AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
232Cevap
kesinlikle katılıyorum sana. Zaten tek eşli kalmayan evli çiftlerde mevcut günümüzde. Türkiye de de sayıları oldukça fazla. Swinger çift olarak tanımlanıyorlar. Herkes halinden memnunsa kimseyi ilgilendirmez çok eşlilik
Şöyle ki, bir insan bir sürü insanı sevemez. Yürekten sevmek kolay değil. Çok ilişki demek yok ilişki demek. Aliskanlik, heves, yalnız kalma korkusu ve zayıflıktır.
Bir insan nasıl 30 kişi sevebilir mesela? Bunu bana açıkla önce devam edelim.
Seviştiğin herkesi seviyor musun. Nasıl oluyor bu ya :) sevmediğin aşık olmadığın biriyle sevişmenin anlamı ne. Sevgilinde başkalarıyla olsa canı istediğinde sana canı istediğinde başkasına gitse nasıl olur. Çok boktan olurdu.
Bence şuna göre değerlendiriliyor toplumun görüşü bu yönde oturmuş ve bunu değiştiremessin yani şu erkekler yaparsa sıkıntı yok yapar kızlar yaparsa kaşar derler bunun nedeni toplum böyle gelişmiş geçmişten beri böyle kadın biraz oturaklı olacak
Sen ahlaksızlık olarak görmüyorsan zaten sorun yok demektir o zaman hergün istediğin kadar kişi ile yatabilirsin daha fazla rahat edeyim kimse bana karışmasın dersen yurtdışına yerleşebilirsin mesela şunu merak ettim evlenmeyi düşünüyor musun ya da evleneceğin kişinin de aynı şekilde aktif bir cinsel yaşamının olacağını mı düşünüyorsun. Sonuçta kendine böyle bir yaşam tarzı seçtiysen ve doğabilecek sonuçlara da razı isen sana kimse birşey diyemez
öyle denmez tabii ki ama bana kalırsa bu konu hakkında fazla fikir beyan edilmemeli. Herkes dilediğince yaşama hakkı var. İstediği ile olma ya da hiç olmama gibi özgürlüğü var insanların ve bunada kimse karışamaz.
kullanılmış ayakkabıyı mı tercih edersin yoksa yeni temiz ayakkabıyımı? bu kadar basit
ne alakası var yaa fikrilerin görüntünle hiç bağdaşmıyor hiç yakıştıramadım sana. kadın mal mı ayakkabı mı ?
goruntuyle alakali olmaz fikirler zaten, bu benim gorusum kimse karisamaz
Sonunda kirlencekse giymemenin ne manası var
ben ayakkabıyı ornek verdim arkadaşlar
Giyme onları çıplak ayakla dolaş aman kirlenmesin
saçma sapan konuşma kardeşim, sen ne halt yersen yersin bu benim fikrim. kimseye de karışamam
İşte tam olarak bunu soruyorum karışmam derken bile bir aşağılama var
lafın çok kişinin zoruna gitmiş :D
@REDHOTLİNE07 Hatırlatırım bir şeyi yapmak ya da başarmak için önce fikir gerekır dış görunus değil, Ayrıca Kadınları Mal olarak ifade etmemıs Sadece Örnek Vermiş. Düzgün Okuyup Düzgün Anlarsak sevınırım..
aynen gitmiş baksana eksilemisler ama dediğim gibi bu benim görüşüm, ayrıca arkadaş yanlış anlamış ama kesinlikle kimin kiminle ne yaptığı beni ilgilendirmez. ben kendimden sorumluyum sadece
Insan olmanin farki bu ;) her önümüze gelenle birlikte olsaydik hayvanlardan ne farkimiz kalirdi?
Mesela bir birimizi avlamayız kalır yine farkımız. Onlar yiyip içiyo diye yiyip içmekten vazgeçmiyoruz
Tamam ozaman sen öyle hayvanlar gibi önüne gelenle ol :)))))
Kolay gelsin ;)
Ahlak kuralları çerçevesine girer tabi din de. Ahlak kuralları toplumdan topluma değişebildiği gibi din kuralları değişemez. Bu durumda kişi ahlak kurallarını toplumdan bağımsız bir şekilde şekillendirebilir fakat bağlı bulunduğu din kuralları gereğince olumlu veya olumsuz yorum çıkarabilir. Fakat kişi din kurallarını da uygulamayabilir neticede maddi bir yaptırımı bulunmamaktadır. Sonuç olarak kişi özgürdür.
