isteyen bir ulke daha yok... padisahlarin birsuru hareminin oldugu ve kellelerin ucustugu doneme donmek? Evet eminim seni cellatlikta " guru" yaparlar..😀😁😂😃
- +1 yıl
Adam gibi konuşacaksın konuş ya da sus ve defol ben sana hakaret etmiyorum malmısın ne demek. ben dönüşten bahsetimmi hiç. sen kendini birilerine borçlu görüyosa benimde birilerine borçlu görmek hakkım var. sende bir bireysin bende bir bireyim. sen ne anlarsın bu işlerden git sevgilini sor git barda pavyonda gez çanta al ayakkabı al sen kim osmanlı kim sen kim mustafa kemal kim. konuşmalarına dikkat et ne zamanki ben insan gibi konuşmayı öğrendim dersin ozaman engelini kaldırırım gel yine konuşalım hödük @ecemmm85
- +1 yıl
Kiz ecem fikirlerin hosuma gidiyo senin valla bana ulassana sen bir ecem @ecemmm85
- +1 yıl
@ecemmm85
+1
Ne yani şimdi bir şahısla bir devleti mi kıyaslıyoruz? Hem de o şahıs o devletin içinden çıkmış. Yani şunun gibi "Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti" Az daha mantıklı olun ve gidin Atatürk'le Stalin, JFK, Sultan Selim, Timur (Atatürk'e tercih ederim) Hitler, Mussolini, Franco vs. liderleri; Osmanlı ile de Roma (Osmanlı'ya tercih ederim), Prusya, Çarlık Rusyası, Timurlular (Osmanlıya tercih ederim), 3. Reich (Nazi Almanyası) vs. ülkeleri kıyaslayın.
10 Yorumla
+1 yıliki zıt kutup ama osmanlı kimsenin dinini yaşamasına karışmadı kimseyi suçsuz yere asmadı, o devri okuyan bilir okumayan da boş boş konuşur. Atatürkün yaptıklarını inkar etmek gibi bir durum yok ama ülkeyi kurtardın diye (Türk Halkı ile birlikte sadece önderlik yaptı) ülke ve halk üzerinde istediğini yapma hakkına sahip olmazsın.
34 Yorumla
Soran+1 yılHalk ile birlikte deme bence o zaman Fatih Sultan Mehmet de İstanbulu halk ile birlikte kurtardı dez o feth etmedi deriz
Soran+1 yılBu arada Yavuz sultan selim o kadar aleviyi kesti mezheplerine saygı duymadı
- +1 yıl
kimse Fatih e tek başına feth etti demiyor halkla tabi ki, yavuza gelince böyle bir idda gezinir tarihte ben şahsen inanmıyorum doğru olduğuna nasılki ermeni soykırımı diye bir yalan var bu da yalan olabilir, ayrıca yapılmışsa bile bunu savunmamı bekleme, ne islamda ne kuranda ne dinde böyle bir katliam söz konusu değildir. Mustafa kemalin yaptıklarına karşı yavuzun yaptıgınımı gösteriyorsun ne manası var.
+1 yılBir kişiyle devleti nasıl kıyaslarız ki? Ayrıca insan tarihiyle gurur duyarken; her ayrıntısını, tüm şahsiyet ve renklerini de benimseyip kabul edebilir. Sonuçta ortada yok sayamayacağımız koskoca bir tarih var.
40 Yorumla
+1 yılulan geyik !!!
Osmanlinin sayesinde AtaTÜRK diye biri Dünyaya geldi, AtaTÜRK sayesinde biz su an burada TÜRKce yazisabiliyoruz bu ne sacma bir soru?
Ikisinide canimdan cok seviyorum tüm ATALARIMI !!!
Oguzkagan, Atilla, Kürsad, Bilgekagan, Tong Yabgu, Cengiz Kagan, Timur, Osman bey, Fatih Sultan Mehmet Han ve AtaTÜRK !!!40 YorumlaGündem konusunda 7,6b cevap paylaştı. Osmanlı atalarım Atatürk TC kuran kişidir saygı duyarım ayrım yapmak saçmadır
51 Yorumla
Soran+1 yılAynen haklısın
+1 yılİkisi de değil Demokrasi ve Liberalizm
İkisi de despot ve ikisi de tek tipçi tek desenci62 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel dedin be
- +1 yıl
Teşekkürler :)
+1 yılNeden bir ayrim yapayim. birarada yasayan bir ulusun cocuklarini barindirmiyor mu iki yonetim sekli de..
