- Kültür & Sanat konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılEfendim şimdi entellektüel dürüstlük denen bir kavram vardır. Türkiye'de ki Ateistlerin meşhur idolü ve savunucusu olan Turan Dursun'a itafen kurulan ateist forumda şöyle aktarmaktadır bir ateist arkadaş "
Burada sık sık yalancı yaratılışçılardan bahsediyoruz. Bilimsel gerçekleri çarpıtmak üzere nasıl bilimadamı sözleri cımbızladıklarını, meşhur ateistlerin sözlerini çarpıttıklarını ve hatta göz göre göre yalan söylediklerini defalarca örnekledik, zaman zaman kızdık, zaman zaman güldük.
Malesef bu ahlaksızlık ve samimiyetsizlik sadece dincilere mahsus değil. Facebook'da Nikola Tesla'ya ait olduğu iddia edilen "Kutsal kitapları okuyup anlamayan dindar, okuyup anlayan ateist olur." sözü (her ne kadar katılsam da) gerçek dışı şekilde Tesla'ya itaf edimiş. Konuyu biraz kazıyınca bu yalan itafın defalarca paylaşıldığını, çoğu zaman da Vikisöz'ün[1] kaynak gösterildiğini gördüm. Sayfanın İngilizce versiyonunda bu söz yok. Hatta Tesla'nın ateist olduğuna dair her hangi bir kanıt yok!
Beyni imanla felce uğramış dinci ve yaratılışçılar dışında, kafirlerin de tezlerini desteklemek için yalan söylediğini görmek canımı sıktı. Ahlaksız kafir tezini doğrulayan bu tür çocukça eylemlerden kaçınmalıyız. Genç din kardeşlerime duyrulur "
Müslümanım ama bunu ben söylemedim Ateist bir arkadaş hemde moderatör bidliğim kadarıyla. Merak edenler için : www.turandursun.com/.../showthread.php?t=27281
Neyse bahsetmek istediğim konu uyduruk kulaktan dolma ne olduğu belli olmayan asılsız iddialarla yakıştırmalarla burada muhabbet edilmez tartışılmaz. Dediğini bizzat ateistlerin kendisi kabul etmiyor maalesef. Nicola Teslanın ateist olduğuna dair kesin bir kanıt yok artı o sözüde ona ait olduğunu gösteren bir kanıt da yok. Bunu ateistler de söylüyor bende. İncelemk istersen buyur. En büyük ateist forumdur. Böyle asılsız şeylerle lütfen ukalalık yapmayalım lütfen:)25 Yorumla- +1 yıl
ben dindarlıktan çok realizme inanan biriyim dayanamıyorum böyle uydurma şeyleri gördüm mü :) İslam mantık dinidir her ne kadar insanlar islamı körü körüne inanmak bağnazlık olarak görsede islam açıkça ayetlerle bağnazlığı günah sayar. Ben islamın mantık yönüyle açıklanmasını insanlara anlatılması taraftarıyım. sadece ateistlere değil bağnaz müslümanlarada baya bir cevap veriyorum. İnsan nihayetinde severim herkesi. Görüşüdür saygısızlık dahi etse bilemem ki belki kişiliği bozuktur şizofrendir falan diye düşünürüm. :) Gazetecyim mesleki rahatsızlık bu :D
- +1 yıl
Geöen gün aşırı dinci cahil biriyle tartıştım öyle bir konşuyor ki nerdeyse dinden soğuyucaktım. adam diyor ki müslümanla gayri müslim evlenemez yani müslüman erkekle gayrimüslim bir kadın evlenemez diyor. :d Ya şimdi böyle bir adama en keskin ne gösterilir derken Maide surasi 5. ayete denk geldim direk " Gayrimüslim kadınlardan kninize eş almanız helaldir denmiş yazdım herife hala diyor ki dinlerini değiştirmeleri gerekiyor. Bir tanede ayet daha yapıştırdım "dindezorlama yoktur diyr" diyor ki ama evlenmek için dönmeli dedim ki maide 5i dikkatli okursan onlardan dönmelerini beklemiyor o haldeyken evlenmelerini serbest kılıyor. Hala cevap yetirştircem diye uğraşıyordu :D Ya adam müslüman hemde öyle böyle bir dinci değil kurandan ayet gösteriyorum onu bilekabul etmiyor :d
- +1 yıl
Forumu biliyorum teşekkürler bilgi icin ama bem sozu kimin yazdigini arastrmdm daha dogrusu soz hakknda yorum istedjm nikola teslanin diyip demedgni pek dikkate almadm bunu da bir sitede gordum bir cok düşnurun sozu vardi. Dedigim gibi söz hakkndaki yorumlari merak ettm ama arastiricam bunu saolun :)
- +1 yıl
Ben ateist inancınıza karşı değilim kimsenin görüşüne karşı değilim. Din vicdan işidir kişinin kendi iç dünyasında kabullenmesiyle bir dine mensup olur veya olmaz. Çünkü bunu İslam söylüyor dinde zorlama yoktur diyen İslam nihayetinde. Ben müslümanım ama demin arladaşa yazdım aşırı dincilerlede tartışıyorum. Realist ve mantıklı olmak lazım. Dinde zorlama yok diye bir ayet var bunun yazdığı kurana inanıyoruz biz müslümanlar ama insanlar başka bir inançötan ya da inanç sistemini kabul etmiyorlar hakkındademediğimizi ıbrakmıyor zorla müslüman yapmaya çalışıyoruz. Bu yanlış ayeti inkar etmek dolayısı ile bir müslüman için açıkça dinden çıkmadır. Benden iyi bir ateist olurdu eğer İslam olmasaydı :D Söz teslayaait değil yakıştırma sadece atesit olup olmadığı konusunda da kesin bilgi yok zaten. Kendisini çok severim ateist olması birşeyi değiştirmezdi. Edison hrsitiyan diye ampulu hayatımndan çıkaramam. ya da Stece jobun dini yüzünden apple'ı
En İyi Cevaplar
Bu sözün ona ait olduğu noktasında çelişkiler olsa da oldukça yerinde bir söz bence...
54 Yorumla- +1 yıl
Bence de :)
- +1 yıl
o arkadaş her kimse okuyup anladığı daha sonra da atesit olmasına sebep olan şeyin kutsal kitap olduğunu sanıyor. ayrıca hiç kimsenin bir kutsal kitabı 4-4lük okuyup algılama kapasitesi yok olsa zaten sadece kitap olur peygamber gönderilmezdi her kavme...
- +1 yıl
O zmn tanriniz sizinle dalga geçiyor olmalı :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılAteizm basli basina sacmaliktir. Hirsizlik yapanlar kotuluge gidenler bunlarin hakki odenmeyecek mi saniyoesunuz? Siz kim Allahin varligi birligini sorgulamak kim? Sen kimsin ki onun gucunu yadirgiyosun. 1400 yil once big bangi, ayin dunya etrafindaki donusunu, hatta dunyanin dondugunu, gunesin yildiz olup ayin kandil isigi gibi yapay bi. isik oldugunu kim soyleyebilirdi ki? 1490 yil once bunlari Allah size bildirmis. Bilimler kezfedilen her sey aslinda var olan seyler. Siz kim oluyosunuz da onun varligini sorguluyosunuz? Hakikat yolunda ilim din ogrenmek icin gidip kurani okumalisin. Ve hatta tevrati da incili de temel mesaj tevhittir. Allaha ibadet etmektir cok kucuk seyler degismistir. Allah once Kurani indirseydi insanlar onu anlayamayabilirdi. burada yasami yeni anlamaya calisan insanlar kuranla tanissaydi kafasi karisirdi delirirdi. Sen ki bir kul olarak allahim varligini sorgulayacaksan (ki ne haddine) once baskalarinin sozuyle degil. Kendi bilgin arastirman ile sorgula. Soyleyeceklerim bu kadar. Sob olarak da. Onlar ki allahin birligini varligini reddederler. O gun bunlari yalanlayanlarim vay haline !
105 Yorumla- +1 yıl
Haha tamm o gun grsrz :D
- +1 yıl
Ateistler Yazıyla ELMA kelimesinin 29 harf içinden Türkçeye en uygun olan 4 tanesinin, tesadüfen ardarda gelerek ELMA kelimesini oluşturacağına inanmayan, ama bizatihi ELMA meyvesinin, renginin tesadüfen kokusunun tesadüfen, tadının tesadüfen vitaminlerinin tesadüfen suyunun tesadüfen bir araya gelerek ve de göz estetiğine en uygun insan vücuduna en faydalı şekilde ama yine TESADÜFEN bir ELMA meyvesi oluşturacağına inanan varlıklardır
- +1 yıl
Çok derine inmeyeceğim kuran dünya düzdür ya da güneş dünyanın etrafında dönüyor diyecek kadar bilimle alakası olmayan bir kitaptır.
https://m.youtube.com/watch?v=zRuVqvckOnk
Bence araştırın..
Cevap sahibi+1 yılArastirmaci muslumanim. Sizjnke burada bunu tartismakla vakit kaybi yasamak istemiyorum herkesun inanci kendine
- +1 yıl
Sadece müslüman larla tartsrsan bisey ogrenemezsn
Kültür & Sanat konusunda 492 cevap paylaştı. Kuran-i Kerimi okuyup anlayip ona göre yasansaydi sizce hayvan tecavüzün de 2. ci ülke mi olurduk? Ya da hirsizdan Cumhurmu secerdik? Hirsizlik yapanlari korurmuyduk? Haram yiyenler kul hakki yiyenler bu kadar cok olurmuydu? Dahaa bir sürüü pis is varkeen millet müslümanliktan bahsediyor... Herkes kendine müslüman gerisi boss... Burada cok kisi gövde gösterisi yapiyor... Ankarada hastahanede bir muhtaca denk geldim bebegiyle kucaginda bayiliyor kadin kimsede yardim etmedi sadecee acinarak bakiyorlar cocugunu aliyorlar kimsede kosup ilaclarini almadi.. Ayagi kirik oglum sira beklerken onu sirada biraktimda gidip gerekeni ben yaptim... Yani demem kimse kimseye yardim etmiyor alamiyor hosgörü yok... Bilmem ne yok... insanlarin dinini yargilamak giyimine kusamina yargilamakla müslüman olduklarini saniyorlar... Haa bazilari da Kuran okurken resim cekinip Facebooka koyuyor... Oglum haberim yokken cekmis diye nott... Hee canim islam daa gösterisli ibadet Riya`dir diyor... Kuran okusalar ne fayda gerektigi gibi yasamadiklarina göree Ateistleri yargilamaya kimsenin hakki yok... Herseyi sadece Allah sorgular...
83 Yorumla- +1 yıl
Saol kardesim yorum icin
- +1 yıl
haklısın. ateist. inanmıyor işte. Elleme adamı :) sana bir zararı dokundumu?
- +1 yıl
Ateist olmamin mi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
341Cevap
+1 yılKura n’ı Kerim de “Allah’dan başka dost edinenler in yuvası örümceğin yuvasına benzer ” diye bir ayet vardır.
arapçada kelimelerde erkek ve dişilik vardır ve buradaki örümcek kelimesi dişilik kalıbıyla kullanılmışdır
ve yuvayı dişi örümcek kurar 600 lü yıllarda örümceğin dişimi erkekmi olduğu nereden bilinebilir? başka bir ayette “biz arıya vahy ettik yani bildirdik
ağaçlardan evlerden kendine yuva edin” buradaki arı kelimeside yine dişilik kalıbıyla kullanılmışdır ve günümüzde anlaşıldığı üzere arıların reisi kraliçe
arıdır.
yine başka bir ayette karıncayla alakalı bir durumdan bahs edilir karıncaların reisinden bahs edilirken yine dişilik kalıbıyla bahs edilmişdir ve günümüzde
anlaşıldığı üzere karıncaların reisi kraliçe karıncadır. yine kuran ı kerimde zerre yani atomdan daha küçük bir şeyin bile gizli kalmayacağından bahs edilir.
günümüz biliminde proton ve elektron gibi atomdan daha küçük maddeler yeni bulunmuşken 600 lü yıllarda bunlar nasıl bilinebilir? şimdi o zaman ya diyeceğiz
Hz. Muhammed s. a. v e günümüzün biliminde yeni bulunan şeyleri 1400 sene önce zaten biliyordu. ya da bunları ona bildiren arıyı karıncayı örümceği
ve atomu yaratandır!
Gökyüzünü de korunmuş bir tavan yaptık. Onlar ise oradaki, (Allah’ın varlığını gösteren) delillerden yüz çevirmektedirler.)
burada 1400 yıl önce atmosfere
Sen dağları görürsün de, onları yerinde durur sanırsın. Oysa onlar bulutların yürümesi gibi yürümektedirler. (Bu,) her şeyi sapasağlam yapan Allah’ın
sanatıdır.
Şüphesiz ki O, yaptıklarınızdan tamamıyla haberdardır. Burada kıtaların haraket ettiğine
Pek sert olan ve insanlara bir çok faydası olan demiri de Biz indirdik.
Burada demirin uzaydan geldiğine işaret edilmişdir ve bunların hepsi 1400 sene önce yazılan bir kitapda yazıyor ya diyeceğiz ki Hz. Muhammed günümüz
biliminde
yeni bulunan şeyleri zaten biliyordu ya da bunları ona bildiren herşeyi yaratandır.
TESADÜFEN VEYA PATLAMA ( BİNG BANG) NETİCESİNDE OLUŞAN BİR YAPI KAOS GETİRİR AYRICA HER PATLAMA SONUCUNDA TAHRİP ETMESİ GEREKİRKEN TERSİNE SİSTEMLİ VE
HARİKULADE
İŞLEYEN BİR DÜZEN OLUŞTURMASI İLGİNÇ DEĞİL Mİ. BIZİ DÜŞÜNEN BİRİ OLMASIN?
Aklı, şuuru olmayan bir et parçası olan organların mükemmel görevler ifa etmeleri ne hikmettir. Bir diyaliz makinasına bak birde böbreğe bak yan yana
koysan
diyaliz
makinası çok daha havalı, dünya devleri ileri teknoloji ile üretti çokta havalı gözüküyor ama ne yazık ki bu diyaliz makinası böbreğin yaptığının 40 ta
birini
bile yapamıyor. 100 gr bir et parçası olan böbrek 24 saat boyunca senin için hiç durmadan çalışıyor. Biri kul diğeri Allah yapımı olan bu varlıklardan
hangisi
daha mükemmel. Kalp karaciğer göz... ayrı ayrı mükemmel. Bu organlar tesadüfen bu işi yapıyor ama basit bir oyuncak bebeğe gelince orada dur kardeşim onu
bir
yapan olmak zorunda kendiliğinden olması imkansız diyorsak Allah ın varlığı orada başlar.21 Yorumla- +1 yıl
Bizi Düşünen Biri Var Derken Allah ı yaratılana Benzetmek Degil haşa Orada Konuyu Açamadım hata Yaptım geri Düzeltemiyorum da Allah iyi düşünür vs vs Allahı Yaratılana Benzetmek Olur Kİ Küfür olur Haşa Allah Yarattıgı Hiçbir şeye benzemez Benzeten Küfre Girer Yazım Hatası Yaptım Özür Dilerim Sonradan Fark Ettim Allah Her şeyi En İyi Bilendir
+1 yılo söze karşı düşüncede bir sürü ünlünün sözü vardır. diyip sarjörü boşaltıyorum:
"Az felsefe insanı tanrıtanımazlığa götürür, derinlemesine felsefe insanları tanrıya vardırır."
-Francis Bacon 1561-1626 -
"Doğa bilimleri bardağından içilen ilk yudum insanı ateist yapar. ama bardağın dibinde tanrı sizi beklemektedir!!!"
-Werner Heisenberg- (Nobel Ödüllü Fizikçi)
Bu en muhteşem sistem, ancak "çok kudretli ve çok zeki" bir varlığın yönetimi ile işleyişine devam edebilir.
-Isaac Newton 1642-1627 - (Modern Fiziğin Atası)
"Biri diğerini tamamladığı için din ve bilim arasında gerçek bir karşıtlık olması mümkün değildir."
- 1918 Nobel Fizik Ödülü Sahibi Max Plank -
"Bir ateist olarak benim görüşüm daima iddianın götürdüğü yere gitmekti. DNA
araştırmaları benim için bir yön teşkil etti. DNA nın korkunç karmaşıklığı ve
bunların birlikte çalışma şekillerinin korkunç inceliğinin şans eseri
bir araya gelmiş olması çok düşük bir ihtimaldir.
Bunlarının hepsi bana zekanın eseriymiş gibi görünüyor.
Hayatımın uzun bir dönemini ateist olarak yaşadıktan sonra artık
tanrının varlığına inanıyorum."
-Antony Flew-
Evren genişliyor (1929)
Evrenin gennişleme hızı o kadar kritik bir orandadır ki, Big Bang ten sonra birinci saniyede bu oran eğer, yüz bin milyon kere milyonda bir küçük olsaydı,
evren şimdiki durumuna gelmeden kendi içine kapanarak çökerdi.
(Stephan Hawking)
1. si o söz nicola teslaya kesin ait mi? 2. si aitse ilk iki ünlünün dediği gibi. ateist olanlar anlayanlar değil yanlış anlamak isteyenlerdir. her hatalı denilenin hatalı olmadığı alimlerden açıklanarak aşikardır
3. sü o söze olan düşüncem: nicola teslanın hayatı tam bir sefalet içindeydi. acınacak halde öldü adamcağız. isyan etmiş olabilir. olmayadabilir. Allah bilir.24 Yorumla- +1 yıl
Tanri varsa kutsal denen kitaplardaki değil eminim. Varsa da yoksa da onmli değil
- +1 yıl
aynısını ben diyordum. aynısını. tek bildiğim bir şey var. tanrı varsa kur'andaki kitap değil diyordum. şimdi tövde ettim. nedeni uzun ya da hatırlamadığım şeylerde var baya. yazamam kendin bul hidayetini inşallah. çünkü hak din islam
- +1 yıl
hadi ufak bişiy diyim. bir ara dalgın dalgın dolanırken Tanrım - Allahım neden benle hiç konuşmuyorsun dedim. sonra dank etti. Aa doğru kitap yollamıştın dedim. burdan çıkarılcak birşeyler var.
- +1 yıl
Ben emin konusmuyorum bu konuda. Ama bu cok zor
+1 yılŞimdi şöyle başlıyalım.. Biraz doğruluk payı var gibi.. Ama bu farklı bir anlamda olduğunu söylemeliyim.. Eğer kutsal kitabı okuyup anlarsan, kendini dar alanda çok sıkıştırma gibi bir ihtimal oluşabilinir.. Din kolaylık dinidir.. Çok fazla dar alanda kalan insanında, düşünceleri daralır.. Düşünceleri daralan insanda başkalarını yargılıyabilir.. Başkalarını yargılıyan kişide tam dini anlamamıştır ve aynı zamanda okuduğu kitap türkçeye çevrilirken, çevirilenlerin biraz hissettikleri veya düşündükleri, olması gerekeni belli şekilde çeviriye geçtiğinden, okusa bile ynalış bişey anlıyabilir.. Yanlış anlaşılanda gerçekte anlaşılmış olacağından, o kişi dini tam anlamayıp düşünceleri üzerinden çatışma yaşayacağında, evt dinin dışına çıkmış veya farklı bişey anlamış denebilinir.. Sanırım bu durumu anlatmak içinde, "ateist" olur ifadesi kullanılmış olabilinir.. Okuyup anlamayan ise daha geniş düşünce yapısına sahp olma ihtimali olduğundan dini daha iyi anlamış gibi durum çıkma ihtimali olabilir.. Şayet dinimimiz çok iyi, çok geniş ve çok kolay olması gerekir.. Ama günümüzde zorlaştırmışlar gibi görünüyorlar insanlar.. Bu durumda okuyup anlamış ama eksik veya tam anlamamış, başka bişey anlamış denilebilinir.. Olsa olsa bu sözün anlamı bu anlattıklarıma yakın olmalı.. Yoksa söylenen söz ne yazık ki başka farklı anlamlarda saçmalıktan başka bişey olmaz..:)
02 Yorumla- +1 yıl
Anladm teşekkürler yorum icin
- +1 yıl
Bende teşekkür ederim.. :)
Kitabi anlarsan mevlana olursun anlamazsan isidci falan olursun. Müslümanlığa bakarken işid gibilerini gozlersen ateist, mevlana gibilerini gozlersen huzurlu bir insan olursun. Bu kadar basit. Bende çok düşündüm l*n ateist olsam en azından kafam rahat olur dedim. Bu konuları bir daha dusunmem dedim ama hangi yoldan gidersem gideyim yaratıcının varlığından kacamadim. Bir şekilde hep onun varligiyla karşılaştım. Tabi fiziksel olarak değil mantık açısından söylüyorum. Heleki ilk insanin hz adem olmadığını ilk akilli insanin hz adem olduğunu öğrendiğimde yani kuranın evrimi desteklediğini öğrendiğimde bize hep yanlış anlatılıyor diye dusunmeye başladım. Sonrasında kendimce su kanıya vardım. İnsanlığın ve insan aklının gelişimini düşünün.. Sonra farzedin ki kıyamet iki milyar yıl sonra kopacak. Bugün biz bu kitabi a dan z ye anlarsak 1 milyar yıl sonraki insan için zeka gelişim seviyesini düşündüğümüzde o zekaya yetmeyecektir. Haşa ben yaratıcı olsaydım boyle bir kurgu yapardım. Yani son kitap ve peygamberi dusunmussem bunun milyar yıl sonrasinada yeteceğini ve anlaşılacağını planlardim. Sonuç olarak ben bir şekilde öyle ya da böyle hangi yoldan düşünürsem dusuneyim Allah in varlığına çıkıyorum ve bu doğrultuda hayatima yon vermek istediğim için bir ölümlü aklıyla kendi kafamda bu basit örneği kurgulayabiliyorsam Allah in neler kurguladigini hayal bile edemiyorum. Günümüz dünyasının bu halde olması ya da bes bin yıl öncesinin o halde olması yaratılışın gelişim amaçlı tasarlandigini düşündürüyor bana ve Allah in vardır bir bildiği sözüne çıkıyorum. Bunun en güzel örneklerinden biri su yazdiklarimi osmanlı zamanında bir kahvede soylesem kellemi alırlardı. Hal bugün boyle iken 100 yıl sonrası dini daha akılcı konusabilecegimizi düşünmek pek de zor değil. Yani dünya üzerinde iki müslümanlık var biri indirilen diğeri uydurulan.. Uydurulana inanlar aşırı yobaz olduğu için indirileni baskin olarak gölgede bırakmış. Bugün benim gördüğüm en büyük sorun bu. Umarm anlatablmsmdr
12 Yorumla- +1 yıl
Din bir kalıp gbi bence o kaliptan farkli bakamazsn okitaptaki tek bir ayete bile mantksz dersen dinden cikarsn. Bana gore tanri var olabilse bile bu kitplar tamamen insan urunu
- +1 yıl
Bence dini kalıp içine sokanlar insanlar. Ayetlerden mantıksız bulduğum çok oldu detaylı araştırınca mantığa dönüştüğünü gördüm. Bakış açısı.. Birde şöyle bir durum var bir çok yanlısı gördüğümüzde kendi dogrularimizi oluşturuyoruz. Ama bilmiyoruz kendi dogrularimiz içindeki yanlışlar neler..
+1 yılNikola Tesla ya da bir başkası... Ben bu adamaların ya da başka sıradan insanların hayat görüşlerine saygı duysam da onları bir doğru gibi kabul edip koyun gibi onların peşinden gitmeyi kabul edemem, etmiyorum.
Ben Deizm inancına sahibim. Lakin eğitim ve öğretim hayatım boyunca İslami okullarda eğitim alıp, kuran kursların da öğrenim görmüş, kişiliğim ve karakterim oturana kadar da İslamı bana öğretenlerden ve Kuranı okuyarak anlamaya çalıştım. Vecibelerini de yerine getirirken İslamı benliğime kadar benimsemeye gayret ettim.
Böyle ortam içerisin de yetişmiş olsam da düşüncelerim de hep tamamlanmayan cevaplar oldu. Aradım o cevapları.. Okudum, araştırdım ve sordum... Yine de eksiklerin tamamlanmaması ben de bütün dinlerin benim kafamda ki soruları cevaplayacak kadar mükemmel olmadığını anlamaya başladığım da önce vicdanıma sonra da mantığıma dayanarak doğayı gözlemlemeye karar verdim.
Bir kere şunu unutmayın, hangi bir din olursa olsun size bütünün de verdiği en büyük öğreti sizi yaşadığınız her durumu sorgulamanızı ve doğruyu kendi içiniz de bulmanız gerektiğidir. İnsanoğlu ise tembeldir sevmez, birileri önderlik eder fikir hoşlarına gider ve kitleler halinde hareket etmeye başlarlar. İnsanoğlunun yaratılışından beri böyledir, olmaya devam edecektir, taa ki tembelliği bırakıp o sorunun cevabını bulmak sorgulamaya başlayacakları güne kadar. Sorgulama sonun da herkes şunu fark edecek. İnançların çeşitliliğinin aslında ırksal bir fanteziden öteye gitmediğini, öğretilmek istenenin aslı hepsin de bir olduğunu fark ettiklerin de kendi doğrularına göre yaşamaya başlayacaklardır. Bu doğru herhangi bir dine ait olabilirken, hiç bir dinde olamayabilir. Özetle her bir parçanın doğrusu, oluşturdukları bütünün doğrusu olmayacağını anladığınız da bakış açınız değişecek ve gerçek sorunun cevabını aramaya başlayacaksınız.20 YorumlaArkadaşlar yazılan cevapları gördükçe kendi milletimden utandım cümlenin sadece bir kısmını okuyup geri kalanını algılama zahmetine bile kapılmadan yorum yapmanız ve olayı din düşmanlığına taşımanız gerçekten takdire şayan kutluyorum hepinizi adamın dediği aslında mantıklı örnek olarak hristiyanlıktan örnek vericem cünkü müslüman kardeşlerimiz fazla alıngan yorum yazmadan önce okuma zahmetine bile katlanmıyorlar örnek papa dünya tepsi gibi düz diyor luther hayır incilde öyle bir şey yazmıyor diyor ve bütün hristiyanlar luthere ateist din düşmanı diyorlar. adam aslında dinini papadan öğrenmiyecek kadar akıllı bir hristiyan. şuanda onların yaşadıklarını biz yaşıyoruz. her kez kendini yaradan zannedip kafasına göre din yazıyor sonra isminede islam koyup cahil insanlara yutturuyorlar ( örneğin işıd adamlar kafasına göre birini halife bile ilan ettiler ) aslında kuranı okuyup anlayan bir insan hayır o öyle değil dediğindede adama hemen ateist damgası yapıştırıyorlar cümlede anlatılmak istenen şey tamamiyle bu
20 YorumlaVikisözlükte bu konuyla ilgili geçen sözler... "Kutsal kitapları okuyup anlamayan dindar, okuyup anlayan ateist olur." sözünü Nikola Tesla Söylediği iddia edilmiş. Fakat Kaynak belirtilmemiş ve böyle bir sözü bulunamamıştır. Hatta araştırmalar sonucunda inançlı biri olduğu ortaya çıkmış. Bu cümleyi yazanın kaynağı nedir?
Diğer taraftan bu sözün destekçileri hep ateistler olur çünkü inançlarına destek veriyor. Ve bu söze dayanıp birçok ateist sıkıştığı yerde bu sözü kullanıyor. Ateistlerin uydurduğu bir şey bence onların sorunu her şeyi inkar ederim günü gelince oradan yırtarım hesabında sanırım. Hesap vakti geldiğinde sanırım savunacakları şey ben seni görmedim görseydim inanırdım bana kendini göstermedin nasıl inanmamı bekliyorsun gerçek olduğunu bilmeden inanamam... vb. bir şeyler saçmalayacaklardır. Bazıları hak ettiğini düşünecek bazıları şimdi ayvayı yedik deyip ateşte mangal olacak... Dünyanın varlığını birinin açıklaması gerek ayrıca kendi kendine oluşan bir şey nasıl oluyor da yıllarca sorunsuz bir şekilde birinin kontrolü olmadan ilerleyebiliyor? Ateistler dünyanın oluşumuna bile bir şeyler uyduruyor gerçeklerden kaçıyorlar. Şuna eminim bazı ateistler işi düştüğünde ALLAH'a yalvarıyordur... Ayrıca Kur'an-ı Kerim'de geçenlerin neresi yanlış? Çalma çırpma zina yapma ve daha sayamadığım birçok iyi şey var. Bugün birçok bayanı birçok erkek mutsuz ediyor neden? Çünkü Müslümanım diyor ama alakası bile yok. Öyle olsa insanların duygularıyla oynamazdı. Neyse bu konuda fazla açıklama yorum yapmaya gerek yok herkes inanmak istediğine inansın. Son sözüm neye inanacaksanız önce bunu iyi araştırın ve özgür iradenizle karar verin...12 Yorumla- +1 yıl
Ben bu sözü nikola tesla mi yazmstr diye sormadm soz hakkndaki dusunceleri sordum arasdtrdk ve özgür irademizle karar verdik ya da verdim teşekkür ler
- Kültür & Sanat konusunda 550 cevap paylaştı.
+1 yılİnancinin ogretilmesi ve akabi :
Okumak, anlamak, uygulamak vb. insanin yetistirilisindeki aile yansimasinin etken oldugu bir evredir ! sosyal yasantin akabi, arkadas , is cevren ve akraba cevren ve inanclari adina yasama ve yansittiklari 2. buyuk etkendir inancinin gereksinimlerini uygulama evresi adina baz alinan bir birey olan insanin..
İnancdaki , esas dogrulari kabullenme akabi arastirmasi, din konusundaki ibretlik ve yasanilmis mucizevi olaylar ve hak kitabin iceriginde yazanlarinin cikmasi ve orjinal anlatimlarinin baki kalip degistirilememesi inancin temelidir vede sinirli insan aklinin alamiyacagi derinlikteki dunya ve icindeki tum isleyis sistemi ve detaylara arastirma sonucu cikan sonuclar bazinda idrak edip.. otesi olan mucize kismini akla sorun ve takinti duzeyinde bilinc altina kazimadan. inancimizi yasamaya devam edicez :).
Yoksa, Yaratana inanmaz dolayisiyla inancimizi kaybederiz !!! Dunya ve icindeki hersey tesadufi var oldu demek ! Allaha ve hak dinini inkarla zerre kadar kiyas edilemiyecek netlikde Akil tutulmasi , vede psikolojik sorundur..
Hz. Adem hava, yetiskin olarak geldiler dunyaya cennetten ! ve dua ettiler geri donmek adina ! Akabinde Allahin ilham etmesiyle akillarina iliskide bulunup bebek sahibi olup cogaldilar.. konusan bebek musa peygamberligini anlatti ve meryem anamiz iliskiyede girmedi ! Kabe'yi yikmaya gelen "Ebrehe ve fil ordusu " ebabil kuslarinin agzindaki mercimek tanesi ebadinda tasi atmakla delip gecti insanlari kuslar ! Kuranda yazanlarda cikiyor gecmisten gelen hak kitap.
Dr Laurce Brown Ateist 'ti.. cocugu hastalandi defalarca ameliyat olmasi gerek ve sonuc ölumdu ! Supeci dua etti Eger tanri varsan cocugumu ilestir ve sana inanayim !!! Ameliyathaneye dondugunde kizi karsisinda ve ilesmis zerre kadar hastaligi yok !!! :) akabi Allaha inandi, yahudilik, hristiyanligi arastirdi din gorevlisine sordu net cevab alamadiklari oldu. islamda sorulari net cevaba kavustu ... ornegindeki kisi yanilgida !.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle müslümanım, saçmasapan cevaplar vermeyin bana gönlünüzü kırarım.
Burada da kutsal kitap olarak sadece Kur'an-ı Kerimden bahsedilmemiş. Genel anlamda kutsal kitap diyor. İncil olabilir veya bir başka kitap olabilir.
Mantık kuralım.
Farklı dinlere ait kutsal kitaplardan birini bir ateist okusun. Anlayabilir. O kitapta neler anlatılmak istendiğini anlayabilir, evet. Ancak o dine inanan bir insan anlamaya bilir. Bu gayet normaldir.
Şimdi sen bir büyü kitabı alıyorsun eline örneğin. Büyüye inanmayan birisin. O kitapta yarasa kanadı ile kurba bacağını birleştir sevdiğin adamın çorbasında 10 dakika beklet diyor. Sen bu yazıda ne anlatılmak istediğini anladın mı? Evet anladın. Ama sen büyüye inanmıyorsun. Yani sen büyüye inanmayan biri olarak bunu anlayabildin değil mi?
Yani ateist biride bir kitabı okursa orada yazılanları anlayabilir, ancak inanıp inanmamak ona kalmıştır.
Bakın, dikkatinizi çekerim. Burada anlamak diyor, inanmak demiyor. Yani ateistler bir kitabı okuduklarında inanmasalar dahi orada anlatılmak isteyeni anlayabilirler. O kitabın size neler söylemek istediğini anlayabilirler. Bir ateist ile bir dine mensup bir insan arasındaki, bu konu hakkındaki tek fark inançtır. Anlamak ile inanmak arasındaki bağı ayıralım bir kere.
2. bir örnek vereyim.
Bir ara illüminati baya bir moda olmuştu. Herkes internette onun hakkında araştırmalar yaptı, videolar izledi, yazılar okudu. Şimdi biz müslümanız, illüminatidekiler ise -müslüman değiller.
Biz onların yazılarını okuduğumuzda, inançlarını, amaçlarını okuduğumuzda onların ne istediklerini anlamadık mı? Bu insanların inançlarını ve amaçlarını anladık. Şimdi bu insanların amaçlarını okuduk, ne olduğunu anladık diye biz müslümanlıktan mı çıkıyoruz? Hayır.
Bir dine ait kitabı anlamak için, o dine mensup olmak gerekmiyor illaki. Bu bilgiyle alakalı bir durumdur.
Bizim tek farkımız inanıyoruz, onların farkı ise inanmıyor.15 Yorumla- +1 yıl
Evet cok dogru teşekkür ederim. Zaten bende her yorumda bundan bahsetmeye calstm anlamak derken kastedilen sey okuyup idrak edip gercekliginilntrol edebilmek sorgulamak zaten. Herkes anlayabiliyr tabiki okuduğu seyi inanip inanmamak degisiklik gosterr sadece
Cevap sahibi+1 yılRica ederim.
Önemli olan konu anlamak demiş, inanmak dememiş. Delinin biri bir kuyuya taş atmış, 40 akıllı çıkaramamış misali oldu senin bu soru...
Mantık kurmuyor kimse. Hemen atlıyor olaya. Ve birbirlerine hakaretler yağdırıyor. Yazık diyorum.- +1 yıl
Evet aynen anladiklari sey su inananlar salak okudugunu anlamiyor inanmayanlar denileni anlıyor. Bunu anlams çoğu.
Cevap sahibi+1 yılAlakası yok. Ayetleri açtığın zaman, bir hocanın bir sözünü dinlediğin zaman dahi acaba ne demek istedi bu sözünde diye düşünüyorsun. O söylenileni Kur'an-da okuduğun zaman anlayamıyorsun bazen. Acaba bu ayette anlatılan nedir diye düşünüyorsun. Ancak bunu başkası anlayabiliyorsa bunda ne var?
Büyük alimler dahi canlı yayında tartışıyorlar bazı anlatılmak istenenler konusunda. Birbirlerini dinliyor, birşeyi tartışıyorlar uslubuna göre. Millet neyin tribinde anlayamadım !
Cübbeli Ahmet Hoca'nın Travestiler ile ilgili sohbetini dinleyenler bilirler.
Önüne gelen müslümanım demesini biliyor. Sonra bir seks işçisi gördüğünd gavur, kafir, sen şöylesin, sen böylesin diye laf söylüyor. Koskoca Cübbeli Ahmet Hoca kendi ağzıyla söylüyor. Senin benim müslüman olarak öleceğimiz belli değil. O yaptığı işin günah olduğuna inanırsa kafir olmaz. Sen ona kafir dediğin için kafir olursun. Din hassas denge üzerine kurulu diyor.
Bizim milletimiz ise önyargıları çok seviyor. Umarım anlatabildim.- +1 yıl
Anladm cubbeli ahmet hoca bana gore koskoca biri değil ama din hasstr dogru
Bir söz var nasıl bakarsan öyle görürsün İnsanlar atesit oluyor ama nedense bazı şeyleri o sevgili bilim adamları ne yapabiliyorlar nede tam anlamı ile açıklayabiliyorlar düşünsene bir inege kuru ot versen süt oluyor peki bu kuru ottan süt nasıl oluyor arkadaş biri bana açıklasın da bende anlıyım bunu yapan bir güç yok mu şimdi anne dogum yapınca sütü geliyor ve bir zaman sonra süt kesiliyor herşey dengeli dünya milyonlarca yıldır dönüyor bunu kim yapıyor heleki güneş nasıl bir şeydirki hem ışık veriyor hemde ısı o kar taneleri nasıl düzenli bir biçimde yagıyor mandalina ya en basit dilimli olarak yaratılmış onu bırak insanlar bir damla sudan yaratılıyor sperm dedigin sudan ibaret ama içinde milyonlarca hücre var herşey kusursuzda insanlara zor geliyor nitekim bakara suresi ne diyor bakalım bir
''Bakara 23. Eğer kulumuza indirdiğimizden kuşku içindeyseniz, hadi onun benzerinden bir sure getirin. Allah dışındaki destekçilerinizi/tanıklarınızı da çağırın. Eğer doğru sözlü kişilerseniz''26 Yorumla- +1 yıl
"Size inanacaklarını mı umuyorsunuz? Oysa onlardan bir kısmı Allah’ın sözünü işitiyor, ona akılları yattıktan sonra, bile bile onu tahrif ediyorlardı"
Ayetlerin bazıları da ilginç ama,
örnek üstteki ayette, Allah kendine Allah mı diyor? şunu kafanıza sokun. Doğru bir din, bilimle ters düşmez. İslam dünyası önce bunu anlamalı.
Not:Ateist değilim. - +1 yıl
Sjsjdjjzjdjskxjsj
- +1 yıl
Ya yanlis anlama ateist falan degilim ama yukarda verdigin ornekler buram buram cahillik kokuyor:( madem bir antitezin var dayanaksiz hatali ornekler verme.
+1 yılMillet Kur'an'ı ondan bundan duyduğuyla biliyor, bizim milletimizde.
Bir konu oluyor, bir hanım abla diyor ki:
''Kur'an'da... diyor zaten'', -sen nereden öğrendin ''geçen Necla söyledi, ondan biliyorum'' Necla nereden öğrenmiş? ''Dün Nihat Hatipoğlu'nu izlemiş, orada anlatıyormuş''.
Hep -mış -miş.
Yani kişi Kur'an'ı alıp okusa, kafada muhakemesini yapsa, okuduğunu anlayıp analiz etse, ondan sonra inansa kimseye laf etmem, edemem de;ama daha eline Kur'an deymemiş, en basit 3-5 dualardan hiçbirini bilmiyor, sonra neymiş efendim müslümanmış, pehh!
Kimsenin dinine, inancına karışma hakkım yok, kimsenin benim üzerimde olmadığı gibi ama cehaletin çökelmiş kireç seviyesinde takılırken gelip bana iman gazelleri sayıp sövüyorsa o zaman iş karışmaya değil, uyandırmaya girer.
Dine uymak, ibadet etmek ilk önce dini anlamaktan geçer. İlk önce alacaksın Kur'an'ın mealini okuyacaksın, hadisleri ayetleri inceleyeceksin, yaşamla karşılaştıracaksın, ölçüp biçeceksin, sonra inanıp inanmamak senin elinde. Öyle babadan kalma mesleği icra eder gibi dine iman edilmez. Akıl bu amaçtan dolayı mevcut.
En büyük risk, risk almamaktır. Ara sıra maddi/manevi illegal sularda dolaşacaksın, yüzeceksin, gerekirse cezanı çekeceksin ancak işin hakikatini kavrayacaksın. Dışarıda olanları görmeden, bilmeden, kulaktan dolma bilgilerle bilgi sahibi olunmaz, fikir sahibi hiç olunmaz!
Bütün mevzu aslında aklın ve toplumun sınırlarını aşıp, günlük hayatta kullandığımız soru cümlelerini hakikat ve mutlak denen kavrama yöneltmek. Ve pek tabii cevapları da kendin gözlem yaparak ve akıl yürüterek bulacaksın.
Neye ne için inandığını bilmeden iman etmekle inanan olunmaz!!!
Yazımdaki açıkları kollayıp bana koz olarak kullanacak şahıslara, size cevap vermeyeceğim. Bu cümleyi bilerek sona yazdım çünkü çoğu zat, her zamanki gibi okumaktan ve farklı düşüncelerle karşılaşmaktan hoşlanmayacak ve yazımı tamamiyle okumayacak.08 Yorumla- +1 yıl
Tesekkurler yorum icin dogru seyler soylemissin bn de bunu kastediyorum herkes arastrip sorgulayp inanmali
- +1 yıl
Onlar zaten bundan üşeniyorlar ve korkuyorlar : Araştırmaktan ve sorgulamaktan. Hepsi korkak sadece.
- +1 yıl
Bnce de bana ben fetullah yurtlarında egitim aldm bu konularda uzmanm diyen arkadaslar oldu sordugum. sorulara bu kdr dusunme dinden çikarr adami dediler Müftü ye sordum bunlara cevap verebilen din adami yoktr dedi. Bn okudum arastrdm yine cevap yok. Kisacasi sorgulayinca goruyosun ki celiski dolu hersey
- +1 yıl
Sadece bazı şeyleri göze almak, gerçekle yüzleşmek ve kabullenmek gerek.''Fazla sorgulama dinden çıkarsın'' diyenlerin imanına ve takvalarına inanmıyorum. Madem aklını kullan diyor kitap, sen de kullan. Aklını kullanıp sorgulayınca çelişkilerle karşılaşıp dinden çıkacağını biliyor ve bu çelişkilere cevap bulamayınca dinin akıl ve mantık dışı olduğunu biliyorsa onun o dinden cenneti beklemesi saf katıksız aptallıktır.
- +1 yıl
Kndi de dusununce celiskiyi görüyor be bnlarin insan aklinin yetmeyecegi konular olarak görüyor. o yüzden boyle yapıyorlar ama bir cok Arkadasm evet celiski var dedigi halde neden boyle yapiyor bilmiyorum
- +1 yıl
Çünkü korkaklar. Ölümden korkuyorlar, ölümden sonra hayatın olmayacağını kabullenemiyorlar, bütün yaptıkları ve yapacakları iyilikleri %100 adaletli birinin mükafatlandırmayacağını sindiremiyorlar, hayatın gerçekleriyle yüzleşemiyorlar.
''Sen inanmıyorsun tamam ama ya varsa?'' diye bir mazeretin arkasına saklanan zihniyetten ne bekleyebilirsin ki başka? - +1 yıl
Cok dogru tanrilari iyi kötü ayrimi yrine inanan inanmayan ayrimi yapiyor herseyi gecmis gelecek smdi herseyi biliyor ama secim hakki vermesnden bahsediyorlar bana bunlari kimse aciklayamiyor ki bunlar inanclarinin temeli olan konular.
- +1 yıl
Sonra inanmayınca da kızıyorlar :D
"Kutsal kitapları okuyup anlamayan dindar, okuyup anlayan ateist olur." sözünü Nikola Tesla Söylediği iddia edilmiş. Fakat Kaynak belirtilmemiş ve böyle bir sözü bulunamamıştır. Hatta araştırmalar sonucunda inançlı biri olduğu ortaya çıkmış. Bu cümleyi yazanın kaynağı nedir?
tr.wikiquote.org/.../Tart%C4%B1%C5%9Fma:Nikola_Tesla
Burada sık sık yalancı yaratılışçılardan bahsediyoruz. Bilimsel gerçekleri çarpıtmak üzere nasıl bilimadamı sözleri cımbızladıklarını, meşhur ateistlerin sözlerini çarpıttıklarını ve hatta göz göre göre yalan söylediklerini defalarca örnekledik, zaman zaman kızdık, zaman zaman güldük.
Malesef bu ahlaksızlık ve samimiyetsizlik sadece dincilere mahsus değil. Facebook'da Nikola Tesla'ya ait olduğu iddia edilen "Kutsal kitapları okuyup anlamayan dindar, okuyup anlayan ateist olur." sözü (her ne kadar katılsam da) gerçek dışı şekilde Tesla'ya itaf edimiş. Konuyu biraz kazıyınca bu yalan itafın defalarca paylaşıldığını, çoğu zaman da Vikisöz'ün kaynak gösterildiğini gördüm. Sayfanın İngilizce versiyonunda bu söz yok. Hatta Tesla'nın ateist olduğuna dair her hangi bir kanıt yok!
www.turandursun.com/.../showthread.php?t=2728104 Yorumla- +1 yıl
Ya bak ben soz nikola teslanin mi değil mi arastrmadm düşünürlerle ilgili bir sitede okudum sordum. Söz hakknda fikirleri istedim kim soyls diye sormadm yine de bilgi icin tesekkurler
- +1 yıl
Kuran ve dinler tarihi arastrmasi yapıyorm 2 yldr
+1 yılÖncelikle Merhaba bu forumu teslanın bu sözü ne demek için yazdığını ne ifade etriğini anlamaya çalışmak için ararken buldum. Herkez birşeyler yazmış saygı duyuyorum. Ama aradığım cevabı bulamamakla beraber kendimi kayıplar diyarında buldum :) arkadaşlar islamiyette doğru gerçek yanlış diye terimler yoktur hakikat vardır Allah 'tan başka herseyin zıttı eşi benzeri vardır akıl mukayese ve kıyas yolu ile çalışır bir şeye büyük ya da küçük diyebilmemiz için onu başka bir benzeriyle kıyaslamamız gerekir ama Allahı hiç bir şeyle kıyaslayamayız burası işin metafizik tarafına geliyor. ben ataist kardeşlere neden ataistsiniz diyemem beni ilgilendirmez ama benim inandığım allah'ın hiç bir sınırlaması yok koskaca kainatı bir incelemek lazım nationel geographicin bu konuyla ilgili videoları mevcut yere göğe sığmayan rabbimi isteyen herkez gönlüne sığdırabilir ama ben demiyorum onuda inandığım ALLAH diyor. Allahı akıl yolu ile değil gönül yolu ile bulabilirsiniz teslanın sözüne gelince ben hala anlam veremedim neden böyle demiş başka bşrşey mi ima etmiş aramaya devam edicem kutsal kitapları okuyup anlamayan ataist olabilir anlayan kişinin ataist olmasına anlam veremedim saygılarımla arkadaşlar :)
00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 748 cevap paylaştı. Nikola tesla günümüze kadar yaşamış bilinen en zeki insandır. İQ seviyesi 300 civarlarında olduğu tespit edilmiştir. Fakat insanın zekası büyüdükçe, imkansız denilen şeyleri yapmaya başladıkça, tanrı ve yaradan inancından uzaklaşmaktadır. Ben bugün bunları yapıyorsam, yarın daha fazlası yapılır ve bizim için bir ilaha gerek yoktur gibi yanılgıya düşmektedir.
Yüzlerce ateist bilim adamının toplanıp cern de tanrının olmadığını ispatlamak için yaptıkları deney fiyaskoya dönüşmüş, yapılan açıklamada evreni oluşturan anti-maddenin hacimsiz olduğu ortaya çıkmıştır. Hacimsiz demek, yer kaplamıyor demektir yani yoktur. Bilime görede hiç bir şey yoktan var olamaz, var dan yok olamaz.
*iç ses* O kadar açıkladık en iyi cevap vermezsen küserim.25 Yorumla- +1 yıl
Ben böyle düşünmüyorum Teşekkürler ona en son bakarm :))
- +1 yıl
zeka seviyesi düştükçe radikallik artıyor. fakat aksi yönde bir şey yok. çok zeki insanın radikal olmaması beklenir. tarihte yaşamış bilim adamları da genelde çok dindar insanlardı. 3 4 asırdır din bilim birbirinden uzaklaştı. din bilim arasındaki ilişki biraz bunu belirliyor. cern olayını da çok yanlış anlamışsın.
- +1 yıl
Alakası bile yok. Tarihte yaşamış bilim adamlarının çoğu ateisttir. Cern olayını nasıl yanlış anlamışım onu bir açıklar mısın? Adamlar çıkıp anti-madde hacimsizdir yoktan patlamıştır dediler. Dış etken olmadan böyle bir şey mümkün olamaz diye açıklama yapıldı. Ateizm de bir yere kadar arkadaşım. Çıkıp bilim üstündür, din yoktur diyip, bilimin ispatına karşı gelmek körü körüne reddetmektir. Saygılar.
- +1 yıl
Biseyi bilmeden knsumak bu olmali sanrm tarihteki en buyuk bilim adamlari atesittr ki cogu da deist yani hic bir kitaba dogru demez
saçma insna yaratılışı geregi bir şeylere inanmaya ihtiyaç duyar nitekim hiç bir inancı olmayan ya da bilmediği için inanması mümkün olmayan insanlarda bir şeylere tapmışlar tam tersi okuyup anlamadıgı için inanmıyorlar hoş peygamberimiz ayı ikiye yarmıs öncesinde yaparsan inanacağız diyenler sihir demiş yine inanmamıs neden melek olarak gelmedin insansın sende biz gibi demişler Kuranı kerimde bunun üzerine biz seni melek olarakta gönderseydik yine inanmayacaklardı diyor yani onlar kördür görmez sağırdır duymaz diye sürekli vurgulanıyor bu yüzden.. bunlar inançsızların bahaneleri
21 Yorumla- +1 yıl
Inanmak isteyene de biseyelr zor gelir 70 senelik omrune snsuz bir hayat verilcegine inanmak gibi.
+1 yılBende şunu anlamıyorum bir okumak var bir okumak var. Ateistliğe sözüm yok. Ama şunu bilmek gerekir her insanın inanma iç güdüsü vardır bu en cahil toplumdan en gelişmiş topluma kadar yunanistandan vikinglere mısır tanrılarına dolu dolu. İslamı okumuş kişinin peygamberimize bu denli hakeret ediyorsa ben Aklındanda şüphe ederim. Lafa bak küçücük kızla falan tövbe tövbe. Ya bir vikipedia bakmak yetiyor aslında ama onlar okumuş insan. tabi ya laf atıyorlar peygamberimiz böyle uyuyuor yapmış nerden biliyorsunuz diyor o yanında mı yaşadanız diyor. YA siz nerden biliyorsunuz biz balıktan geldik evrim teoridir * evrim teorisi diye anlatılır. Yer çekimi bir kanundur? Ya kanunlar ne ara kendiliğinden uygulanıyor ne ara teoriler bilgilerin önüne geçti. Ya ateistliğe anlam veremiyorum. ATeistlik eşittir bu ülkede dinlerle dalga geçme sövme alay etme başka birşey değil
16 Yorumla- +1 yıl
Evrim teorisi kanitlarla doludur deisen seyler evrimi kapsayan bilgiler olur evrim gercegi deil. Kimse dinlerle alay etmiyor. Ateistler kurani okuyan arastran insanlardr. Ayrica da peygamberin küçücuk kizla evlenmis olmasi sizi neden rahatsz ediyor ki allah zaten ona helal kilms istedgini yapar bu sizi nedn rahatsz ediyor.
- +1 yıl
tabi canım Karakateistte ateistlerden sayılıyor mu bu sayfa? . Kardeşim Evrim teorisi diyorsun ne teori diyorsun yapma ya. Bak bak ne küçücuk kızı ya? ya canım bir araştır lütfen bu kız kimin kızı bu kız kaç yaşında bir araştır lütfen. Sadece şu iki şeyi araştır. Ateistler araştırsa idi kuran ayetlerini kafaları göre yorumlamaz idilerdi. Kuranda şiddet var vs vs. Kaç kere karşılaştım o sayfalarda Allah belamı versin yalan ya evde açtım okudum ya terrüdüt ettim. Yok benim anlamadığım bir insan nasıl olurda Darwinin hayatının araştırmaz da gelir peygamberimizle uğraşır. Sadece şunu söyliyim kardeşim. Aç bir sayfa Tarih yaz google araştır özellikleri nasıl araştırılır. Lütfen ateistsin bunuda araştır. Tarih nasıl incelenir vs vs. Lütfen bak evrim teoridir. Bilime görede yer çekimi kanundur. Ve kanunlar hiç bir zaman iş yapmaz
- +1 yıl
Ya bana arastr arastr deyip durmussn ama senin buna ihtiyacn var. Hayat evrimin kaniti zaten o kdr fosile arastrmaya yok diyorsan yanls diyorsan sen bilmiyorsundr. Peygamberin aiseyle evliligini arastr bir istersen ahzap 50. bir oku istersen. Bu ve bunun gibi bir cok sey artik gozunuzdeki gozluklerle bakmayin dışardan bakin bir
- +1 yıl
Haha. Hz. Aişe kim canım? bir şunu araştıralım ya Hz. Ebubekir kim? Bak google yaz en erken biri vilipedide bu çıkar alim adamların https://tr.wikipedia.org/wiki/Ai%C5%9Fe . Ayrıca dinimizde akıl bali olan ergenliği giren yani çocuk doğurabilecek yaşa gelen kişiler evlenebilir. Bu halada böyledir. Ve zorunlu evlenme diye birşey yoktur dinimizde görücü usulüne dayanır. Ben bir müslüman olarak inan Ateist sayfasını takip ediyorum neler yazmışlar ne oluyor diye bende araştırıyom peki sen Bir cübbeli Ahmet hoca sayfasını takip ediyor musun?
- +1 yıl
Hepsnine bakıyorum merak etme 9 yasnda regl olan kizlar var iyi sen git evlen o zmn onlarla ama sana bu doğru gelmz dimi artik buna allah helal dems bize laf dusmez diyeceginize yok o oyle değil yok bu boyle değil isinize gelen hersey oyle ama nasl olcak bu is
- +1 yıl
işi gelme ile alakası yok canım. İşine gelme olayı bizim ülkede yaygın olan müslümanlık o ayrı. Bak şu an evlilik yaşı 24 falan ve bu artacak git gidede artıyor canım bak eskiden böyle birşey yoktu. Geçmişi günümüz ile kıyaslayamazsın.18 yaşına genç ya da 11-12 çocuk falan yalan yanlış bu işler. Benim arkadaşım vardı 1.80 idi boyu kalıp malıp maşallah baba oğul gibisiniz diyenler vardı ben ortaokuldayken. Tamamen genetik ve pskolojik bu yaş işi. Babası ölen çocuklar eve bakma sorumluluklarını da pskolojik alınca sen gör o çocugun yaşı kaç oluyor. Okula haberi gelince bağırınca o yaş kaç oluyor. Yani bu yaş olayı tamamen fiziksel genetik ve pskolojiktir yıllar anca sayı olarak yazılır kimileri yaşından genç davranır ya da genç gözükür kimileri tam tersi
Bendende dünyanın en saçma sözü gelsin o zman; bigbang diye bir patlama ve o patlamadaki bütün maddeler atomlar kendiliğinden oluştu bunun bir başı yok bunlar tesadüf ölünce yok olucaz her yer siyah olucak ve bütün yaşamımız bir saçmalıktan ibare olucak hadi ozman gidelim doya doya seks yapalım doya doya banka soyalim adam gasp edip öldürüp sonrada kendimizi vurup intihar edelim nasıl olsa hiçbir ise yaramicak nasıl olsa boşluğa düşüp adalet terazisinin önüne cikmicaz ve gunahlarimizin bedelini ödemicez ee yazıyı okuyanlar ne bekliyoruz hadi günaha...
05 Yorumla- +1 yıl
Ateistlerde bu zihniyet yok.
- +1 yıl
Evet yok. Tanri hesbin soncunu biliyor zaten gereksiz bisey olurdu
- +1 yıl
Bu cevaba vereceğin her cevap hiç bir geçerlilik hükmü taşımaz bence bak sen iyi kalpli birine benziyorsun hersey tesadüf olsaydı iyi ve kötü kavramını neden içimizin taa derinlerde hissederdik nefsimizle bz niye savaşıyoruz ya da kotulerle burasi bu kadar anlamsız olamaz bizim bir amacımiz olmalı biz okadar basit değiliz biz insanoğluyuz bizim bir amacımiz var Hayır ben kabul etmiyorum ben o kadar anlamsız değilim ben sonsuz güçlü bir sanatçının şaheseriyim biz bir sanat eseriyiz tesadüfle oluşacak kadar zavallı değiliz kendine yazık etme dini ya da tanrıyı pardon Allahi genelleme yaparak yargılama biliyorum sende bir gün inanacaksin çünkü sen inanmayı hakediyorsun çünkü sorguluyorsun eğer inanirsan çok değerli bir inanca sahip olacaksın Allah seni sorgulayipta inanalardan eylesin.
Nikola Tesla: Nükleer enerjiye ulaşmak imkansızdır.(1900 ler)
Cabir bin Hayyan: Maddenin en küçük parçası olan cüz-ü la yetecezza (ATOM) da yoğun enerji vardır. Yunan bilginlerinin iddia ettiği gibi. Bunun parçalanamayacağı söylenemez. O da parçalanabilir. Parçalanınca da öyle bir güç meydana gelir ki Bağdat'ın altını üstünü getirebilir. Bu Allah-ü Teala'nın kudretinin bir nişanıdır.(700 ler)
Birisi ateizmi savunan bilim adamı. Diğeri ise Müslüman olan ve Kimya biliminin kurucusu. Şimdi arkadaşım tıpkı bu örnekte olduğu gibi Tesla senin verdiğin cümlede de yanılıyor. Bu arada Tesla'nın İncil i okuduktan sonra bu yorumda bulunması da son derecede normaldir. Çünkü aslı bozulmuş kitaplardır. Ama Kur'an ı okuyup da anlayan birisi tıpkı Kaptan Kosto da olduğu gibi vakit kaybetmeden Müslüman olur. Ve tıpkı cabir bin hayyan gibi evrenin sırlarına vakıf olur.08 Yorumla- +1 yıl
Peki teşekkürler
- +1 yıl
Kaptan kusto müslüman olmadi arastrrsan gorebilirsin
- +1 yıl
Guzel örnek ve açıklama teşekkürler
- +1 yıl
Gercek falan değil bu konida aciklama yapildi kulaktan duyma seylerle konusuyrsnz firavunn cesedi ağrı dagnda bulunan gemi kalntsnn nuhun gemsi oldugu arm strongun ayda ezan sesi duyup müslüman olmasi gibi şeyler de ayni sekilde dogru deil. Nedense onmli bir insann müslüman olmasi olayi sizi cok tatmin ediyor o bile müslüman oldu demek istiyorsunz bu dindar biri icn doğru değil
- +1 yıl
:)) ay canım benim ya sen internetteki blogları mı okudun? :)) Bir kere Neil Armstrondan hiç bahsetmedim bile. Kaptan Custo da ise vurgulamak istediğim konu Kur'an da Rahman Suresinde ki ayet ile iki denizin birbirine karışmadığı söylenmiştir. Burada Kur'an ın hak kitap olduğunun bir göstergesini görüyoruz. Blog sitelerinden öğrenmeye devam et bakalım :))
- +1 yıl
Bildigini sandigin seyleri biraz arastrmani onerrm iyi geceler
Nikola inançta bir şeyi ihmal etmiş. İnanç adı üzerinde , İnanmaktır. Bu dediğinden şu mana çıkıyor. Allah'ı göremiyoruz öyle ise yok ! (haşa) Allah vardır değil mi? Görmemiz gerekmiyor.
Kutsal Kitapların tamamı ( ki son hak olanı Kur'andır) Zahire göre hüküm verdiği gibi anlattığı bir takım olaylar zahir de olmayan , mantığa ters olaylardır. Misal ;Hz İsa'nın doğumu. Zahir de öyle bir şey mümkün değil. Mantığa da ders Ancak Allah ol dedi ve oldu. Hz meryem'e ( hz isa'nın annesi ) erkek eli deymeden hamile kalması ne tıpbın kabul ettiği olaydır ne de bilimin vs..
Şimdi , sen inanmayacaksan buna zaten inanmazsın dolayısıyla mantıksız gelir ve Allah'ın gücünü yok sayarsın. Temelde inanç yatar. Meselenin aslında özü bu05 Yorumla- +1 yıl
Evet haklsn mantiksiz diye zaten inanmıyoruz
- +1 yıl
Mantıksız diye inanmamazlık pek mantıklı değil
Bu cümledeki algılarda olduğu gibi yoğun çelişkiler de barındırması da unsanları sorgulamaya itmeli. Bu yüzden din kitlelerin afyonudur demis marx çünkü araştirma öğrenme istegini 0 a indiren bir durum. Ve yansi. alari da özellikle toplumda her daim negatif ve cehalet doku oluyor haliyle - +1 yıl
Mantiksiz diye inanmamak pek mantıklı değil dediniz ama mantksz olan seye de inanirsak mantıkli olan seyler mi yalan yani
- +1 yıl
Verdiğim Hz İsa'nın doğumu ve dünyaya gelmesi örneğinde mantık ararsak sonuca varamayız. Keza Hz isa henüz bebek iken Yahudilere seslendiği de Kutsal Kitaplarda geçer ve Seslendiği o alan ise İsrail de ziyaret edilir. Bu ve buna benzer olaylar yaşanmıştır. Dinin temelinde mantık değil zaten inanç yatıyor. Yani inanırız. Mantığı hiçe sayma gibi bir durum söz konusu değildir. Ona da şöyle örnek verebilirim. Güneş, Ay, Yıldızlar, Gece ve Gündüz hiç biri kendiliğinden hareket edemez ve bu kadar sorunsuz bir şekilde varlıklarını devam ettiremez. Bunun bir sahibi, bir yönlendiricisi, bir koordinatörü olmalı ! Mantık tesadüfleri ortadan kaldırır. Her şeyin bir nedeni ve bir sebebi olduğu gibi illeti de vardır. Kısaca Din , tamamen mantık olmadığı gibi inancın karşılığıdır.
Cok guclu bir soz, iceriginin dogruluk payi tartisilir, kisisel bir mesele ancak dusundurucu bir cumle. Ki, tek tanrili herhangi bir dine inanmak ya da inanmamak farketmeksizin kutsal kitaplarin hatta ve hatta farkli goruslerdeki kaynaklarin okunmasini dogru buluyorum. Zaten sorgulamadan inanmak da inanmak degildir ki... Arastirmak, okumak ve yorumlamak; ben kendi dogrularimizi bu sekilde bulabilecegimize inaniyorum. Sonucu ne olursa olsun, hristiyan, musluman ya da ateist olalim; neden bu yolu sectigimizi bilmeliyiz. Bunun icin de okumali ve sorgulamaliyiz. Pesin hukumler bize hicbir sey kazandirmiyor, aksine dusunemeyen, yorumlayamayan tekduze insanlar haline getiriyorlar bizi.
01 Yorumla- +1 yıl
Cok guzel yorumun için teşekkür ederim
+1 yılÖyle açıkcası. 3 büyük dinin kitabının çevirilerini okudum ben. 3 büyük incilden sadece bir tanesini okudum. Anlayarak dikkatli okunursa gerçekten kitaplar kendi içinde çelişkilerle doludur. Yahudilik zaten kural kural giden kitap onda fazla çelişki yok, incil hadi değiştirilmiş çelişkilerden arındırılmış diyebilirsin. Ama günümüze kadar değiştirilmediği söylenen kuran'ın en misal bakara suresinin içi kendiyle çatısıyor. Örnek veriyorum bir yerinde kimsenin zorla müslüman olmaması söylenirken sonucunda müslüman olmayan kafirlerin ya da gevurların her neyse onların cehennemde yanacağı belirtilmektedir. bir nevi kitap yanmayla tehdit ederek insanları müslüman olma zorunluluğunda bırakıyor. 'seni zorla müslüman yapmayacağım ama olmazsan seni yakarım cehennemde'
Not : inançlı kardeşlerim bu söylediklerimden ötürü bana kızmasın lütfen ama durum bu açıkcası.05 Yorumla- +1 yıl
Evet bir cok celiski var inanamamak icin sectigimizi söylüyorlar ama oyle değil olan celiskileri görüyoruz sadece
- +1 yıl
ayeti çok yalnış yorumluyorsun. evet dinimizde zorlama yok. mesela sen okuduğun okulda dersine çalışmayabilirsin öğretmen senden hesap sormaz neden okula geldin diye istersen oku istersen okuma ama bunun gibi bir çok örnek verilebilir din de bunun gibi inanmak gibi zorunluluğunuz yok fakat sonuç belli allah bir yalnışın mükafatını eksiksiz elbet verir ama iyiliğin karşılığını kat kat da verir bir de ayetde böyle belirtiliyor bunun için ne demek lazım.
bence araştırılıp okunduğunda istedikten sonra anlaşılabiliyor. çelişkiyi insan beyninde oluşturuyor. - +1 yıl
Bir insan dinde zorlama yoktur. Bir insana bir kişi İslam'ı ulaştırmış ya da tebliğ etmiş ise ve o kişi islamı görmüş ve anlamış kabul etmemiş ise sorumlu olur. Yoksa kızılderilerden vikinglere veya dolu ölen çocuk veya konuşmayı dahi bilmeyen kimseler İslam ile mükellef değildir. Bak mesala zina büyük günahlardandır biliyorsunuz dinimizce. Ama karına sadık kalmak her ilişki yaptığınızda da sevap vardır. Zorunlu lafına gelince atalarımızda demiştir zorla güzellik olmaz ama yapcaklarında hürsün. Bak mesala hırsızlık yapılabilir dimi yani yapılır çalmak istese adam vicdanını boşverse çalabilir:Buradada özgürsün ama kul hakkı yedin bunun sonuçlarına katlanırsın. mesala adam istese yalan söylemez ama para için söyledi hop sorumlu oldun günaha girdin. Bizleri diğer canlılardan ayıran şey bu irademiz olması yaptıklarımızın bilinçinde olmamız. He bilinç yok ise yine sorumlu olmuyorsun.
- +1 yıl
Ya senn ne dedgn belli değil allah sonucu bilir diyorsun sonuca nasl ulasilacagini da her ani yani biliyor kendi belirledigi iyilige sevaba cennet kndi belirledigi kötuluge gunaha cehennm koymus sen hala benim iradem diyorsun
- +1 yıl
Allah herşeyi bilir ama insanların kendi iradesiyle ne yapacağını belirlemez kardeşim. Onun herşeyi bilmesini bizim beynimiz tam idrak edemediği için anlayamamanı anlayabiliyorum ama ben derim ki sen burda ve ya başka mecralarda bilmediğin anlayamadığın bir konuda fazla yorum yapma. Öncelikle sadece anlayamadığını gösteriyosun üstelik hesap günü gelip çattığında Allah'ın bizleri ne kadar doğru uyardığını anlayacak ve kafanı vuracak duvar dahi bulamayacaksın. ALLAH AFFETSİN diyemiyorum çünkü inanmayanlar için dua edilmez.
+1 yılSacmaliğin daniskasi her bilim adaminin yorumu doğru olacak diye bir kaide yok sen "dunyayi değistiren bilim adamina sacmaliyo diyemezsin" asil kimseye diyemezsin Kuran aydinlanalim Musluman olalim Allah'in emirlerini yerine getirelim diye inmistir ne okuyup ateist olmasi diğer kutsal kitaplar da bu amacla gonderildi anlamadiğim nokta bu ateistlerin yarasi ne siz inanmayin kimseyi zorlayacak halimiz yok ama neden fikirlerinize saygi beklerken dini butun insanlara fikirlerinizi empoze etmeye calisiyosunuz aklinizca sizler okuyan kulturlu insanlarsiniz dini Allah'i kabul edenler cahil ama sizler hic Kuran okumadan gelip ayetleri tartisabilecek kadar kapasitesiz insanlarsiniz bilim adamiymis sacmaliğin en alasi yani Allah ayet kitap peygamber gonderecek ama okuyan anlayan ateist olacak Allahim sen bizi koru kendini kulturlu bilgili sanan zavalli insanlardan
16 Yorumla- +1 yıl
Kimseye bisey empoze etmiyoruz herkrde saygmsz snsuz etrafmda beni müslüman yapmayi dini görev bilen insanlar dolu sence kim daha uygun dedigini yapmaya dindarlar mi atesitler mi
- +1 yıl
Sen de ateistliği hak olarak gorup milleti etkilemeye cakisiyosun ama şu an yaptiğin gibi yani bu bir kisir dongu ama seni Musluman yapmak isteyenlerin amaci ne olabilir? Sen Musluman ya da ateist ya da deist bundan kime ne dimi fakat bir cikarlari yok demek ki senin iyiliğine konusuyolar ama sana baski yapip azarlayip tartisan zaten seni soğutup az da olsa Musluman olmana engel olduğundan gunaha giriyo bak ben Muslumanim hani sana anlatsam bile sen de ateistliği anlatican bu normal ama madem bilgiye acsin okuma arastrma yapan birisin sen 1. Kurani Kerim 2. Said Nursi hazretlerinin kitaplarini oku eğer objektif bakarsan kalbine ışık doğar cunku zeki birine benziyosun bak oneri empoze etmeye calismadan da yapilabiliyomus ;) ama sen değil bilim adamlari gelse dirilse yine de ben buna sacmalik dedim diycem derim de bağnazlik sadece dine ait kelime değil olduğu gibi sacma sapan insanlarin cumlelerini kabul etmeyle de olur.
- +1 yıl
Ben kurani okudum zaten. ateistlik bir din değil ki hak olarak göreyim herkesin akli var okuyup arastrp sorgulyip secebilr herkes ama islamda bu bir görev yani islami kabul ettirmek
- +1 yıl
İslam da gorev biz de mantikla hareket ediyoruz yani gorev olduğuna iman ettiğimizden yoksa arastirma demek sadece bu demek değil Kurani okudun ama nasil okudun aaa sacmaliklar haşa bulayim diye dimi net okusan zerre celiski olmadiğini anlardin
- +1 yıl
Hayir ben celiski bulmak icn okumadm inancliyken okduum zaten
- +1 yıl
Anlatir misin peki noldu da ateist oldun biran da?
Bu sozum asagida ki yobazlara (dinini kendince ozgur yasayanlar lutfen alinmasinlar)
Tum dunya kabul ediyor sizde ediyor musunuz? Japonlar şu an dunya uzerinde yasayan, en kulturlu, en naif, en zarif, en saygili, en insancil, en bilgili, en terbiyeli, geleneklerine en sadik irktir. Peki bunu da biliyormusunuz gerzekler, japonlar şu an dunya uzerinde yasayan kendilerine bir peygamber ve kitap inmemis tek irktir. Demek ki neymis? Bu is dinle imanla peygamberlikle olmuyormus. Bu is iyi kalpli insan olmakla, kendini iyi yetistirmekle oluyormus. bir onlara bakin birde kendi yasadiginiz topluma ve cevrenizde ki diger musluman ulkelere. Biraz kafanizi kaldirip saga sola baksaniz aslinda sizde anlayacaksiniz ama malesef sizde bunu yapmaya yetecek g. ot yok.01 Yorumla- +1 yıl
Haklsn zaten tanrinn da ilk baktgi inanip inanmamak. İyilik kötülük değil belki de o yuzden böyle
Kaynakça göster öncelikle, hatta ingilizce olsun. Böyle aforizmalarla bir yere varamazsınız. Aynı Tesla şunu da söylemiş.
"The gift of mental power comes from God, Divine Being, and if we concentrate our minds on that truth, we become in tune with this great power. My Mother had taught me to seek all truth in the Bible; therefore I devoted the next few months to the study of this work."
Tercümesi,
"Mental güc hediyesi tanrıdan, ulu varlıktan gelir. Ve eğer zekamızla bu gerçekliğe konsantre olursa, bu büyük güçle daha iyi uyum sağlarız. Annem incildeki bütün gerçekleri aramayı öğretti bana, ardından bir kaç ayımı bu işe ayırdım."00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayatı boyunca aseksüelliği seçerek hayatını depresyon ve hayaller ile geçiren, insani hislerini tamamen yitirmiş bir şahıstan böyle bir açıklama beklenirdi açıkçası.. İcatları ve bilimsel yönü asla tartışılmaz ama hayatını kibrine yenik geçiren ukala birisi kendini tanrı görmekten başka bir şey yapamazdı elbette.. Tabi bizim ülkemizde de kendilerine sığınacak saçma bir sebep arayanların tercih edebileceği harika bir kapı ;) Nereden geldiğinizi ne için yaratıldığınızı kabullenemiyorsanız kendinize bir ortak aramayın..
03 Yorumla- +1 yıl
Bilimini yaparken de o kişilikti ama di mi. Bnce bu yagilaman yanls
Cevap sahibi+1 yılZeka ve delilik arasında çok ince bir çizgi vardır.. Bunu istersen araştırıp görebilirsin.. Kimisi çizginin diğer tarafına geçer.. Matematik zekası olan herkes hayatı yorumlayabilir diye bir gerçek yoktur.. Bu benim görüşümdür, bilimini yapan bir adamın sözleri beni çokta bağlamaz.. Babası papaz olup kendisi de depresyondan çıkamayan bir hayalperestin sözleri asla..
- +1 yıl
Peki oyleyse
Kutsal kitapların hepsi ayni isiktan sizan parcalar gibidir eski ahitte incilde zeburda da ibadet sekilleri aynidir ve Konficisuzm teoizm vb dinlerinde ibadet sekilleri aynidir Hic bir kavim yokturki onlara peygamber yollamadim buyurmustur Allah-u Teala Kuran da hic sorgulanicak bisey yoktur hepsi akla mantiga sigar ateist ve deistler derki ee Yaratici bu kadar yalin bir sekilde ilesime gecmezdi falan falan ama ne kadar sacma bir dusuncedir bizim anlayamicagimiz bir sejilde niye iletisime gecsin bide Muslumanligi Muhammed S. a. v kurmamistir islamiyet din oldugundan beri var baska sekillerde baska dillerde
05 Yorumla- +1 yıl
Tabi oyledir. O yuzden bir tek ortadogu cografyasndaki peygamberlerin nernerdeyse herseyini biliyrz geri kalan yüzlerce olmasi gerekn peygamberden hic bir kanit yok ortada.
- +1 yıl
hayir gayette var mesela Yaradilis destani dikili taslardadir ve bakara suresiyle uyusur inciillerle ve tevratlada uyusur sonra hindu dinleri ne zaman ortaya ciktigi belli olmayan dinlerdir ve yasam sekilleri dusunce tarzlari da kutsal dinlerle aynidir Peygamber efendimizin hadislerinde 126bin kadar peygamber oldugu bildirilir ve kurani kerimde 26 Adet peygamberin ismi zikredilir
- +1 yıl
Ya destanlari biliyorum ben dinler tarihi hakknda arastrma yapyorm ama su var ki destanlarda ya da mitlerde peygamber yoktr kuran ya da dier kutsal kitaplarda oldugu gibi.
- +1 yıl
Uyusmasi normal zaten ilahi denen dinler de onlarin devami cnku birnirine gecmis hersey
Size kısadan hisse bir konu anlatayım eskiden kilisede ki din adamları olan papazlar kiliseye gelenlere cennetten arsalar satıyordu, bir miktar para karşılığında günah bağışlıyordu, sözde insanları lanetliyebiliyorlardı, vb.
Ancak insanlar arası kültürel etkileşimler ortaya çıkmaya başlayınca farklı dinleri hatta farklı ırklar tarafından okuma yazma öğrendiklerinde kilisede ki papazların kendilerine söylemiş ya da yazmış olduğu İbranice sözlerin hiçbir anlama gelmediğini anlamışlardıır. Kaynaklarda kilisedeki papazlardan bazılarının okuma yazma bile bilmediği ortaya çıkmış bilenlerden ezberleyerek konuştukları söylenmiştir.
Bunların sonucunda papazların kendilerini kandırdığına inandıkları için din değiştiren çok kişi olmuş ve bunlara dinsiz denmiştir. Şimdi soruyorum sana hangisi dinsiz sen karar ver? Kitabı okuyan mı yoksa okumayan mı?
Ayrıca bahsetmiş olduğun Nikola Tesla'nın babazı bir PAPAZDIR.01 Yorumla- +1 yıl
Saol örnek icin :)
+1 yılAdam doğru söylemiş. Kutsal kitapları kullanma klavuzu sanan okuyup o dini anlayacağını sanan, aklını yeterli gören sapıtır. Herkez anladığına göre hareket etse zaten insan sayısınca din ortaya çıkardı. Bir şiiri bile okuduğumuzda herkes başka başka anlayabilir. İşte bu nedenle yaratıcı Peygamberler göndermiştir. Peygamberi aradan çıkarıp kitap okurum ben anlarım diyen zaten sapık olur. İki hadis-i şerif:
(Kur’an’ı kendi görüşüyle açıklayan, verdiği mânâ doğru olsa bile, muhakkak hata etmiştir.) [Nesaî]
(Kur’an’a ehliyeti olmadan mânâ veren, Cehennemde azap görecektir.) [Tirmizî]02 Yorumla- +1 yıl
Herkes anlamamis ki mezhepler ortaya ckms. Herkes anlasa gorse mantıkli olup sonclardan korkmasa bnce herkes terkederdi bunlari
- +1 yıl
Bende onu diyorum okursan anlamazsın zaten. Hadisi şerifde yazdım cevabımda. mezhepten kastın nedir? İsmaiyette 4 mezhep var hanefi, şafii, hanbeli, maliki. Şiileri ve vehhabileri vs. bunları mezhepten saymıyoruz. Bunlar bahsettiğin şekilde Kuranı okuyup aklına göre mana veren bireylerin ingiliz ve yahudiler tarafından finanse edilmesi ile yayılan sapık fırkalardır. 4 mezhepten herhangi birinde "itikadi" konularda hiçbir farklılık yoktur.
- Kültür & Sanat konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBu söz eleştiri amaçlı söylenmiştir. Genelde okumayan toplumlar da islamın yaşandığı ülkeler. Bunların yanında okuyan araştıranlar azdır o kişiler de her şeyi bilimle açıklamaya kalkınca manevi bir dünya olan inanç meselesi ve tanrı'nın fiziksel varlığını sorgulamak arasında ateist olurlar.
45 Yorumla- +1 yıl
Dogru
- +1 yıl
Mantıklı bir cevap olarak görüyorum, Nikola Tesla bence Dünya'ya gelmiş gelmiş en harika insandır.
Şimdiden söyleyeyim, Peygamber efendimizden de mi harika diye saçma bir şey sormayın. Peygamberler dahilinde. - +1 yıl
Dahilinde? Haricinde mi demek istedn?
- +1 yıl
Beynin yuzde 3 unu kullanma diye birsey yok kardeşim.
Ben elektrik mühendisiyim ve Nicola Tesla'ya hayran olmamak onun bilimsel kimliğine saygı duymamak olmaz bu adam mucit bu adamın kafası çalışıyo fakat bu kadar zeki diye bu adamın her fikri doğrudur denemez şu psikolojiyi atın ateist olan çok zekidir çok şey başarır gibi bir kanı var ortada o kadar islam bilgini vardı endülüs emevilerinin zamanında atomun yapısını bulduğunu bile söylerler şu anki avrupadaki ilim endülüs emevilerinden kalma arşivlerden dolayı gelişmiştir derler. Peki bu islam bilginleri o kadar bilgiliyken neden islamiyeti bırakıp ateist olmadı arkadaşlar bir işi doğru düzgün yapan bilen keşfeden adam herzaman herşeyi doğru yapan herşeyi bilen kişi değildir bunun ayrımını yapmak lazım...
019 Yorumla- +1 yıl
Islamn bilimi dine ters düştüğü yerde biter iste sorun bu
- +1 yıl
gerçekten mantığıyla doğruyu arayan hiç bir insan allahın veya bir dinin varlıgına inanmaz, çünkü mantıklı cevaplar bulamayacagın bir sürü saçma şeyle karşılaşılır. Misal abdülaziz ne diyor dini test etmek lazım, kuranda yazanları test etmek lazım..)) hadi bana cehennemi, cenneti, hurileri, melekleri, şeytanı, allahı bir test edin ve bu testle varlığını kanıtlayın. Bunun olmayacağı, olamayacağı zaten aşikar. Bunu 5 yaşındaki çocuğa söylesen güler. Ki bu adam Profesör lakabıyla dolaşıyor. Merak ediyorum insanlar ne zaman tam olarak anlayacak çocuklukdan bu yana öğretilen dinin ve dinlerin palavradan ibaret olduklarını?
- +1 yıl
o zaman sen yaratıcı ol şu anda sizin düşündükleriniz çocukça neden mi kızılötesi ışık var göremiyoruz değil mi radyasyon var göremiyoruz o zaman bunlar yok diyorsun senin mantığına göre birde düşüncede yanlışınız var neden mi biz insan mantığıyla düşünüyoruz ve bunlar olur bunlar olamaz diyoruz yahu bize kalsa mantık herşey iyi olsun mutlu mesut yaşayalım isteriz neden o zaman suçlular var demekki herkesin mantığı bir değil o zaman tövbe haşa allahın mantığıyla kendi mantığını karşılaştıramazsın ya da başka birşeyi karşılaştıramazsın sokrates ne demiş birşey biliyorsam oda hiçbirşey bilmediğimdir yani gidip bir adamın mantığına göre hareket ediyorsun sonrada böyle olmaz diyorsun şunu bir düşün gerçekten bunlar senin fikrin mi birde dediklerimi çürütecek iddiaların varsa söyle lütfen tartışmaya açığım tüm öğretilen palavra demek kolay bende derim nolcak ki ben şu bu dine mensup ol demiyorum ama allahın ya da yehovanın ya da tanrının ya da yaratıcının sen ne istiyorsan
- +1 yıl
Bunlar ölçulen gerçekler. Kimse yok diyemez cnku var. Bn illa görmekten bahsetmedm ki. Ayni zmnda bunlarin hepsi inanc meselesi kimse biseyleri kntlamya calismasin cnku kantlayamaz o yüzden dedinle bbilim ayni penceredn bakmaz.
- +1 yıl
Ya neden bir maddecilik yönün ağır basıyo bu aralar bilimsel araştırma mı yapıyorsun yoksa :) ben birşey kanıtlamaya çalışmıyorum sen kanıtlamaya çalışıyorsun ister inanırsın ister inanmazsın her koyun kendi bacağından asılır fakat ben olaylara başka bir pencereden baksan daha iyi olur diyorum hepsi bu sana göre din bilimle ters düşer bana göre bilimle içiçedir.
- +1 yıl
Ya nerde icice ben onu anlamiyorum. Insanin ademle havva adinda iki ilk insandan geldigini soyleyen bir seyle hala bilimin ic ice oldigunumu soyluyorsun. Onu gectim tanrinin ademi toprakla suyun birlesiminden olusan bir yumurtuyla yaptigini söylüyor. bir yerde kan pihtisindan bir yerde sudan bir yerde topraktan diyor tanri ne dedigi belli deil. Zor mu biraz gormek bunlari sna inanma diyen zaten olamaz ama artik biseyelri gormek lazm
- +1 yıl
azıcık kimya bilgin olsa topraktaki minerallerin ve madenlerin birleşiminden bu sonuca ulaşılabilir derdin ve ayrıca ilk insanların senin gibi olup olmadığı ne malum boyları daha uzun falan deniliyo belkide evrimleşerek biz bu hale geldik bakarsan aslında zamanında atların çok kısa boylu yaratıklar olduğunu ve sonradan büyüdüğünü görebilirsin ve böyle şeyler meydana geliyorsa demekki bilgimiz yeterli değil bilimle bu tür yeni bilgiler edinebilirsin. Yani ilk insanın yapısı senin gibi 46 kromozomlu 150 210 cm arası boyunda olması gerekmiyor...
- +1 yıl
Oyle bisey mi dedm arkadasm ben iyi o zmn sen topragin suyun yapısından herseyi acikla bu kadar basit dsnme lutfen. Bilimsel olarak zaten tum canlıların soy agaci cikarlms durumda lutfen yapmayın artk bnlari
- +1 yıl
Sen bnc once atın evrimini arastr. Su an dunyadaki atlar insan müdahalesi sncu olusan irklardr yani dogada yasayan at ırkı yok. Insanla atin evrimi kesismeye basladiktan snra insan atin evrimine mudahale etti su anki at irki insanin eseri. Ayrica yalns konsuyorsun bilim herseyi bilemeyiz gibi bir dusuncede değil bana bilimsel arastrmayi onermiissn bu onerini biraz da senn uygulamani onerrm
- +1 yıl
Sen heralde bilimsel bulgulari ayet saniyorsun arladasm git arastr oku herseyi ayagina bekleme
- +1 yıl
at örneğini ben verdim başka örnekleri de sen ver biliyorsan atın evrimi insanlar tarafından mı yapılmış :)
www.evrimteorisi.org/index.php
atın evrimi işte budur insan evrimi gibi şimdi sen atın evrimini gerçekleştirenin insan insanın evrimini gerçekleştiren kim diye de sorarsın artık - +1 yıl
Ben iyle bisey mi ddm ya yok seninle tartışmak istemiyorum atin evrimi ni senden cok daha fazla arastrp okudum bn atin evrkmini insan yapti demedm insn atin evrimini yonlendridi dedm aynen kurt tan bir cok tür köpek elde ettiği gibi. Dedigim seyi anlamiyor msn. burada bilimsel arastrmalar yapan insanlar da bnlari okuyacaktr belki. Onlar neyin ne oldugu anliyorlardr. Senin verdgn ornek uzerinden gttm daha iyi anla dye. Neyse bana 5 dk icinde bulduğun site linkini atarak bisey knatlams olmuyorsun benim uye oldugum bir cok bilimsel site var zaten iyi geceler
- +1 yıl
Gerçek yabanı atlar Amerika’daki atlardır. Amerika'nın kıtanın ilk yerlileri tarafından bulunuşundan ve yerleşilmesinden kısa bir süre sonra bilinmeyen bir nedenle (belki bir hastalıktan dolayı) ortadan kalkmıştır. Amerika’da bugün yaşayan yabanı atların atası, İspanyollar tarafından getirilen Avrupa kökenli atlardır. İnsanlar mağara devrinde atları besin için avlamışlardır. Daha sonra Mısırlılar araba çekmede kullanmışlardır. Arap atlarının iskeleti diğerlerinden farklı olduğu için (kafa taşında fazladan bir saft bulunur, kuyruğu daha az ömürlü, on üyelerinde küçük bir kemik vardır) farklı bir kökenden geldiğine inanılmaktadır. Altmış milyonluk bir süre içerisinde gelişen atın, daha sonra yapay çaprazlamalar ve ıslahı sonucu daha iri, daha uzun üyeli ve daha güçlü ırkları elde edilmiştir. Bu arada uyum yapamayan bir çok yan dal ise tamamen ortadan kalkmıştır.
Keske siteyi bir okusaydin da atsaydin. Bu siteyi biliyorum zaten yine de saol - +1 yıl
Ben senden daha çok okudum atarları falan komik geldi :) beni tanımadan kendini daha bilgili zannediyorsun. olabilir ben kendime dahi ya da herşeyi bilen birisi olarak tanıtmadım öyle biri de değilim hiçbir zaman da insanın mutlak olarak tüm bilgiye ulaşamayacağını savurunurum ve bu. Dediğinle bile kendini çürütüyorsun Altmış milyonluk bir süre içerisinde gelişen atın, daha sonra yapay çaprazlamalar ve ıslahı sonucu daha iri, daha uzun üyeli ve daha güçlü ırkları elde edilmiştir. Bu arada uyum yapamayan bir çok yan dal ise tamamen ortadan kalkmıştır. tamam daha da irileşmiştir yapay çaprazlamalar yapılmıştır fakat doğal evrimleşmesi de vardır birdenbire köpek büyüklüğündeyken insanların yaptıkları şeylerle şimdiki boyutunu almamıştır zamanın etkisi de büyüktür
- +1 yıl
Bak kardesim sen sanrm. beni yanls anladin ben ati insan yaratti demedm tekrar bir oku istersen insan ati evcillestrdikten snra atin evrimine mudahale etti dedm atin evrimini en basndan beri insan yapti demedm. Sen sanrm oyle dedim sandn oyle birsey yazmdm ben. burada bilgi yarstrmayalm elbette ki senn de bnden cok iyi bildgn seyler vardr ondan bahsetmiyorum sadece ben gerçekten okuyorum arastrma yapiyorum bu sitelerin bir coguna üyeyim. Sanrm olay bu yanls anlasilmadan dolayi bu kdr uzadı
Kültür & Sanat konusunda 436 cevap paylaştı. Bu adamin bu sekilde bir szou oldugunu zannetmiyorum. Bir kere alamn bir adam var unlu biriydi ama tam bilmiyorum adini. Yahudilik ve hristiyanligi arastiranlar dinlerinden sogur. Muslanligi aratiranlar dinleri baglanir diyor. O yuzden milleti dinlerinden ayirmak icin arapcalar yasaklandi dil kokten degistirilmeye calisildi ezanalr tutkce okundu. Calismalar dikkat edilirse kitap hedeflenerek yapildi. Ama simdi cok basit insanlari kandirmak. Dedeleriniz varsa sorun neler yasamislar. insanlara yahudi olan vakkonun sapkasini almayi zorunlu tutmuslar ki bu da memurlar icin uc aylik maasi anlamina gelirmis. Simdi hersey basit neden cunku zamaninda ellerimizden almislar zorla gommusler saklamislar. Sen simdi diyosun ki ateistim cunku anliyorum pardonda neyi nasil anliyosun.
02 Yorumla- +1 yıl
Ya sen nerden nereye geldin arkadas ya soze yorum yap dedik katiliyorsan katılıyorum cnku.. katilmiyorsan da katılmıyorum çünkü. .. bu kdr. Tesla demems de olsa soze yorum istedm ben. Sen kılık kıyafet kanununa kadr girdin
nikola tesla burada kendi fikrini söylemişti ateistliğin karşıtı tanrıya inanma sadece kutsal kitaba bağlı olan bir şe değil ki pek çok insan herşeyin yaratıcısına inanır ama dinlere inanmaz mesela burdanda şu çıkar nikolanın söylediği sözde yanlışlıklar var bu olayın farklı bir boyutu kitabı tanrı sözü olarak yola çıkarsak burada nikola tesla hangi kitapları okumuş 3 büyük kitabıda okumuşmu mesela onlar çıkar ortaya çünkü bunların ikisi değiştirilmiş kiitaplar birde sen ini orumun nedir merak ettim
03 Yorumla- +1 yıl
Tesla değil mesele sözdu sadece soze bakisinz nedr di :) ama bu sözü o dediyse okumadan bilmeden soylemez. Ve evet deistlik de var ama tanri algisi farklidr ve genelde arasrrdkca ateist olunuyor cnku tanidgm kisiler de de bu sekilde oldu
- +1 yıl
sana bunda katılıyorum bir kısım insanlar araştırıyor ve kendileri ateist oluyo ama ben biraz onların kolay pes ettiğini düşünüyorum açıkçası ve tamda araştırmadıklarını veya tek taraflı araştırdıklarını çünkü bende çok araştırıyorum çünkü bu konu dünyadaki en mühim konudur bence ama arştırmalarım tek taraflı değil benimde kafama takılan çok şey war ama mle hemen pes edilmez insan dediğinde biraz güçlü olcak ama demi
Gizli Üye(30-35)+1 yılNikola Tesla'nın bu sözü söylemediği çok net.
Şöyle ki, bir kutsal kitabı okuyup onu doğru bulmazsan sadece o dini reddetmiş olursun. Oysaki ateistlik yaratıcının olmadıgına inanmaktır ki bu dinlerden çok daha farklı bir durumdur. Dinlere inanmamak ile ateistlik arasında fark vardır ve Nikola Tesla aradaki bu farkı anlayabilecek kadar zeki bir adamdır. Bu nedenle Nikola Tesla'nın bu sözü söylediğini sizin gibi aptallar iddia eder.85 Yorumla- +1 yıl
kapak bir cevap olmus :)
Cevap sahibi+1 yılKapasitesi yetmediği için de cevap veremiyor muhtemelen.
- +1 yıl
Sende bunu yazarak guya sözü curuttun burada dini kitaplari okuyup aradaki celiskiyi görüp yani anlayip boyle birseyin olmayacagini gören lern ateist oldugunu ancak bunu okuyupda anlamayanlarin tam olarak idrak edemeden sadece okuyanlarin da inancli oldugunu soyluyor anladn mj?
- +1 yıl
Tek soru bu değil yazmak icin yazmazsan sevinirim
Cevap sahibi+1 yılBu sözlerinden sonra okuduğunu anlama kapasitenin ne kadar düşük olduğunu anladım. Bak güzelim, deistlik kavramını öğrenmelisin ilk olarak. Bir kişinin ateist olması ile dinlere inanmaması aynı şey değil. Dinleri reddetmek ile ateist olunmaz, yaratıcıyı reddederek ateist olunur ki bu ikisi arasındaki farkı sen hala anlamadıysan bundan sonra zaten anlamanı beklemiyorum. Buna ek olarak asıl sözlerimin ana notkasını anlamamışsın buna da şaşırmadım.
Değindiğim noktaya dikkat et, Nikola Tesla bu ikisi arasındaki farkı farkedebilecek kapasitede olduğu için böyle bir söz söylemiş olması mümkün değil. Ancak bu sözü senin gibi bir aptal söylemiştir.
sözün doğruluğu tartışılır. kişiden kişiye cevaplar değişir. genelde din kitapları ezbere okunduğu için anlama kısmı es geçiliyor. geçmiş ve şu an biraz araştırmak gerekli. baktığın zaman bilim adamlarının geneli ateisttir. bilim ile din hiç bir zaman birbirini tutmamıştır.
21 Yorumla- +1 yıl
Tespitin güzel :)
"Eee o zaman kutsal kitaplar millet ateist olsun diye mi yazılmış zaaaa?" gibi saçma savunmalara girmeyin çok rica edicem. Kast edilen şey kutsal kitaplarda birçok çelişkinin yer alması. Zina ve içkinin dünyada yasaklanıp cennette bunların vaad edilmesi gibi garip durumlar var. Bunu da genel olarak çeviri hatalarına bağlıyorlar.
Not: Ateist değilim.28 Yorumla- +1 yıl
Isine gelmeyince hemen arapcadan cevrilince anlam bozluyor tam karsilamyr diyorlar :)))
- +1 yıl
Arapca bilmek zorunda değil kmse allah bunu hesaba katmstr diye düşünüyorum sncta herksi ilgilendrne bir kitapsa oyle olmali
- +1 yıl
Allah'dan geldiğine inanılan metin ortada. Bizim okuduğum metin ise senin benim gibi insanların dilimize çevirdiği bir metin. İçinde insan olan her şeyde hatada vardır. Demek istediğim kesinlikle yüzde yüz hata vardır değil hata payının yüksek olduğu. Bu olasılığı göz ardı etmeden konuşmak en mantıklısı.
- +1 yıl
Cevaplayan eğer bu kitap sonsuza kadar her şeye gucu yeten bir yaratıcı tarafından gönderildiyse sana gore aciz insanin akıl ettiği bu tercume durumunu bu mükemmel yaratıcı akıl edememiş olabilir mi?
Her an her zaman mükemmellik ile anılan yaratıcının kendisi ve eserleri olan dinlerin muhabbeti yapilsa derin çelişkilerin bulunması "mukemmel kusursuz vs. " sifatlara burunen yaraticinin imajini zedeliyor gibi :) - +1 yıl
Belkide insanların aklını meşgul edende budur? Belki de -ben dahil- bazı insanlar Allah'ın takva sahiplerine genç huriler vaad etmediğine inanmak istiyordur? O yüzden de yok canım tabiki vaat etmiyor çeviri hatasıdır demek istiyordur? Allah varsa ve itaat ettiği kullarına bunları vaat ediyorsa bilemiyorum. Bu benim aklımdaki yaratıcı kavramına çok uzak düşüyor.
- +1 yıl
Ama iste gerçekler bunlar çoğu müslüman arkadsm da inandgi tanriyi bize verdigi secimlerin sonuçlarını bilmiyor olarak inanıyor
Nikola Tesla; elektrik mühendisi ve hatta dahi sayılabilecek bir zekaya sahip, olan fakat bu zekayı kaldıracak kadar güçlü bir iradeye sahip olamayan, enteresan takıntıları olan 150 yıl yaşayacağını hesaplayıp hiçbirşeyi not etmeyen, 100 yaşından sonra not etmeye başlayacağını söyleyen fakat 100 yıl bile yaşayamayan hayatının son yıllarını alacaklılarından kaçmak için göçebe bir şekilde yaşayan, şizofren bir karaktere sahip, üstün zekasına rağmen devrin mucitlerinden Thomas Edisonun gölgesinde kalan, babası papaz, sırp kökenli mucit kabul edilen bir insandır.
Bu saydığım özelliklerdeki bir insanın söylediği bir sözü bu kadar ciddiye almak ne kadar doğru kararı sen ver =)00 YorumlaYazıyla ELMA kelimesinin 29 harf içinden Türkçeye en uygun olan 4 tanesinin tesadüfen ardarda gelmesiyle oluşacağına inanmayan, ama bizatihi ELMA meyvesinin, renginin tesadüfen kokusunun tesadüfen, tadının tesadüfen vitaminlerinin tesadüfen bir araya gelerek göz estetiğine en uygun insan vücuduna en faydalı haliyle bir araya geleceğine inanan varlıklara ateist denir.. Nikola teslada bunlardan biri başka ne diyeyim
23 Yorumla- +1 yıl
Hahah komedisin ya :D
+1 yılBakınmak başka, OKUmak başka.
Anlamamış bir insan, dindar? da olabilir, ateist de.
Ama ateist olan bir insan, maalesef yeterince OKUmamıştır.
Herhangi bir inanandan daha gayretli ve sorgulayıcıdır, bu da takdire şayan bir özelliktir, ama maalesef eksik bilgiye sahiptir ve zamanla birtakım peşinhükümler ile beynini kilitleyebilmektedir..12 Yorumla- +1 yıl
Ateist bir insan yetrnce okumadan arastrmadan boyle bir karar almaz
- +1 yıl
Sizi anlıyorum ama keşke öyle olsa... Hepimiz okuruzama hepimiz OKU'yamayız işte...
+1 yılSorun Şurda Okuyup Anlayan Dindar Olmaz Anlamayanda Ateist olmaz
Türkiyede Ateistlik İslamın ve İmanın şartlarını yerine getirmek istemiyen insanların giriştiği yoldur...
Herşeyin Bir Yaratıcısı vardır,,, Hatta Yazdığım kelimelerin bile... Allaha Hamd Olsun Müslümanım :)12 Yorumla- +1 yıl
Alakasi yok. Bnce yorumun yalns allahn emirleri olan seyler allahn olduğuna inanan ve gerçek ten cehennemden korkan insanlarn kesinlikle yapicagi seyler ama bunu diyenlerin cogu da yapmıyor. Bnlarin mantksz oldugunu dusnnen insan zaten yapmaz.
- +1 yıl
Şöyle Anlatim O zaman Ben bir Yazılımcı Olarak
0/1 Mantığını çok severek
Şairinde Dediği gibi (İ'm Şair) Ya Yoksundur (0) ; Ya varsındır (1) {3. bir seçenek yok}
Emin Ol Sen Var Olduğunda Senide Var Eden Biri Vardır...
Hepimizin Babası insan olarak Hz. Adem Bugünleri iyiki görmemiş...
o kadar doğru bir söz ki.. carl sagan ın cok sevdigim bir lafı var, herşeyi özetliyor "tarihin en acı derslerinden biri şudur: yeterince uzun zamandır aldatılmışsak, aldatmacayı ortaya koyan her türlü kanıtı reddederiz. gerçeği bulmakla ilgilenmeyiz artık. aldatmaca bizi kafeslemiştir. tuzağa düştüğümüzü kendimize bile itiraf etmek, son derece acı vericidir çünkü." ..
11 Yorumla- +1 yıl
Evet cogu kisi ianndgi seyin sacma oldugunu bilse de kndine itiraf etmekten kaçıyor
Yahu benimsediğin görüş ateizm olabilir saygılar ama bu yapılan propaganda da neyin nesi? Hayır sonra biri "hayıdır lan!" dese Türkiye'de inançlara saygı diye ağlıyosunuz. Ulan adamın kutsalını eleştirip ortada olanın aklını karıştırıyosun. Bir müslüman saçından tutup şehir turu attırsa yeridir.
14 Yorumla- +1 yıl
Ne diyosun ya ne propagandasi. Su son yazdgn cumle bile senn icler acısı halini özetliyor baska yoruma gerek yok
- +1 yıl
Insanligini kaybetms tanri keske once bana inanin değil de sadece zarar vermeden ayrim yapmadan baris icinde yaşayın deseymis bu kitapda belki boyleleri olmazdi
- +1 yıl
Hala kitabımı eleştiriyor. Ben sana diyorum ki istediğin görüşü benimse laf etmek haddime değil ama sosyal medya ya da reel hayatta kutsalıma dil uzatamazsın. 1.5 milyar kişinin mensubu olduğu dine alelade terbiyesizlik yapamazsın. Sen aç ağzını yum gözünü biri bişey diyince çemkir :)
konuyla alakası yok ama :D
2.bp.blogspot.com/.../ozlu-soz.jpg
adamın ilginç bir düşünce tarzı var :D11 Yorumla- +1 yıl
:D :D
Ben Nichola Tesla hayranıyım böyle bir söz olabilir ama bu sözü o söylememiş araştırmalarımın hiçbirinde duymadım
neyse konumuza dönersek cümle biraz eksik gibi
şöyle olabilir kutsal kitapları okuyup inananlar dindar, okuyup inanmayanlar ateist olur.14 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler bilgi icin arastrcam mutlaka sadece söz hakknda fikirleri merak ettm o yuzden kimin söylediği knsinda bir arastrmam yok. Dediginz de olabilir ama anlamadan inanmak dindar yapiyor
- +1 yıl
doğru diyorsun ama burada aslında önemli olan kriter inanma meselesi
yani dogma deniyor sanırım ama herşey senin inandığından ibaret aslında
yani ateistsen ve inanmıyorsan da herşey ondan ibaret
bir de şu var anlamadan dindar olanlar inandıkları gücü anlamaya çalışmalı gibi daha olumlu cümle kalıplarıyla yaklaşılabilir çünkü din hassas bir konu insan ister istemez kişilere karşı önyargı oluşturuyor çünkü
fakat daha güzel yaşanılabilir dünya mümkün - +1 yıl
Katılıyorum :) benim dindar arkadaslarm inandiklari tanriyi tanımıyor coguna ben anlatıyorum
+1 yıleğer bu sözün doğruluk payı binde bir olsaydı, hatta milyonda bir. o zaman gelmiş, geçmiş, şu an varolan ve ileride varolacak dünya nüfusunun 4/3ü (hatta daha fazlası ama 4/1'lik kısmı çok aşağılamak istemiyorum :D) cidden gerizekalı olurdu. okuyupda gerçekten anlayıp saçma geldiğini düşünen insanlara saygım var. ama okuyanlar için anlamadıklarını iddia eden insanlar için saygım yok. nikola teslada gerizekalıymış. böylece öğrenmiş olduk. :)
14 Yorumla- +1 yıl
bu arada nikola tesla böyle bir söz söylememiş. senin yüzünden adamın günahına da girdik. git yat yarın okul var liselim :)
- +1 yıl
Adamın günahına girdik :))
Bu ateist soruları baydı ama yaa.. - +1 yıl
Soz hakknda yorum istedm bunu baskasi soylese yine aynısını yazardnz kisi hakknda. Tesla soyledimi bu konuda bir arastrmm yok bir yerde okdum sordum net bir bilgiden snra yazarm. Sizin gibi dusunmeyenlere gerizekalilar diye deilde biraz acaba neden boyle dsnms diyerek bakip arastrrsan belki biseyler ogrenrsn
- +1 yıl
@Julieeetttt aynen baydılar ama onlarda haklı kendilerince. karşı tarafa hakaret etmeden yazanlar zararsız yinede kurtarılabilir :D :))))
@Soran şimdi hatun, bu sözü söyleyen niye böyle düşünmüş, cümleyi bir açalım. kutsal kitapları okumayıp inananlar olabilir bu adamın tamamen ruhani gıdasıyla alakalı. aynı şekilde okumayıpda inanmayanlar ya da okuyup anlamadan inanmayanlarda var öyle değil mi? cümlenin en can alıcı noktasına geldik. okuduğunu anlayıp dindar olanlar zaten alim kişilerdir. onlar işin ehlidir, hocadır inşallah onlar gibi olabilirim. neyse. okuduğunu anlayıpda inanmayan ateistler var ise, ki vardır heralde. onlarda benim düşünceme göre gerçekten saçma (töbe est. haşa) noktaları tespit ettikleri için inanmıyordur. onlara saygım var, ama bu düşüncelerini inananlara saygısız bir biçimde ibraz edenler (mesela sen) muhakkak terbiye edilmelidir.
Doğru. Ben boşluktayken kuranı okuttular bana. Sonra tek başıma günlerce okudum ve dinden tamamen çıktım. Bana göre cidden çok göz boyamaydı. Orjinal gelmedi bana hiç ki incili tevratıda okudum ben. Yanlış anlaşılmasın tanrı inancım olsaydı yine musluman olmazdım. Adamın sozude gayet açıcı. Tarafsız okuyacaksın o kitabi. Muslumanmış gibi değil hiç birşeymişsin gibi. Anca öyle anlarsın. Umarım anlatabilmişimdir.
22 Yorumla- +1 yıl
Cok guzel anlattin kardesm. Hicbiseyms gibi okuyup mantiginla sorgulayip karar vereceksn bunu yapanlar dindar olamaz
- Kültür & Sanat konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBence bu direkt kutsal kitaplarla alakakı değil.
https://i.hizliresim.com/aBWpb2.png
Durum bu, dinsizliğin de kendi içinde bir mantığı var. Habire yeni dinler geliyor, 3 5 bin yılda da yok oluyor ne bileyim, misal Sokratesin inanmadı diye idam edildiği tanrılar bugün alay konusu.
Yoksa inanmak isteyen inanır o kitaplara da.02 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim cok tesekkur ederim paylasimin için :)
- +1 yıl
Nasıl hesaplamışlar 13 milyar yıl diye inandırıcı olsun diye rakamlar kullanmak ne kadar mantıklı yapıyor evrim teorisi aynı yaratış kavramı gibi bir teori iken sanki bilimsel ispatlanmış kanun olmuş gibi yutturulmaya çalışılıyor burada bir mantık varsa benim mikroskopla bakmam lazım sanırım
Madem soruyorsun niye cevaplayanları aşağılıyorsun. Ölünce her şeyi anlarsın inan ya da inanma haklı ya da haksız ol fark etmez sana kalmış ama haddini bil saygı duy ben sen öylesine diye adabımı bozmuyorum. Sen okuyup anlamaz ateist olursun fark etmez ama nutfe yani sperm 17 yy civarinda keşfedildi kuran da ise geçiyor sence?
05 Yorumla- +1 yıl
Spermin kesfini arastrp anlatrm sana :) kimseyi aşağılamadm ;)
- +1 yıl
Herkes bişeyleri arastrip bilip yazsa kimseye bisey demzdm burada sadece yazmak için yazdgini da görmüş olmalsn
- +1 yıl
Asagilamam kimseyi eger bana yaptığı bir hakaret yoksa en fazla cahil demsmdr
+1 yılBence yanlış bir düşünce. Yeryüzünde bir çok araştırıp İslamı bulan insanlar var. Sadece kendi düşüncesini umumi hakikat olarak telakki etmiş bir şahıstır. Ben İslamı seçerken çok sorguladım. İncil, tevrat, inançsız felsefiler (ateizm, deizm, agnostik vs) ve en sonda Kur'an hakikatlerini mihenge vurdum ve tercihimi yaptım. İzmir'de de sorgulama üzerine kurulan SÖZLER KÖŞKÜ adında bir derneğe gidiyorum ve istifadeli bilgiler öğreniyorum. Gerek bilimsel olsun gerek felsefi gerekse İslami...
Sözler Köşkünü merak edenler sayfayı inceleyebilir; https://www.facebook.com/SozlerKoskuIzmir?fref=ts04 Yorumla- +1 yıl
Bana kaderi aciklr msnz?
- +1 yıl
Eğer ateist iseniz sadece ve sadece bir yaratıcı var mı yok mu konusu hakkında konuşabilirim. Bir yaratıcı yok ise Kur'an, Peygamber, Melek, kader gibi basamakları konuşmak mantık dışıdır. Çünkü daha binanın temeli ortada yok ise pencere, karton piyer hükmünde olan konuları konuşmak mantıklı değildir yanlış mıyım?
- +1 yıl
Bakin ateistler biseye koru körüne baglanmaz ben kafamda celiski yaratan seyleri soruyorum biri de kader kavrami bu konuda bilgi verirseniz sevinirim ama tren ayna araba gibi ornekleri cok duydum bu tarz değil de daha akıl çerçevesinde olursa sevinirim
- +1 yıl
Ben körü körüne bağlanan ateist çok gördüm. Müslümanlardan körü körüne bağlanan nasıl varsa ateistin de yobazı vardır. Tren, araba örneği ''İlim maluma tabi değildir'' kaidesini anlatan bir teşbih dürbünüdür. Teşbihler de hakikati idrak etmemiz için sağlanan noktalardır. Kaderin genel kavramı ''Yaratıcının SONSUZ İLMİ'' demektir. Ama ben bunu neden açıklamak istemedim. Başta da dediğim gibi yaratıcıyı kabul etmeyen birine yaratıcının vasıflarını ya da ilmini anlatmak mantıksızdır. Olmayan bir varlığın ilmini anlatsam ya da adaletini anlatsam çok saçma olmaz mı? Daha zaatını kabul etmiyorsun özelliklerinden neden bahsedeyim? Zaatını kabul etmen lazım ki daha sonra adaletinden, ilminden bahsedelim haksız mıyım kardeşim :))
Kutsal kitaplar demiş. Her biri onbinlerce yıl önce insanlar arasında doğa ile bütünleşmiş etik kurallar çerçevesi içerisinde gelişmiş dogmalardır. Nicola Tesla saçmalamaz bu arada arkadaşlar. Bilim yaratıcının var olduğundan şüpheleniyor. Determinizmin Heisenberg tarafından yıkılmasından sonra ortaya çıkan bir durum bu. Önemli olan inançlar değil, bilimdir.
02 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler bende boyle dusnuyorm
+1 yılBu adam Kurani Kerimi okumamış anlaşılan. Kitab-ı Mukaddesi (İncili) okuyan Ahd-i Atik ve Ahd-i Cedid kısımlarındaki saçmalıkları ve çelişkileri gören Eğer Kurani Kerimi okumamışsa tabi ki ateist olur. Ancak Kurani Kerimi okuyan ondaki insan üstü sözleri kabine tesir eden bir çok hristiyan vardır. Mesla Wolgang Goethe. Tesla bir bilim adamı ise O da zekası ve bilgisi ile nam salmış bir ediptir..
02 Yorumla- +1 yıl
Bilim adamlarının cogu teist değildir. Goethe nin yazar kısilgi daha on plandaydi onun icin onmli olan tevhid inanci gibi seyleri de islamda bulmuş. Müslümanlik hakknda bir cok sozu var. Onun tercihi bu ama sen bilim adamlarini kiyaslayip boyle seyler soyleyince bisey çıkmıyor biz her bilim adami ateisttir diye bisey soylemedk
- +1 yıl
Bende her bilim adamı müslümandır demedim. Müslüman olabildiği ateist olanları vardır dedim. Ayrıca yazdıklarımın birinci kısmı önemli olan kısmıydı.
+1 yılBak sen.. iyi o zaman anlayanlar anlamayanlara anlatsin da biz su asalak andoid uygulamalarima geri donelim..
abicim tek degerimiz din kaldi ya diinn yapmayin sunu.. degerleriniz yokkem cok mu matah birsey yapiyorsunuz sanki anca elinizde cik cik oyun oynuuorsunuz.05 Yorumla- +1 yıl
Deger olsaydi su an dindar ulkeler bu halde olmazdi bence bunlarla değil de insan olmak iicn her insani severek ayrim yapmadan sadece iyilikle dusunmek gerek ama islamdaki tanri sadece inananlarin sevaplarini önemsiyor. Bu bile tanrnn iyilik kötülük değil de inanip inanmamayi test ettiğini gosteryr ki testin socununu bilmesi de ayri bir celiski
- +1 yıl
Peki inanclari bir kenara birak.. anlayisli olmaktan bahsediyorsun iyilikten ve yardim etmekten bahsediyorsun di mi.. bunlar bizim inancimi gectim bir cok inancta yok mu.. insanoglu nankordur canim.. sen insanoglunu korkutnazsan yasaklamazsan hayvandan bile daha vahsi olurlar sen insanlarin zorlama veya baska birseye gerek duymadan yardimsever iyi biri vs olacagini dusunuyorsun da sen soyle bayramlarda bayram ziyaretleri azalmaya baslamadi mi otobuste artik insanlar yer vermiyor.. sen ne zaman aklina gelirdi bir fakir bulup et dagitmak nw zaman aklina gelirdi su bir ay da yemicem acligin yoklugun ne oldugu ogrenicem derdin.. hic bir zaman.. en fazla napardin yardim kuruluslarini ayda bir ziyaret ederdin ama dinler seni iyi niyete iyiligw cagiriyor yani senin oyle olamaz mi dedigini biraz da farkli bir sekilde gonullu yapiyor ikimizde dilenciye para veriyorsak eger birbirimizi kotulememizin alemi ne sanki ben hainlik yapiyorum da sen iyilik melegisin ikimizin de kapisi oraya cikiyoe.
- +1 yıl
Bnce bnlar icin dine gerek yok dedgm gibi tanri inanıp inanmamayi önemsiyor
- +1 yıl
He o yuzden bunlari da yapin diye emir veriyor.. biraz bazi seylerle baglanti kur ondan sonra degerlendirme yap.. Tanri dedigin seni yaradinin bu arada (e yuh bunu da inkar etmiyorsundur herhalde) senin oyuncagini kirip sonra kacan mahallenin delisi degil.. ofkeni ortadan kaldirip dogru karsilastirmalar yaparsan daha iyi olur senin icin.
- +1 yıl
Ya emir verse nolucak inanmak ya da inanmamak ilk basta bu inanmiyorsan ne yaptigin umrnda değil onu dedm ben
+1 yılBu söz hak sözdür; çünkü bir insan mesela hak olan Kur'an-ı Kerim'i okudu zaman, onun Allah'tan geldiğini ve Allah kelamı olduğunu anlar çünkü Allah kelamı üzerinde tartışma olmaz fakat 'insan kelamı' üzerinde tartışma olur; 'okuyup anlayan ateist olur' ama bu Kur'an-ı Kerim'i hiç okumamış olan, sadece 'insan kelamı'nı okumuş olan ateisttir.
02 Yorumla- +1 yıl
Anlayamdgm bir kitap varsa o zaten bna gnderilmemstr ki kuran bana gnderilsyse beni de dusunms bir tanri olmaliydi anlatabilmsmdr umarm
- +1 yıl
Allah'ın Kur'an-ı Kerim'i göndermesinin sebebi, zaten Allah'ı bilen ve Allah'ın peygamberi olan Hazreti Muhammed'i Müslüman yapmak değil, çünkü zaten Hz. Muhammed bir Müslüman; Kur'an-ı Kerim'in gönderiliş sebebi, biz insanlar için bir ışık tutması ve bizi doğruya yöneltmesidir. Kur'an-ı Kerim biz insanlar gönderilmiştir
+1 yılAslında ateistlerin bir çoğu yaratıcıyı eleştirmez, toplumu eleştirir. Toplumun uyguladığı din tarzını eleştirir. burada tanrıyı eleştirdiğini sanar. Yanlış anlamayın bu ateistlere hakaret veya herhangi birşey değildir. Ben İncil , Tevrat , Zebur ve Kur'an'ı okudum ve Kur'an'ı uygun gördüm. En kötüsüde Kur'an'a göre bu müslümanım diyenlerin özünde ne kadar sahtekâr ve dar kafa olduğunu gördüm.
06 Yorumla- +1 yıl
Evet öncelikle teşekkürler yorum icin kurani cogu ateist okumuş oluyor ve anlamsizliklar var yani ben celiskiler oldugunu düşünüyorum bu da beni uzaklaştırdı
- +1 yıl
İlk ayeti oku olan. Ve 200 defa aklınızı kullanın ve düşünün diyen kitap çelişkili mi sence? Sakın beni diğerleriyle bir tutma baskıcı birisi değilim ben mantık çerçevesinde konuşmayı severim :)
- +1 yıl
Aklinizi kullann deyip de tersi bisey dusunnce seytan vesvesesi gunah olan biseyden bahsediyoruz.
- +1 yıl
Alakası yok ya insan uydurması onlar gerici zihniyet uydurmuş hep onları.
- +1 yıl
Ne alaka sorguldgn seyin sonucu dine aykirys tek bir ayette bile kafir olunucagndan bahsediliyor. Sorgunun onu kesilmiş
- +1 yıl
Hangi ayette o atar mısın? Kur'an üzerinde düşünmenin nesi kâfirlik?
Kültür & Sanat konusunda 881 cevap paylaştı. dini okuyup araştırıp kafası karışan insanlar için diyorum her gün doğup batan güneş ve yaşadığımız dünya. tüm bunların bir oluşumu (yaratıcısı) herkesin verdiği açık bir örnektir. bazı inanmayan arkadaşların yorumlarını okuduğum var. haydi diyelim bir şekil oluştu geldik dünyaya dağlar denizler olmuş madem allah yok kendiliğinden oluştu neden bu saatten sonra kendiliğinden oluşan bir şey yok. neden herhangi mucize olmuyor. bir düşünün. bir şeyler hissedersiniz elbet.
01 Yorumla- +1 yıl
Olusmaz cnku olustu denilen hrsey mitoloji
+1 yılTeslanın babası rahip. Ayrıca babası rahip olmasını istediği halde Tesla bilimi seçmiştir. Kaldı ki Tesla ateist değil, yoğun olmasada genede inançlı bir insandı. Din hakkında fikirlerini okumanı tavsiye ederim. Bu sözün Teslaya ait olma ihtimali yok zira hiç bir zaman dine karşı bir tutumu olmamış aksine dine dair fikirleri gayet olumlu.
23 Yorumla- +1 yıl
Teslaya ait olup olmamasi knsnda arastrma yapmadm buna ragmen tesla diye belirtmem dogru değil evet ama dusnrlerle ilgili bir sitede okuyup sadece soz hakkndaki fikirler icin yazdm tesekkurler
- +1 yıl
Rica ederim ama emin olmadan yazmamak gerekir aşağıda sövenlerde övenlerde olmuş, kul hakkına girmek olur. Söz hakkında da yorum yapamam herkesin inancı kendine. Dinime hakaret etmedikçe kimsenin inancına karışamam.
Okuyup algılamak akılla alakalı bir haldir, bu muhattabı a noktasından z noktasına götürür. akıl sınırlıdır. sınırsız olan sınırlı bir algıyla algılanamaz. bende ki ben sende ki sen gitmedikten sonra Sınırlar içinde kalırız, yaşıyacağımız kısırdöngüdür. okuyup algılamak suyu ağıza Alıp içmemek gibidir, yaşamak gerekir.
05 Yorumla- +1 yıl
Aklmzn sınırıni gecen seyi tanri sana rehber ettigi kitaba yazmaz
- +1 yıl
Tanri oldugu soylenen varlık kitaba gore bana gore ilahsal değil
- +1 yıl
Aracının gerek olduğunu düşünmüyorum, düşündüğüm düşünmek. adına Tanrı Allah ya da başka bir Tanım getirdiğimiz hissi tüm bilinen dinlerin elinden kurtarmak insanın en öncelikli iyiliği. bu iyiliği baba oğluna yapmaz! dinleri düşünmek aydınlığa giden yol, aynı şeye inanmak Yetişkin ninnisi.
- +1 yıl
Bnce de tanri denen sey insanın hayatta ki umudu olmaliyken bir cok mantikdisi sey halini alms
+1 yılNikola Tesla çok bilge bir insandı bu sözün ona ait olduğunu sanmıyorum zaten Nikola Tesla yı bu dindar kesim çok fazla kullanıyor. Adam bir mucitti de din ile nasıl bağdaştırıyorlar anlamıyorum. Tamam Allah'ın varlığına inanıyordu da bu kadar da üstüne yük koymamak lazım bence.
03 Yorumla- +1 yıl
Neden teslaya ait olmasn ki ben de net bir kaynak veremem sana arastrmadm arastrnca yazarm unutmazsam. Ama teslaya ait olmadigni dusunmenn sebebi nedr
- +1 yıl
Nikola Tesla günümüz telefon sinyallerini bulmuş bir insan ki o dönemde "deli" olarak anıldı. Adamın bütün aklı fikri bilim üzerineydi. Ben demiyorum ki inançsızdı. İnanıyor olabilir ama "Kutsal kitapları okuyup anlamayan dindar, okuyup anlayan ateist olur" Bu laf Nikola Teslanın yaşam gayesine ters yni.
- +1 yıl
Kaynak bulursan haber ver lütfen.
+1 yılbu söz teslanın diye dolanıyor ama onun olmayabilir. bir kaynak yok. olsa da pek bir önemi yok gerçi. genelde yuvarlak cümleler kurmuş tesla din üzerine. böyle bir netlikle ateizm ifadesi görmedim. çok da araştırmadım tabi. belki öyledir.
söz hakkında: sadece kutsal kitapları okuyarak ateist olmazsın. ya da dindar. inanç konusu her zaman ilginç gelmiştir bana. insanları tuhaf bir hale sokabiliyor. sadece inanları değil, inanmayanları da öyle.02 Yorumla- +1 yıl
Soz hakknda yorum istedim zaten teşekkürler :)
- +1 yıl
Aşağıdaki bir yorumuma yazmışsın ya: "Biseyi bilmeden knsumak bu olmali sanrm tarihteki en buyuk bilim adamlari atesittr ki cogu da deist yani hic bir kitaba dogru demez"
Beni bilmeden konuşmakla itham etmişsin. Hangi büyük bilim adamından bahsediyorsun. Ben 3 4 asırdır böyle dedim. Ondan önce eskiden bilim adamları inançlı olabiliyormuş. Mesela newton. Tarihte yaşamış en büyük bilim insanı. Gauss, euler, galileo, lamarck... Harezmi, el biruni, el cezeri , ibni sina. Tek seferde aklıma gelenler. Hatta meşhur bol nobelli trinity koleji ismini dini bir sembolden yani üçlemeden almış. Bilim tarihi deyince 1800den sonrası için konuşuyorsanız tabi orası başka.
Bahsettiklerimin kimisi geleneksel din anlayışının dışana çıkmıştır, orası ayrı bişey. Aşağıdaki yoruma yazmadım çünkü o eleman cern deneyinin tanrıyı reddetmek için yapıldığını filan zannediyor.
Neden böyle uğraş içindeyim. Çünkü uyky tutmadı. Saçma sapan her yazanı okuyorum :(
Kutsal kitapları okuyup anlamayan dindar demiş. Yani dindarları eleştiriyo bilmedikleri şeylere kendilerince inanıyo diyo. Okuyup anlayan ateist olur demiş. Yani kitapta geçenlerin anlamları ona o kadar saçma gelmişki inanmamış hatta burada kitaplarla dalga geçmiş. Kısacası imansızlıktan böyle bir cümle kurmuş.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİncili okusam ben de ateist olurdum herhalde, ya aslında ateist değilde agnostik olurdum diye düşünüyorum. Bir yaratıcı güce inanmak sadece onun indirdiği kutsal kitabı okuyarak hissedilmez. İkincisi, sana şöyle bir örnek vereyim; termometreyi icat eden adamın hakkında diyebili rmisin bana ne sıcaklığı biliyordu ne de civayı ne de basıncı biliyordu ama tesadüfen termometreyi icat etti işte, bu çok anlamsız demi? Aynı şekilde nasıl ki elini sıcak ya da soğuk suya dokunduğunda onun ne kadar sıcak ve ne kadar soğuk hissediyorsan o termometreyi oraya yerleştirenin ondan ve senden dahi her şey den haberi vardır.
05 Yorumla- +1 yıl
Ya sen neden maddesel seylerle tanriyi ispatlamaya calsyrsn. Bunlar hic bir ateistin fikrini deistrmez ben coook ornekle karsilastm bunlar bir ise yaramiyor
Cevap sahibi+1 yılYaramamasının sebebi über zekalı olmanızdan kaynaklanabilir, şu an bile ne demeye çalıştığımı anlamamışsın tabii ne bilimle ne teknolojiyle ne de bunlar ilgili gelişmelerle hiç bir b*k bilmediğiniz için (hele ki kızlar) olayı direk sözde tesadüfü oluşmuş (bilimsel değil) maddelerle tanrıyı kıyaslama diyorsun, burada zaten konu o değil. Söylemeye çalışmak istediğim şey bu evrenin kuralları vardır yasaları vardır ve bu dünyada en küçük şeyden tut en büyük yapıya kadar her şey evrenin getirmiş olduğu kurallar çerçevesinde üretiliyor, oluşu mu tesadüfü diye adlandırdığınız evreni bile araştırıp incelerken onun getirmiş olduğu sınırlar ve kuralllar çerçevesinde araştırabiliyoruz öyle ki bu sistemin matematiğe formülüze edilmiş kısmını görüyoruz, yorum yapıyoruz ve anlıyoruz. Yani senin anlayacağın ne bu evren tesadüfü oluşmuş nede insanoğlunun araştırmaları ve buluşları vs.
- +1 yıl
Bu düşüncelern dogru deil. Herkes farknda olmadan tanriya kanit arıyor. Tanriyi kimse kanitlayamaz tanriyi anlatan maddesel örneklr vermek de fikrmizi deistrmiyor
Cevap sahibi+1 yılHöff çocukmusun nesin ya ben olanlardan bahsediyorum az bir git internette araştır oku kendi mantığınla karar ver Nicola Tesla ile şimdi arasında çok şey değişti. Bunu Nicola Tesla söyledi diye katılmak zorunda değilsin bu dediğine ona Bakarsan Albert Einstein'de çalışmaları sonucu bulduğu teoremleri özellikle kozmoloji ve kuantum fiziği alanında yaptığı çalışmalar neticesinde şu sözü ''Tabiatta öylesine yüksek bir akıl kendini gösteriyor ki, insanın en ince düşünceleri ve buluşları bu aklın yanında sönük bir gölge gibi kalır.'' söylemiştir. O da yahudi asıllı olarak tevrata inanmayan bunun tanrı tarafından yazılmadığına inanan birisi olsada neticede ateist olmamış ve bir yaratıcı gücün olduğuna tüm kalbiyle inanmıştır tesadüflere hayatında yer vermemiş bir adamdır. Ve bence Einstein öyle bir fizikçi ve bilim adamı ki Nicola Tesla cidden bir hiç kalır yanında.
- +1 yıl
Ben yetrnce arastrdim hala da arastryrm nikola teslanin bu sozu soyledigi net değil ben sadece soz hakknda yorum istedm sen anlayamamissin. Sen smdi burdan Einstein in inancli oldugunu soylersin sen bnce arastrma yap hakkaten.
- Devamını Gör (383)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat