+1 yılAhlak soyut bir kavram ve tam bir tarifi yok. Ahlak kuralları bizim toplumumuzda sosyal çevre ve din ile belirleniyor genellikle. Dinen evlilik dışı cinsel ilişkinin yasak oldugunu biliyoruz. Ama öte yandan cinsellik insanoğlunun en zayıf noktası belki de. Erkekler de bu konuda kurallara son derece uymuyor bunu biliyoruz. ama toplumumuzda eskiden gelen bir şekilde kültürü erkekler yönlendirdiği için bu kadın tarafından yapılınca daha fazla suç erkek tarafından yapılınca aslında o kadar da fazla suç degilmiş gibi bir imaj oluşturuluyor. Bu tabii ki erkeklerin işine geldiği için böyle. Pek çok kadınla birlikte olmuş bir erkek evleneceği zaman bakire bir kadın arıyor. Hiç kimse toplumun değerlerini yüzde yüz almak ya da uygulamak zorunda degil tabii ki ama bu değerlere uymayanlara toplum sosyal ve psikolojik baskı uygular. Bunu dindarlık ya da dinsizlik anlamında söylemiyorum. Bir yerde çok dindar oldugunuz için de toplumsal baskıya maruz kalabilirsiniz.
Farklı kültür ve inançlardan beslenen toplumlarda cok daha farklı algılar oluşur. Örneğin avrupada 20 yaşına gelmiş ve hiç kimseyle cinsel ilişkiye girmemişseniz tuhaf bakarlar. Bence aslolan insanın kendi değerleriyle çelişmemesidir. yani bir kişi için bu yanlışsa başkalarını eleştirmeden önce kendi o şeyden uzak durmaya çalışmalı. Bizim toplumumuzda cogu insanda bu samimiyet yok maalesef. Asıl sıkıntıyı doğuran da bu bence. Pek çok erkege sorsan bir kadınn evlilik dışı ilişkisi kesinlikle kabul edilemez derler. ama bir kadın ilişkiye girmek istese belki yüzde biri ancak geri çevirir.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 748 cevap paylaştı. Yok böyle bir mantık olamaz. Her görüşe her düşünceye saygım var eyvallah ama böyle de genişlik yakışmıyor. Durumun dinle alakası yok. Kadın ya da erkek olmakla da alakası yok. İnsanın vücudunda bazı kısımlar özeldir. Sadece hayatını birleştirdiği insanla paylaşmalıdır. Nitekim bazı duygularda böyle. 100 kişiyle birlikte olmuş bir insanın duyguları ne kadar samimi olabilir? Tamamen anlık zevk, eğlence kurbanı olup gidersin. Bazı duygular hayatında ki en özel insanla yaşanmalıdır. İleride çocuk sahibi olacaksınız, çocuğunuz yüzüne nasıl bakacaksınız bu şekilde bilmiyorum. Gerçi 100 kişiyle birlikte olmaya kabullenebiliyorsanız oda sorun olmaz.
*iç ses* Batıyı geçtik, çok değişik bir şey olduk.03 Yorumla
Soran+1 yılTamam insan dediğin gibi yapsa daha mutlu olabilir ama benim dediğim gibi yapanlar neden hor görülüyor dışlanıyor alkış mı tutcaktık deme benim soruma cevap ver
Sosyal kurallar sosyal hayatı düzenlemek için var
Ve mahkeme kararlarında eğer konuyla ilgili yasa yoksa sosyal konulara göre karar verilebilir. Kanunda var. Yani bunu görmezden gelemiyoruz.
Eğer sen özgür olmayı çok kişiyle birlite olmak olarak görüyosan fahişeler en özgür insan grubu.
Gelelim ahlak kurallarının belirlenişine...
Tamamen o topluluğun kültürüne bağlı.
Ve kültürün %90ı dindir
Sana şöyle anlatayım eğer annenin sana yoldan geçerken bir adam gösterip bak kızım bu adamdan bir çocuk düşürdüm ya da babanın bir kadın için çok deli hatundu yaa falan demesini istemiyorsan, ileride bir anne olmayı hakedecek tavırlar sergileyeceksin02 Yorumla- +1 yıl
https://www.ntvmsnbc.com/id/25383627/ gibi bir sonuç olmaması için düzenli hayat şart
- +1 yıl
https://m.habervaktim.com/news_detail.php?id=381540 ya da bu gibi durumlar için SOSYAL KURALLAR ŞART!
+1 yılBasit oluyorsun bu bir, Afedersın Sen kerhanede çalısan kısılerı guzel gozuyle mı bakıyorsun onlarda çoğu kısıyle bırlıkte oluyor tek farkı para kazanmak bu iki , Evet din ile ilgili bır konu cunku Haram bu üç, Sen nasılsan Karsındakı kısı de öyle olur evlılık de dahil ( Âyette; “Zinâ eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenmez; zinâ eden kadınla da ancak zinâ eden veya müşrik olan erkek evlenir. Bu mü’minlere haram kılınmıştır.” buyrulmaktadır. (en-Nûr, 3)) buda dört.
28 Yorumla
Soran+1 yılAdam öldürmek de günah ama onu bu kadar ayıplamıyosunuz. Ve herkesle yattı diye neden basit olsun bir insan. Ayrıca keranede çalışanlara bişey demiyorum onları kınayanları anlamaya çalışıyorum bu da 2014
- +1 yıl
Bunun adamöldürmekle ne alaksı Var onlarada Bır sürü laf söylenıyor Sen işine geldıgı gıbı cevap verıyorsun Bır kere kafana Koymussun yapıcam dıyerek buraya soru sormanın manası ne o zmaan? Haklısın Her yıl gectıkce İnsanlık denen Birşey eksiliyor Kayboluyor Sızın gıbı Seneyle karsılastıran kısıler Baskasının yaşadıgı hayatı yasamaya çalısıyorlar Sen baskası onu yasadı onu yasamak zorundamısın Sen önce bır kendın ıcın Yaşa doğruyu yanlısı Bı ayırt et Ondan sonra Tartısalım Bu konuyu.
Soran+1 yılBen kafaya yapcam diye koymadım burada doğruyu yanlışı ayırt etmek için varım siz de adam akıllı bununla insanlık arasındaki bağlantıyı anlatmak yerine benle tartışmaya girip aşağılama çabalarında bulunuyosunuz
- +1 yıl
Aşşağalıma değil Sen soruda resmen ön yargılı davranmayın demıssın ne yapalım alkıslayalımı senın sevdıgın kısı ya da eşin kocan baska bırıyle bırlıkte olsa veya bır çok kısıyle ne yaparsın hoş görulu mu davranırsın?
Soran+1 yılBenim eşim yok zaten soruda da neden tek eşliyiz çok olunca neden yadırganıyoruz diye sordum
- +1 yıl
Sevgili diyelim?
Soran+1 yılYok sevgili ben hayatında tek kişi olmasını sorguluyorum zaten
- +1 yıl
Öyle ya da böyle İşine geldıgı gıbı cevap verıyorsunuz hepınız Kuranda Kötu Olan seyler Helal Kılınsaydı Çoğunuz Kurandan başınızı kaldırmazdınız Ters gelıyor sıze böyle seyler Allah yardımcısınız Olsun Fakat yapıyorsan böyle bır seyı Dön bu Yoldan Çoğu kısıler alıskanlık halıne getırıyor evlendıgınde ne yapıcaksın veya sevgılın oldguunda Karsındakı sevgılın veya esının yapmasını ıstemezsın.. İyi günler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
230Cevap
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAhlaksızlık olarak görülme sebebi toplumdaki bekaret anlayışından kaynaklanan sadece bir kişiye bağlı olma geleneğidir. Bu gelenek sadece bayanlar için geçerlidir. Erkek sıraya dizer sırtı sıvazlanır pohpohlanır delikanlı erkek adam denir ama kadın yaparsa kasar o*ospu olur. Bekaret konusunda oradaki zarın gerçek işlevini bilmeyen makarna beyinliler bunu kocaya ait Allah tarafından verilmiş hediye olarak görürler. Beyinleri olsa biz erkeklerde neden yok diye düşünürlerdi. Her kızla yatmayı düşünüp bir kısmıyla yatan ama evleneceği kızı bakire el değmemiş isteyen örümcek kafalı insanlardan oluşan toplumda istediği erkeklerle yatana normal gözle bakılmasını bekleyemezsin. Beden onun istediğini yapmakta özgürdür. Varsa günahı sevabı Allah ile onun arasındadır. Başkalarına asmak kesmek düşmez. Eğer böyle bir kadına laf söyleyecek birileri varsa önce kendisine aynadan bakmalı ya da başka bir söz söylemek gerekirse İncil de geçen şu hikayeyi yazayım:
Hz İsa meydan da bir kalabalık görür ve yaklaşır. Ortalarında bir kadını dövdükleri ve herkesin elinde bir taş olduğunu kadını taşlayacaklarını görünce dayanamayıp sorar:
Neden bu kadını taşlayacaksınız?
Birisi cevap verir:
Bu kadın zina yapmıştır cezası ölüm der.
Bunun üzerine İsa:
Tamam o zaman aranızda hiç günah işlememiş birisi varsa ilk taşı o atacak demiş ve halk birer birer elin deki taşları atarak oradan uzaklaşmış.
Bu hikayeyi okuyup anlayacak kişi sayısı bile bu toplumda az iken cinsellik konusunda fazla beklinti içinde olmak çok yanlıştır.30 Yorumla
+1 yılBazı kuralları toplum belirliyor neye göre belirlediği çok mu umrunda insanların? Hayır tabiki de. Evleneceği güne kadar herhangi bir bayanla sosyal veya cinsel farketmez bir ilişki içerisinde bulunmamış bir erkek günümüzde sorunlu birisi gibi görülebiliyor ve hatta sanki anormal olan da oymuş gibi gözükebiliyor. Senin sorduğun ile verdiğim örnek arasında pek fazla fark yok. Toplum nasılsa senden de öyle olmanı bekler. Eğer sen topluma göre farklı isen, yaptiklarin toplumun değer verdiği Şeyler ile çelişki içerisinde ise tepki çekersin. Yaptığın şeyin kimseye yararı olmasi veya zararı olması önemli değildir.
Şu anki toplum yapısı senin dediğin gibi olan hiç bir ülke yoktur bundan emin ol. Sosyal yaşantıyi ve aile düzenini bozan bir şey bu istediğin. Muhafazakar toplumlar da bu gibi durumlar hiç hoş karşılanmaz.
Şimdi sen benim komşum olsan ve ben de evli olsam karım muhtemelen seni etrafımızda istemez doğal olarak. Veya sen benim kızımın arkadaşı olsan ben de seni kızımın etrafında istemem bu benim en doğal hakkımdır. Senden nefret ettiğim veya sevmediğim için değil benim çevremdekilere böyle örnek olmanı istemediğim için.10 YorumlaHadi ben sana bir cevap vereyim o vakit.
Hani annen sen kucuk ken seni yıkardı hatırlar mısın, senın tenıne dokunmaya kıyamazdı su bıraz sıcak aksın sen cıglık atardın da oda "oyy kuzum gectı gectı derdı" hemen senı ıyı etmeye calısırdı.
Ister kabul et ıster etme, ama her bır erkegın gozunde sevgılı anne'nın o gundu sevkatını besler, bellı eder etmez orası erkegın mızacına kalmıs, erkegın cogu zaman dokunmaya kıyamadıgını bırısının alıp hunharca becermesi fikri mide bulandırıcı..
Aşk tek başına olmaz aşk'ın içine cinsellik girer NEDEN? Cunku fiziksel olarak karşındaki insana verebilecegin en spesific ve karşılıksız harekettir cinsellik, karşılık olmamasına ragmen dogal yollarda tepkime verir, bu tepkimenin sonucunda orgazm olursunuz ya beraber, o orgasm sadece boşalmak değildir. He sen bunu boşalmak olarak degerlendırıp herkesle denerım yatarım dıyorsan o senın arsızlıgın duygu ve dusuncesızlıgın.
Insan aşık olmadıgı ıle yatar mı? Yatakta her erkegın sesı aynı genel olarak cınsel performansları da aynı, aynı sekılde kızlarında herseylerı aynı tek degısen cıkardıkları sesler.
Daha bunu farkedememıssın orasını anladık, bundan sonra da edemezsın, zıra sen henuz kımseyle gercek anlamda seks yapmamıssın. Cunku aşık olmamışsın.10 Yorumla
+1 yılTabiki de bu olaya erkek-kadın olarak bakmamak lazım. Ayrım yapmadan irdelemek lazım. Dinsel açıdan ele alırsak bu olay ne İslam dininde ne de hristiyanlıkta hoş karşılanmaz hatta yasaktır. Hitler bile Alman gençlerinin erken yaşta evlenmesini istemiştir ki bunun altında gençler arasında zina ve buna bağlı olarak toplumsal bir yozlaşma yaşanmasını istememiştir. Hitler esasen kendi pagandı yani hristiyan bile değildi. Şimdi konuyu daha farklı bir açıdan ele alalım. Birey psikolojik olarak bir aidiyet duygusu içindedir. Çocukluğundan yaşlılığına kadar kendini bir sosyal topluluğa (en küçük birimi aile) ait olma duygusu içindedir. Eğer senin dediğin gibi bir durum serbest olsaydı ya da ahlaki ve etik açıdan kabul görseydi, toplumda yozlaşmalar ve bozulmalar baş gösterirdi. Çünkü bu gelişigüzel çiftleşmeler sonucunda elbette yeni bireyler üreyecek ve bunların sorumluluğu alma noktasında bağzı sorunlar ortaya çıkacaktı. Çünkü pek az kişi tek gecelik ilişkilerden ortaya çıkan gayri-meşru çocukların sorumluluğunu almayı kabul edecekti ve bunun sonucunda ortaya çıkan bireylerin ruhsal durumlarını düşünebiliyor musun? Bu çocuklar ilerleyen yaşlarda psikolojisi bozuk bireyler olarak yetişecek ve toplumun yıkımı ortaya çıkacaktı. Çok eşilik ya da senin dediğin gibi, isteyen herkesin istediği biriyle birlikte olması uzun vadede ne huzur ne de güven ortamı sunacaktı. Yani şu anda bile zina ve gelişigüzel çiftleşmeye karşı alınmış toplumsal ahlaki kuralların olmasına rağmen, bunlara uymayıp ve bunun sonucunda bir yıkım ortamında dünyaya gelip yetişen insanların verdiği zararları görebiliyoruz. Senin yazdığın gibi olsaydı durum çok daha vahim olurdu. İşte bu yüzden ahlaki kurallar ve aile kavramı önemlidir.