10 Yorumla
+1 yılOSMANLI TABİKİ 6 cihana hukmeden sultan suleyman dı 7 kıta da hukum surmus kisi ertugrul gazi idi koskoca istanbulu feth eden kisi isi fatih sultan Mehmet di osmanlı olmasa atatürk de olmazdı ama Atatürkunde yeri ayrı Atatürkünde bu devlet uzerinde cok hakkı var ama osmanlı
20 YorumlaGündem konusunda 1,8b cevap paylaştı. Laik ve medeni bir yapımı yoksa gerici ve Arap sevdalısı bir yapı mı?
Soruna soruyla cevap verdim patron.42 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle bencede ama onlarında sebeplerini duymak istedim
Ya ya Koskoca Osmanli Imparatorluguyla Atatürkü Kiyasmak nedir ya ya harbiden bazen siyirmiş bu insanlar diye düsünüyom türkiyenin yüzde 60 70ida biliyorki Osmanlk olmasaydi ne cumhuriyet kurulabilirdi nede türkiye isminde bir ülkemiz olurdu hakikat budur
BARCELONA ile DIYARBAKIRSPOR TARTISMASI BU ARKADAŞ
Osmanli hertürlü Agir basar
Bukadar00 Yorumla- Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılsen aslan ile fareyi kıyaslamışsın. tabiki aslan tabiki OSMANLI İMPARATORLUĞU.
30 Yorumla
+1 yılşu an bir tarafimizin ustunde rahat oturuyorsak once ALLAH IN SONRA ATATURKUN SAYESINDE TABIKI yaptiklarinin kiymetini bilenlerdeniz
30 YorumlaÇok yanlış bir bilgi kirliliği var osmanlı krallığı insanalrın dinini özgürce yaşamasına izin vermemiştir hiç bir zaman.
12 Yorumla
+1 yılhahaha tartisma kabul ediyor mu bu konu :)
osmanli diyenlere suudi arabistan orda diyorum :)23 Yorumla- +1 yıl
Ulan gerizekali gramm bir beynin yok ne yazdini bilmiyon osmanli olmasaydi suanda bu topraklar yoktu türkiye cumhuriyetini nereye kuracaktin mal..
Bu ülkenin topraklarini osmanli fethetti sen kimin topragindan kimi kovuyon lan kardeşim derler adama benim sana diyecegim hadi bakimm yalaaaa dogru yunanistana ilk önce türk olmayi ögrencen bu ülkede osmanliya laf atani yaşatmaslar beyinsiz salak ya
Gizli Üye(30-35)+1 yılosmanlı ve atatürk aynı kefeye koyulmaz. daha tarih bilmiyo gelmiş hem osmanlı hem atatürk diyo bırak allah aşkına. okuldaki tarih kitapları da yalan adam akıllı tarih öğren sonra osmanlı mı attaürk mü kendin karar ver
00 YorumlaBir imparatorlukla cumhurbaşkanlığını mı kıyaslıyorsun?
40 YorumlaIkiside bizim kökenimiz nasıl birine çok kötü deriz :)
10 Yorumlahiçbir katil benim atam olamaz ne kardeşini öldüren ne de farklı dil konuşanı öldüren
217 Yorumla- +1 yıl
katil derkenn
- +1 yıl
Düzgün konuş salak kizzz.
- +1 yıl
evet dersim katliamı gibi dimi. atatürkün emriyle sabiha denen kadının orasını bombalaması gibi dimi..
- +1 yıl
yaa gerçekten yorumun sinirimi bozdu.. katil diyorsun hiç düşünmeden.. atatürk zamanında istiklal mahkemelerinde kaç masum asıldı
- +1 yıl
ATATÜRK YAŞASAYDI AYAĞININ ALTINDA PASPAS OLURDUM. NE GÜZEL YAPMIŞ. TUNCELİYİ DÜM DÜZ ETMİŞ. ;-)
- +1 yıl
vicdansız insanlar.. işte atatürk sevenlerin gaddarlıgı ortada... isyan adiyorlar diye öldürüldüler dimi.. kundaktaki bebek ingaa diye mi isyan ediyordu.. yazık yaa utan dediklerinden
- +1 yıl
Arsiz sevgi. ATATÜRKÜMÜN <3 PARTİSİ ELİNİZDE MALESEF. HADİ TUNCELİLİ KEMALA AT DA İNTİKAMINI AL BIRAZCIKTA OLSA. KEŞKE ATATÜRK KALKSADA BEN YATSAM ONUN YERINEE
- +1 yıl
umarım en kısa zamanda kavuşursun mustafana
- +1 yıl
ATATÜRKKKK <3 . EN BÜYÜK TÜRK ATATÜRK <3 . TUNCELİ PANTERİ ATATÜRK. <3
- +1 yıl
sen içmişin galiba.. yakışırdaa
Soran+1 yılHayırdır ne diyon sen? Ne tunceli dümdüz olurdu sen insan diğilsin
- +1 yıl
ne kadar komik dimi.. atatürkü zorla seven insanlar var ülkede.. gerçek düşüncelerini söylemeyen bir sürü insan.. sevenlerini toplasan bir avuç insan eder
- +1 yıl
TEK KİŞİ DE KALSAMMM, ATATÜRKTEN <3 VAZGEÇMEM. KANIMIN SON DAMLASINA KADARRRR ANITKABİRİ SAVUNURUM. SORAN ADAM. BU ALÇAK, ATATÜRKE <3 HAKARET EDİYOR. TUNCELİ OPERASYONUNA, dersim katliami DİYOR. EĞER SENDE BUNU SAVUNUYORSAN SENDEN ATATÜRKÇÜ FALAN OLMAZ. SENDEN AJDAR OLUR
- +1 yıl
bak bak operasyon diyor.. hey allahım akıl ver fikir ver.. şu kulun azcık vicdan sahibi olsun diye sana dua edicem. daha demin dümdüz etti diyordun.. bu lafına katliam yakışır
- +1 yıl
Gel seni Atatürkle Bariştirim. Tuncelili.
Gündem konusunda 400 cevap paylaştı. Herzaman soylerim belki daha once de gormussunuzdur benim atam 3 kitada at oynatan Fatih Sultan Mehmet tir. 2 karis topraga sahip cikmayi basarabilipde boburlenmek degil
00 YorumlaBir insan mi yoksa mit Imparatorluk mu? Iki birbirinden farkli kavramlar. Simdi sen nasil bir kiyaslama bekliyorsun?
Neyse, ama demek istedigini anladim... Atatürk diyelim.00 Yorumla
+1 yılosmanlı derken osmanlını son zamanlarını da düşünün tıpkı suanki gibi
00 Yorumla
+1 yılbuna cevap vermek için osmanlı döneminde de yasamıs olmak lazım :)
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAtatürk zaten Osmanlıdır
Çanakkale savaşı Osmanlı zamanında yapılmadı mı?
Lise Tarih ders notları da mı degişti.
Ayrıca tarihe bakarsanız Atatürk dünyaya gelmemişken Cümhuriyete dogru adımlar atılmıştır II. Mahmut zamanını inceleyen incelesin.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOsmanlı
Olmalı devletini batiran ve dağıtan Atatürk oldu o olmasaydı belki daha iyi durumda olabilirdi sonuçta dünya üzerinde hüküm süren bir devletti25 Yorumla
Soran+1 yılDünya o ülkeyi paylaşıyodu o sıralar ne hüküm sürmesi ülke yoktu ki?
Cevap sahibi+1 yılVardı Atatürk devleti bozmadan önce sınırları baya bir genişti ama Atatürk aldıktan sonra baya bir daraldı Boz Osmanlı torunuyuz
Soran+1 yılNasıl genişledi kardeşim herifler ülkeyi paylaşıyodu git bir araştır yapma
Cevap sahibi+1 yılMerak etme bn çok araştırdım sence doğrusu Türkiye'yi sadece Atatürk mu kurtardı peki ya sırt sirta savastigi adamlar ne olacak? Onların neden adı ya da bir fotograf i ya da bir heykeli yok neden hep Atatürk'ün fotoğrafı var diğer insanların yokk Atatürk hiç bir zaman din istemedi bu yüzden katliam yaptı tüm seyhleri tüm imamlari kurşuna dizmis arapca yazı yerine neden Latin alfabesi getirdi düşün araştır sen. Ölürken son lafı şuydu "1 saat daha yaşasam tüm Türkiye mayo ile gezerdi çünkü elbise kanunu bn getirdim "dedi
+1 yılUlan ne boş beyinleriniz var ya atatürk diyorsunda osmanlıya noluyor. ecdadını inkar bir nesil var zaten yazıklar olsun bu soru annen mi babanmı sorusu gibi
00 Yorumla- Gündem konusunda 651 cevap paylaştı.
+1 yılPek bilgim yok ama yorumları gördükçe bu insanlar cok cahil ya.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl600 yıllık Osmanlı'yı Atatürkle kıyaslayacak kadar alçalmayın. Osmanlı ne alim olan padişahlar gördü bırakın Atatürk'ü falan.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTabii ki Atatürk. Soru mu bu? osmanlı diyo lar cahiller ya arkadas nediym. bitti olm osmanlı kafanıza sokun çöktü adam küllerinden ülke kurdu derdiniz ne?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHangi açıdan bakmışsın bilmiyorum ama ikisi birbirinden çok farklı şeyler.
