AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
343Cevap
Adam doğru söylüyor insanoğlu anlamiyor ki bir kere sunu düşünmek lazim gerçekte yaradan ne istiyor bizden tabiki de şüpheci davranip herşeyi sorgulamimizi istiyor anlamayanlar koru körüne bsglaniyorlar
Ama ck sorgulamak da supheye sokar. Bn de sorguladm hep arastrdm
Ne kadar şüphe edersen okadar çok sorgular arastirir ÖĞRENİRSİN iyi değil mi bu
Evet iyi tabiki
aslinda buraya birsuru sey yazmistim ama sildim. Toplumumuz bu konuda henuz aydinlanmis degil :) Taşa falan tutarlar mazallah :D
Gonderseydin keske :)
Nikola Tesla'nın bu sözünü ne zaman duysam,
Aklıma Aziz Nesin'in Kuran okuya okuya dinden çıktım sözü geliyor.
Aziz nesinin de cok anlamli sozleri var bu konularda :)
Aziz Nesin olmak kolay iş değil nihayetinde :)
Of course. Kesinlikle dibine kadar doğrudur. Ateistim mutluyum.
Youtube den SÖZLER KÖŞKÜ, ÇINAR ALTI, ÇAY HOUSE , HAYALHANEM bak tam senlik
allah daim etsin...
Mutluyuz :)
Anlayıp benliklerine işleyenlerde alim oluyo ona ne diyecek acaba Teslacık.. . d
Sorguyu birakip kndini buna esir edenler evet ;)
Aksine sorgulamayı bırakmaksızın onları içselleştirerek yollarına devam etmişler..
Neyi sorgulmislar sorgulayan insan mucize denenlerin mantık disi olduğunu anlardi
Adı üstünde mucize aklının buna ermesi zor bir durum.. o zaman su anda sadece samanyolundaki dengeden sana bahsetsem mantık dısı diyip kabul etmeyeceksin haa birde tesadüf felan da dersin sen simdi
Agnostigim. Fakat burada inancli insanlara cahil yakistirmasi yapman hic etik degil. Kendi dusunceni savunabilirsin ama belli bir saygi cercevesinde.
Kimseye cahil demedm. herksi dinliyorum
Tesla müthiş bir zeka. Ama bu söz onun mu kim bilir. Aspragaslar çok ortada. Katılmıyorum söze bu arada.
Soz onn olmayabilir zatenn soz icin yorum istedm teşekkürler :)
Her şeyi geçtim. ateistlik bir saçmalık boş bir sayfa gibi. en azından 1 tane inancın olsunda boş gitme. Ateistler kadar bana göre a*pt*l insan yok. bom boşlar. beyaz bir a4 kağıdı gibi.
Neden boyle düşünüyorsn insanca yasamak icin yasamak daha dogru değil mi
İnsanca yaşamak doğru ! ama sen bunlara her saygı duyduğunda bunlar senin tepene çıkar. aynı şekilde yahudiler her boynunu büktüğünde başına çıkar. bu zaman kadar umrumda bile olmadı insanların dini. ama bunların bu kargaşaları ortamı germeleri dinimize küfretmeleri her şeyi değiştirdi.
Bu adam din çıkarsaydı o dine inanırdım. Nikola TESLA bk atmayın adama. Onun sayesinde teknolojide bu seviyedeyiz.
Onun için elektrik tanrısı derler.
Teslanin deyip demedigi net degil ama tesla hakkndaki goruslerin dogru din cikarsaydi demende de smdi müminler yanlış anlar mecazi bir yaklasm yaptin :)
Adam tamamen mantık ile konuşuyor. Bizdeki gibi taş havalandı, dağ yıkıldı saçmalıkları yok. ya da isa ölünce havalandı ya da hz süleyman gibi hayvanlarla konuştu gibi durumlar olmazdı.
Evrt bunlari nedense bilmle aciklama cabasi var insanlarda
İnanç meselesi...
Tesla söylüyorsa doğru söylüyordur. Haklıda zaten o adam varya o adam nasıl bir insan icat matik gibi :D takdir ediyorum ve saygıyla eğiliyorum onun karşında
Ben de merak edip okumuştum, bir daha hiç bir dine inanmadım :) Deist oldum :) Tesla ile aynı kafadayız :)
Teslanin olup olmadigi net değil ama söz bir gercek :)
Seninle de aynı kafadayız belli ki :)
Oyle gozukuyor ben de deisttm ilk baslrda ama dunynin olsumndan once bilinmeyen sey bana gore tanrydi yani teist inanclardaki gibi deil. O tanrinn da bana bir yararri yok zarari da yok hani ateistte denebilir bana sadece olsa da olmasa da ayni sey bnm. icin :)
Pardon evrenin dmek istedm orda :)
Ben de senin gibi düşünüyorum, hatta Stephan Hawkings'te
"evrenin oluşumunda tanrının yeri olmadığını söylemiştir"
Yaratıcı bir güç aslında olmalı, yani fizik kurallarına göre "hiç bir şey yoktan var olamaz var olan bir şey de yok edilemez" yani kainatta ki madde miktarı sabittir. bu açıdan bakınca bir noktada tanrıya gerek oluyor, ama hayatlarımıza müdehalesi var mı, o tartışışılır, aynı senin dediğin gibi :)
söylesem tesiri yok. sussam gönül razı değil. bosver olmasın gönlüm razı. insan nasıl görmek istiyorsa öyle bakıor herseye. yoruldum artık iyi geceler...
