AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
343Cevap
Doğru demiş.
Mitlerle mucizelerle efsanelerle dolu hepsi.
Bilimden bilimsellikten uzak insan haklarına eşitlik ilkesine aykırı söylemler.
Mantıksal tutarsızlıkla dolu çoğu.
Aklı olan inanmaz zaten o kitaplara.
Yıl olmuş 2014 hala Arabistan'da ilahiyatçılarla coğrafyacılar arasında dünya düz mü yuvarlak mı tartışması yapılıyor.
Bana gore de boyle teşekkürler yorum iicn :)
Her bilim adamının lafını alacak isek yandık. Nikola Tesla büyük bir bilim adamı, adı üstünde tabii ki onunda çıkarımları olacak. Lakin bu insanların gönül verdiği din kavramını anlamsızlaştırmak gibi bir tespit. Bana göre çok yanlış bir tepsit. Resmen saçmalamış.
Teslanin olup olmadığı net değil arastrmadm bunu. Peki teşekkürler
O zaman Allah bütün dinleri millet Ateist olsun diye yarattı. Çelişkisi burda. Adamlar 3 4 kitap okuyup bir matematik fizik sorusu çözünce kendini ilah sanıyor.
Yanlış anlaşılmasın Dünya için çok öenmli bir insan. Enstein da inanıyordu peki şimdi ne olacak? Enstein bir aptalmıydı onun mantığına göre?
enstein materyalisttii
O kdr din ve sacma sapan sey varsa demek ki ateist olsun diye yaratms Einsteinin inandgi sey allah değil bu da kafir demk sana gore yani bir anlami olmamali
Farketmez İbn i Sina - Farabi - Mevlana - Martin Luther - Paul - Barnabas bunlar aptallarmı peki? Onun söylediği bu sözün teorisine göre peygamberler kıt. Allahta amaçsız din yaratmış. Sırf kendisine küfretsinler diye
Düşünce tarzıdır saygı duyarım. Bize göre de dinleri birbirlerini tamamlasınlar diye yarattı. Kafir olunca niye anlamı olmasın? Hayvanmı bu çürük ceset diyip köşeye atalım. Biri sana Kafirse tınlama diye birşeymi dedi? Adam o kadar şey bulmuş. Şimdi çıktıpta biz bunu inkar edecek değiliz. İnanıp inanmamk meselesne gelince küçüklüğünde öğretmenine verdiği cevap üzerine yazdım farketmez. Ondan daha ilerileride var.
Tanrı yok diyorsa eyvallah deriz sence yok bizce var. Hz. Ali nin dediği gibi; eğer yoksa bizim bir eksiğimiz yok. Ama varsa vah sizin halinize.
3 4 kitap okuyup bir matematik fizik sorusu çözünce kendini ilah sanıyo bu lafın umarım teslya degildir. :) TESLA DAN BAHSEDİYORUZ...
Yazdıklarımı oku ben ne demişim dikkat et! @thestrain
Teslaya öyle birşey demek komik. Benim genellemem hiçbir amacı olmadan herşeye tanrı yoktur diyene. Malum site kaynıyor.
Bu ceza ya da ödül olmasa hicbirinz umursamazdi zaten çıkarlar koyup kndine inandrmaya calisan bir tanri zatn mantiksz
Dediğim gibi bakış açısı. İnanmayı zorunlu kılabilecekken inançsızlığıda yarattı. Hepimizi ot olarak yaratacakken insan yarattı. Seçimi tek taraflı kılabilecekken bize bıraktı. Tek taraflı çıkarıda bize bıraktı. İslam veya bir inana göre ona inanmak mükafat olarak cennet. Bir ateiste görede çıkar yok olmak. Bir reenkarnasyoncuya göre çıkar yeniden dirilmek. Çıkarsız yanlız Allah. Senin cennet ya da cehenneme gitmen ona birşey kazandırmaz. Kar zarar herzaman insanın kendisine olur. Onu zaten tesbih edecek yeterince varlık var.
oyle dıyen adam ampulu kaptırmış edısona anla ondakı zekayı:)
Damn_it.. adi ustinde it iste. bir kendi yasina bak birde kalkip cahil dedigin adamin yasina bak. bu adam senin gibi 50 taneyi cebinden cikarir..
@cahildioksit tesekkur ederım insanın hali bir baska.. dıgerını kaale almam sılınır gıder sızın yazınız kalır sadece..
Tesekkur ederim abi
Tesla Edison'a ampülü fakan kaptırmadı, ampül zaten Edison'un icadı. Edison Tesla'ya ampüllerini kullanma izni vermeyince, Tesla çok daha iyi ampüller geliştirip patentlerini aldı, hatta bugün hala kullanınlan florasan lambası Tesla'ya aittir. Edison'doğru akımla her yeri kablolara boğarken, Edison aynı işi Alternatif akım ile incecik kablolarla halletti.
Edison Tam bir kapitalisttir, Edison ise insanlığa hizmet etmiştir, araştırıp öyle konuşun.
Evet arastrip gormek gerek bnlari hatta belgeseli var nikola teslanin herkesn izlemesini onerirm
@husso;
Karıştırmışsın :)
Edison DC (Doğru akım), Tesla AC (Alternatif Akım) ı geliştirdi. Ama ikisi de elektriği bulmadı. Sadece geliştirdiler.
Edison dediğin gibi kapitalist bir iteniği ve abd li bir iş adam, Tesla bir sırp. Daha ülkesinden kaybetti. Elindeki patentleri satmayıp biriyle evlenseydi dünyanın en zengin ailesiydi hala.
Kablosuz elektrik aktarım, radyo frekansının geliştirilmesi, yüksek frekans ile çok uzağa elektrik aktarımı, yüksek voltaj düşük amper ile enerjinin düşmeden çok uzaklara iletilmesi, gelişmiş transformatörler, radar, florasan lamba, 3 fazlı motorlar, büyük su türbinleri.
Adama boşuna elektrik tanrısı demiyorlar. Dediklerinde haklısın.
Şimdi sen Nikola Tesla'dan iyi olduğunu mu iddia ediyon liseli? Tm :D :D
Sait nursi derki bu zamana kadar 124000 peygamber gelmis ve hepside allah var allah tektir ahiret var ona inanin demisler ve ispat etmisler sen o peygamberlere degilde akli gozune inmis felosof larin soylediklerine birak inanmayi supye dusmek dahi ne buyuk bir ahmakliktir
Sen de sait Nursiye inan :D hic bakma var mi boyle peygamberler hakikaten diye
Var tabi olmasa bile sirf kuranda yazan bir hadiseyi arastirmaz inancsiz bilim adamciklari
Kurnada yazan mucize denen şeyler de din adamlarinin cabalari sncnda olistrlan ayetler yani arapca indirilen seyleri arapcada ifade ettigi türkçe karsilikla cevirmek yerine bilime uyarlamak icin turkcede getrdigi sözlük anlamlarini sokuyorlar kurana. Bu da yanls bilimsel seyler bulunmadan once kimse bunu oyle yorumla mazken bulumdktan snra farklilastriyorlar ayetleri.
Sen isin sirrini cozmussun de iki milyara yakin muslumanlar cozememis hemde 1400 yildir helal sana bu zekayi neye borclusun nasil boyle zeki olabiliyorsun
Müslümanlardan da çözen var da iste toplum baskısı falan benim bir cok arkim var mantksz ama oyle kolay değil diyen
Şöyle bir düzeltme yapayım ateistler ateist olduğu için kutsal kitapları okur zira mümkün olduğunca köklü eleştiri yapma gayesini güderler, dindar kesim ise dindar olduğu için okumaz hakeza dindar olduklarına mütevellit şeytan bu grupla çok meşgul olarak İslamiyetin ilk emri ve ilk ayeti olan oku fiilinin icrasından men etme vazifesini üstlenir, yani bu söz söyleniş itibariyle muhtevasını gizlemektedir.
Dindar olmak seytanin isi yani :))
Şeytan dincidir yani dini kendi lehine kullanan işine gelmediğinde inkar eden çıkarı oldu mu savunan bir mahluktur, şöyle diyeyim kömürcü nedir kömürü pazarlayan dinci nedir dini pazarlayan işte şeytanın mesleği :)
Anladm :) o zmn din adamlarinin cogu seytanin elinde :))
İslam dininde ruhbanlık diye bir sınıf yok namaz kıldırdığı için ezan okuduğu için para alan meslek imamlığı benim inandığım dinde yok, İslam dininde herkes sınıf farkı olmadan eşittir Ebu Cehil (yani cahil oğlu cahil) beni şu köleyle aynı kefeye koyan onunla aynı tanrıya taptıran bir dine mensup edemezsiniz demiştir çünkü kendi som altından üstü mücevherat ile süslü bir puta taperken kölesi hamurdan yaptığı putlara tapıyordu şimdi günümüzde bu anlayış hala var sadece konsepti değiştirmişler kendini müslüman zanneden burjuvistler sınıf farkını koruyup yoksulları hor görüyor kuş sütünün eksik olmadığı sofralarda iftar açanlar da bu grup işte
Evet herkes somürüyor. Somurmeyen de kendine müslüman
aynı nicola tesla'nın "cinselliğin gereksiz bir zaman öldürücü, insanı bilimden uzaklaştıran bir uğraş" olduğuna yönelik düşüncelerini asla bilmeyenlerin ayaklarını üstünden çekmedikleri eşiktir.
ulan atayiz ergenler! seks yaparsanız adam değilsiniz!
bkz. itu sözlük
Siz de nasl bir mantık var anlams deilim :D
işte burada şu oluyor. konu seks olunca mantıksız din olunca mantıklı mı oluyor? Bu iki düşünceyi ortaya atan aynı şahıs ama mantıklı olan neden diğeri? :)
mtn o da onun görüşü. Herkesten aynı olmasını bekleyemezsin. Not:Ayrıca bütün ateistler ergen değil, din konusunda seni havada karada ağzın açık bırakacak bilgiye sahip olanları var haberin olsun dedim ;)
Yanlisinizi gosterdigimiz zaman ne mantiksiz oluyoruz degilmi bizi allah sizi seytan yonlendiriyor sebebi odur
"Eşhedu en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden âbduhu ve Resuluhu."
Huzur her daim islamda oku inan teslim ol
@mtn10 çünkü işlerine gelmiyor diger türlüsü :) Helal yorumundan dolayı
Hahah komedisinz ya :D
sefarat; ben onlara cahil demedim ya da bilgisiz demedim. ayrıca kim kimi cebinden çıkarır orasını karşılaşmadan, bende, sende bilemeyiz. Yani ben ahkam kesmedim bence sende bilmeden beni tanımadan ahkam kesecek şekilde konuşma derim. @Heraklatios ateislerin kendi düşünceleri içerisinde bunun olmadığını biliyorum ama bir kişinin düşücesini buraya paylaşıp hangi din olursa olsun o dine mensup olan insanları cahil yerine koymaları rahatsız ediyor beni.
Basit bir söz alakasız yani. .
Kutsal kitabı okuyup anlayan olamaz zaten o yüzden peygambere indi, bana inmedi yani benle alakalı bir kitap değil ve okumuyorum. . Anladığını sanan ateist oluyor, anlamayan alimlerin dayatmalarına inanıyor. .
Alimlere gelince hepsi birbiri ile çelişiyor. .
Peki sen dinlere nasl bakıyorsn?
Nikola Tesla yapmış olduğu bilimsel çalışmalar neticesinde ulaştığı başarılar yüzünden böyle düşünüyor olabilir. En büyük başarısı H. A. A. R. P bence. Bu deneyde başarılı olunca insan böyle düşünceye kapılabilir. Ancak biz de biliyoruz ki kendisi haklı değil. Kutsal kitapları okurken zihnin boş olması ve anlayarak okunması gerekir. Bilimi, matematiği, sosyolojiyi ve daha bir çok konuyu içinde barındıran kitapları okuyup, ateist olmak anlamsız bence.
Haklsnz objektif bakma konusnda. Dinin cevap veremedigi seyler var bana bilimin aciklmalari daha mantıklı geliyor. Teşekkür ederim
Aslında güzel bir konu ama inançlı insanların, inançsızlara öcü gibi bakması sebebiyle böyle konular konuşulamıyor. Bu da dinin esasen baskısından oluşuyor. Tanrı olmaması bir teoridir. Ve bilim teorilerden beslenir. Örneğin kaos teorisi diyorsak, bu kaos teorisinin belirli başlı hipotezleri vardır. Hipotezleri de çürütecek tezler sunarsan iş orda biter. Ancak Kuran'da böyle yazıyor diye bir teori öne sürülemez. Sebebi Kuran'ın bir hipotez kaynağı olmaması, çünkü müslümanlar Kuranı yanlışlayamazlar. Bu sebepten, dinin bilim karşısında tutarlı cevapları olamaz. Akıl var diyorsanız bilimsel kuşkuculuğu da kabul etmeniz, ve bilim Tanrıyı kanıtlıyor diyor iseniz, bunu bilimsel şekilde yapmanız lazım. Ya da bu benim inancım der kenarda durursunuz. Başka bir yolu yok
Cok dogru. Insanlar tanriyi somut seyleerle kanitlama ihtiyaci duyuyorlar aslnda onlar farketmeden kanit arıyor. Bu bencede yalns bilimsel olarak olmayan biseyi bilimsel yollarla aciklama cabasi cok ynls bence de
Tanrı ya da Allah bir kavram olamaz. Bilim, teori ve hipotezler şu an yeni bir dünya yaratabilmeyi becerememiştir. Klonlanma denenmiş ancak başarısız olmuştur. Sonuç olarak ilahi bir güç olmadan yeni bir insan, yeni bir dünya yaratmak mümkün değil. Yine örnek verecek olursak, h2o suyun atom numarasıdır. Yani 2 hidrojen ve bir oksijen suyu ortaya çıkarıyor ama biz ya da bilim bunun ikisini bir araya getiremediği için dünya susuzluk sınırına yaklaşıyor. Yani yine ilahi bir güç ortaya çıkıyor. Mantıklı düşünüldüğü zaman bence konu tamamen yine Allah'a çıkıyor.