Saçmasapan bir şey aslında. Sevişmek neden yanış olsun ki?
dini olarak zina yasaktır ve herkez bilmesine rağmen yapar bunu gören diğer din mensupları toplumdan dışlamaya çalışırlar bu kişileri ve bu dışlayanlar aşşağılayanlar ayıplayanlar da kendileri bu hareketi yapmaktadırlar erkekler bakire ister kendileri bakir deildir filan fıstık :) yani milletin bu çabası niye yapıyorsun ulan işte kime kendini dindar göstermeye çalışıyorsun kime yaltaklanmaya çalışıyorsun anlamıyorum arkadaş adam gibi adama lafım yok yanlış anlamayın.
Yani fazla kisiyle birlikte olunca ne oluyor surda bir kaliteniz var, devamli birileriyle cikip ayrilirsan bu senin kaliteni dusurur seni ulasilmazliktan çıkarır ve basit bir insan yapar.4 senedir kimseyle cikmadim rahatim, huzurluyum var mi daha iyisi..
Dinle bir alakası yok ama evet ahlaksızlık, beyni sersemleştirir, duyguları köreltir sonuç olarak insanı hayvanlardan ayıran bu 2 özelliği ortadan kaldırarak hayvana dönüşmesine neden olur. .
Zaten bu yüzden yasaklanmıştır. .
dinle alakası yok karakterle alakası var. karakterin bozuksa aşağılanırsın.
Karakteri bozcak ne var bunda birine zarar mı veriyo
herkes mutlu mu yani?
Evet
yapanlar başkalarına acı veriyorsa bunu da mutluluktan sayıyorsanız pehh
Kime acı veriyor
bak güzelim bizim dinimizde 4 kadına kadar alım serbest ama şu an kuran-ı kerim inseydi eminim allah tek eşlilik derdi ozamanlar nufus azdı ve insanları kötüye süren kandırabilen daha az fikir vardı sonuçta bu dünya hepimiz sınanıyoruz dimi erkeklerin yapması bu yüzden çok abez karşılanmıyor ama kadın yapınca erkek gururuna yediremiyor yani bende tek eşlilik taraftarı bir insanım ama günümüz koşulları bunu zorlaştırıyor :)
Bu toplumda yer alıyor ve bunları düşünüyorsan baya yozlaşmışsın be canım. s sende ki zihniyet elastik olmus sanırım baya.. ahlaksız kişilere özene özene genişlemiş
Koyunlar sürüye uyar... Neyi neden yaptıklarını sorgulamazlar.2x2 dörttür ve asla sormazlar neden 4 olduğunu. Bilmem anlatabildim mi?
Anlattın bence ama cevap vermedin
Çok kişiyle olmak ahlaksızlık değildir.
Simdi sen her önüne gelenle düşüp kalkacaksin sonra bitanesi denk gelecek takacak seni koluna bu benim hanimim diyecek seni kolunda gezdirecek seni zamanla ayiklayanlarda adamimin suratina bakacak l*n ne ayikladim eleman almis DİE ve sen bu durumda anlayis bekliyosun olmaz yanlis genel eve guzelimbgenel eve ;)
Sen normal karşılıyor ve sosyal yardımlaşma, dayanışmada bulunuyor musun acaba?
Gizli olmandan bu konularda yardım sever olmadığın belli =)
Belki toplumdan dışlanma korkum var
Sahiplenmek ve ait olmak insanın doğasında var. Biri çıkarmamış bu kuralı, böyle yaratılmışız. Herkes benim, bende herkesinim dersen sadece kullanılırsın. Sen illa yardımcı olucam diyorsan ona da saygım var =)
Doğasında olmayanlar neden ayıplanıyor
O onların ayıbı. Kim ne yaparsa yapsın, ne düşünürse düşünsün saygı göstermek zorunda diğerleri. Ne dinde, nede bir başka kuralda başkasının özgürlüğünü kısıtlamıyorsan eğer yaptırım yoktur. Herkesin her konuda karşı çıkacağı birşeyler vardır illa ki..
O onların ayıbı demişsin neden ayıp işte? Kime zararı var
Kontrol altına alınmazsa bazı şeyler cılkı çıkabilir. Ortalıkta bir sürü babasız çocuk olması hoş olmazdı değil mi?
Oyle gördük oyle gider, toplumsal bir şey..
yani düşünürsen eğer birisinin altından çıkıp diğerine atlamak ordan ona ordan ona, yani hiç bir erkek başkasının altından çıkanı istemez, tek eşlilik mantığı ortaya koyar buda..
yani dediğim gibi düşünmek lazım, ama oncelik olarak beyin şart..
sen fazla takılma bunlara
her ne kadar burada herkes namus ayağına yatsa da insanın doğasında var çok eşlilik, kadın içinde var erkek için de. son dönemin yeni modası ben bakireyim, bakire olmayanlardan üstünüm modası olmuş vaziyette. önemli olan insan olabilmek bakire olmak değil
Buranın kültürü bu şekildedir.
Toplumun belli çizgileri vardır, dışına çıkarsan dışlanırsın.
2 erkekle olan birlikteliğin normal varsayıldığı bir ülke biliyorsan uçak biletin benden, güle güle.
Anlatış biçimin yanlış sanki çok normalmiş gibi sorduğun sorunun cevabını az çok bilirsin burada dikkat çekme çabasında bulunmuşsun. İlerde erkekler kimseyle yatmayan kız arıcak su durumlara bak ya. yazıklar olsun böyle düşünceye sözlerim yetmiyo
İyi de sen birden fazla kişi ile ilişki yaşamaktan hoşlanıyorsan bunu yaşayabilirsin. Kime ne? Milletin dedikleri ile kendine şekil vermeyecek kadar belli bir kişiliğin olduğu ortada. Bırak konuşsunlar.
Yorumları okudum da, sinir bozucu... bence içinden geldiği gibi yaşamaya devam et... senin cinsel tercihin kimseyi ilgilendirmez.
dine göre belirlenir. din toplumun ahlak kurallarını belirler. dinsiz biri bile o ahlak kurallarına uymak zorunda kalır. felsefenin konuları aslında bunlar. bir kitap al oku burdan bir şey öğrenemezsin
Mide genişliğiyle alakalı arkadaşım. Gün içerisinde birkaç kişiyle nasıl birlikte olmanı alıyor o mide. Rahatsızlık duymuyorsan buyur. Her ülkede toplum kuralları vardır bu ülkenin de toplum kuralları bunu edepsizlik olarak değerlendirmiş olay bu
Çünkü insan kısa sürede onlarca insanı sevemez. Duygusal yönü eksik olan bir ilişkininde hayvansallıktan ayırıcı özelliği olmaz. insan sevmeyi bırak en azından doğru dürüst tanımadığı hoşlanmadığı biriyle nasıl birlikte olabiliyor anlamıyorum.
Ben sana katılıyorum, isteyen istediğiyle istediği kadar sevişsin, tecavüzlere bu kadar ses çıkartmaz bu gavatlar
cayırt
Ustad demis : erkeklerin elinin kiri, kadinin boqaza qecirin ipi.
var mı boyle adalet kesin ikisinin de boynunu.
Kafa karisiyor. Bir de kiskanclik var. Bir de butunluk sağlamak zor oluyor. Huzur da uzaklara yerleşiyor.
Doğru. Kendim böyle davranırım kendi mutluluğum için ama herkesle yatanlarla ne zoru var insanların çözemiyorum
evet haklısın kızlar ve erkekler eşit olmalı erkekler de yapmamalı ama sen her önüne gelenle yatmayı doğru buluyor musun? insanın kendine saygısı olmalı
Neden değer verilmiyo , açık olmak gerekirse çünkü onlar her erkek tarafından ellenmiş , 2. el değil
10. el durumuna düşmüş , fahişelerden hiçbir farkı kalmamış olduklarından dolayı olabilirmi acaba?
kesinlikle katılıyorum.
ama erkekler için de durum aynı değil mi acaba?
@Arzu2806 tabiki erkekler içinde durum aynıdır :D
Gözü sürekli sağda solda olan ve bir onunla bir bununla çıkan erkeklere kızlar değer vermemelidir ama veriyolar işte. bende buna sinir oluyorum :D
@seyoby ben senle tamamen aynı fikirdeyim zaten ;)
ama ereklerin geneline baktığında 10. el olmaktan gurur duyma durumu söz konusu, erkek o.. olduklarının farkında bile değiller :)
@Arzu2806 aynen haklısın kendileri ile övünüyorlar ama övünmelerinin bir sebebide kızların tavırlarıdır :D çünkü nerde patlak erkek var kızlar hep onların peşinde :D
@seyoby öyleleri de var tabi. belki de dikkat çekmelerinin nedeni özgüvenlerinden dolayı kendilerini rahat ifade edebilmeleridir, bir de ağzı da iyi laf yapıyosa, bir çok salak kızımızın dibi düşüyo hemen :)
@Arzu2806 aynen öyle , bu olaylarda bizi kötü yola teşvik ediyo tabi :D
@seyoby :D işte böyle senin gibi onları örnek alanlar çoğaldıkça biz de etrafta güvenecek erkek bulamıyoruz :))
@Arzu2806 hayır ben öyle olduğumu söylemedim , şuana kadar daha hiç kimseyle çıkmadım , 2 kız teklif etti aşık olmadığım için kabul etmedim , aşık olacağım kızı bekledim hep ve birine aşık oldum, şimdide kıza açılamıyorum :)
@seyoby neden açılamıyosun? duygularını net bir şekilde dile getirmelisin ;)
@Arzu2806 valla aşık deilken ne güzel rahat rahat takılıyodum , keyif çatıyodum , şimdi aşık oldum pişmanım , kız hiç aklımdan çıkmıyo , hiç aklımdan çıkmayıncada kızı gözümde iyice büyüttüm iyice büyütüncede , özgüvenim gitti yani sorunlar birbirini kovalıyo hiç sorma :)
@seyoby özgüvenini ne yap ne et geri kazan. özgüvensiz erkekleri pek sevmeyiz ;) duygularını ne kadar samimi, açık ve net dile getirirsen o kadar faydasını görürsün ;)
@Arzu2806 kızların özgüvensiz erkekleri sevmediğini biliyorum , normalde özgüvenim var ama onun yanında özgüven falan kalmıyo ilk defa aşık olduğumdanmıdır nedendir bilmiyorum, bide işin kötü tarafı aynı sınıftayız :(
zinaya sosyal yardımlaşma ve dayanışma dedin ya bunu da duydum ya daha da ölmem
Sesli güldüm :))) bunun vakfini kursalar... uvvv :)
al işte bitane daha
profiline koyduğun resimden utan be
Bu coklu toplu iliskilerin erkegi kadini yok dini alet etmeye hic gerek yok kislanclik sevmek tek eslilik icindir bu kavrami tasiyanlar tek isterler tasimayanlar da ; hercai arilara meyhanedir cicekler...
Birisini seviyorsam benim olmasini isterim yani ne bileyim başkası onun tenine dokundugunda bn eaki bn olamam gibi şahsen bn böyle dusunuyorm biraz sacma bir aciklama oldu ama ne bileyim ifade edemedim şu an kndimi :D
Toplumun yargı ve değerleri oluşmuş erkekler yapar erkek our kadın yapar kaşar olur bunu aklım almıyor türkiyenin çoğu gerizekalı alkol iç sarhoş olma kavga et dayak yeme kız bul eve at başka övündükleri konu yok övünülcek bir şey mi ki
ne desem ki, bilemedim. aslında iyi diyorsun hoş diyorsun ama boş diyorsun. boşver bunları. yaşarsan da kendi halinde yaşa. başkaları bilmesin.
Sorduğun soru çok saçma bunun cevabı yok ki kime sorsan farklı bir cevap vericek. İsteyen istediğini yapsın bu saatten sonra kıyamet kopsa kimse takmaz zaten.
Çok basit o zaman herkes piç olur. Sonra bilmeden kardeşler birbirini babalar öz kızlarını becerir bu mu senin istediğin.
Öyle olsa kime zararı olur
İyi sen devam et görürsün zararını sonra. Ahlak sıfır sende ne diyebilirim ki sana...
Ahlak nedir ki ben de sıfır olan?
Hem senin ne işin var bu saatte burada yoksa birinin altında inlerken mi yazıyorsun bunları. Hadi git işine by.
sen Türksen ona göre davran batılılaşmaya ne gerek varki. evlenincede eşin başkalarına sosyal dayanışma ve yardımlaşmayı uygulasın o zaman gel konuş burada
Bu ahlaki kurallar toplumun geleneklerine göre belirleniyor, dine göre de değil. Dine göre erkek için de kadın için de zina aynı şey, ama toplumumuzda "Erkeğin elinin kiri, kadının alnının yazısı".
Aynı soruyu iki gün sonra okumuşum bak, yazdığım cevap buydu;
Amaç aslında bir insanın çocuklarının babasının/anasının kim olduğunu daha kolay belirlemek, belirlenmese bile belli bir düzene sokarak bir aile yapısı oluşturmak. Yani hiç kimseye zararı yok değil, küçük ihtimal de olsa oluşacak bebeğe yazık. ki o küçük ihtimal bile kaç tane töre cinayetine yol açıyor bir senede, düşün bir de bu işin kürtaj sayısı var, zorla evlendirileni var falan filan. Maksat çocukların psikolojisi bozulmasın.
Yani en azından benim mantıksal açıklamam bu, dini yönden de yasak olduğu için Türkiye'de yasak kabul görüyor. Dinde yapın/yapmayın denen herşeyin mantıklı bir açıklaması olmayabiliyor bazen, ama bence bu böyle bir mantık temeline oturtulabilir.
Herkeste durum ayni. Erkekte veya kizda farletmez. Ama turkiyede sistemini kurmuslae resmen erkekte sknti yok kizda var. Erkek aldatir kiz evinde oturur. Sen aldatirsan kizinda aldatmaya hakki var. Toplum yanlislari cok yanlis kiniyo.
Evlenmeyi dusunmuyorum sirf bu yuzdrn ^^ eger evlenirsem yuva yikarim cunku yani bundan dilayi.
Sendende. Anne. Olacak dimi seni doğuran ana babaya yazık
merak etme çok değil 50 yıla kadar herkes her istediğini yapmaya özgür olcaktır
yakında
gavuru 50 yıl geriden takip ederiz daima
Adam haklı
50mi yapma hocam doğru söz ama karışıklık oldu sanırım 200olucakti o.
la adamlarda ilim moda bizde türban başka söze gerek var mı
fizik mezunu diplomada bilim adamı yazar en az kıymet bilinen en az atanan en zor bölümdür.
oysa dinciler en çok atanan bölümdür yazıklar olsun
her önüne gelenle yaparsan dişi köpekten bir farkın kalmaz
Köpeklerde normal insanlarda neden değil
insanlar düşünebiliyor , ayrıca hayvanlar bu olayı zevk için degil çiftleşmek için yapıyorlar ayrıca nikah vb olayları yok
Zevk için yapılan herşey ayıp mıdır lunaparka gitmek vs
konuyu saptırarak haklı çıkmaya çalışıyorsun lunaparka gitmekle sevişmek aynı şeyse sen bunları aynı kefeye koyabiliyorsan zaten sana cevap bile yazmam
Haklı çıkmaya çalışmıyorum çünkü bişeyi savunmuyorum öğrennek için soruyorum
Bunun dinle ne alakası var?
Kirli klozete bile oturmazken için nasıl alacak kirli bedeni?
Beden kirlenmiş olmuyor ki
Bak bunu burada izah etmek bile çok zor iken yaşamak insanı kahreder. Kadın veya erkek farketmez, insanlığa ters be kardeş.
yaa inan bana sana sonuna kadar katılıyorum yalakalık olsun diye falan diye değil cidden mantıklı vicdanlı ve doğru olan bu olduğu için.
eşini ve sevgilisin paylaşmak ve çok eşlilik domuzlara ait bir kavram. ayrıca dinimizce yanlış eger müslümansan. erkeklerde de normal bişey değil onlara adam gözüyle bakıldıgınımı zannediyosun sen
Ben zannediyorum.
onune gelen adamla yat ozaman neyi merak ediyosun
Ahlak kurallarının temeli inançlara bağlıdır, çok eşlikik dini kuralların dışında tıbbi anlamda da sakıncalıdır, hangi açıdan bakarsan bak bu durum sakıncalıdır fakat tercih senin
her önüne gelene verip biraz aklı başına gelince cevap arayan tip.
Hayır bilemedin
Niye aşağılanmasın? Doğru mu yaptıkların? İlk önce kendi nefsine dur diyebilmelisin diyemiyorsan zaten düşünme.
Ben ne yapmışım?
Bilmiyorum yaptıysan veya böyle düşünüyorsan kendine yedirebiliyorsan ben bir şey diyemem ama insanların görüşlerine de saygı duy doğru olan kendine sahip çıkmandır.
ben kendime sahip çıkıyorum sadece dışladığı insanların ne suçu var kavramaya çalışıyorum
Ben dışlamıyorum sadece yaptıklarını doğru bulmuyorum. Onlar da bizim gibi insan ben üzülüyorum. Onlarda bizler gibi bir işte çalışıp doğru yoldan para kazanabilir. Herkes bir evliliği bir geleceği bir çocuğu hayal eder. İstisnalar çok haricinde. O yüzden eğer genel anlamda dışlanmışlık varsa ve o kişi hatasında ısrar ediyorsa dışlanmayı hakediyor demektir ama bir insanı aşağılayarak o insanı kazanamazsın. Nihat hatipoğlu ve cübbeli ahmet hoca gibi hocalar boşa sevilmiyor. Asarız keseriz denilen hocalar şu an mağaralarda tek başlarına hayat sürüyor. Kısaca bu çok derin bir mevzu bu kadar yeter.
İnsan oluşumuz yeterli bir cevap değil mi senin için?
Değil mi yani, hayvanattan bir farkımız olmalı!
Tek eşli hayvanlarda var ona kalırsa yine bir farkımız kalmıyo
Hangi hayvanmış o?
Kızlardan biri yazmış tek tek onlar bile böyleyken biz neden yapalım diye
Tamm sen söyle ben evliyim diyelim sen kuma olmayı kabul eder misin? Tek eşlilik niye var demişsin ya benim ikinci eşim olmak ya da üzerine kuma getirmem hoşuna gider miydi?
Ben sana bakmam ki
Ben de ölüyodum ya zaten. Senin bakış açnı skiyim
Sosyal yardımlaşma mı? İyi sen halka açıl da herkes faydalansın o zaman. İyice saçmaladınız be.
)))))))
eger musluman bir kizsan ya da erkeksen farketmez boyle davranislar olmamasi gerekir.
Demekki zamanında çok yaptın içinde kalmış burada açıklıyorsun zzaten gerkeli cevap lar verilmiş. Bol Şans sana..
Çok eşlilik sosyal, siyasi ve ekonomik sebeplerden dolayı uygun değildir. Biraz detaylı düşünürsen anlayacaksındır.
Bana yakın olabilirsin, çünkü bende tam bundan bahsediyodum her zaman. Sonuna kadar destekliyorum söylediklerini ^^
Halk Ekmek sırası burası mı?
Aç mısın? Gel otur bir yemek söylim kardeş.
Toplumsal yapıdan dolayı hiç hoş karşılanmıyor yani genel bir kapsam bu aslında kişiden kişiye değişir
Tek kişiyle birlikte olanlar salak değil herhalde senin dediğin şey başka bir konuyo giriyor bence...