Kayınvalidemin annemi üzmesine nasıl engel olabilirim?

Hamileyim yaklaşık 9 aylık. Her şeyde yanımda olan kişi annem bana elinden gelenin fazlasını yapıyo kadın maddi manevi daha yeni ameliyat olmasına rağmen koşturuyo benim için yapma etme desem de ama kayınvalidem sanki bana bakıyo altımı değiştiriyo falan gibi davranıyo anneme karşı. Bakma durumu asla söz konusu değilken hem de yani kendisini en son 3 hafta önce falan gördüm onda da evinde yemek falan yemedim aynı şehirde olmamıza rağmen bu akşam da gelin bizde yiyin demez ama annemi arayıp bizim onlarda yediğimiz yalanını söylüyomuş ben duyunca şok oldum ne alaka yani bunun yalanı mı olur? Bebeğin kıyafetlerini yıkıyoruz annemle bebeğe aldığı yenidoğan tek bir kıyafet bile yok insan özenir alır yani dimi annem kaç tane şey aldı yine arıyo annemi diyo ki benim aldığım şeyleri de yıkayın senin aldığın bişey yok ki dedim dayanamadım aa olur mu ağız mendili aldım ben kaç tane dedi ağız mendili ya alt tarafı ağız mendili yani onu yıkayın diye aramak bana aşırı saçma ve ayıp geliyo. Bana sözde doğumda bilezik takacakmış öyle dedi gerek yok dedim istemiyorum biliyorum çünkü eşime sen al parasını ben veririm diyecek ve vermeyecek öyle de oldu bilezik alınalı iki ay oldu parasini veremedi hala eşimi üzmemek için sorun etmiyorum ama annemi arayıp sürekli bilezik takıyorum ben sen ne takacaksın diyomuş annem zaten bebeğe dünya masraf yaptı bişey takma diyodum onun yüzünden gitmişler yine altın almışlar bı de az olur mu diye bana soruyo kadin yazık. Tavır yapıyorum şu an gitmiyorum aramıyorum ama hala devam ediyo yaptıklarına eşime soyleyince annem böyle işte takmayın kafaya diyo ama çok sinir olmaya başladım anneme öyle davranması ki bu kadar haksızken yani. Parası yok diye de düşünmeyin sakın kenarda parası var maddi kaygısı yok inadına yapıyo sadece

Kayınvalidemin annemi üzmesine nasıl engel olabilirim?