bir tanri varsa da bu dinlerdeki olmadigi kesn
Aksi ispat edilene kadar kabul gören budur. ;)
aynen dogru tespit %100
tanıdıgım butun atesitler kuranı okumus karsilasitklari mantıszlıklar yuzunden atesit olmusalrdır
(4 buyuk kitabida okuduklarına inaniorum) sadece kuran degildir..
ama bizim cahiller , kuranı eline bir kere bile almamıs sahte muslumanlr
hadis ile ayet farkını bile bilmeyen admalr kalkmş din kitap allah peygamber diyolar
Asıl geri zekalılığı senin dediğin ateistler yapmış işine geldiği gibi anlamış boş boş konuşup çileden çıkarmayın insanı
niye gerizekali olsunlar admlar sonucta acik ve net seklde inanmiyoruz sebebide bu diyolar
ama ınanların ocogunun ellerine bir kere bile o kitabı alip okdugunu sanmiyorum..
eger okuyuprta ınamayan geri zekali is e
hıc okumanadan inan adamd ultr gerı zekalidir.
Isine geldigi gibi anlayan dindarlar gercekleri gormek aci verici cnku biraz bu da islerine gelmiyor
okusalar meselenın tenelinde yatan seyin. inanmak ya da ınmamak oldugunu gorecekler.
. mesela alnı sece grupte laha ınanıpta calan cırpan hak yıyen hırszılık yapan bir adam..
birde bunların hıc bitrini yamayip muhtaclara yadım eden calmiyan cırpmayan kul hakkı yememiş. bir atesit...
maun suresi izin geliyo lafta musluman kardeslerim gercek allahsızlar işte onlardır
1. Dini yalanlayanı gördün mü?
2. İşte o, yetimi itip kakar;
3. Yoksulu doyurmaya teşvik etmez;
4. Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki,
5. Onlar namazlarını ciddiye almazlar.
6. Onlar gösteriş yapanlardır,
7. Ve hayra da mâni olurlar.
%90 dogru birşeydir ateist insanlar genelde zeki okumuş insanlardır bir çok din gelmesi sonra yalan cıkması vs insanı şüphelendirmiyor degil
Evet cok şüphelendiren bir durum. Tanri din gonderip beklems sanrm deiscek mi diye snra tekrar gonderms yine beklms yine gnderms yine beklms ne bilim cok garip herseyi biliyor denen tanri neden bunu yapior
ne niyetle okunduğuna bağlı. iyi insan olup her zaman doğruyu arayan ve yaşamının her anında adaleti gözetip kibirden kendini beğenmişlikten arınmış temiz bir insanın okuması elbette ki başka olacaktır. doğruyu ve güzeli bulmak ve farkına varmak için hak etmekte gerek.
bir niyetle okumak gerekmiyor ki objektif okumak gerek inanmak icin okursan süperman cizgi romanina da inanabilirsin
inanmamak ve alay etmek için bahane arama amaçlı okumalar diyebiliriz.
Tabi bu yanls bisey
Soran seni hangi kısmı ilgilendiriyor camiye gidiyormusun büyük ihtimal hayır ya da dini başka bir şey o grupta değilsen kafanı evrime bigbang à mı yoruyorsun ya da hepsinden önemlisi cep telefonu markası mı ya da yarınki giyeceğin elbisemi çelişkilele dolu hayatlarımızda bu kadar iddialı konular gereksiz
Sadece sordum o kdr
Bence orada demek istediği insan cidden anladığında anlamaynlar ona ateist gözüyle bakıyor
Sen kuranı okumuş anlamış birisin diğeri okumuş ama anlamamış çakma hocalara itimat ediyor senin o çakma hocanın yalan yanlış konuştuğunu söylediğinde sana ateist gözüyle bakıyor
Anladm ama bnce boyle değil yani aslnda bir cok mümin inandgi tanriyi tanımiyor ne istedigni bilmiyor
kısmen doğru kısmen yanlış..
evet günümüzde kutsal kitaplar okunmuyor , okunsa da yeteince anlaşılmıyor. açıkçası inancın felsefesi anlaşılmıyor.. bu da inancı zayıflatıyor..
kutsal kitapları okuyup anlayan ateist olur , alakası yok.. böyle bir genelleme yapılamaz..
insan inanır veya inanmaz.. inanç bilgisel değil duygusal birşeydir.. sırf akla indirgenemeyecek kadar da soyuttur..
Ama din somut seylere de cevap verebilmeli di mi bizm sorularmza yanit vermeli ama vermiyor
hangi soruna yanıt vermiyor? benim sorduğum tüm sorulara yanıt verdi şimdiye kadar..
Kutsal kitapları okuyup anlayan dindar, okuyup anlamayanlar ise ateist oluyor. Seyfuzulyezen...
Bu söz hakkında ne düşünüyor diye sormak gerek Nikola Tesla'ya. O söz ona göre doğru bana göre yanlış bir söz.
Anladm ama o zmn sen okuyup anladn mi cnku bisey sorucam
Ben dindar biri değilim ama buyurun sorun.
Kader ve kazayi bana anlatabikir msn sadece kndi bildigini
Çok detaylı bir konu bu bunu iki kelime ile anlatmak mumkundegildir. Yanlız biraz değineceğim bu konuya sorduğun için iki çeşit kader vardır. Külli kader ve cuz'i kader. Külli kader Allahın emretmesi ile olan olaylar cuz'i kader ise insanların kendi iradesi ile yaptığı olaylar. Misal ben susadim ister su içerim ister icmem bu benim elimde olan birşeydir bu cuz'i kaderdir ama ne zaman olecegim benim biligimin dışında olan birşeydir buda kulli kaderdir.
Bziim irademzle secilen seyleri allah belirlememis oluyor yani?
Adaleti emreden bir yaratıcı insanlara adaletsizligi yaptırımı? Veya zina yi yasaklayan bir yaratıcı insanlara zina yaptırımı bu Mantıklı mi sence? Elbetteki bizim kendi yaptıklarımızı kendi irademizle yapıyoruz şu an sen bu yoruma cevap verebilirsinde vermezsinde bu senin elinde olan birşeydir.
Bu gibi akıl oyunlarıyla insanlara inançsızlığı empoze eden beyinsizlerin sözlerini dikkata alıp üstünde düşüneceğinize EFENDİMİZİN Sözlerini dikkate alın inanın hayatınızdaki herşey farklı bir mana kazanır :))
Hakli ama. Guya efendimiz bolbol kuran okuyun ilk ayet oku der demis ve insanlar beyinleri sulanana kadar bos bos arapca kuran okumaktan dini unutmuslar
Efndnn sozleri bile deisms cogu. Tanri korumams nedense
Ne kadar nazik bir dil :) lafın bittiği yerde küfür başlar diye çok güzel bir söz var.
Kufretmedm ben
Beyinsiz oldukça yapıcı değil mi?
Güzel söz :)
Kur'an ı okumadım. Ama inandığım kişilerden dinledim. Yaşar Nuri Öztürk, Ramazan Kağan Kurtoğlu vb. Tevrat ve İncil iman üzerine kurulu iken. Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim akıl artı iman üzerine kurulmuştur. Kur'an ın ilk emri oku ! dur. Ama Dünyada bu algı değiştiriliyor.
Algi deistrmiyor sadece bir algi yaratilms bnce kndin oku kimseyi bilgi araci gorme din konuusnda tanri sana kitap gnderdigine gore senin anlicagni gostermstr mantigni yatmazsa sorularina cevap veremezse ilahi deildir
Seninle hemfikirim. kişinin kendi araştırması gerekiyor. Ama Din ilgimi çekmiyor. Bu demek değil ki inandığım din hakkında bilgi sahibi olmayacağım. Kendisine güvendiğim insanların bilgilerine inanıyorum. "Efendiler ve ey millet iyi biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müridler, meczuplar memleketi olamaz."Bu doğrultuda gidiyorum.
okuyup anlayıp dindar olanlarda vardır. Burada esas sorun şudur. Okuyup anladıktan sonra seçimini yapıyorsan sorun yok
ama bizdeki dindarlarında ateistlerinde cogu kulaktan dolma bilgilerle seçimini yapıyor.
Azıcık okuyun lütfen.
Bu arada Tesla'yı saygıyla anıyorum.
Hayir ateistler okumadan eger musluman larsa olmazlar cogu yani. Cnku tanriyi reddetmek o kdr kolay olmaz müslüman bir toplumdaki bir insan icin anlamadan gerçekten karar verene dek ateist olmaz
bir çok ateist arkadsaım var. hiç bir dini (kutsal) kitabı bastan sona okumamışlar. Sadece yaptıkları ateizm ile ilgili tek yönlü tezleri içeren kitapları okumaktan ibaret , tezlerin karşısındaki anti-tezleri okumadan karar vermek akılcı bir yöntem değildir. Hatta bir cogundan komik sorular bile geliyordu tartışma ortamlarında. Ne kadar cahil olduklarını gördükçe ben üzülüyordum. Her hangi bir fikri takip edeceksek mutlaka karşıt fikirleride okuyup bilmeliyiz. kominizm'i anlamdan kapitalizm'i anlayamayız.
Haklısın bu konuda. Herseyi tam arastrip karar vermek gerekiyor.
Bir tane örnek video izlemeni tavsiye ederim. Sorgulamak gerçekten iyidir. Ama metodolojik sorgulamayı nasıl yapabilirizin güzel bir örneği. Adamın bir cümlesine bayılmıştım. Kutsal kitap daha ilk cümlelerinde senin kendine en cok sordugun soruyu soruyosa, ben buna ilginç derim
https://www.youtube.com/watch?v=v1Wh8J6xy3E#t=5440
Ama benim sorularma cevap veremiyor
Izlicem teşekkürler
izle bence seninde sordugun bir cok soru orada soruluyor. Arkadas hristiyan bir ailede yetişmiş ateist bir matematik profesörü iken tüm dinleri incelemiş. Derdim kimseyi müslüman yapmak ya da bir dine baglamak değil. Ancak bu kişinin analiz yapma yöntemi hosuma gitmişti. Hiç böyle düşünmemiştim dedim kendin kendime. Müslüman olmama ragmen bir cok neden sorucunu cevabını buldum diyebilirim.
Anladm. Izlicem teşekkürler
Nikoladan ilk defa çok saçma bir söz duyuyorum. Kur-an'ı Kerim dinimizi öğrenmemiz için yazılmış ki zaten gerçekten dini kitaplardan birini ciddi anlamda anlayarak okursan dinine daha çok baglanırsın..
Peki teşekkür ler
ben atesit olmadan önce okudum mantık kullanmamıştım inanıordm o yuzden. sonra ateistken tekrar inanırım belki farklı hissederim diye okudum sinirlerim bozuldu kapattım. İyiki dogru yolu bulmuşum ateist olmuşm dedim.
Bn de 2. Kez okuudgmda daha net gordum arasrtrdm sorularim da hep cevapsz kaldi
Kendi düşüncesidir. Bilim adamı olması söylediklerinin doğru olduğu manasına gelmez. Ben okuduğumu anlaya biliyorum ama ateist değilim. Zaten inanmayan kendisi okusa da okumasa da, anlasa da anmasa da sonucu değiştirmez ateistse ateisttir.
Tabiki anliyorsundr anlamkdan kast arastrmak mantikla aciklayabilmek cevao verebilmesi hayata bundan bahsediyor
Tamam bunu açıklayan insanlarda var. Ki bende araştırıp farklı kaynaklardan karşılaştırıp bir mana çıkarırım ama bu demek değildir anlayan ateist olur. Saçmalık yani bu söylediği. Bilim adamı olması bunun doğru olduğunu da göstermez. Dünya da çığır açıp şuanda onun ufkunu genişleten bilim adamları bir dine mensup olan bilim adamlarıydı. Örneklerini bolca bulabilirsin mesela.
Hz Musa : Ey Rabbim Dileseydin Bunları ;
(ALLAH ı İnkar Edenler, Fitne Çıkaranlar, Buğzayı Tanrı Edinenler, Şirk Koşanlar, Kul Hakkı Yiyenleri vs)
Ve Beni Daha Önce Yok Ederdin İçimizde Bir Takım Beyinsizlerin Yaptıklarından Dolayı Bizi Yok mu Ediceksin. Bütün Bunlar Senin Denemenden Başka Bir şey Değildir. Sen Bununla Dilediğini Saptırır Dilediğinide Doğru Yola Ulaştırırsın. Bizim Koruyucumuz Sensin Bizi Bağışla Bize Merhamet Et. Gerçekten Sen Bağışlıyanların En İyisisin (Araf Suresi)
yanlış bir söz değil ki. dünyamıza baktığımız zaman örneği çoktur. ama burada anlatılmak istenen çok fazla sorgulayan daha fazla kanıt isteyen sonunda bir şekilde mevcut kanıtlarla yetinmiyor ve inanmamaya başlıyor. oysa iman eden insan yeteri kadar sorgular. kainatta yeteri kadar kanıt vardır zaten. daha fazlasını aramak iman değil bilgidir artık.
Bir insan biseye inanmka isteyebilir ama tanrisal denen somut kitplar var onlari arastrmk zrnda akla mantiga iygun mu diye eger bunlari tanri gndermemsse ve bir tanri varsa bnlara inananlari cezalandrrdi zaten
Nikola Tesla alternatif akımı bulan kişidir bilmeyenler icin söylüyorum radyo dalgası , radar vs... Kesfettigi sey var ama görünmüyor yani görmedgimiz ama varlığını hissettiğimiz bir seye !!! kendisi de dahil yok diyemez veya diyemeyiz...
Ancak Dolaylı yollardan hissederiz
Kısaca özetleyim bakmak başka birşey gormek başka bir sey saygılarımla
Yani sonuc olarak ne demek istedinz?
Yeteri kadar acık yazdığımı düşünüyorum
Anlayanlar anlamayanlara anlatsın
Tanriyi kimse hissetmiyor yani onunla bu cok farkli
Kimse diye evrensel konuşman bencillik bence
Kimse hissetmiyor hisseden varsa ben hissettim desin inanmk hissetmek değil bn de sana çıkıp ucan spagetti tanrisini hissettkm desem sen dersin ki nasl hissettin dmi his bak adi üstünde inanc ayri
Gayet doğru ve harika bir söz. Gökten zembille inen kitaplara inananlar, gökten zembille geldiklerine inanırlar. Her şeye bir usta, bir önce, bir ilk bulmaya çalışanlar konu Tanrı'ya gelince öncesiz olduğuna inanırlar. Yani sonuç olarak tüm ilahi ve ilahi olmayan dinler büyüklere masallar tadında fantastik hikayelerdir ve hepsi Ortadoğu efsanelerinden türemiştir. Tesla'nın da demek istediği, ''inanmak'' istersen dindar, ''bilmek'' istersen de ateist olursun. :)
Teşekkürler fikrini paylaştığın için :)
Ne demek. :)
düşüncelerimiz aynı yorum için teşekkürler
hiç katılmıyorum :D keza bütün kutsal kitaplar dünyanın bir sınav olduğu ve ebedi dünyada huzura ermenin de ''Allah a iyi kulluk eden birey'' kıstasına bağlandığı belirtilmiştir. buna rağmen ateist olmak tek sınava kalmış ve bunu veremediği takdirde mezun olamayacak olan öğrencinin hiç hazırlık yapmadan sınava girip ismini yazıp çıkmasıdır :Dd
Sinavin sonucu belli zaten tanri biliyor. O yuzden sinav değil bilineni yasamak diylim dine gore oyle.
Allah bize iyiyi ve kötüyü seçebilme iradesini vermiştir. Sorumluluklarımızı yerine getirmek, ahlaklı olmak, iyi bir insan, iyi bir kul olmak bizim elimizdedir. Bunun aksini de seçebiliriz. Bunlar arasından seçim yapmak bizim kendi tercihimizdir. Yani Allah insanı tamamen özgür bir varlık olarak yaratmıştır.
Tamm bnlar söyleniyor ama demek istedigm o değil insan dünyada zaman mekan kavrami oldugu icin seçtim saniyor zamanla yaşıyor herseyi ama tanrinin yok yani o herseyi belirlems ve biliyor. Yani sen bilinen seyelri yaşıyorsn iyiyi de seçsen kötüyü de secsen sen bilineni yaşıyorsun. Tanrı bir yol cizmisse sen baska yola gidemezsn eger giderm irademz var dersen bu sefer tanri bilmiyor olur. Kisaca lütfen birazcık mantık boyutunda sorgulayin
Tesla elektiriği bulanların başında gelenlerden kutsal kitapla ne alakası var bu adamın ya işine gücüne baksın herkes herşeyden anlayacak diye bir kaide yok. Saçmalıkta çığır açmış tabi bu söz ona aitse ben şüpheliyim.
Ona ait mi net değil ama söz dogru bize gore
siz kimsiniz?
Ateistlere göre
He sen ateiz sin :)) Allah akıl fikir versin ne diyim :))
i zlemenı tavsıye edıyorm
:D ya bırakın şunları, ben sana şunu diyeyim. Eskiden müslüman olup sonra ateist olan birini dine geri çeviremezsin. Ama islam hakkında hiç bilgisi olmayan bir ateist'i müslüman yapabilirsin. Millet bunları izleyip izleyip egosunu tatmin ediyor. Yapmyın gözünüzü seveyim.
Seçim senin tabıkı ama iyi araştır derım
Videoyu izledim çok güzel hislendim
Ya bu adami izledm yeternce. Ben zaten Müslümanligi biliyorum kurani okudum hala bnlarla biseylefi gostereceginizi dsnyrsnz bir ise yaramiyor müslümandm ben oncedn zaten
"Doğa bilimleri bardağından içilen ilk yudum insanı ateist yapar. ama bardağın dibinde tanrı sizi beklemektedir!!!"
-Werner Heisenberg- (Nobel Ödüllü Fizikçi)
Müslümanım ve sırf annem babam Müslüman diye Müslüman değilim. Bende sorguluyorum kafama takılan yerlerde araştırıyorum. Kuran oku- araştır - sorgula diyor zaten. Teslanın sözünü dikkate alırsan ve egonda yüksek biriyse kendini çok zeki falan görüyosan zaten ateist olursun. bu lafa göre haraket edersen din kitabını okudun ve sonunda zekisin ya hani anladım dedin ee o zaman ateistsin :D bir youtube kanalı var. "Kuran Müslümanı" güzel videolar var ve videoların anlatım şekli falan da çok güzel tavsiye ederim bir göz at istersen :)
Peki tesekkurler tanri varsa da kutsal denen kitaplardaki değil yani varsa da yoksa da beni ilgilendirmiyor ben hayatimi iyi değerlendirmeye calsyrm dogaya dünyaya elimden geldigi kadar zarar vermedn canlilara zarar vermeden yasamaya calsyrm bir tanri varsa eger bu hosuna gidiyor olurdu
O ateist gerçekten anlasaydı Kurân ı Kerim i zaten müslüman olurdu. Kuran amenna demiyor mu Şüphesiz okuyanlar ve akıl sahibi olanlar için açıkça deliller vardır diye.
Sen anladiysan bisey sorabilir miyim
Nikola Tesla ÂLİM Deildir. Bilim Adamıdır. Ve Onun Böyle bir Söz Söylüyeceğine İnanmıyorum.
Sağa Sola Sözleri Yapıştırılacak Adam Deildir Kendisi. Ayrıca; HAARP'projesini Araştırın.(TESLA BOBİNİNDEN YOLA ÇIKILAN Bİ PROJE) Ondan Sonra Saygı Değer Tesla Uydurması Sözleri Paylaşın. Bu Ölümler Ve Teknolojinin Bukadar Tehlikeli Hale Gelmesi. Kablosuz Enerji Aktarımı Hep Bu Dingil Tesla Yüzündendir :)
Sen cok zeksin cozmusun herseyi saol
İnsan Oğlu İşte Kimileri Açıyo Gözünü ;)
Kisisine gore degisir kimi bakar bardagin yarisi dolu der kimi bakar yarisi bos. İkiside dogrudur ama farklidir birbirinden. Kimisi okur dindar olur kimisi okur dindiz. Kimiside okumaz okudum sanir onlar zaten bu dunyada yasamasalarda olur yeteri kadar cehalet mevcut zaten
Haklsn :)
Nikola Tesla'yi gercekten cook severim ve idolumdur:D Ama alani olmayan bir ise burnunu sokmamasi lazim. Nasil bis ilahiyatci fizige burnunu sokarsa b*k edecegi gibi bir fizikcinin de ilahiyata burnunu sokmamasi lazim
Ben sana soz hakknda ne dsndgunu sordm saol yine de
İlahiyat din adamlarının alanı mı. Allahla görüşüyorlar mı? Din din adamı denen sahtekarların tekelinde mi? Din adamı nedir? Din ve allah satanlar mıdır? İslamda ruhban sınıfı (din adamı) var mıdır? Var diyorsan delilin nedir?
Yanlış..
Anlayan dindar, anlamayan ise yobaz oluyor..
Anlayanlar gerçek İslamı yaşarken, anlamayanlar atalarının ve bazı cami hocalarının dikte ettiği "hurafe dinini" yaşıyorlar.. Gelenekleri ve batıl inançları din sanıyorlar..
Hahah sen bnce hic yazmasan da olurdu
Ateist olsaydım hoşuna gidecek şeyler yazabilirdim..
Veya yobaz olsaydım sana muhalefet ederdim, sen de didişip eğlenirdin..
Fakat ikisi de değilim kusura bakma..
o zaman kuran millet ateist olsun diye mi yazılmış :D saçmaladığı kafadan belli oluyor.
Senin gibi dusunmeden yargilayip konussnlar diye de yazilmams inancn oyle diyor da sen ona da itibar etmiyorsun ;)
sen benim fikirlerim ve düşüncelerim hakkında sadece fikir yürütebilirsin , ne olduğunu bilemezsin :>)
Sende dünyayı deistiren bir bilim adamina sacmaliyor diyemezsin ;)
bu tekerlekli sandalyede bir adam var , adını bilmiyorum ateistlerin atası diyim :>) neyse Allah adamın resmen belasını vermiş :D hala cart curt diyo du yıllar boyunca
noldu peki ; en sonunda dünya yı b i yaratan var dedi .
şimdi senin dediğin her kimse , dünya yı değiştiren diyosun , dünya yı mı yaratmış :>)
aslında misal bende elimi şıplattığımda araba çıkartabiliyorum mesela :D
18-24 kardeşim aynen seninde dediğin gibi bilim adamı ne anlar ilimden.
Dijital algı sensorlu donatılmış tekerlekli sabdalyedeki fizikçi stephen hawking tir ve yıllarca Allah var dedi ve en sonun geçtiğimiz sene onun soylemediğimi bir sözü yaydılar ve diyorlardiki Tum araştırmalarım uzaylıların var olduğu bilincibdeyim buraya kadar ona aitti cumlenin sonrası uydurmaca uliminati masonların urettiği tanrı coktur ve her canlı bulunan gezegenin ayrı tanrısı vardır ve cansız gezenlerinde oncden tanrıları vardı ve o gezegen canlıları ile beraber uzayda yok oldular bu durumda kutsal kitaplar yanlış bilgi içeriyor yakın zaman da goreceğiz denilmişti
din konusunda erkek üyelerle artık konuşmaya girmiyorum
sadece bayanlarla , niye?
ben müslümanlıktan konuşuyorum , mına kodumun dinsizi kalkıp küfrediyo
ondan sonra müslümanlar bar bar diyolar :D neyse susucam.
Kac kisi Kuran-i Kerimin okuyup emrettigi gibi yasiyor? islam dini hos görü dinidir dior... Ama hic bir islam ülkesinde huzur sevgi hosgörü anlayis yok... Ben müslümanim ama gercekleri göz ardi edemem... Herkes Kuran-i Kerimi okuyup emrettigi gibi yasasaydi bu kadar ayrimcilik olmazdi maleseff hic bosuna atesitlere laf etmein :DD Ne oldugumuz ortadaa :))
bütün müslümanlar müslüman evet
ama 5 müslüman bozuk çıktı diye , bunu bütün müslümanlara yaymak ne kadar mantıklı :>)
adam ateist
okey saygı duyim diyorum
ikinci kelimesinde Allah a küfrediyo. neyse ya ; abi neden hep benim yorumlarıma yazıyo birileri :D
L an arkadaş geyik yapim diyorum ; hop millet benim yorumun altında
yardım edim diyorum gene aynı
din den konuşim diyorum gene aynı
neden ben yani :D L an 90 kişi yorum yapmış bu soru ya
ama millet gene benim yorumun altında toplanmış :D
Adını bilmiyorsun yorum yapıyorsun. Cehalete bakarmısın şaka gibi ya..
Asıl soru; evrenin başlayış şeklinin, bizim anlayamadığımız sebeplerden ötürü Tanrı tarafından seçilen mi yoksa bilimsel yasaların gerektirdiği bir yol mu olduğu. Ben cevabın ikincisi olduğuna inanıyorum. Eğer isterseniz bilimin yasalarına 'Tanrı' diyebilirsiniz ancak bu kişisel olarak tanışabileceğiniz, sorular sorabileceğiniz ve dua edebileceğiniz, olaylara müdahale eden kişisel bir Tanrı olmayacaktır.”
Stephen Hawking
@haydigelraks madem böyle diyorsun bilimle açıklıyorsun bana vicdanı açıklasana bilim olarak
@Erdbeere İşte bu yaa, bir Türküz ve Rehberimiz sadece Kur'an'dır. Bu memlekette sizin gibi insanlar benim için oksijen ya.
ulan :D :D
Bu bakis acisinda oldugun sürece anlayamazsn zaten
dünyanın en saçma yorumunu 64 kişi mi beğendi. İlla islamı övdü diye yapıyorsunuz bunu yuh ya
Mübarek dayanismasi :))
Nicola Tesla sacmaliyor fakat sen cok mantikli konusuyorsun oyle mi? Kendini bu adamla kiyasladiginin farkindaysan eger buyuk zihinsel olmali.
#buyuk zihinsel problemin olmali demek istedim.
:D
https://www.youtube.com/watch?v=n-O0mSUNVlU
o dediğin adam stephen hawking biraz araştır da adamın neler yaptığını öğren. ayrıca madem başına gelen hastalık ateist olduğu için oldu müslümanların katledilmesi ya da çocukların öldürülmesi tecavüze uğramasının nedeni nedir sevgili tanrının buna cevabı ne?
Her okuduğuna inanma Stephen Hawking yaratıcı var falan demedi hatta en son hâlâ ateist olduğunu söyledi, ayrıca o hastalığa gençken yakalandı daha sonradan olan bir şey değil._.
:D :D
:D
https://www.youtube.com/watch?v=n-O0mSUNVlU
senin mantığını öpeyim
ateistlerin dusunde yapısından ötürü anlam cıkarttıkca yoktan var edilen bir olgu var oratada ama bilimde hiçbir zaman yoktan var edilmez türetilir herseyin bir var olusu mutlaka vardır diye bir kanı vardır ateizmde bilime dayanır bunden sebep din ıspatı sadece mantıkla yapıldıgı için bilimsel veya fiziksel olarak ıspatsız bir düsünce yapısıdır...
Elbet çok yanlış ve aptalca bir sözdür... Kafirlerin uydurdukları bir sözdür... Kutsal kitaplarda ilme, akla, fenne ve çağa ters bir durum sözkonusu değildir...
Allahü Teala ayetinde, göğü, yeri ve ikisi arasındakilerinin tamamını insanlar için yaratmış...
Müsade edin de O Allah'a iman edelim ve O'na kulluk edelim, ibadet edelim...
kardeş bu çağda ateizm mi kaldı.
En ateist geçinen bile başına bir bela geldiği zaman "Allah!" diye bağırıyor camiye koşuyor :))))
fazla rahatlıktan ben takmam dini kural, örf-adet istediğim gibi yaşarım diyorsan sen bilirsin.
ama Allah'ın varlığı reddedilemez...
Kur'an İ Kerim'inde İncil'in de Türkçe mealini okudum ve hala deistim. Söze gelince ise bence boş bir söz çünkü herkes mantığına göre hareket eder. Herkesin düşünce yapısıda bir olmadığına göre son derece boş bir söz gibi geliyor bana
Ama mantiksz değil bu soz. Inanan cogu insana mantiksz gelen seyler de oluyor ama sorgulamiyorlar herseyi. Sen bir tanri oldigunu dusnuyrsn ama tanri kavramn bilinmeyen seyler di mi yani ne düşünüyorsn bu konuda
Bence Tanrı var ama kitaplardaki gibi ya da Yunan mitolojisindeki gibi değil ve ölmeden asla bilemeyeceğiz. Belki anca öldükten sonra bilebiliriz.
Şöyle bir şey var insan okuyor anlıyor beyninde yorumluyor sonunda beyin bir yerden sonra algılayamayacağı yere geliyor bunlar kafasını karıstırıyor ve inkar ediyor. Ateistlerin çoğu incil ve kur'an bitirmişlerdir
Evet doğru :)
Isteyen inanır istemeyen inanmaz benim umrumda degil. Herkes nasil mutluysa öyle devam etsin. Ama bu siteye böyle soru sorma amacın ne? Yeter artık bırakın be. Milleti din, irk vs vs yüzünden eleştiri yapmayın. Kim ne dediyse demiş. Isteyen istedigi gibi inanır ve kendi için yapar bunu. Birbirinizi kötülemeyi bırakın artık.
Türkiye'deki müslümanların %91 i kuran ı okumuyorlar, okuyan %9 da ya ateist oluyor ya da deist oluyor :D
Çoğunluk sadece toplumsal bisey oldugu icin inaniyor zaten inandgi tanriyi taniyan cok az
suphanekeyi oku desek besmeleyı unutur baslarsın okumaya.. gelmiş teslanın tezını sunuyorsun savunuyormusun yoksa..! tamam eger okadar kafam basıyor dıyorsan sorum şu... şeytan ateşten yaratıldı kıyamette cehenneme girecek ve yanıcak!!! dıye yazıyor kıtapole dıyor ateş ateşi yakarmı? cevapla 10 tane soru sorcam sana sanaözel hepsınde eıc secıcam senı...
Bu söz insanı deli eder şu sözde zerre kadar mantık yok bırakın insanlar ne yapmak istiyorsa kalbinden geldiği gibi yapsın Allah herşeyi biliyo ve görüyo yapmayın ya tövbe tövbe
Kimseyi tuttugumuz yok
çok doğru bir söz şu an müslüman olanların çoğu kuranı okumamış insanlar körü körüne bağlananlar. bir de ateistlere bakın didik didik araştırıyolar
Evet cogu bu seklde okuyandan fazla derine inmiyor
Okuyup anlayan ateist , Anladıgı sey Tövbe Haşa ALLAH yok diyor bunu mu anlamış? Herkes inşAllah doğru yolu bulur.. AMİN.
Niye boyle seyler yapıyorsunz :D
Ne yapmışızkı :D?
Allah yok yaznca direk carpilcan mi ya da boyle yapinca bonus mu kazandn :D
Ne dıyorsun be duzgun Oku Ben Allah yok mu dıyorum Onlar öyle söluyor.
Dedigimi anlamadn ben snaa dedn demedm büyük yazdn diye dedm bir de tovbe hasa falan yazmadan yazinca noluyor dedim
Adam tabiki de haklı büyük işler başarmış her insan zekidir ve zeki bir insanın söylediği şey mantıklıdır din konusundaki tüm mantıklı yorumlar da her zaman bilim adamlarından ve dahilerden gelmiştir
Arabanın kaportası bozulduğu zaman millet vekiline yaptıramazsın sana kaportan bozuk diyebilir bu herkezin bileceği birşeydir yorum yapar ama senin arabanı tamir etrirmen için kaporta ustasına gitmen gerekir bilim adamlarının zekasını tartışmaya gerek yok zaten kendini ispatlamışlar ama dinle ilgili öğrenmek istiyorsan bunu bilim adamına değil allah dostuna sorman gerek :)
öyle ya da böyle bu adama saygı duyacaksınız giydiğiniz kıyafetlerden kullandığınız cep telefonlarına kadar bu adamın emeği var patentli icatları var. dört işlem yapamayan çarpım tablosunu bilmeyen cin ali serisi dışında kitap okumamış adamlar yorum yapıyorsunuz kibriniz cehaletinizden daha büyük
söylediği söz de doğru ayrıca ve tamam sakinim
Teşekkürler :)
Kitaplardaki tanriya baktim hosuma gitmedi bende kabul etmedim oyle bir tanriyi. Ateistim. Ancak Nikola Tesla'yi da sevmem cunku kendini Edison'a ezdirmis yani cok da akilli diyemicem onun icin.
Aslnda edison biraz onu basamak gibi grms. Geride kalms tesla ama cok degerli biri. Tanri konsuunda bana da mantik dsi geldi
zeki ama akilsiz tabi.. senin fikrin nedir tanri konusunda?
Ben de bir tanrinin olmasi icin bir kanit göremiyorum varsa da beni ilgilendirmiyor. Bana gore yok yani :)
Anladim benim kafadansin.
Ateistim eed bazen deistlige kayiyorum ama gnelde ateizm
bunu sözü söyleyen elbet boş biri değil.. yazılanı okuduğumuz gibi mi anlamak gerek , yoksa bu sözlerin altında anlatılmak istenen başka mı bilemedim..
Sen ne anladn
bir kere bir ateistle tartıştım o da artık dayanamadım o kadar saçma sapan şeyler söylediki en sonunda konu şuraya geldi ateistler bilim adamı olur hani dinde böyle büyük bilim adamları var mı dedi bunu duyduktan sonra artık ateistse umrumda olmuyor konuşmaları sende boşver
Ben de ateistim. Genelde ateistler mantıksız atıp tutmaz arkadasn ne dedi bilmiyorum ama inancli bilim adamlari da vardr ama inancszlar çok daha fazladr genel olarak bilim admlari ateist ya da deist ya da agnostik yani teist az
adama diyorum ki ibni sina var işte stephen hawking bile kabul etti diyorum bana bir biyoloğun ismini söylüyor ya diyorumki tamam en zeki insan olan einstein diyorum hala biyolog diyor ya ne dersem diyim ne açıklama yaparsam yapıyım yok bilimsel bir şekilde açıkladım hala kabul etmedi yani ne diyim
Bilmiyorum tam olark inancli inancsz bilim adami sayisi konusnu mu tartstnz?
ya konu en iyi bilim adamlarının ateist almasıydı siz anca ibadetle ugraşım ama sizin rahatınız ve diğer ihtiyaçlarınızı ateistler geliştiriyor felandı
Anladm cogu ateist buyuk bilim adamlarinin orda doğru dems ama tartisma biraz amacndan sapms o yuzden oyle demstr yoksa arastrmadan bu seyleri konusmak yanls
bilmiyorum da ateist olup büyük bir buluş yapan bilim adamı var mı bildiğin ben gercekten hiç bakmadım ciddi manada soruyorum
Einstein, “Tanrı sözcüğü benim için insanın zaaflarının bir ifadesi ve ürünü olmanın ötesinde bir anlam taşımıyor. İncil de yüce bir kitap ama yine de ilkel efsanelerden oluşan bir koleksiyon ve aynı zamanda oldukça çocukca”
Mesela Einstein. "Tanrı zar atmaz" soznden dolayi dindar sanlmstr ama aslnda bu dogru deil. Einstein in deist oldgu grsu de var ama kimse teist demez.
einstein bir profesörüyle tartışmaya girmiş tartışma şöyle
-tanrı varsa bile kötüleri yaratmıştır kötülüğü yarattığı için tanrı kötüdür
-profesör soğuk gerçekten varmıdır
-evet
-aslında soğuk yoktur soğuk ısının olmayışıdır sizce karanlık varmıdır profesör
-tabiki
-karanlıkta gerçekte yoktur karanlık ışığın yokluğudur kötülükte kalbinde tanrı sevgisi bulunmadan yapılan davranışlara denir
Ama tam. tersi de denebilir bu durumu daha once gormedim
Arastrcam. tesekkurler
bu tamamen ön yargı ve bakış açısıyla açıklanabilir. örneğin herhangi biri kutsal kitabın açığını bulmak için okuyorsa illa ki bulur veya kutsal kitabı okumadan önce "kutsal kitabın her yazdığı doğrudur" diyen biri kutsal kitabın her emrettiğine inanır. kaldı ki kutsal kitaplar arasında da farklılıklar vardır. her kutsal kitap bir değildir. tevrat ile incilin değiştirildiği söylenilir.
Evet objektif okumak gerek
Her şeyi bilen biri olmadığı için bu söz geçerliliğini yitiriyor. Şu kısa hayatımızdan göçtükten sonra bunun doğru olup olmadığını anlayacağız ama çok geç olacak ;)
Bu dünyada anlamak bilmek ogrenmek lazm herseyi. Baska bir gerçeklik yok
Bir kişi her şeyi bilemez ki
Bilemz ama herseyi ogrenmeye calismak lazm
Çoğunlukla kimse dindar kitapları hazmederek, anlayarak pek okumaz. Ama ateistlerin dindeki çelişkileri iyi yakalayıp sorgulayabildikleri de bir gerçek.
Evet oyle ama dindarlar nedense kabul etmiyor bu celiskileri hakkaten anlamıyorlar mi acaba dediklerimizi diye düşünüyorum bazen
Anlamıyorlar.. Zira onlar program yüklenmiş robot gibi farklı şeyleri anlayamazlar. En iyisi onları hiç kaale alıp bu mevzuuları konuşmamak.. Gerçi o zaman da adam yerine konmadıklarını düşünüp daha da hırslanıyorlar ya..:))
Mantığın bittiği yerde din başlar demişler, çünkü artık insanlar düşünerek işin içinden çıkamadıkları zaman ya dinden çıkıyorlar ya da tam iman ediyorlar.
Ama dinden çıkaran sey mantık iste
Bende sana diyorum ki mantığın bittiği yerde din başlar, sen mantığınla mı seviyorsun?
eger okuyup anlasaydı ateist olmazdı dindar insanda anlamıyorsa daha ehli insanlardan gidip açıklama isteyebilir
Anlamak değil akliyla mantigiyla sorguluyir mu o onmli
Doğru olabilitesi var. Ama herkes ateist olacak diye bir şey yok bunun agnostiği, deisti de var.
Farklı yaklaşım :D
Evet oyle ama genelde sonu ateizm oluyor arastrdikca :)
Nikola tesla büyük bir bilim adamıdır. Büyük hayranlık beslediğim bir mücittir. Fakat hayatının son dönemlerinde düşünceleri bilimin ve felsefenin karanlık yerlerine gitmiştir... Nikola teslanın bana göre karanlık düşüncelerinden biri...
Peki teşekkürler
tamam 4*4 müslüman degılım ama bu söze tum organlarımla gerıne gerıne söverım
inanmayan inanmaz inanada pok atmaz
onca musluman odunbeyınlımıymış?
ateysenız kendınıze atesınız ne şirret cıktı bunlar ya
Tamm :D