Evet oyle ama neden mantıkli olmayan seyi gördükleri halde korkuyorlar bn konusyrm müslüman arkadsslarmla evet oyle ama bizim aklmz anlayamiyor iste cevap veremiyor bazi seylere diyip isin jcinden çıkıyorlar buna ragmen neden tanri benm aklmn almayacagi biseyi rehber olarak gmderdigi kitaba koymaz diyip sorgulamiyorlar
bak sen bir işe girdiğinde patronun ilah kesilip sana ne derse yapıorsun... neden çünki maaş alıcaksın oradan. bu patronların kendini ilah zannetmesine ve para için birinin ağız kokusunu mecburiyetten çekme ye mantığının bir cevabı varmı? ya da bir demirin sekle girmesi için önce ona ateş verip sekle soktuktan sonra tekrar ates verdğinde metalin özelliğini kaybetmesine ve deforme olmasına mantığının verdiği bir cevap varmı? aynı ateş aynı demir ama farklı 2 reaksiyon. sizin sıkıntınız dinde lezzet veren ama günah sayılan seyleri hükümleri ve hükümü veren kişiyi inkar ederek psikolojik rahatlık sağlamak. yani yaramaz bir çocuğun evde odasının kapısını kapatıp odasında yaramazlık yaptığında annem beni mutfak görmicek düşüncesine benzetiorum.
dindede inanmak zorunda değilsin... böyle bir yükümlülüğün yok. ama birgün en sevdiğin kişiyi 9 tahtanın altına kendi elinle dizersen işte o zaman o inanmadığın allah işte ben burdayım hüküm yalnızcs bana ait die hissettirior insana. sana hiçbir insanın yaptıramayacağı sekilde en sevdiğin kişiyi toprağa bıraktırıyor. üstüne tahta dizdirior ve ilk toprağı sana attırıyor. ve geri geliosun 3 gün sonra tekrar calısmaya yasamaya baslıorsun. bunda ince düşündüğünde büyük mesajlar ve ibretler vardır...
@soran Cicim ya Stephen Hawking bile kabul etti yaradılışı bu inadı bırakın artık sonu yok bu iddianın
@busesezgin bak seninde hoşuna gitmedi yazdığım. sende herkes gibi baktın ama görmedin.
Kur-an incil okudum bir kitabım var şu an bitince tevrat okuycam. ve incili bitirdikten sonra deist oldum. Şimdi açıklasam 2000 harf yetmez ama katılıyorum tesla nın sözüne kısaca
Aklını kullanan bir insan daha :)
Öyle deme de herkesin de bir inancı var sonuçta. inananlar akılsızmış gibi saygısızlık olmasın 😊
Nikola Tesla dine ihtiyaç duymadan biilimini gerçekleştirmiştir. İmamlar teslanın geliştirdiği tekniği camilerde kullanmaktadırlar. o yüzden hiçbir inananın teslaya laf sokmaya çalışmaması gerekir. Mantıklı olan da budur. Ayrıca Tesla haklıdır.
Bnce de haklı zaten inanclilar icin bilim dinlerine ters dusen yerde bitiyor
Türk milleti olarak Sağ-Sol olayına kafa yorduğumuz kadar bilime çalışsaydık şu an dünyanın en büyük devleti olurduk. Din kişisel bir olaydır benim ya da senin görüşün başkalarını neden bu kadar ilgiendirir anlamış değilim.
Bilim sel olrak aciklamaya calsiinca bilimsel insanlari da ilgilen driyor
Tesla hayatının son dönemlerinde şizofreni olduğu için açıkcası pek kaale almadım yazdığını.
Onun demesi dmemesi değil ki onmli olan sözun anlattgi sey onmli olan
Anlayarakta dindar olunur ama kendini kandırırsın. Ya anlamayacaksın ya da anladığını farklı algılayacaksın. Kendine göre yorumlayacaksın. Böyle bir din olabilir mi olamaz. Peki bu ne demek, onu da siz bulun.
Cok dogru mübarek arkadaşlar la tartışıyorm inandgi tanriyi bilmiyor daha bana boyle geliyor diyorlar bu nasl bir seyse artık
Şöyle bişey var, müslüman birisi Allah'ın varlığını kabul eder. Allah'ın varlığını insanlara bildirmek için peygamber gönderdiğine inanır. Ama nedense Allah kendine inanan insanı gönderdiği iddaa edilen insana inanmadı diye düşman ilan eder. Ha bide bütün dinlerde tanrı egoisttir. İbadet ister, kurban ister, belli bir mekanı (Kilise, Cami, Sinagog) vardır. Para karşılığı kilise affı cennetten arsa, para biriktir hacca git günahların sıfırlansın falan. Ne tesadüf hepsi birbirine benziyor.
Hepsi birbirnden etkilenms ki kuranin icindeki hersey de nednse o cografya dinlerinden gelms tesadüf iste dim i :))
Tesadüf ateist işi, dinde tesadüf yoktur (lafta)?
Not:Ateist değilim.
Her ümmete gelen peygamber lerden neden hicbir delil yokkken o cografyaya gelen peygamberlern nerdeyse herseyi biliniyor sence?
Çünkü aslında peygamber denilen kişiler o dönemlerin aklı başında , uyanık ve sayılı zeki insanlarındandılar. Düzeni sağlamak için din denilen olguyu kullanarak birşeyler yapmaya çalıştılar. Bazıları gerçekten yaşadılar, bazıları uyduruldular. Hani herşeyleri biliniyor diyorsunda, bu bilgiler kimden geldi, nerden geldi, ne değişiklikler uygulandı üzerinde. Binlerce yıl, insan ömrü için çok büyük bir rakam. Dünya'ya kimler geldi geçti. Gerçek bir din geldiyse de, bugün ki dinlerle alakası yoktur. Binlerce yıl içinde binlerce değişikliğe uğramıştır. Ve sonuç olarak insanoğlunun oyuncağı haline gelmiştir din olgusu. Ha Yaratıcı'nın yolladığı bir dini insanoğlu tahrip etti de, yaratıcı buna izin mi verdi? Hayır. Aslında hiç bir zaman din denilen olgu Tanrı'dan gelmedi. Tanrı, insanoğlu'nun aklını kullanmasını istiyor. Onu insanoğlu ancak aklıyla bulabilir. Ha geçmişte tanrı bazı kişilerle irtibata geçtiyse de eğer, zaten bizden bunu sorgulamadan kendisine inanmamızı bekleyemez.
Kendi yarattığı varlığın, şüpheci bir varlık olduğunu bilen Tanrı, içlerinden bir insanla konuşupta diğer insanların ona şüphesiz inanmasını beklemez.
sen muhtemelen kuran, tevrat, incir ve zebur okumamışsındır, okumadıgın içinde düşünme bunları, güzel beynini boşa yorma, okuyup geldiginde tekrar konuşulur, bu söz okuyup anlamaynları ve okuyup anlayanları ilgilendiriyor, hiç okumuyanları degil
Bn okdum kurani incili arastryrm tek gerçek kurnsa eger kuran beni tatmin etmeliydi sorularma cevap vermeliydi kisaca ben sadece merak ettgm icn ogrenmk icin arastryrm. Kurandaki celiskileceliskileri deistrmez okusam da
mesala bir çelişki söyle
hala bekliyorum bir çelişki söylemeni
einstain tanrıya inanarak öldü, sence enstain mi tesla mı? ayrıca tesla nın yetistiği zihniyet tanrıya inanmayan ateist veya şeytana tapan zihniyettir, siz onu tapinakcılar veya masonlar olarak bilirsiniz
Ben bu sozle ilgileniyorum mantksz deil. Seytana tapan biri olsa dinlerle bir isi olur cnku seytani kabul etmstr. Seytan da dini bir inans anlatabildm mi bn teslanin inanclari knsnda arastrma yapmadm sadexe söz hakknda yorum istedm
peki onada bir yorum yapayım, hani bazen bir kitap vardır, herkes derki çok kötü saçma falan, sen o kitabi o önyargıyla okursun ve o yargıyla değerlendirirsin iste teslanın mantık bu ,
:) Okuyup yaşayan peki? O da işid mi oluyor :)
Hoş yurdumda ki Tatlı Su Ateistlerinin pek okuduğunu da sanmıyorum :) bloglarda ezberledikleri iki kelimeyle ateist olanlar :) sıkıştıkları zaman anında küfür :)
Haklsn oyleleri de var tabi :)
onun gibilerin sözleri yerine imam buharinin hz mevlananın sözlerini dinleseydiniz adam olurdunuz zaten
Nirvanaya ulasırdık dimi :D
sen değil ulaşacağın son noktadasın zaten bundan sonrasını idrak edemezsin beyin lazım
Haha saol :D
durum vahim valla sana beyinden fazlası lazım sen takıl buralarda boşver
Oldu teşekkürler
bana aşıkmısın ya yazıp duruyon
Komedisin bak ondan gülüyorum hep :D
espiri yapan oldumu sana işte hep diyorum ben ilk 6 ay anne sütü çok önemli sonra sen gibi oluyolar yazık günah
din fakirler zenginleri öldürmesin diye vardır - napolyon ;)
:)) süper örnek...
:)) iyiyms
Askında tam tersi kutsal kitapları okuyup anlayanlar dindar anlamayıp yorumlayanlar ataist olurlar..
Anlayip sorgulayanlar ateist ya da deist oluyor
Doğru olduğunu düşünüyorum. başıma geldi çünkü. ateist oluyordum. çok sorguladım. cevaplarını hocalara dincilere sordum o zamanlar cevap veremediler. ateist olmaktansa bırakayım dedim
sorun surada hocalara soracagına kendi aklını kullansaydın kutsal kitaplarda aradıgın cevabı bulabilridin. bkz : https://www.youtube.com/watch?v=v1Wh8J6xy3E#t=5440
ne sordun da cevaplayamadılar söyleyebilir misin. belki duyduğum ya da okuduğum bişeydir cevaplamak isterim.
36 - 45 yaşına gelmişin ama görgü nedir öğrenememişin. kıza öküz gibi yaklaşıp komut vereceğeni insan gibi hitap et.
canım ben de hiçbir soruya karşılık din hocasından mantıklı yanıt alamadım. alınmıyor zaten. ya inanıyosun körü körüne ya da inanmıyorsun okadar. mantık yok açıklaması yok. ateist olmaktansa bırakayım demişsin. Bırak ama içinde hep soru işareti kalacak ve gitmicek...
Kutsal kitaplar benim de sorularma yanit veremedi
@HayatAynaSnYansıması öncelikle çok teşekkür ederim. aklıma geldiği kadarıyla sorayım. mesela insan öldükten sonra lizozom organeli vücudu sindirir ama biliyorum ki şehitlerin vücudu dinç kalıyor çürümüyor. Allahtan biliyorum ama bunun muhakkak bilimsel bir açıklaması olduğunu düşünüyorum.
@bomonti216 okadar inaçlısın madem ateizmin de Allahtan geldiğini bilemeyecek kadar aklın yok mu?
L an nerden yorum yaptım buraya ya .
sen bunlara inanma ateistler , zayıf gördüler beynini yıkamaya çalışıyolar.
buraya bida bakmicam sinir kat sayılarım yükseliyo çünkü. dediğim gibi sorularını duymak isterim. ama buraya bakmam bida ; ya özel den yaz ya da buyur sorumda da gizlenip sorabilirsin
www.kizlarsoruyor.com/.../q2040538-ks-de-hangi-uye-ye-ne-sormak-istersiniz-etiketleyip-sorunuz
@tearsinheaven81 bırakmayacak ama ne bileyim. bu sene yine ayñı şeyler oldu yine bir sorgulama yine ulaşamama... filan harbiden kafayı sıyırmak üzereydim. turan dursuna bakın bir de hakikaten derinlere indikçe gidiyor bir şeyler
sorguladıklarından sadece bir tanesini söylesene. merak ediyorum ne dicek millet :)
O kadar çok ki ve yıllar önce anında gelip giden türden. aklıma geldikçe yazarım. üsttekine bak orada yazmıştım şehitlerle ilgili
sorularını benimle paylaştığın paylaşacağın için minnettarım .
ilk soruna gelince ; şehitler çürümez diye bişe okumadım duymadım ben hiç , şehitler de çürür diye biliyorum , çürümezse bitek evliyalar falan çürümez. şehitlerin alacağı mertebe ahirettedir , dünya da çürümemeleri bişe kazandırmaz. yanlış fetva vermek istemem ama şehitlerin çürümediğini hiç bir kitap ta okumadım.
bide şu var herşeyin bilimsel bir açıklaması vardır diyorsun , işte burada yanılgaların başlaması çok doğal
ilim farklı şey , bilim farklı şeydir
herşeyin bilimsel bir açıklaması olsa dünya tekrar dan yaratılabilir insanlar tarafından
din şartlandırılamaz , maddeselleştirilemez
yani açıklaması olmalı diyorsun ya mesela
o zaman peygamber efendimizin mirac gecesi gök yüzüne yükselişini hangi bilim açıklayabilir , bu imkansız , burada Allah a tevekkül etmek kalıyor , yani Allah tan demek
herşeyin bilimsel açıklaması olması gerek dersek , Allah her yaptığının hesabını bize vermiş demektir , vermez. çünkü bunu aklımız almaz alamaz , beynimizde perde var , ötesini düşünemiyor , hayal edemiyoruz
kalp gözü açık insanlar var günümüzde , bunu hangi bilim açıklayabilir. bilimin açıklayamayacağı çok şey var.
@HayatAynasSnYansıması
çok teşekkür ederim ya kafamda bazı şeyler netlik kazandı
umarım faydalı bir neylik sağlamışımdır. başka takılan varsa lütfen sor cevaplamak isterim.
Tamam aklıma geldikçe sorarım. teşekkürler :)
Ricam Dasın :>) merak ettiğini benimle paylaştığın için minnettarım. dilerim Rabbim her iki cihanda da mutlu eyler. iyi akşamlar.
Sehitlerin ya da evliyalarin curumemesi gibi bir durum olamaz boyle bir arastrma varsa tez falan yazar msn?
Teze gerek yok. şehitler olmasa bile normal bazı insanların bile çürümediğine yıllardır...
şahit olan insan çok
Hayatımda duyduğum en ama en saçma cümle okuyup anlamamış ateist olmuş okuyup anladım da o yüzden ateist oldum diye uydurmuş
Uydurma değil okuyup anlamayan derken mantıka uyup uymadgni sorgulamadan ilah isterse olur anlaysiyla bakarak okumak
Sadece Akıllı insanlar doğuyu anlar ne okuduğunu bilmeyenler ise aptallardır
Okudugu seyi anlayip sorgulamaktan cekiniyorlar korkaklar
sorgulamaktan değilde anlamaktan korkarlar
İslamiyet de durum daha değişik. Hic okumuyorlar ne müslüman ne ateist :)) yani çok çok azdır okuyan
Kendine müslüman :D
Kuran deist olmak için en büyük kaynaktır.. Tabi objektif bir şekilde okunursa..
Bnce de ben de deisttim deistim de deneblr bazen ateizme daha yatkn oluyrm bazen deizme
Agnostik ateist ya da apateist en iyisii. Kafan rahat.. :D
ya habibi, herkes farklı anlar bu genelleme yanlış bence, okuyup dindar olmayan ama müslüman kalanlar da var :D
Korkularini yenememisler daha :)
tam bir ateistçe söz diyorum.. ve o yuzden de inançlı bir ilim insanı olan Nikola Tesla nın bu sözü söylediğine bu sözün kaynagı sunulmadıkça inanmıyorum...
Arastirip cevap vericem :)
ok.
Anlamayan ateist olur. Ayrıca şu anda sadece 1 tanesi mevcut kutsal kitapların. Bunu söyleyen kişi zaten hayatı boyunca ateizmin yayılması için uğraşmıştır.
Peki teşekkürler
Tamamen meteryalist yaklasim tesla soyledi diye dogru olacak diye bisey yok nehir ikiye yariliyo adam ateist olalim diye yarildi o ya demis resmen daniska
Teslnn deyip dmeedigi net deil.
Anlayan şahış eğer sorguluyorsa illaki bir yerden bir kusur bulur. Fakat anladığı halde sorgulamıyorsa inanmaya devam eder. burada bu durumda anlayan şahsın durumuna bakmak gerekiyor.
Evet genelde sorgulamadan inaniliyor
Sorgulandığında da dinlerin ortak bir kökenden geldiği aşağı anlaşılıyor. Ben bir ateistim örneğin. Ama sadece kutsal bir kitapı okuyup anladığım için olmadım. Netice bir dinin tarihine, sosyolojisine, piskolojisine ve öte yandan biyoloji, fizik kimya ve diğer bilimlere el atmak gerekiyor. Ondan sonra dinden soğuma başlar zaten
Kitaplar okununca gercekler anlasilabilir demis.
Ama olmamis. kitaplari anlayip din adami olanda var nasil yorumladigina bagli.
Felsefik edebiyat yapmayi birakip oyuncaklariyla oynamaya devam etmesi gerekirdi
Inanmak icin bakarsan herseye supermane bile inanabilirsin artik gerçeklerle ilgilenme zamni
Demek istedigim zaten ne anlamak istersen onu anlarsin di. ben kendimden bile suphe duyarken kurana ne dogru nede yanlis diyebilirim ki ateistler bunu diyemez cunku onlara gore mukemmel beyne sahipler. sorgulamadan ne tanri vardir ne de yoktur demek gerekir. ki bu sorgulama sonsuzdur :)
Sorgularsan kuranin bir yaratici tarafindan gondrilmeddgini anlarsin.
Kendini ole olduguna inanmak icin kurmussun ateistligin en kotu yani bu iste kendine bir dogru secmis ve sadece ona inaniyosun. dedigim gibi 2+2=4ten bile kusku duymalisin bu konuda hicbirsyee dogrudur veya yanlistir denilemez bu yuzden milenyumlarca cozulememis bir konu bu :(
Gecen gun bir soru paylasmistim hic bir ateistten cevap alamadim. sosyal aglardaki ateislerden bile cevap gelmedi. ALLAH gereken mucizeleri hepimize gostermistir. ama kisinin isine hangi yol geliyorsa kisi o yolu secer..
Soru neydi?
Profilime bak
her din de anlatılan ortak şey ; iyi insan olma , temiz kalpli olma , hakkın hukukun adaletin terazisini şaşırmamaya yönelik değişen tek şey ibadet biçimleri bunları okuyup ateist olmak bana enteresan geliyor (saygı duyuyorum orası ayrı)
Bnlari isteyen tanri oncelikle inanip inanmamaya bakıyor tanri icin ona inanip inanmamak onmli. cnku inanirsa eger sevap ve gunahina bakıyor. Her sevap iiyilik degil çünkü bence.
benim bildiğim tanrı sana karışmıyor ve seçim hakkı sunuyor ayrıca kimsenin kimseye karışamayacağını da çok net belirtmiş ayrıca sevap için iyilik yapmak diye birşey yok sadece iyilik sevap için yapılmaz zaten iyilik kalbinin sapmaması gereken yol olarak gösteriliyor eğer bu yolda ne kadar kalırsan o sevap söylemi oluyor ama benim anlamadığım bir insan tanrı yok kavramına hangi varsayımlarla ulaşabiliyor onu anlamayorum daha doğrusu bu oluşum nasıl olmuş nasıl gelmişiz buralara kadar... vs (bu söylediklerim evrimle alakalı değil)
Tanri sana karsmiyor değil cnku tanri herseyi biliyor senin oldkteb snra cennete mi cehenneme mi gidecrgibi de yani sen tanrnn bildigi hicbiseyi deistremezsn senn zamn kavramn oldgu icin sectimdedigin seyler tanrinin zamn kavrami olmadgi için onceden bildigi seyler yani deismez o senn gelecegini bilir sen zamnla bu bilineni yasarsn kisaca secim falan yok
seçim senin elinde bunu unutma hayatın senin seçimlerinden oluşur iyiyi veya kötüyü seçmek senin elinde. Seninle bu konuyu oturup uzunca tartışmaktan büyük zevk duyardım ama burada zor genede düşüncelerini paylaştığın için teşekkür ederim.
inanmamakta bir inanç biçimidir bana arkadaşım söylerdi bunun bilincinde olduğumu unutma
bir orada bir tabir vardır'afkurmak' bununki de o hesap
O tabiri ne demek acaba
boş konuşmak saçmalamak demek. kişiye şahsen it gibi havlamak da manasındada kullanılıyor argo
Havlama manası daha yaygın diye biliyorum
Sn biraz afkurmussun o zmn
burada sana değil laf o adamaydı. ne diye alınıyorsan artık :D:D yarası olan gocunuyor gerçi bişey dememek lzım sanada yazık
Bu söz ile anlatılmak istenen Sadece inançsız kişilerin kimler olduğunu söylemek istiyor yani KURAN okuyan iyi okuyup anlayan ateist anlamayan ise bizim gibi müslümanlar olduğunu sölemek istiyor akıl yorucu
Evet oyle diyor kurani büyük yazinca bonus mu kazanıyorsun?
Senin Görüşlerine Saygım Var Ateist İnsan Sana Kalmamış KURAN Büyük Küçük Yazmam İşine Bak Sen İnancın yoksa Saygın olsun Kapiş ;)
Ateist birisinden Müslümana fayda sağlayacak bir söz beklenemez. Fayda bekliyorsanız eğer Hz Muhammed'i örnek alın, O'nun örnek yaşayışını, hayatını ve sarfettiği sözleri dikkate alın. O zaman göreceksiniz ki hayat daha güzel oalcak
Zaten fayda saglasin müminlere diye yazmadm
Hayret demekki o zamanlarda bonzai kullananlar varmis bu kafaya baska nasil ulasabilir ki insan
Bence sen biraz oku ogren snra yaz
Bilmedigimi nerden biliyorsun
Gercekten okuyup fikir uretmek yerine yazani anliyor olsalar ateist olmazlar.
Sorgilayan arastran dinden cikar
Evet cunku insan beyninin kavrayamayacagi bazi seyler var. Dinden cikan insan, sapitmis insandir
Bu soz sadece dinden çıkma korkusuyla soylenen bisöz. Tanri sna aklinin yetmeyecegi bir rehber gondermez
Din bu yüzden aklını kullanmaya bile korkan aptalların yaşadığı savunduğu birşeydir. Doğruyu aramaya cesaretiniz bile yok. Hatta şöyle diyeyim. Siz aklınıza gelmesinden korktuğunuz şeyleri ateistler soruyor. Tabi siz dindarlar göt korkusuyla ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz
Anlayıp bilmeden inanmak diye birşey yoktur insan bilmediği şeye inanamaz. Okuyup anladıktan, kainattaki mükemmel ahengi gördükten sonrada tesadüfen olmuş demek daha beter bir durum.
www.itusozluk.com/.../goster.php Sana önsöz olmuş...
2. sırada ki mükemmelmiş :)
herkes kendi durumunu haklı çıkaracak özlü söz ediyo malum bu şahısta normalden 10 kat zeki söylemiş bişeyler ama hava civa bence tam tersi akuyup anlayan gerçekten tam anlamıyla inanıyo
Kendisi ateist olduğu için insanlara ateistliğin mantıklı olduğunu dinin saçmaladığını empoze etmeye çalışmış. Ozaman bende kutsal kitapları okuyupta hala inanmayan aptal olur derim fikrime göre
Ne diyeceğimi bilemed şimdi. Okuyup anlayan ateist oluyor ise Türkiye'nin %50-%60'ı falan Ateistti yani Kuzey Kore gibi ateist bir ülke olurduk saçmalık mode on.
bir çok örneği ile karşılaştım ve gerçektende öyle oluyor. çok ilginç.
Doğru tespit :)
Anlamayan çokda güzel anlatıyor valla.
Gidin bilgili güzel anlatan bir hafıza sorular sorun ne kadarda güzel anlatıcak dinleyin
Hafıza da sordum bana yaptigi aciklamalar beni tatmin etmiyor sorularima kimse cevao veremiyor vercekelrini de sanmıyorum yine de arastryrm bakalm
Sor bana bende merak ediyor nasıl sorular soruyonuz bana sorulan çoğı sorunun cevabını verebliyiroum
Klasik allahı kim yarattı gibi değildir inşallah?
gardaş saçmalıyor işte kendini zeki sanan ateist bir ergen işte...
Güya ateistlerin %80 i zeki oluyormuş inanır mısın bunu söyleyen o %20 lik kısımda :)
@nizamyektuğ
Senden bahsetmiyorum çılgınsincap
@howifillthisbox birader boşlukta olan insanlar kendilerine bir yol çizip doğruğuna inanmak isterler ve bunların düşündükleri dışında her şey yanlıştır. sözde düşünürler ama hiçbirisi de hindi kadar bile olamaz...
@nizamyektuğ
Çok haklısın kardeşim
@howifillthisbox garip bir durum var adam hakkında bu konu için tartışma açılmış ama hiç bir kaynakta bulunamamış bu sözü nedense. ateistler kendileri uydurup kendileri inanır inanıyorlar :)))
@nizamyektuğ
İnanmak istediğine inananlar
Kendilerine inanacak bir şey ararlar
Kendilerine kolay gelene inanırlar
Hem bizi ataturk kurtardı diyorlar sadece
O savaşta bizim askerlerimizde savaşta peki neden o kadar iyi savaştılar çünkü inanıyorlardı bir gucun onları koruduğuna inanıyorlardı hem psikolojik bir şey bu ataturku kotulemiyorum saldırmayın hemen
Türk askerimizide ovun diyorum
@howifillthisbox ben atatürk masallarına inanmam zaten. insanı inançları yönlendirir ve benimsediği şeyle de birlik olarak dünya gücü olur. atatürk neye hikmettir nasıl getirilir onca insan varken çalışan nasıl tek bir atatürkte toplanır ve sorgulanmadan körükörüne bağlanılırsa bu adama... yabancı milletler bizim dini birliğimizi almak istedi bunu atatürk başardı ve bu ülkedeki kopuklukların ve gelişememesindeki tek nedeni kendisidir. "İnandığın gibi yaşamazsan yaşadığın gibi inanırsın." Hz Ömer
@nizam yektuğ iyi geceler kardeşim ben yatıyorum
ateistler ve dindarlar neden... yarıştırır anlamam ki
Sadece anlamak için
anlamak için değil iki tarafta birbirini küçümsüyor kimse acaba karşı taraf doğru mu söylüyor diye düşünmüyor herkes tetikte ve düşünmeden cevap verme derdinde
Ateistler arastrr zaten aklina yatmasa da bilmedgm bisey mi var diye. Ama dindarlar kesin doğru olarak bakiyorlar arastrma geregi duyan kisi saysii cok az
ateistler de araştırmıyor emin ol birşeyi tek yönlü açıyla değerlendiriyorlar bak ben farkındaysam kıyaslama yapmak istemedikçe sen oraya götürüyorsun meseleyi ne gerek var sen yaşa ben yaşayayım herkes kendi hayatını yaşasın inanmanın tartışması olmaz
artık bunu paylaşmaktan bıktım ama başka anlatabilen adam yok
https://www.youtube.com/watch?v=Vg7SDtiXlr8Kendi kutsal kitaplarından yola çıkarak söylemiş oldugu bir söz o Nicola TESLA'nın yani 4 tane incil var sonuçta sadece bu açıdan bile bakınca bir mantıksızlık sezer kişi.
Teslann deyip demedigi net deil. Ama soz mantıklı geliyor bana
bir ara zaman ayırıp anlayarak okursan Kuran-ı Kerim 'i, bu tartışmayı hiç yapmayiz sninle (:
Ateislerin savundugu bilimden cok daha fazlası yaklasik 1300 yıl önceden vardı Kuran'da ki deneylerle bile Tanrının varligi ve öldükten sonra ruhun bedenden ayrıldıgı test edildi 21 gram'lık bir agirlik o da hatta. Islam akıl ve mantık dinidir mübarek, her ne kadar bunu cogu sözde müslüman yaşayıp yaşatamıyor olsada onları gön önüne alıp düşünme sen, biraz gercegi ara (:
Boyle bir testi kim yapms acaba komedisinz ya siz de kanit pesindesnz inanmak icin boyle sacma sapan seyelre inaniyorsnz
(: Sen dediklerime ister inan ister inanma benim şahsen s*kimde degil. Daw Brown okursan eger o da bunu konu olarak ele alip kitabinda yazar ki bu haber gazetelerede cikti ve bn ornek verdim bu yüzden inanmak icin bunlara basvuruyorumcasınasına davranma istersen. benim söylediklerim snin anladıgın kadardır belkide o yüzden sacma gelir sana, ona birşey diyemem.
O örnegi verme sebebimde ataistlerin temel olarak reddettigi şeyi sacma cıkarttigi icindi.. Tanrıyı reddedersen ruh yok demektir, ruh varsa Tanrı var demektir bu
Ruhun ağırlığı var dedin ya :D tamm bunu arastrcamama sen de lobotomi ameliyati diye birsey var onu oku bir neyms
Xper seviyem 1 oldugu için link veremiyorum ama 'ruhun agırlıgı terazi' falan yazarsan google bulabilirsin diye tahmin ediyorum, ayrıca lobotomi ameliyatı yanlış bilimiyorsam beynin agrıyan ya da hasarlı kısımlarını çıkartma tarzı birşeydi ama yinede bakayım az unutmuş olabilirim
İnanç içsel bir şeydir. Bu ne okuduğunla alakalı değildir. İnsan doğasında sığınma ihtiyacı olduğu için ateistlik saçmadır. Bugün ateist dediğiniz insanlar bile sıkışınca ALLAH ya da TANRI der bu bir gerçek
Kendi aklın yok mu yok nikola tesla onu demiş yok şu şunu demiş aç oku bakalım anlayacak mısın? Hoş cevap ortada da sen yinede oku.!
Off sana ben soz hakknda yorumunu sordum teslann demesi onmli değil ya
Herkezi aynı kefeye koymaya katılmıyorum ama az da olsa doğruluk payı var. Lakin bir çok ateist arkadaşım hepsi de Kur'an'ı okudular. Tabi ateist olmadan evvel. Ben okumadım ama müslüman ım
Sen de okumalsin ondan snra gerçekten aklina mantığına uyana karar vereceğini düşünüyorum tani seytan yanıltiyor diye korkup dusunmeyi bırakırsan
Sende haklısın ama mealini okuyupta ni kanıya varmak yalnış. Arapçasını okuyup sorgulamalı insan ancak o zaman Kur'an'ı okumuş olur senin okuduğun mealisi sadece fikir edinmiş olursun ama okuduğun kur'an değildir başkasının kaleminden dökülmüş yazıdır.
Arabistanda dogmadigim için oyle bir sansm yok ki arapcayi okumak değil okudugunu anlayabilmek türkçe olarak bu onemli bunu yapmak da kolay değil bunu yapan dil uzmanlari bu konuda uzman kisiler bana gore de bu isi yapan ateist bir kisinin yaptigi dil cevirileri daha guvenilirdir. O yuzden tanrinin bunlari da hesaba katmasi lazmdi
Önerebileceğin uzmanlat var mı?
öyle demeyelim de zekası düşük ve normal seviyede olanlar herhangi bir dine inanırlar zekası üst seviyede olanlar ateist olurlar. bu arada ateist değilim eşekeistim
Sence bu evrenin tesadüfen olusmasi ne kadar mantikli? Bir kalem bile kendi kendine olusamiyorsa evren nasil olussun?
peki ozaman senin felsefenden yola çıkalım kalem bile kendi kendine oluşmuyorsa tanrı nasıl oluşsun?
Kalemle bile tanriya kanit gostermeye calsyrsun. Ayni zmanda hersyin bir kac gunde tnri tarafından yaratlms olmasindan daha mantikli açıklanıyor aciklamalr mantiga aykiri değil bu yeterli değil mi sence
https://i.hizliresim.com/nGnQpM.jpg
..
Bazı mallar anladığını sanıp dinini değiştiriyo asıl durum burada vahim.
Sen anladn mi peki
Anlamadığım bir dini neden yaşıyım ki çok şükür ki müslümanım
Bana tanrinin herşeyi bildigi halde neyin sinavini yaptığını aciklar msin?
Allah imtihanı kendisi için değil bizim için yapıyor İmtihan etmeden de, kullarının ne yapacağını elbette bilir; fakat bir kimse, henüz suç işlemeden cezalandırılsa, (Suç işlemeden cezalandırılmam, uygun değildir) demez mi? Suç işleyenle işlemeyenin belli olması, ahirette hiç kimsenin ben haksızlığa uğratıldım dememesi, herhangi bir bahane ileri sürmemesi için, emir ve yasaklar konmuştur. Söz dinleyenle dinlemeyen, suç işleyenle işlemeyen, kendileri de bilsin diye, bazı yasaklar konmuş, bazı ibadetleri yapma mecburiyeti getirilmiş ayrıca internette bir sürü kaynak var ordanda bakabilirsin
Ben cok arastrdm. zaten senin dedigini diyor genelde herkes. smdi sen tanrnn sen sonucu sorgulama kabul et diye mi bu dunyaya seni gonderdgini dusnuyor sun yani?
tabikide sınav olmaya geldik hepimiz haksız yere suçlandım dememek için.
Yani tanri iyilik kötülük o da değil sevap günah secmek icin gondermedi bzi
Okudum hala dindarım bu sözüde böylece yedim bitirdim ok.
Ok ok :))
aman işte dikkat ekmek için artizlik olsun diye bnlar hep ateizm inanmayın kscanlarrr
:) :)
Doğru söylemiş hanginiz adam akilli icerisindekileri okuyup arastiriyoruz
Guzel yaklaşım :)
Allah'a bile inanmaz iken bu sözün ona ait olduğuna inanıp nasıl altına paraf atabilyosunuz acaba?
Bu sozun kime ait oldugu onmli değil söz onmli ona yorum istedm farkindaysanz
"Sende dünyayı deistiren bir bilim adamina sacmaliyor diyemezsin ;)" Bence senin için önemli :D
Cümlenin nesnelirini yer değiştirirsek cümle hizaya girer. görüşündeyim.
Dunyayi degistiren bir adam orda ki şahıs tesla ya da bir baska bilim adami olsa da ayni seyi yapicakti ondn oyle yazdm
Dünyayı değiştiren ve dünyayı yaratan karşı karşıya yani :)... Dünyayı değiştirene saçmalıyor diyemezsin ama dünyayı yaradana diyebilirsin, hatta inkar edebilirsin... Bu mudur ateistlik? Bu da bir nevi körü körüne bağlanma değil midir?
Ayrıca bilim dünyayı değiştirmez, var olan fakat varlığından bihaber olunan bir şeyi bulur ve insanların yaşamını kolaylaştırır. Henüz bilimin gücü dünyayı dünyayı değiştirmeye yetmemekte maalesef...