01 Yorumla
Soran+1 yılAma karşılaştırıyolar işte
Her ıkısıde bızım gecmısımız. Ayrım yapılamaz.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeye gore karsilastiriyoruz ki 2 sininde devri farkli
01 Yorumla
Soran+1 yılİşte karşılaştıranlar var sebeplerini merak ettim
Benim ceddim osmanlı.
55 Yorumla
Soran+1 yılAma Osmanlı bitti padişah kaçtı ve Atatürk halkımızla beraber ülkeyi kurtardı
- +1 yıl
Evet malesef tekerleme gibi bunlari tekrarlattilar surekli. Sizde hala devam ediyorsunuz.
Soran+1 yılKime dediğini anlamadım :/
- +1 yıl
Soran kisiye yorumum.
- +1 yıl
burada oturup saçma sapan sohbete girecek değilin benim atam 1000 yüzlerce yıl bu topraklara hükmetmiş kaçtı diyorsunuz yalancı tarih utansın sizler değil. Atatürk kurtardı muhabbetide ezber oldu ben kimseye hain kötü de demiyorum ama tarihimizin şüpheli olduğu lozandan belli.
Gizli Üye(36-45)+1 yıl1911'e kadar hem osmanli hem Atatürk
1911'den sonra boş01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAnkey olsaydi belirgin olurdu
Gizli Üye(30-35)+1 yılOsmanlı cevaplarını gülerek takip edeceğim burada :D
03 Yorumla- +1 yıl
aa ortak bir yönümüz var.. bende gülüyorum. ama atatürk diyenlere
Cevap sahibi+1 yılben osmanlı ve atatürk değil de türkiye karşılaştırmasından yanayım :) gözünü sevdiğimin demokrasisi çok güzel birşey.
- +1 yıl
evet bencede
Osmanli.
90 Yorumla- Gündem konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBedelse Dünya'ya Bir TÜRK! İşte O Türk ATATÜRK.
00 Yorumla İkisi de değil.. Saygım sonsuz
00 Yorumla
+1 yılOsmanlı tabi ki
51 Yorumla
Soran+1 yılNiye?
+1 yılosmanlı tabıkı
90 Yorumla
+1 yılOsmanlı
64 Yorumla- +1 yıl
Ay telefon kasti gönderdi osmanliyi secenleri anlamiyorum devam etseydi su an ya haremde olirdunuz veya kole diye satilirdiniz * neyin kafasi hu
- +1 yıl
şu an da da ya genel evde ya da köprü Altın'da
- +1 yıl
Yoo bak ben evimdeyim :) eskiden özgürlük yoktu secim hakkin yoktu su an Var ve bunu degerlendiremezsen sorumlusu sensin ona bisey diyemem tabiki ama ozgurluk bu sonuçta kimseyi alakadar etmez ki
- +1 yıl
Osmanlı'da kölelik 1847 yılında kaldırıldı (Amerika'dan bile önce)
- Gündem konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılTabii ki Atatürk. Soru mu bu?
30 Yorumla
+1 yılosmanlı
122 Yorumla- +1 yıl
oo piti piti yaptım bu çıktı kanka :D @whirlpool
Cumhuriyet yani Atatürk
20 Yorumla
+1 yılJulius Caesar mı italya mı
10 YorumlaBen Osmanlı Torunuyum birader.
34 Yorumla
Soran+1 yılNiye Osmanlı? Atatürk niye diğil?
Soran+1 yılBu bir açıklama diğil
+1 yılAtatürk +'sı bol osmanlıya göre..
10 Yorumla
+1 yıltartışmasız osmanlı
56 Yorumla
Soran+1 yılNiye?
- +1 yıl
osmanlı padişahlarının çogu islam ahlakıyla ahlaklanmış insanları ve dine saygıları vardı. o yüzden
Soran+1 yılAtatürk'te gayet saygılı biri bence ve birinin dinine karışmak ne haddimize
- +1 yıl
ben saygısız demedim kii.. öyle mi dedim.. sadece onların saygısından bahsettim dimi ama
Soran+1 yılYoo bişe demiyorum zaten sadece Atatürk'ü ekledim
- +1 yıl
haklısın oda çoook saygılıydı
Osmanlı tabiki
40 YorumlaOsmanlı
70 YorumlaKarşılaştırdığın kisiye bak, amac?
10 YorumlaATATÜRK.
40 Yorumla
+1 yılOsmanlı tabikide kıyaslanamaz
00 YorumlaMustafa Kemal'in askerleriyiz
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOsmanlıdan sonrasını tanımıyorum
00 Yorumla
+1 yılOsmanlı
40 YorumlaHitler
20 Yorumla
+1 yılayrım yapılmaz ama osmanlı :D
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSosyalistim ama Atatürk derim.
00 Yorumla- Devamını Gör (9)
Devamını Gör(54)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem