İktidarının zirvesini yaşarken halkımız en çok hangisine destek verip sempati duydu? Bu soru çok abes oldu diyenlere hatırlatmak isterim... Kenan Evren , %92 oyla Cumhurbaşkanı olmuş ve yazdırdığı anayasa yine bu oyla kabul edilmişti. Meydanlardaki mitingleri hınca hınç doldurulur ve coşkuyla karşılanırdı her gittiği şehirde. Kahvehane gibi toplu alanlarda Atatürk resminin yanına onunkisi konulurdu ki zamanın devleti kurtaran sayın Cumhurbaşkanına olan bağlılık ve sevgi sorgulanmasın diye.. Konunun özü şu ki bu millet kimleri alkışlayıp baş tacı etti ve etmekte bilinsin..
Haydi buyurun eller klavyeye.. Hangi lider sizce daha önemlidir, değerlidir?
Detay'ı okadar taraflı yazmışsın ki, birçoğu'da koyun gibi direkt okuyup , hiç sorgulamadan yorum yazmışlar.' Birde başkalarına koyun derler'. Kenan Evren tarafından yapılan sistematik baskıların birçoğu Mustafa Kemal döneminde de görülmüştü. M. Kemal zamanında 'tek parti rejimi hakim olup, devrimlerinin birçoğu halkın iradesine karşı yapılmış, M. Kemal rejiminin sorgulanması dahi yasaklanmıştı..(Bkz. Rize'nin denizden, Dersimin havadan bombalanması) Bu ikisi arasından Kenan Evren biraz daha iyi. Sonuçta ülkeyi komünizm uçurumuna sürüklenmekten kurtardı.
Ben anketimin hangi cümlesinde Atatürk ü övdüm acaba gösterir misiniz lütfen halin hanım? Sadece onun hakkında eleştirel bir şey yazmadım ki konu iyice dağılıp özünde vermek istediğim mesajdan uzaklaşmasın diye. Ayrıca "komünizm uçurumu" diyerek komünist ideolojiyi bir çırpıda gömerek sizde taraflı bir yargıda bulunmaktan geri kalmamışsınız.
Bir tarafta ülkeyi kurtaran özgürlük sağlayan bir Adam, diğeri zorla başa gelmiş bir diktatör.. seksen öncesi ve sonrasını çok okudum hocam, korkanlarda çok fazlaydı.. korktuğu için seviyor gözükenlerde..
Çok ciddi.. Türk halkının haleti ruhiyesi budur.. İkisini de çok sevmişti halkımız bir zamanlar.. Politika ve çobanlar değişince birisi gözden düşürüldü..
En İyi Cevaplar