12 Yorumla- +1 yıl
Ne guzel yazmissin..:)
- +1 yıl
Rica ederim, insanlar bağzen dinin bir şey uygun olmazsa buna sadece dinen uygun olmadığı için karşı olabiliyorlar, halbuki dinimiz bir akıl dinidir, her şeye mantıklı bir açıklama getirilebilir felsefi ve psikolojik açıdan ele alarak bile..
Bu göreceli bir durumdur. Bana göre insan sadece sevdigiyle sevismeli (evli/bekar kisinin kendi tercihihir, yargilayamam). Cok kisiyle cinsellik yasamanin aile olgusuna zarar verebilecegi düsünüldügü ve ahlak anlayisini zedeleyip ileride cocuklarin düzenli bir aile hayati yasayamamalarina yol acacagi korkusu vardir toplumda. Ayrica insanlarin birlikteliklerinde de sorumluluk almamalarina da yol acabilir. Bazi ciftler acik iliski yasamayi secerler ve her iki tarafta baska kisilerle birlikte olabilr. Bazi insanlarda tek eslilikten hoslanir ve buna odakli yaşar. Bana gore ortada iki tarafin rizasi varsa ve ortada cocuk yoksa bir sorun olmaz. Ama aldatma gibi seyler kabul edilemez, rizadan bahsediyorum. Eger bir insani ahlak yargisina cekeceksek, silah, siddet, kadini ezmek, hayvanlara, cocuklara ve masum insanlara tecavüz etmek, ensest, hak yemek, insan ticareti, insan sagligiyla oynamak, merhametsizlik gibi sebeplerden cekmeliyiz ancak.. ve bu konuda taviz kesinlikle verilemez.
10 YorumlaNeden tek eşlilik. Şimdi 3 eşin olsa, 3 üyle de beraber olsan ve bir çocuğun olsa bu çocuk kime baba diyecek. Bununla beraber, annen her gün sosyal yardımlaşma diye eve farklı bir adam getirse ne dersin? Sosyal yardımlaşma zor zamanlarda kötü günlerde ve ihtiyaç olduğunda yapılır. Belirli dönemlerde köylerde erkek kalmadığı için nüfüs artsın diye erkeklerden bir den çok kadınla beraber olsun denilmiştir. Ama bugün öyle bir ihtiyaç yok olsa bile bu etik değil. Senin mantığına göre neden giyinip geziyoruz çıplak çıkalım dışarı. Isteyen baksın.
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet giyinmek de değişik bişey
Soran+1 yılSen de sigara içen bir fakire para yardımı yapmazsın bunlar normaldir
Neden mi çunku kadın eğer doyumsuzsa bu ilerde boynuzlanmak demek ve burası Türkiye melissa palermo hikayesi için uygun bir ülke değil ayrıca zevk algısı düşer kadının erkek gibi deildir kadın kocasından bile bıkar bir zaman sonra her erkek bunun farkındadır ams seninle aynı düşüncede bir kadınla evlenen adam zevk alamaz çunku muhtemelen kadın bildiklerini bikmiyomuş gibi yapar ve acemi acemi olur anladınmı beceremez buda iki tarafın mutsuzlugu demektir kimse bilmiyor değil aslında kimse sana yeteri kadar sert olmak istememiş ama sen herkese verirsen anlaşılır erkegin durumundan bişey anlaşılmaz kim ne derse desin fazla seks yapan eş değiştiren bir kadın zevk eşigi dustugu için kocasına bişey veremez maalesef kim yok derse desin cinsel organınız genişliyor zamanla ee ne olacak o zaman gidip genelevden biriyle evlenmek daha iyi dini anlamda sevap bir. insana mutluluk sağlamak daha mantıklı...
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 492 cevap paylaştı. Ahlak namus kavrami sadece kadinlar icin degil erkekler icin de gecerli, dediginiz gibi kizlar cok kisiyle Ahlaksiz irispi oluyor... Ama Erkek sevisince delikanli elinin kiri oluyor... Onlar her sekil kendilerini ahlakli görüyor... Beyin bedava tabi yaptiklari seyin üzerine kilif uyduruyorlar... Herneysee bu konu islam dinine göre Erkek-Kadin`da esit olarak geciyor... Ama burada ki erkekler yazmis ki kocanin suratina nasil bakacaksin sizler karinizin yüzünüze nasil bakacaksaniz bu hanim kizimiz da öyle bakacaktir... Her neysee bir cok kisiyle beraber olan insanlaar mide bulandirici geliyor... Adam gibi birilerini bulun evlenin neyi yasamak istiyorsaniz güzelce yasayin milletin yatagini isitacaginiza heeee. :D
10 YorumlaAslında dinen erkek için tek eşlilik diye birşey yok kadın içinse doğurganlık ve güçsüzlük için tek eşlilik var tabi bunun daha ayrıntılı ve ince noktalarıda var bu konuda vaaz ya da öneri yapacak yeterlilikte bulmuyorum kendimi.. Ancak bana sorarsanız hanfendi ben hem erkek hemde kadın için tek eşliliği tercih ederim bununda din ya da ahlakla bir alakası yok benim için... Ben benim olan birşeyi paylaşmak istemem tabi ki bir kalem bir kagıt paylaşılır ya da bir mont kardeşle paylaşılır ama düşünün oğlunuzu eşinizin diğer karısına verip eşinizle birlikte belki yıllarca görmemeyi göze alıp fizana gönderebilir misiniz? Tabi ki hayır benim evliliğe bakış açım bu tek ve öz.. Eşinizi bir başka kadınla sizin yatağınızda izlerken onlara eşlik ederken içiniz rahatsa hem sizin hem eşinizin hemde O kadının problem yok ama
00 Yorumla
+1 yılsadece bı konuda dogru buluyorum bu soruyu soranı.
Biz erkekler bir konuda Bazen Çok Serefsız ya da Sereflı Olabılıyoruz.
Eşimizi ya da sevgilimizi aldatıp bır baskasının karısıyla ya da manıtasıyla olabılıyoruz namussuzluk olmuyor.
ama esımız ya da sevgılımız yapınca oluyor onu vuruyoruz ya da * ediyoruz.
Eee senın bırlıkte oldugun kız ya da kadında aynı konuma dusuyor sen onunla bırlıkte oldun dıe erkek oluyorken kadın neden namussuz oluyor sende namussuz olmuyormusun neden kendınede bır kursun sıkmıyorsun. Bence Ne aldatmalı nede aldatılmalı Herkes Sevdıgının esının kıymetını bılmelı baskasının bedenlerıne el surmemelı...00 YorumlaDaha bu soruyu burada kaldiramayanlar var, senin bu dediklerini anlamalari imkansiz... o at gozkukleri parazit gibi yapismis insanlara... bu yuzden gelmek istemiyorum bazen kendi yurduma... kim ne yaparsa yapsin insanlar once kendine bakmali ama bunu zor ogrenirler
13 Yorumla
Soran+1 yılAa sen anlamış olabilir misin acaba inanamıyorum
İnancından yönetimine, örf adetlerine geleneklerine kadar ataerkil bir toplum olduğumuz için erkeklere ''elinin kiri'' denirken kadınlar orspu denir. Baba çocuğum milli oldu diye sevinirken dışarı çıkan kızının yanına kuzenleri verir :) Halbuki cinsel istek olarak erkek ve kadın arasında işleyiş şekli bakımından hemen hmen hiç bir fark yokken böyle bir algı vardır. Ben bu görüşe hiç bir şekilde katılmıyorum. Cinselliğin her açıdan bastırıldığı yerde tavuğa tecavüz edeni de duyarsınız, damacanaya halleneni de. Bu istekleri yok saydığınız ya da çeşitli şekillerde baskı kullaarak yok etmeye çalıştığınızda daha büyük sorunlarla baş etmek zorunda kalırsınız. Reşit ve bilinçli insanların sevişmesinde hiç bir sıkıntı yoktur bence.
Toplum sevişmekten korktuğu kadar savaşmaktan korksa dünya çok daha yaşanılabilir bir yer olurdu diye tahmin ediyorum :)00 YorumlaSosyal yardımlaşma ve dayanışmamı dalgamı geçiyorsun? O zaman pompayı millet yapsın bütün çocuklarada suçsuz günahsız erkekler baksın. Kendini elin parmaklarında doyursun gelsin akşamda bize yemek yap desin. Nasıl mantık yahu bu? Sosyal yardımlaşma ve dayanışma haha az gülmedim ama.
Gelelim erkek kadın konularına. İslamda git erkek sen yat kadın sen yatma diye bir ibare yok. Bunu normalleştiren siz kadınlarsınız. Affetmeyin deyince ay ben kıyamam diyorsunuz affetmeyin kardeşim bu kadar basit. Gerçi bunu kime söylüyorum sosyal yardımlaşma ve dayanışma adına :)00 Yorumla
+1 yılMüslüman ülkede yaşıyorsun evet dinden dolayı müslüman ülkerin ahlakları namus kavramları budur evet belki saçma olabilir tek eşlilik ömür boyu bir insanla hayatını geçirmek herşeyi onla yaşamak saçmalık geleilir bu senin görüşündür ama bu ülkede ya da herhangi bir müslüman ülkesinde yaşıyorsan bunu kabulleneceksin ya da marjinal olup ki, mseyi umursamayıp istediğin gibi yaşayacaksın ama bizim milletimizde şöyle bir huyda var genelde erkeklerde yatmadığı kız kalmaz yemediği halt kalmaz evlenmeye gelince öpüşmemiş kız arar ben bunada karşıyım sen yaşıyorsan karşındakini sorgulamıcan ama gel gelelim böyle gelmiş böyle gidiyor eğer ben bunları bu şekilde yaşamak istemiyorum bunlar bana çok uzak diyorsan çıkacaksın yurt dışında bir ülkeye o yazdığın hayatı çok daha rahat yaşayacaksın...
04 Yorumla
Soran+1 yılHmm herkes gibi sen de benim öyle bir hayat istediğimi düşünmüşsün demek ki kendimi iyi ifade edememişim
- +1 yıl
Yazdıklarım direk senin üzerine değildi bu tür yaşamak isteyen çok insan var sen yaşamak istiyorsun diye anlayıpta demedim farkındaysın biraz açıkladıktan sonra bu tür yaşamak isteyenlere bir mesaj ilettim sen öyle bir hayat istiyorsun diye düşünüp değil yani..
Soran+1 yılSen diye bana demedin yani
- +1 yıl
Aynen sen diye dediğim kısımlar bunu düşünenler..
işin din ile ilgili olan boyutu ortada o kısma girmeyeceğim.
Ahlaki boyutunu ele alayım
iki farklı cinsin cinsel beraberlik yaşaması psikolojik ve sosyolojik olarak çok önemli bir olaydır.
Bu ciddi bir paylaşımdır. Böyle bir şey yapmadan önce iyice düşünülmelidir.
Birini seversin o da seni sever ve beraber olursunuz? Anlaşamazsınız ayrılırsınız
Bu tür bir ilişkiyi en fazla 4-5 erkek ile yaşamalısın
bu sayı 10 üzerine çıkınca soru işaretleri doğuyor
O soru işaretlerini de bilahare anlatırım02 Yorumla
Soran+1 yılNeden çok arkadaşının olması gibi değil
- +1 yıl
bir bilgisayar düşün iki parçası var. Dış kısmında gördüğümüz şeye donanım diyoruz. onun içinde göremediğimiz olan kısım ise yazılımdır. Bazen donanım sapasağlam kalır ama yazılım bozulur bilgisayar çalışamaz duruma düşer. İşte insan da böyledir. Beden ve ruh. Ruh da bozulabiliyor. Çok fazla kişi ile cinselliği yaşamak insanın utanma duygusunu alıyor. Utanma duygusu kaybolan bir kişinin ruhu da bir çok kötülük karşısında savunmasız kalıyor. Daha vicdansız oluyoru. İnsanlara güveni azalıyor. Şefkat merhamet duyguları azalıyor. Güven duygusunu yitiriyor. Evliliğe olan inancını yitiyor. Bu da sadece kendisini değil büsbütün bir toplumu etkiliyor. Bunlar öyle bir kalemde yanıtlanacak sorular değil.
Gizli Üye(36-45)+1 yılEğer insanlar her arzuladığı kişi ile birlikte olmaya başlar ve kendisini kontrol edemezse bu nörolojik bir durumdur. Çünkü insanlar yalnızca arzuladıkları değil aynı zamanda beraber vakit geçirmekten keyif aldığı sevdiği belki de aşık olduğu kişilerle birlikte olmak istemektedirler.
Ayrıca cinsel birliktelik genellikle sadece arzu edilen kişiler ile yapıldığı zaman bir anlam ifade edecektir. Salt arzulardan dolayı bir araya gelindiğinde bu yalnızca çiftleşme olacaktır. Hayvansal bir özellik olarak nilendirilebilinir. Sürekli olarak her arzunulan kişi ile birlikte olunursa, eski heyecan, merak ve diğer duygular doyacak ve malesef geriye bir şey kalmayacaktır.
Peki ya sonra ne olur sizce?
Dolayısıyla bedenin sürekli olarak birileri ile paylaşmak ahlaksal statüden ziyade kişinin kendi psikolojisinde de zararlı olacaktır. İsterseniz günde 5 farklı birileri ile birlikte olunuz, bu kimseyi ilgilendirmez.
Nihayetinde olan duygulara bedene ve ruha olacaktır.10 YorumlaMüslüman degil sen birşey diyemem ancak müslümanım diyipte bu kadar cahil soru sormanız garip olaya en. basit haliyle düşün diyelim ki bende AIDS var seninlede sevgiliyim. yakınlaşma oldu beraber olduk hastalık sanada geçse hoşuna gider mi acaba bu? en basit örnek verdim ayette zina etmeyin demiyor yaklasmayin diyor bu demek oluyorki bu yolların yakinindan bile geçmemek gerek dediğim gibi dine inanmiyorsaniz cezasinida emin olun tastamam çekersiniz ayeti kerimede şöyle der rabbimiz kim zerre kadar hayır işlerse mükafatını görür kim zerre kadar kötülük işlerse karşılığını görür oturup düşün ileri zamanlarda pişman olamazsın insallah
00 Yorumla
+1 yılKişinin tercihleri ve düşünce biçimi kişinin kendisine aittir. Yargılanmaya hakkı yoktur. Zaten kişi savunduğu yaşam biçiminin getireceklerinden her türlü kendisi sorumludur. Zaten önüne gelenle yatmazsın. Seçersin. Bu da senin kendi tercihindir. Bunu da senden başkasının anlaması biraz zor. Erkek kız olayına gelince.
"Sevişti bir bakir ile bakire.
Erkeğe milli dediler, kadına fahişe.."
Cemal Süreya10 YorumlaNe kadar saçma sapan tartışmalara girmişsiniz. Öncelikle din, o dine inanan insanların ahlak yapısını yaşayışını belirleyebilir. Bir kişinin inanıp inanmadığı ise kimseyi ilgilendirmez. Soran kişi soruda hiç aşktan falan bahsetmemiş. Tamamen katılmasam da bir insan sadece aşık olduğu için biriyle beraber olmayabilir, bunu belirleyen başka parametreler de vardır. burada bir çoğunuz tek gecelik ilişki yaşamıştır eminim. Ama lafa gelince herkes karımla kocamla yaparım havasında. Sevişmede baskın olan mantık değil arzudur. Ve son olarak evlenince kocası onun yüzüne nasıl bakacaksa o da öyle bakacaktır ;)
00 YorumlaTürklerin genel ahlak ve değerlerinden gelmektedir. Erkekte de normal karşılanmaz. Arap kültürünün etkisi ile bu durum erkek için normalmiş gibi gösterilmeye başlanmıştır."At , avrat , silah emanet edilmez." geleneklerine bağlı kalabilmeyi bilenler için bu durum hala böyledir. Ha işin dini boyutu nedir diye sorarsan zina büyük günah olmakla birlikte (sadece İslamiyet için geçerli değil bu durum diğer dinlerde de mevcut, sadece bozulma yüzünden takan kalmadı gibi birşey) bozulmalarla bir çok kötülüğü tetiklemektedir. Toplumda yok olan ahlaki değerler tecavüz ve istismar olaylarının artmasına neden olduğu gibi, insanların birbirlerine karşı saygı ve güvenlerini yitirmelerine ve sağlıklı ilişkilerin kurulmasına engel olmaktadır. Bu durum erkeklerin kadınlara seks objesi olarak bakmasına , kadınların ise erkeklere damızlık hayvan muamelesi yapmasına neden olmaktadır.
00 YorumlaBir HAYVAN türü olan angut kuşu ; eşini kaybedince ölene dek kendini yalnızlığa mahkum edip , kendiside beslenme eylemini gerçekleştirmeyip gözlerini 1 sn eşinin üzerinden ayırmayıp , bilerek intihar edebiliyorken...
Sen cümle alemle sevişmişsin çok mu? iktir et takma angut değilsin ya.15 Yorumla
Soran+1 yılÇok romantik
- +1 yıl
Çok güzel söylemişsin arkadaşım bende eşimi kaybettim yıllar geçti elime kadın eli değmedi. Bunların derdine bak bu kadar mı duygusuz ruhsuz oldu insanlarımız yazık...
- +1 yıl
Yorumunla cevabımı biraz yerdin herhalde , çok romantikk diyip geçebildiğin için anlayamıyosun , birileri ya da birşeyler bizim böyle düşünmemizi sağlayan şeyleri senden eksiltmiş , şimdi eksik duygularına neden arıyorsun. belkide doğru sensin , paylaştığım benim doğruluğuna inandığım düşüncelerim.
Soran+1 yılHayır yermedim romantik. Ama soruma cevap değil
+1 yılMesela bir kız:defalarca seks yaptıktan sonra seks yapmadığı biriyle evleniyor. Evlendiği kişi bakir ve kızın öyle biri olmadığını düşünüyor, sanıyor. Kız evlilikten öne tıbbi işlemle bakireliğini geri alıyor. Erkek yıllar sonra çocuğu ve karısıyla mutlu mutlu beraber çarşıyo felan gidiyorlar. Orda erkek farketmeden kız kafasını birkaç eğiyor. Sonradan erkek farkedince kız hiç öyle bir başım ağrıyor biraz diyor. Aslında olan gerçek:kız kafasını eğdiği zamanlarda utanıyor çünkü eski bikaç sevgilisini görüyor. Kızın eski sevgilileri de içlerinden diyorlar ki "Abi bu kız çok fenaydı beee" "Vay * becerdiğim kız (ki bu kadar kibar olmazlar) anne mi olmuş?, vb vb vb... Ama erkek salak yavrum, o hala mutluyuz sanıyo. Eşimin hayatındaki ilk ve tek erkek benim zannediyor. Bunun hesabı bu dünyada olmasa da ahirette çıkar hiç şüphesiz. aynı durum erkekler için de geçerli bence onlar da aşağılık! Sözlerime katılırsın katılmazsın, onu bilemem ama gerçekler bunlar bebim gözümde
00 Yorumla
+1 yılBu olgu dinden gelmiş. Ben dinden olmayan yanından bakıcam. Her çift bu eylemi aşkla yapsaydı bu zamana kadar hiç bir üçüncü kişi duymamış olurdu. Böylece bu sorun gündeme gelmezdi. Bence sorun bunu aşk adı altında yapıp zevk adı altında anlatmaları. Yani adam gibi adam bulmak zor. bir başlarsan da çoluğun çocuğun elinde maskara olucaksın. Mutlaka kalbin kırılıcak canın yanıcak. Öyleyse doğru insanı bulana kadar ruhumuzu kirletmeyelim. :)
10 YorumlaÇünkü hem psikolojik olarak hem de fizyolojik olarak çokeşlilik insan doğasına aykırı ve ciddi manada tehlikeli.. Normal insan doğasından bahsediyorum tabi ki... İnanmıyorsan dene ve gör derim. Sonuçlarını da bizimle paylaşırsın hem fena mı olur toplumsal bir araştırma için kendini feda etmiş olursun sevaba girersin :)
04 Yorumla
Soran+1 yılEe peki dışlanmam yani öyle mi
Soran+1 yılAynen ha bence buna sen de dahilsin
kızlar yargılanıcaksa erkeklerdede yargılanmalı kızlar yargılanmicaksa erkeklerdede yargılanmalı kimse ahlaktan bahsetmesin ahlak denilen şey iki taraf içinde geçerli hiçbir din hiçbir millet bayanlar bunu yapamaz ama erkekler yapabilir demiyor sonuçta erkeklerde kendi kendilerine yapmıyor bu işi
16 Yorumla- +1 yıl
sana benden +1 :D
- +1 yıl
ben olayı anladım problem yok :)
- +1 yıl
Dinimiz kadın erkek diye ayırmıyor bu işi ama nasıl olmuşsa örf ve adetlerden gelen saçmalıklar din diye anlatılıyor. Ayrıca ayet ve hadislerde en çok ikaz edilen taraf ise erkekler. Bu işi yapan hangi taraf olursa olsun hüküm aynıdır.
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞöyle söyliyim eğer sevdiğin insanlarla yaparsan hem vicdan azabı duymazsınız kendi adına hemde kimseye bişey açıklamak zorunda kalırsın. Kaldı ki kaç kişiyle beraber olduğunu senden başka kimse bilmeyecek. Ayrıca kimseye hesap vermek zorunda değilsin, sen fazla toplumla yüz göz olma neler neler var bir bilsen. Bunu bizim toplumumuz belirlemiyor dini kurallardan meydana çıkıyor. Evleneceğin kişi seni bakire istiyorsa önce kendi bakir oluversin. Yahu Avrupa'da böyle sorunlar yok. Avrupa'ya özenin demiyorum ama insanları öldürecek boyuta da gelmeyin.
00 Yorumla
+1 yılAslına bakarsan kişinin kendi hayatına özel şeyler bunlar.
Karışılmaması, yargılanmaması gerekiyor, sonuçta herkesin yaptığı kendine?
Fakat biz toplumca herşeye burnumuzu sokarız.
İnsanların hayatına ikinci kişi olmaya bayılırız, bu yüzden böyle.20 Yorumlabu yemek değildir bu su değildir bu para değil kitap değil defter değil oturduğun sandalye üstüne örtündüğün battaniye değil..! sen canını hiç birisiyle paylaşabilir misin?
ha genel evlerde ilişki yaşadığını ya da o işi yapanı zaten dier insanlarla paylasıyorsun bu ayrı..
ama sevdiğin insan sana emanet edilmiş bir insandır.. (=00 Yorumla
+1 yılOlay kadınlarda bitiyor, kadın isterse istediği kişi ile birlikte olabilir. Kadınlar adeta birbirleri ile dışarıdaki insanların dikkatini çekmek için inanılmaz bir yarışa girdiler, son üç yıl içerisinde eskiye nazaran daha da çok arttı. Yalnız konusunu açınca her kadın benden namuslusu yok der ama genel konuşmuyorum, önemli bir Kısmı bu şekildedir. Toplumun psikolojisinin ne durumda olduğunu sitedeki TROLL Başlıklar Hariç, diğer başlıklardan ne seviyede olduğunu okuyarak anlayabilirsiniz...
00 Yorumla
+1 yılGünümüzde çok karşılaştığımız sorulara benziyor bakirelik senin için önemli mi?
Yok canım neden önemli olsun hiç hangi çağda yaşıyoruz. Efendim tüpçü düdüklesin bahçıvan düdüklesin bakirelik benim için hiç önemli değil canım hiç yani ne kadar cahilce bir soru tesüf ederim.00 YorumlaMantıken erkeklerin yapması normalse kadınların da yapması normal. Erkekler olarak çok farklı düşüncelerle yetiştiriliyoruz ama oturup adam gibi düşününce bu işte bir terslik var diyorsun. Ancak şöyle de ince bir ayrıntı var: Erkeklerin seks yapması ilk başta ihtiyaçtır ve seks için duygusallığa ihtiyaç duymazlar. Ancak genelde kadınlar bir şeyler hissettikleri erkekle ilişkiye girmek isterler. Seks yapmadıkları zaman pantolonlarını zorlayan bir organları da yok. Bu nedenle her önüne gelenle yatan kadını samimi bulmam. Sevdiği erkeklerle yatana laf söylemem tabiki. Bu konuyu değerlendirirken din ve geleneklerden değil biyoloji ve psikolojiden yararlanılmalıdır.
00 Yorumla
+1 yılBiz dinimiz gereğince tek eşliligi tercih ediyoruz toplum olarak. Ve hiç birimizin karakteri sevmeden onunla bununla yatmaya, sadece bunu iş gibi (senin deyiminle sosyal yardımlaşma) görüp hayatını zinalarla bomboş amaçsız yaşamaya uygun değil. Bu senin tercihin, hayat seçimlerden ibarettir. Umarım seçtiğin yolda mutlu olursun seni yargılamak kimseye düşmez ve elbette senin gibi olanlar vardır onlarla gönlünü eğlendirmende bir sakınca yok.
12 Yorumla
Soran+1 yılBu yolu seçtiğimi de kendi kendinize uyduruyosunuz ya hiç anlamıyosunuz beni bunu merak etmem öyle biri olduğunu göstermez
- +1 yıl
Ben öyle bir yolu seçen biri hakkında yorum yaptım senin söylediklerine yorum yaptım sen böyle olmayabilirsin ama farkındaysan sosyal dayanışma demişsin?
Evet birazda dinden dolayı mesela yurtdışında kimse takmiyor çünkü onlar öyle görmüş öyle büyümüş bişey olmaz diyolar ama Müslümanlarda öyle değil öyle değil özen gösteriyor sadece benim olsun diyor aramızdaki fark bu. Düşünsene kocan olcak kişi senden önce kaç kişiyle yatmış etmiş istermisin böyle bir eş?
02 Yorumla
Soran+1 yılHala eş diyo ya
+1 yıldostum biz türk milleti olarak yobazlaşmış bir milletiz kimi ileri görüşlü kimi geri kafalı çok ayrı insanlarla yaşıyoruz neden çok garipmiş gibi bakıyorlar diyorsun erkek yapınca "ooo koçum benim" kız yapınca "fahişeyi görüyormusun" oluyor bunun sebebiyeti yobazlaşmış toplumuz o yüzden arkadaşım :)
00 Yorumlatek eşlilik diye bir şey olmasaydı, şu an yaşadığımız hayatı yaşayamıyorduk. dini boyutunu geçtim, insanın kendine saygısı olması lazım önce. bir de sosyal yardımlaşma ve dayanışma demişsin ya komediye bakar mısın? özgürlüğün en büyük destekçilerinden biriyim fakat bir yerden sonra ipin ucu kopuyor. bir de küstahça atarlanma insanlara ya tahrik edici bir soru sormuşsun, gelecek cevapları da sineye çekmek zorundasın. aksi takdirde soruyu sormaman gerekirdi.
00 Yorumla
+1 yılBiz kültürü, dini etrafında şekil bulmuş bir toplumuz. Senin sordugun sorunun cevabı da bu. ahlaki kurallar dinin sınırları içinde şekillenir. kadında da erkek de de aynıdır. git istersen bütün dünyaya ver burada kimse sana bisey deme hakkına sahip değil. fakat bunu burada meşrulaştırmaya cabalaman hem boşa çaba hem günah
02 Yorumla
Soran+1 yılO çaba yoktu bende cevap aradım günah olan başka şeyleri yaptığında edepsizlik olarak görülmüyo çünkü
- +1 yıl
Dine ne kadar inancın var bilemem ama yasaklanan çoğu şey edepsizliktir benim gözümde. birinin diğerinden farkı yok
+1 yılbabanada ver kardeşinede ver annenlede yap herkesle her bir bku yap değer yargıların yok nasıl olsa.
İnsan dogası geregi namuslu serefli doğar ama arada senin gibi istisnalar çıkıyor madem değer yargıların yok utanma duygunda yok neden gizliyosun demekki o beğenmediğin anlayısa sende katılıyosun018 Yorumla- +1 yıl
Peki sana gore ahlaksiz kadin tanimi nedir?
- +1 yıl
Kimin serefli kimin serefsiz kimin namuslu kmin namussuz oldugunu buradaki yaklasik 200 cevap veren uye biliyo gel anket yapalim cesaretin varsa senle beni karsilastiralim millet oylasin sende o gt yok degilmi beni serefsizlikle suclayan kisinin olan sen onlarca erkege duzulmussun sende seref olsa bunlari yapmazdin
Soran+1 yılBenim bişey yaptığımı nerenden uydurdun cevap yorumlarıma bak istersen bişey yapmış mıyım hiç bir de bana iftira atıyosun bir insan bu kadar ahlaksız olamaz
- +1 yıl
Babaciginada sordun mu bunlari?
- +1 yıl
Babanla kardesinle bile yaparsin sen bu isi
Soran+1 yılYemin ediyorum malsın :D
- +1 yıl
Namussuzluga sosyal yardimlasma ve dayanisma diyen sen malsin mal kadin follos olmussun seni karhanede bile is vermezler
Soran+1 yılSenle tartışcak değilim zeka denenden nasiplenmemişsin hiç bir yazdığımı anlamamışsın ben onu savunmadım neden böyle düşünülmüyo diye felsefik bir şekilde düşünüp size sordum ama siz gerizekalılar ne anlarsınız
- +1 yıl
Felsefe anlayisina sokuyum kodumun kasari felsefe bilmesek bize felsefe diye yutturacak
Soran+1 yılAsıl ahlaksızlık tam olarak senin yaptığın beni olmadığım bir sıfatı söyleyerek ezmeye çalışıyosun kaç kere yapmadım diye belirttiğim halde. Zaten yapmış olsam bile bunun neresinin kötü olduğunu söyleyemeyecek kadar da cahilsin
Soran+1 yılAyrıca kodumun kaşarı derken sen koyunca ahlaksızlık olmuyo demi övüne övüne söylersin hem yapmamayı savunur hem yaptığım kaşar dersin sen ne dediğibi ne yaptığını bilmiyosun
- +1 yıl
Martabali gec senin ne oldugun belli kafa yapin zihniyetin belli herkes koymus gecmis bende koyuyum diyince zorunami gitti? namuslu kiz kesildin basimiza babaciginada sordun mu bunlari?
Soran+1 yılO kadar gerizekalısın ki hala herkes koymuş geçmiş diyosun sana ben söylemedim mi? Kafan basmıyo mu?
Soran+1 yılBen de koyuyum derken ne kadar ahlaklı görünüyosun maşallah :D
- +1 yıl
Senin zihniyetinde bir yaratik kesin onlarca erkek duzmustur senin namuslu bakire olmana inanmamizi beklemen gerizekalilik kendini buna inandirdigin icin asil gerizekagli sensin namussuz kadin
- +1 yıl
Ben kufur ederim sen kendini duzdurursun hangimiz daha masum kufur ettigim kiside senin gibi biri ise?
Soran+1 yılAynen aynen benden daha iyi biliyosun ne yaşadığımı çünkü sen allahsın benden iyi bilirsin doğrudur
- +1 yıl
Kes artik bunun sonu bir yere varmiyacak ne halin varsa gor
+1 yılBurnunu bir yere sokmadan duramayan insanlar içinde yaşıyoruz da ondan.
14 Yorumla
Soran+1 yılÇok doğru :D
- +1 yıl
Ahlak subjektif bir kavramdır. Toplumdan topluma hatta kişiden kişiye göre değişir. Kendinden farklı olanı kabullenmekten ziyade dışlayan bir toplum olduğumuzdan ahlaksızlık olarak atfederiz. Ancak; 21. yüzyıl ile başlayan bireyselleşme sonunda bile hala eski bağlardan kopabilmiş değiliz. Çünkü sürü olmak, birey olmaktan daha kolaydır. Birey olmak sorgulama yapmak, düşünmek, tartışmak anlamına gelir. Bunun en güzel örneği mi; https://www.youtube.com/watch?v=whXtjRF_a8A
Soran+1 yıl:D bişey oldu sandım
- +1 yıl
Düşünmeden hareket edince, birşey oldu sanılrı zaten :))
Git Babanla da sewiş mesela? neden Ahlaksızlık olarak görüyorsun ki?
Sonuçta karşı cins Ya da abinle... dinden dolayı mı acaba?
Aile içi Dayanaışma dersin hem?114 Yorumla- +1 yıl
Wuhuuu :)) @Sonmermi elindeki mermiyi de kullandı :))
- +1 yıl
oh yes
+1 yılbir toplumun en önemli temeli aile'dir..
bir çok kişi ile yatıp kalkmanın hukuksal olarak bir yaptırımı yoktur. Ama yaptırımı sosyal boyuttadır. Toplumlar ancak ve ancak sağlam karakterli aileler oluşturabilirse toplum olma bilincini geliştirir. Bir çok kişi ile beraber olmak aile kavramına taban tabana zıt bir şeydir. Böyle yaşayan bir toplumda aile kavramı oluşmaz. Aile kavramı oluşmayınca da ülke olmaz..10 YorumlaHayatınfa hic tek eşli olmadım olamadım. Bunu yatmak olarak hic algılamadım. Ben sürekli farklı kişiler tanınak istiyorum farklı yüzler farklı vücutlar arıyorum kendi fikrim ve kendi doğrularım bence mükemmel birşey hayat böyle daha eglenceli ve anlamlı sana hak veriyorum 😏
00 YorumlaNormal birşey mi herkesle birşeyler yaşamak bu kadar geniş mezhepli olmamalsnn erkeklerde kızlarda yapmamalı yapılan şey cinsiyete göre değilde ahlakına kareterine göre yargılanır dinimizce günah tabii evlenmeden helalin olmadan el ele tutuşmak bile günahken sen herkesle sev*.. Bahsediyrsun yok yani ne bekliydunnn madalya takmamızı mii sana :)) ?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 929 cevap paylaştı. ben ahlaksizlik olarak gormuyorum... sonucta bir insan her yoldan gecenle opusmuyor veya yatmiyor isi olmadigi surece. ben birisine bisey hissedersem opusurum de yatarim da.. bedenimi neden hapse surukleyeyim.
29 Yorumla- +1 yıl
Saygı duyulması gereken bir arkadaş.
Gizli Üye(36-45)+1 yılHer önüne gelen erkeğin altına yatmak ne zamandan beri ahlaklı oluyor?
Pardonda evlenip veya evlenmeyip yatmışsın bundan bizene ama insan sevdiğiyle aşık olduğu erkeğe teslim eder kendisini hoşlanmadığın bir adamla sevişmeyi nasıl miğden kaldırabiliyor?01 Yorumla
Soran+1 yılMidem kaldırıyosa size ne senin sevmediğin yemeği ben yiyince neden ayıplanıyorum
bizim toplumun herkese her şeye bir lafı vardır kendileri ahlak timsali gibi insanlara küfür edip damgalamaya meraklıdırlar sanane yani bir tavsiyen varsa dersin yapma etme günahtır tamam bitti bu kadar yani
10 Yorumla
+1 yıldemişsinki kızlar yapınca ayıplanıyor erkekler yapınca normal? ben sana şöyle birşey diyeyim anlarsın beni çok iyi ve nedenini mesela bir erkek 4-5 kızla bile aynı anda birlikte olmak inanılmaz ister hemde büyük bir zevklede bu işi yapar dünyanında en mutlu insanı olur ama tam tersi bir kız tek erkeği geçtim 4-5 erkekle aynı anda birlikte olmak ister mi? inanılmaz derecede ister mi? 4-5 erkekle aynı anda birlikte olurken dünyanın en mutlu insanı olurmu yazdıklarıma cevabın varmı? mantıksız mı?
00 Yorumla
+1 yılOlayı şöyle düşünmek lazım bu insanın kendisi ile alakalıdır... Her gün farklı insanlarla beraber takılabilirsin, Yapanlar karaktersiz oluyor mu bilmiyorum ancak yapanlara ulaşamayanların bu yaftalamayı yaptıklarını biliyorum... Ahlaki kurallar toplumun zamanla yaşanmışlıklarla getirmiş olduğu normlardır...
00 Yorumlabunun birde şu turlusu var her erkekle sevişirim ama yapmam yarın obur gün evlenicem kocam bekaret ister. gunu geldiğinde git kocana de bakalım bunca erkek şeyi gordum ama kendimi sana sakladım alacagın cevap ne olur erkekler niye bu kadar saf yahu modernleşin birazcık
00 Yorumla
+1 yılÇünkü insan çok düşünen, çok akıllı ama bir o kadar da doğasıyla kendini soyutlayan bir varlık. Bir erkeğin bir kadından, bir kadının bir erkekten hoşlanmasının sebebi üreme iç güdüsü. Cinselliği ayıp görüyorlar ve ahlak dışı yapıyorlar, anormal yapıyorlar. Ancak asıl bu anormal, seksi insanlık dışı görmek.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 527 cevap paylaştı. Mantığın bunu çözemiyorsa bize hiç sorma.. Toplumsal psikolojiyi bozuyor senin gibiler ne evlilik kurumu kalıyor ne sağlıklı bireyler nede toplum düzeni.. savaşları bile kadınlar yüzünden çıksrıyorsa devletler ne kadar tehlikeli olduğunuzu farkedin.. ahlak kurallarını kırkından sonra düşünmeye başlarsın o zaman herkes suratına tükürür
00 Yorumlahahahah allahım ya bunu yazacak kadar kötü bir duruma da mı geldiniz :D gidin onun bununla sevişin sonra utanmadan evlendiğinde kocanın çocugunun yüzüne hey allahım ya :) madem normal sosyal dayanışma gel KSdeki tüm erkeklere destek ol :) eminim hepsi seni bekliyordur
12 Yorumla- +1 yıl
tebrik ederim sizi:)
Aile & Toplum konusunda 384 cevap paylaştı. Çok kişi ile birlikte olmak demek, bedenin, kalbinin ruhunun kirlenmesi demektir. Şimdi bana burada yok öyle olmuyor hiç deme nefsine uyup bana karşılık vereceğine şu kalbinin derinliklerin de sana seslenen sesi dinle. Fazlasıyla o sesi kısmışın...
10 YorumlaErkekte de kızlarda da bu durum aynıdır, erkeğin namusunu koruması kızın namusunu korumasından daha zordur. Çünkü erkeklerin dediğiniz gibi bu şeyleri yapması normal gibi karşılanmaktadır. Keşke kız olup bu durumun rahatsızlığından faydalanıp böyle şeylerden uzaklaşabilseydik demeden de edemedim.
01 Yorumla
Soran+1 yılKızı bu tür şeylere zorlayan erkekler bu yüzden bence erkeklrn korunması daha kolay
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer bir insan bir başkasına gerçekten ilgi ve yakınlık duyuyorsa, o ilginin gerektirdiği bütün özelliklere sahip olmalıdır: Dürüst olmalı, iyi bir arkadaş olmalı, sorumluluk duygusu taşımalı, sadık ve güvenilir olmalıdır. Bence ilişki denilen şey birbirine karşı güzel şeyler hisseden insanlarla yaşanmalı ve güvenilir olunmalıdır. Mutlaka biri özel olmalı, tek olmalı. Nerde çokluk orada... Neyse :)
00 YorumlaEvet ahlaksızlıktır, hayvanın bile ahlakı varken insan ondan aşağıya düşmemelidir. Kurtlar tek eşlidir, kuş kumrular beyinli tek eşlidir, yunuslar tek eşlidir, gibbons, kuğu, albatros, fare, kartal, kaz..
03 Yorumla
Soran+1 yılEe neden ahlaksızlık bana kime ne zararı olduğunu söyleyin
- +1 yıl
Ahlaksızlıktır çünkü ;
-aile değerlerine saygı göstermez, aman kocası varmış karısı varmış umursamaz, söz konusu olan istediğiyle yatmak değil mi.
- Adam karısına kadın da kocasına sadık olmuyorsa o birlikteliğin anlamı yoktur. Buda aileyi bozar. Ailede toplumun parçası ahlakta toplumun sözlü değerleri olduğunda doğrudan toplumu bozar. buda ahlaksızlıktır.
- Kadın da erkekte değerlidir, saygındır. Her önüne gelenle düşüp kalkması onun karakterini bozar. Sıradanlaşır ve değeri bir özelliği kalmaz. Seviye düşürür. Seviyesizleşmesi onu kötülüğe yatkın hale getirir. Kötülüğe meyil de huzuru bozar. Bu yüzden ahlaksızlıktır.
- Kadının değerini düşürür. Kadın değerlidir, islamiyette değerlidir. Ancak bazı kendini bilmezler hadisleri ayetleri kafasına göre yorumlayıp İslamiyet 4 kadın almayı hakmış gibi gösterir. Esasen öyle değildir. Eğer senin karın izin vermiyorsa sana ikinciye evlenemezsin kardeşim. birden fazla kadınla beraber olmak sevgiyi 4 e böler ki bu da temelden bir sorundur. - +1 yıl
+ Aidiyet duygusu herkesin bir noktada sahip olduğu bir şeydir. istediğin kadar özgür ol, eğer kendini tanımlarken bir şeyler kullanma gereği duyuyorsan sen bir şeylere aitsin demektir. bu da insanın doğasıdır. Türksündür, müslümansındır, falanca soyadlısındır.. yani bir şeylere aitsin.
+ sağlıklıdır kardeşim. Aman ondan hastalık mı kaptım aman bundan çocuğum mu oldu ama bu bana bir şey yapar mı gibi sorular kafannda hiçbir zaman yer etmez. Biriyle yatar onunla kalkarsın ki o da zaten hayatın boyunca yanında olacak kişi olur. 2. bir ihtimal olmaz.
+1 yılbence bu yanlis kiz yaparsa ors erkek yaparsa capkinlik kim yaparsa yapsin herkesin kendi hayati. kadin erkek esitligi diyolar ama bu esitlik yok. hayatimdan ben sorumluyum ister 2 kisiyle sevisirim ister 3 kimseyi ilgilendirmez
10 Yorumla
+1 yılAynen katılıyorum. Kime kimseye bir zararı yok çok kişiyle birlikte olmanın. Sevgiyi, insanların birbirlerine olan yakınlığını toplum kötü görüyor. Bunun sonucunda sevgi köprülerinin kurulması yerine, agresiflik, kabalık, toplum içi şiddet toplum tarafından prim görüyor, destekleniyor bu anlayışla.
00 YorumlaErkerlerde kızlardaki gibi kızdan kadına geçiş olmadığı için ve toplumsal onyargı olarak oturduğu için durum böyle malesef. Erkeler kızla ilişkiye girer kızın adı orospuya kaşara çıkar erkek ilişkiye girip zevk aldığıyla kalır. Toplumun kızlara ve kadınlara biçtiği namus kavramı bu maalesef
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 405 cevap paylaştı.
+1 yılDini bir kenara koyduk diyelim. Hatta etraftaki insanların düşüncesini de koyalım. Bu bir kere insanın kendisine yaptığı ahlaksızlık. Ruhun tenin aitlik hissetmiyor artık. Kendini biten her ilişkide kullanılmış olarak hissetmek kulaklarını her şeye kapatsan bile içindeki sesi susturamayacağın bir ihanet sana
00 Yorumla
+1 yılooo mükemmel sosyal yardımlaşma ve dayanışma. bu bu çerçevede önce ananı sonra seni sonra sonra bacını sonra arkadaşını kuzanini ablanı yakınını... bu böyle gider. peki bu dayanışmada düzen nerede kaldı. sen kocanı başkasından kıskanma gitsin başkasıyla yatsın başkası da gelsin senle yatsın... eşini kıskanmayan tek canlı domuzdur ve bir de yahudilerdir. hangisini olmak istersen yolun açık olsun.
00 Yorumla- Devamını Gör (230)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat