AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
343Cevap
Anladıklarını sanıyor onlar. Anlatılmak isteneni anlamıyorlar. Bu yüzden ateist oluyorlar.
Tamm
İnsanlara böyle * * cevaplar vereceksen ne diye soruyorsun soruyu kancık seni !
yar*ak yar*ak !!
... Ve bu lafıda ateist olan söyler. Laf söyledi bal kabağı işte.-
Sen de ancak gelip burada konusursn hic bir ise yaramicak sekilde
Hayırdır sende aynı sitede yazıosun şuan, bir yandan da atom falan parçalıyorsun da haberimiz mi yok ezik insan?
Tesla elektriğine baksın dine kafasını çok sokmasın alternatif akım çarpmaz ama Allah çarpar :))
Elektrikci değil bu adam bilim adamı biliyorsun di mi :)
biliyorum tabiki mühendis olacaz :) alternatif akım aklıma geldi direk:)
Tamm farkli bir yaklasm ama teslaya değil de söz hakkndaki fikirlerini yazsaydin daha iyi olabilirdi :)
11 yaşındaydım annemle beraber yaz tatilinde Kuranın Türkçesini okumuştuk sonra da İncil okudum Türkçe ve Ateist olmadım açık değilmi? Okudukça körü körüne inanmayı değil de mantığına oturtmayı öğreniyorsun ki iki kitap arasında da çok fark göremedim
Cok fark yok evet ama mantigina oturtabilmene sasirdim bence sen pek sorgulamamissin
Zaten inanmanın temeli sorgulamamaktır sorgularsan yanlışa düşersin hadi diyelim haşa Allah yok ateistler kazanır ama ya varsa...
Çıkar sonucu inandignda sna cenneti veren bir tanri fikrini dusunmen gerek
şimdiki ateistler pek kutsal kitapları okumadıkları için bana da bu söz hakkında pek düşüncek bişey kalmıyor
Okuadan ateist olan yoktur emin ol
Okumadan ateist olan çok eminim
bir örnek Yusuf İslam:''Müslümanları tanımadan önce Kur'an'ı tanıdım. Eğer önce müslümanları tanımış olsaydım asla müslüman olamazdım'' hadi bakalım..
Genelde çoğu kndine müslüman zaten ben kurana bakıyorum :)
en iyisini yapıyorsun bence :) benim fikrim kuranı anlamak için sadece zeka da yetmez mangal gibi birde yürek ister ki hissedebilsin
Okudm ben kurani :) sorularima cevp vern yok
çok güzel :) meal mi okudun?
Evet meal ilmihal gibi kitaplari okudum smdi bir tane daha bnnla ilgili kitap okuyorum. Ama celiskileri hic kimse gideremiyor
çelişki derken mesela... bir örnek verebilirmisin? (kendimi cevap verecek kadar bilgili görmüyorum ama merak ettiğim için soruyorum)
Kader tanimiyla allahn herseyi bilme zamn mekan kavrami olmama sifati çelisiyor. kimse duzgun bir cevp veremiyor. Müftu ye sordum buna kimse net cevap veremez fazla kurcalama dedi. Bu ve bunun gibi bir cok sey
kendi bilgim dahilinde cevap vermeye çalışacagım umarım yanlış birşey söylemem çünkü vebali büyük olur. Biz canlılar kısıtlanmış yaratıklarız örneğin gözlerimiz belli dolgaddaki ışınları algılayıp , kulaklarımız belirli bir frekanstaki sesleri algılayabiliyor ve bize yaşayabileceğimiz üç aşağı 5 yukarı bir ömür verilmiş dna mızdaki telomerin kısalmasıyla yaşlanırız bu bizim çekirdeğimiz olan dna da kayıtlıdır olaya bu şekilde baktığımızda zaman sadece biz canlılar için bir kısıtlama, her duyu organımızın kısıtlanması gibi ömrümüz kısıtlanmıştır bu kısıtlamalar bizim için zamanı oluşturuyor. Ama Yüce Allah ın yaşlanması haşa mümkünmüdür değildir bizim algılayamadıgımız sınırımız dışındaki herşeyi yaratan ve idare eden de o değilmidir? O zaman bizim vereceğimiz kararların hepsini önceden bilmesi gayet normal değilmidir? Biz seçimlerimizi cüzi irademizle yaparız ama bunu Allah önceden bilmektedir işte kader de budur. bizim yapacağımız en son seçimleri bile Allahın bilmesidir.
Iyi de soruma cevap vermediniz ben kaderi ve allahn sifatlarini biliyorum zaten.
birde değiştiremediğimiz kader vardır onlarda annemiz ve babamızı seçememiz gibi müdahale edemmediğimiz şeylerdir bunlar da bizim sınavımız sonuçda. kaderi güzel bir örnekle anlatan bir hoca var anun linkini de atayım izlersin. birde zamanın anlamak gerek tabi zaman dediğimiz şeyi biz avr ediyoruz zamanın belirli bir ölçüsü yok mesela ama biz insanlar zamanı insanlıgın ilk gününden beri farklı yollarla tarif ediyoruz mesela güneşin doğuş batışı , ay takvimi mevsimler gibi. Yüce Allahın bu giibi şeylerden etkilenmesi mümkün olmadığına göre , zaten tüm bunları O yaratmıştır onun için zaman diye birşeyden söz edebilirmiyiz? youtube. com/watch? v=2xgH0Lr0wd0
yazının sonunda link verdim bakabilirsin youtube un önüne www. koyarak taratırsan çıkar
Siz dogru söylüyorsunz yani kuranda geceni ama benm soruma cevap vermedinz. YouTube deki bir cok videoyu izledm. bu konuda bakicam ama linki açamıyorum teldeym pc de bakarm tekrar
o zaman sorunuzu tam olarak anlayamadım ben biraz daha açıklayıcı sorarsanız belki yardımcı olabilirim?
Bizim irademizin olmasiyla kader kavrami çelisiyor yani insan zamn kavrami oldgu icin biseyelri sectim zannediyor ancak tanrinin belirledigi seyleri yasiyor bildigi cizdigi yolda gidiyor. Bunu soyledgmde cogu dindar arkadasm tanri bizi snatini gostermek icin gnderdi zaten dedi bir keskm de tanri herseyi bilmiyor dedi
:( kendimi şu an seni anlamakta ve cevap vermekte zorlanıyorum . çünki böyle ayrntılı knuşulacak bir konuyu , yazışarak bu konuyu sonuca ulaştırmak zor o yüzden böyle oldu belkide bilemiyorum. birşeyler eksik kalıyor sürekli. Karşılıklı bir anlaşmazlık oluştu. geniş örneklerle , açklamalarla , tasniflerle, benzetmelerle , ne bileyim geniş olarak konuşulması gerektiğini düşşünmeye başladım. belkide o yüzde. Kusura bakma :(
Konussak da bir yere cikamayiz bnce cnku kimse cevap veremiyor kısacası bu konuyu cok incelemek dinden cikarr cnku bu çeliskiye cevap bulamıyorsun. Teşekkürler aciklamalarn icin
ben tşşkr edrim keşke yardımcı olabilseydim :(
Said Nursi ve onun gibi bir çok din adamı bizim açıklayamıyacığımız şeylere örneklerle çok iyi anlatmıştır, sadece Kur'an ı kendi başımıza anlamaya çalışırsak çelişkiye düşeriz. Son olarak ön yargılarınızı atmassanız araştırmanıza gerek yok zaten ve ben sizde ön yargı gördüm
sonuna kadar haklıymış adam. pratikte görüyoruz sonuçları. dindarlıktan nevri dönmüşe bir tane kompleks bir soru sor afallayıp kalır.
Evet bnce de sacma örnek lerle gecstrmeye calsiyorlar
O adamın kafası güzelmiş bir b*k anlamamış ben anlamadım da diyememiş anladım anladığım için ateistliğe devam demiş anladın mı? Adamın kafası DOMUZLUĞA çalışıyo ;)
Bence okuyup anlayanlar müslüman, okuduğunu iddaa edip, ama işine gelmediğinden dolayı ateist oluyor. Tefsir okuyun daha iyi anlarsınız.
Okuduk saol
O zaman işine gelmiyor demekki.
Okuyup anlayanlarin isine gelmedigi için boyle ateist oluyorlar çünkü allahin varligindan suphe etmeye basliyolar haşa Allah 1 dir. Esirgeyen bagislayan Allahin adiyla...
ADAM HACCA GİDER VE KABEYİ TAVAF EDERKEN MANYAKMIYIM BU TAŞIN ETRAFINDA DÖNÜYORUM DER VE HER ŞEY SONA ERER
Hahah :)
Anlamayan zaten kendine göre uyduruyor. Anlayan da anlatılanlarla gerçekteki tezatları gördüğü için ateist olmayı tercih ediyor.
Evet doğru
Sen okudun mu?
günümüzdeki ateistlerin görüyoruz, hiç bilgi sahibi olmadan facedeki karikateist sayfalarında takılıp 2-3 caps görüp etkisinde kalıp ben ateistim diyen tipler ehehe
Oyle bişey yok
No lafın birde şöylesi var kuranı okuyup anlayan müslüman anlamayan nikola testa olur. Islak hayrarla salvador dali resmi yapılmasında tarafımca sakınca yokdur
Anlayan sorgulamayan dindar anlayan sorgulayan celikileri görüp arastrp en bilgili insanlardan bile cevap bulamayan her seferinde elma tren araba ayna gibi sacma örnekler duyan da ateist deist agnostik herneyse o olur.
İdrak-i maali bu küçük akla gerekmez, Zira bu terazi bu kadar sikleti çekmez bu sözü bir düşün
doğru bence, namaz kılmayan her saat ayrı bir günahı işleyene sorsan en ala müslüman... ateistlere küfür edip savunduğu dinin hükümlerini yerine getirmeyen o kadar çok insan var ki..
Evet allah var diyorlar ama buna gerçekten emin bir insan hicbir dini emri atlamaz
hadi o zaman git kuranın emrettiği gibi kapan, 5 vakit namaz kıl.. en basitinden nas suresini bile okumayı bilmiyosundur sen burada konuşmak, eksilemek kolay
Eminim oyledir çoğu
Nikola tesla alternatif akımı icad eden bebe degilmi ya. Hem sen neden onların hipotezlerine uyacagina kendi hipotezini koy mesela sana tanrıyı ispatlayım var olduğunu istermisin
Biseye uydugum yok ben zaten kendi kararlarimi veriyorum bu konuda. Bilim adamlari benm icin cok değerlidir fikirlerini onemserim ve kndi aklimla sorgularm. Inancta ispat olmaz yine de merak ettm?
Fizik ve felsefe kullancam evrende %90 karanlık madde ve %10 aktif madde var yani evrende boşluk yoktur evren her geçen gün büyüdüğüne göre madde katsayısı artıyo yani yoktan var olma durumu bunu cernde zaten buldular antimmadde bu fizik kısmı ve felsefe derki oluşum enerji olmadan tamamlanmaz kuraldır bu var olan madde irade olmadan oluşamaz ve her başangıcın bir sonu ve amacı olmalıdır buda kuraldır yani yoktan var eden büyük bir iradenin varlığı kesindir somut olarak
adamlar teslya bebe diyo saka gıbı :) bide hipotezden filan baheiyor :D hahahahaha
Tesla hipotez atmiş piyasaya senin gibi yosunlarda kural saniyo çiçeğim
Yoktan var oluyosa yok demektr :D niye illa bir yaratici gerekiyr o da yoktan varolmadi o zmn
İşte bilimin kökeni olan felsefe kuralı bu yoktan var oluyorsa irade olmadan olmaz enerji yok edilemez buda fiziğin kuralı ya da altın oran olan 1.618 dünyada neden mekkeye denk gelir tesadüfmü ya da bir elma kendini yedirtip çekirdeğini attırarak üremeyi sağlamak için hangi akli olgusunu kullanır bilim tanrıyı işaret eder hep bunu gözardı edemezsin
Nik'tirsin gitsin... Ama şu da var okuyup anlamadan dindar olmak mümkün değildir zaten belki de ironi yapmıştır neyse..
birebir böyle olan arkadaşlarım var.. okuyup anlayıp ateist olan.
Evet benim de var cok
Bu zaman dilimine kadar gelen kutsal kitaplar değiştirildiği için okumayanların anlamamaları cok normal söz tahrik Amaçlı yazılmıştır. Kuranı ateist olsunlar diye yazıldığını söyleyen kişi senden nefret ediyorum. Teşekkütler
Oyle bir sey yok
3farkı konu var yazdıklarımda hangisine katılmıyorsun
Hicbirine katılmıyorum
bu tam tersi aslında ilk kuran-ı kerim i okudum ve diğer din kitaplarını merak ettim incil zebur tevrat hepsini okudum aslında diğer dinlerde mucizeler çok fazla gözle görülür ama bizim kuranı kerimimiz bir mucize okuyan anlar bunu
Bn de okdm peki bana kaderi. Cennete mi cehennememi gideceğimz belirliyse biz bunu deistireblr miyiz yani tanrinin bildigi seyi deistrebilir myz?
onu değiştiremezsin gideceğin yer zaten karderinde yazılı ve bunu allah biliyor (bir kadın varmış genel evde çalışıyormuş kötü kadın yani birgün karşına bir köpek çıkıyor ve ona ayakkabısından su içiyor kadın bunu zamanla unutuyor tabi ve kadın ölüyor o yaptığı iyilik onun cennete girmesine vesile oluyor) sen ibadetini yap islamın şartlarını yerine getirmeye çalış insanlara karşılıksız iyi yap anne ve babanı üzme muhakkat cennete girersin :) bunları eğer yapıyorsan zaten bu karderinde yazılıdır yapmıyorsanda kaderinde yazılır aslında insan oğlu bir nevi oyuncu yazılı olan birşeyi bilmeden oynuyorsun
Tanrının bildiği birşeyi değiştiremezsin Tanrı cahil değildir. İnanılmaz derece zekisin ve zekiliğin başına bela. Bu soruya herkes cevap veremez ama zekada bir yerden sonra insana beladır. Sen veya ben yaptığımız tuvalete bunu nasıl yaptık deyip, karnı deşersek o zaman kendi ecelimizi kendimiz hazırlarız.
İnanç meselesi inanmak ve ibadetten ibarettir. İlkini yaparsın ikincisi sana kalmış. Sorgulamak ayrı bir olay. Çünkü insan hertürlü sorguda bir soru çıkarır kendine. İyiyken niye kötü yaratmadıda diye bilirsin. Ajanlar soru sora varmazlarmı sonuca elbette öyle ama onlarda konu kapandığında başka bir yön belirlerler. Aynı olayı bittikten sonra deşmezler. Çünkü elinde kalacak olan o durumda herzaman 0 dır.
Eğer zamanın varsa ve izlerim dersen sana bir video atayım. Sorduğun soruların tamamınn cevabı var.
Senin verdigin kadin örneğini duymsutum. Bu örnege gore kadinin da cennete gidecegi belirlenms kadin sadece gelecegi bilemedigi icin zaman kavrami oldugu icin zmnla yasams bunu. Yani kadinin bir tercihi secimi yok. Izlerm tabki soyleyin lutfen
bir takım şeyler inançtır. Sorgulanmaya ve yargılanmaya kapalıdır.
Bunu anlatmak o kadar zor ki.
Zaten okumuyoruz kasma :)
:D evet boyle diyip isin icinden cikiyorlar ama bnce sorguyu birakmamak gerek
peki ya gerçekten varsa diğer taraf? Sorguladığın şey yaratıcınsa? ya şirke giriyorsa?
Degil ama iste boyle biseyin olma durumu bana gore yok akıl dışı mantık dışı kutsal kitaplar da ayni sekilde. Tabi bu benim fikrim. Yaraticinn kitabi olsa kimse sorgulayip ateist olmazdi kimse gercekligini gordugu biseyi reddetmez biz reddetmiyoruz cnku gercek değil reddetmek icin kabul etmek gerek once dogrulugunu. Yani o tarafta deiliz. Ya varsa diye bir cikar iliskisi iicn de iman olmaz zaten
Evet gerek kalmazdı belkide cennet ve cehennem kavramları bu sebep ile var bilemeyiz. Tabi ki özgür düşüncen. Yargılamak haddim değil. Ama bir ezan sesi bile bana huzur veriyorsa, inanmam için yeterli bence...
Nasıl mutluysan öyle yaşa :)
O zaman millet ateist olsun diyemi var kuran? Saçma sapan şeyler.
Yoo oyle birsey diyen yok
Nikola tesla ampulü bulan bilim adamıdır ama kendi halinde bir bilim adamı olduğu için bunu edison üstlenir daha çok insana katkı sağlayacak yararlı icatları vardır mesela kullandığın internet gibi onada katkısı vardır AMA BENCE BUNDA YANILMIŞ.
Peki teşekkürlr
aklına yatmamış birisinin.. aklına girememiş ötekinin de. sen ben üçüncüsü olalım:))
nicola tesla önemli bir bilim adamı onun için varlık bilimsel sebeplerle alakalı... ve bilimle çok uğraştığı için ilim tarafı körelmiş ve herşeyin cevabını aramaya çalıştığından kendince bir söz söylemiş olay bundan ibaret...
İlim arapça bilim demektir dostum, ;)
Peki teşekkürler bir de teslanin bu sözü söyleyip soylemedigi net değil yani onn üzernden olmasa da ayni seyi yazicaktnz diye düşünüyorum
evet aynı şeyi yazacaktım senin araştırdığın şeyleri ben çok araştırdım sonu yokk...:D
kardeşim ilimle bilim farklı şeyler senin söylediğin kelime anlamı ilim bilimin tümünü kapsar bilim ise ilime göre daha az kapsamlıdır...
Sktirin gidin @MK çocukları maymundan gelme soyunuzu sktirtmeyin bana
Tanri varsa seni su an carpmaliydi :D
l*n kodunun salaga Allah ın yüceliğini siz anlarsınız kendini zeki sanan gerizekalının tekisiniz. Bu kadar düzen kendi kendine mi oluştu sanıyorsunuz? Hem sen inanan ne kaybeder Allah inanmayan ne kaybeder? Nankör köpekler
Ya tamm dinini de al git burdan
Bak işine
Iyiki obur dunya var da bunun gibi serefsizler ceksin cezasini
Ağzını bozma:)))
Sana tanrin beynini bosuna verms dier tarafa gidinc bir sor niye verdigini
Senin de anan cok vermis
Aaa bak - ler girdi kitabına smdi tanridn korkmuyor msn da bunu yazdn
Bu şu soru gibi sanki "Ateistsin Allahadamı inanmıyorsun_?"
Biraz aciklar msn :)
Allahın izniyle anlamak için okursan allahda sana anlamayı bahşederse aklını kullanarak anlayabilirsin sanırım anlatılmak istenen Ateist olursun arayışa girip aklını kullanıp allaha inanırsın, bazende dindar doğarsın ama körü körüne anlamadan... Bence bu olmalı boşver Teslayı sen
İçin temiz olmadıktan sonra
Hacı hoca olmuşsun, kaç para!
Hırka, tespih, post, seccade güzel;
Ama Tanrı kanar mı bunlara?
ö. hayyamdan
Dogru söz
din insan ile vicdan arsaındadır
Inanan inanr innmyan inanmaz inanmayan da zaten o his olmuyor bir daha
Yani once müslüman olan biri ateist ya da deist agnostik farketmez olduysa artık eskisi gibi olmaz olani gormedim
günahlardan korktuğumuz için insanlığımızı kaybetme durumuna geldik, bir insana yardım etmek yerine günahtır diye dışlarız, hata yaparız şeytan girdi içimize deriz, hayatı kötü yola sokarız seçeneklerle alın yazısı deriz işin içinden çıakrız.
takva filmi buna bir örnek aslında,
Evet oyle sadece iyi olmak her insana sadece insan olarak bakmak ayrm yapmadan bu onmli oln. Iyi bir tanri varsa bunu yapani onemser
noktayı koydun bunun üzerine tebrikten başka bir şey gelmez
Teşekkür ederim
asıl teşekkür size cesur bir soru ve buna karşı sağlam duruş
Propaganda yaptigimi soyleyen arkadaslar da var neyin propagandasini yaptigimi bilmiyorum cok tesekkur ederim :)
kıskançlık desem banada sana yalakalık yaptın diyecekler, diken üstündeki konuları sormak ve dik durmak çok zordur o yüzden
Evet oyle ama merak edip arastrilir belki biseyler
burada sadece belli konular araştırılır, ama ders gibi burası her türlü insanın olduğu insanların ne kadar içindeki şeytanı ortaya çıkardığı veya ne kadar masum olmak istediğini gösteren bir yer sonuçta, maalesef sadece 5 dk zevkler uğruna kendi kişiliğini bırakanların da olduğunu unutmamak gerekir.
dindarim diyenin cogu okudugunun anlamini bilmiyo ki zaten. arapca okuyolar turkce mealini bilmiolar bile
Haklısın kardeşim inandiklari tanriyi bile tanimayan bir cok arkadasm var
Türkiye de çoğu insan inandığı kitabın içinde neler yazdığından habersiz. O yüzden bu söze katılıyorum ben
Evet
Kendini fazla zeki sanan kibirli biri daha iste
Bana demeki bilim adamiydi musluman bilim adamlarida bu bir gosterge olmaktan disarda
Veya baska hristiyan vilim adamlari flnda neyse iste
Bilim adamalrinin cogu teist deildir
Neyse iste sacmalmamis :)
Kutsal kitapları okuyup anlayan dindar. 0 tefsir, fıkıh bilgisiyle okuyup anladığını sanan ise ateisttir. Modric.
Ateistin okumadgni nerden biliyorsun kitplari
Genelde okurlar ama genelinde pek tefsir bilgisi yoktur sadece mealini okumakla olmaz o iş.
Mealini okuyup mantksz buln arastrr herseyi tesfirleri de bilir bnde tesfirlere bakıyorum ama bunlar da yoruma giriyor farkli oluyor bnce apacik gönderdik diyorsa tanri kimseye ihtiyac duymamlyz baska bir insanin fikrine
"Ey inananlar! Allah'ın hükümlerine karşı gelmekten sakının, inanmışsanız, faizden arta kalmış hesaptan vazgeçin. Böyle yapmazsanız, bunun Allah'a ve Peygambere karşı açılmış bir savaş olduğunu bilin. Eğer tövbe ederseniz sermayeniz sizindir." (Bakara, 2/278-279)
şimdi sana bir şey dicem burdan ne anlıyorsun? İlk görünüşte faiz yiyenin kafir olabileceği gibi bir anlam çıkıyor çünkü Allah'a savaş açmış deniliyor. Fakat faiz yemek ya da yedirmek insani kafir yapmaz meselenin ciddiyetine vurgu yapmak için söylenmiştir o. Yani biz bunun mealini okuyarak kendi anlamlandırmalarımızı yapamıyız senin ön yargın varsa zaten ne kadar tefsir okursan oku hala aynı düşüneceksin.
Bundan sonra cevap yazmıyacağım böyle konularda tartışmayı sevmiyorum yanlış alama.
Anlıyorum ama bu ayetten bunu cikarmaz kimse yani bn okuyunca savas acms olur yani dogru seye karsi demk kafir olur diye bir cikarm yapmadm
3-4 yil once ateist lafini duymazdim simdi inancsizlar cogalmaya basladi, bu kiyamet alameti olabilir mi acaba
Eed olabilir :D
Bu eic iste ateistiz diyerek akillarinca populer bilgili insan olduklarini saniyolar ama en buyuk lanet seytandir ki o bile Allah'i kabul eder kiyamet yakindir
Allah ona taptigi için onun yarattgi bir varlığa secde etmek istemeyen şeytani neden lanetliyor ki bnce odul vermeliydi bu tavrina
Koskoca ilahiyat gibi bir bilim dalı kurulmuşsa ve binlerce beyin bu işe kafa yoruyorsa benim için bu yeterlidir o malum kişinin beyni beni ilgilendirmiyor
Söz Teslanın değil bu 1
2. si Annesi rahipti sanırım ve Tesla'nın inanç konusundaki düşüncesi ateistlik değil
Ben teslann olrak gördüm bilgini paylastgn icin tesekkurler arastrmadm sözün kime ait olduğunu. Arastririm :)
Sen cübbeli Ahmet hoca efendi, Gavs sani hazretleri, zakir Naik hocanın karşısına istediğin kadar bilim adamı çıkar. Tartışsınlar, göreyim bilim adamı kim, ilim adamı kim? Acıyorum size.
Bilim adamlariyla onlarin knscak ortak bir tyani oldugunu sanmıyorum
Bilim adamı evreni incelemiyor mu? Bilim adamı evrime inanmıyor mu? Samanyolu, galaksiler vesayre. Yoksa senin bilim adamı anlayışın elektriği, ampülü bulan insanlar mı? Bilim adamından kastın nedir? Eğer bunlarsa. Evren hakkında, yaradılış hakkında bütün gerçekleri Kuran'ı Kerim yazıyor. Ve bu büyük zatlarda hafız oldukları için bilim adamıdır! Mesela mikrobu bulan pasteur'dan önce ki insan akşemseddin hazretleridir. Tabi sen hep BBC, Nat Geo izlediğin için onların gösterdiklerine inanıyorsun. Ulan pelin batu, ateistim dedi her yer pelin batu çakması oldu vayy arkadaş bu nedir ya!
Bilim bunlara cok guzel cevaplar verr dinde cevp yok net bisey yok dunyanin duz olduguna cikiyor ayetler dinde bilim arama bnce bilimle din hic bir zmn paralel gtmez
Ben neden seni ikna etmeye çalışıcam ki; dünyada 1.5 milyar Müslüman, ona keza hristiyan, 60 milyon Yahudi, şaman, budist bir sürü din var ve hepsi tek tanrı inancına sahip. Milyarlarca insan bir şekilde bir olan Allah'a inanıyor itikatı zayıf ya da güçlü. Bu kadar insanda deli olmadığı senin bilim adamlarının ateist olması kadar bariz! Ben neden seni ikna ediyorum arkamda milyarlarca insan varken. Ben neden zaten olan bir varlığı sana ispat edeyim, madem sen yok diyorsun sen bana ispat et?
Olmayan seyi nasil ispat edeyim supermani ispat et der gibi :D
Bak güzel kız! Sen şimdi haşa Allah yok diyorsun ateistim diyorsun. Peki bana şunların cevabını ver.
bir elma ağacı düşün dallarından elma koparıyorsun, biliyorsun ki elmanın dişlere, cilde, hazımsızlığa ve daha bilemediğim bir çok şeye faydası var. Şimdi bu elma ağacı nerden biliyor benim bedenimdeki eksikliği. Neden bana faydası olan dişlerimi güçlendiren, cildimi güzelleştiren bir meyveyi bana ikram ediyor bu odun parçası!
Evrim teorisi; ki bu teoridir yani gerçeklik payı olmayabilir, kaynağı yok yani. 200-300 kiloluk bir maymun nasıl oluyorda küçülüp 70 - 80 kiloluk kılsız Tüysüz bir insana dönüşüyor. ya da 400-500 kiloluk bir ayı okyanusa düşüp yıllarca yüzerek nasıl 50 tonluk bir balinaya dönüşüyor. Yani birinde büyüyüp birinde küçülüyor sence bu bir çelişki değil mi?
Dünyada tecavüz, adam öldürme, gasp, hırsızlık gibi bir sürü toplumu bozan insanlar var. Eğer ilahi bir adalet olmazsa bu insanların yaptıkları yanlarına kar mı kalıcak.
ya da eğer insanlar öldükten sonra dirilmeye ve hesaba çekilmeye inanmasalar, herkes cinayet işlemez mi? hırsızlık yapmaz mı? Tecavüz etmez mi? Tabiki bütün bunlar insanlar tarafından yapılıyor, fakat ilahi adalete inanmayan, Allah'a iman etmeyen insanlarda bu şekilde hareket etse dünya yaşanılmaz bir hal almaz mı?
Arkadaşın biri yazmış yok japonlara peygamber inmemişte onlar çok medenimişte! Bütün peygamberler Ortadoğu'ya inmiştir. Hz. İsa, Hz Musa peygamber efendimiz (S. A. V) efendimiz ve binlercesi Hz Âdem'den bu yana hepsi Ortadoğu'dan çıkmıştır. Bilim demiyor mu insanlık Mezopotamya'da başladı diye?
Sen şimdi diyceksin ki neden müslümanlar adam öldürüyor! Bütün bunlarda Mehdi hazretlerinin gelmesinin ayak sesleri dünya yaşanmaz bir hal alacak ki o büyük zat doğsun ve egemen olsun. Peygamber efendimiz diyor ki; âhir zamanda öyle kullar olucak ki akşam imanlı uyuyup sabah imansız olucak. Bunun için herkes kelime-i şahadeti ağzından düşürmesin!
Yani senin bu yazılarını okuyan müslümanlar gece uyumadan önce acaba bu kız doğru söylüyor olabilir mi? Gerçekten Allah diye bişey yok mu acaba diye gaflete düşseler ve bu düşünceyle sabah uyanmasalar bunu vebali senin üzerinde.
Sen hiç büyük konuştun mu? Ben konuştum. Keşke ağzım dilim yansada konuşmasaydım ve konuştuğum şey başıma geldi. Olmaz dediklerim oldu. Ve peygamber efendimiz Hz Muhammed (S. A. V) "kim büyük konuşur ya da birini ayıplarsa; Allah, o kişiye ömür verir yinede o ayıpladığı şey başına gelmeden canını almaz" bu hadis-i şerif tir.
Insanların dünyaya geliş gayeleri vardır. Yoksa benim annem babam, senin annen baban, öleceğimizi bile bile bizi neden dünyaya getiriyorlar. Allahü Teala emretmiyor mu bize çoğalın diye yani istesende istemesende buna uyuyoruz hepimiz. Neden sadece biz akıllıyız, zekiyiz. Bir Aslan bizi parçalayamazmı? Neden kocaman ineği sağıp sütünü içiyoruz. Neden kanlı canlı bir meme den. Bembeyaz saf süt çıkıyor. Neden Allah hayvanlardan bişey istemiyorda biz insanlardan istiyor. Neden bir yılan bir fareyi yediğinde 1 hafta bişey yemesine gerek kalmadan yaşıyor ama kocaman bir balina okyanusta binlerce ve tonlarca plangton, sardalya ve diğer tonlarca balığı yiyerek ertesi gün tekrar avlanıyor yemek istiyor. Bu dengeyi sağlayan ne?
Ne yani şimdi hocalar ateist cemaat müslüman mı? Noluyor lan?
Esla burada kısacası tanrı diye bir şey yoktur demek istiyor
Olsa da o kitaplar yalan diyor
Sen her insanın dediğini doğru kabul eder misin?
Yoo bana gore de öyle
Ateistsin yani:))
Evet noldu :)
Sadece meraktan ve emin olmak için :D
Böyle bir genelleme yapılamaz. Okuyup anlamayan ateistler de vardır, okuyup anlayan inançlı da.
Anlamakdan kasdedilen bu değil sorgulamak arastrmak akla mantiga uygun mu test etmek bndan bahsediliyor
Dediğin gibiyse de genelleme yapılamaz.
Yapılır ssn kurani testedip sorgulayip arastrip mantikli mi değil mi diye düşünüp de mi inandin
Sadece bu konuda değil genelleme yapmak haksızlığı ortaya çıkarıyor ister istemez. Bu söz inananların hepsi inandıkları kitabı anlamamıştıra çıkıyor. Tabiki sorgulamadan direk körü körüne inananlar var ama sorgulayıp yine inançlı olmayı seçen insanlar da var.
Yine de inaniyorsa vazgeçemiyor demektr :)) ya varsa korkusu iste
Bu önyargından kurtulmanı öneririm. Herkes birbirinin inancına saygı duymak zorundadır. Kimse inananlar , varsa cehenneme giderim korkusuyla inanıyor diye bir genelleme yapamaz. Tıpkı kimsenin ateistlere hakaret edemiceği gibi.
Genelleme yapmadm ama cennet olmasa kimse inanmazdi olduguna innadgi halde ugrasmiyor kimse doğru düzgün. .
Valla seviyeye daha ulaşamadım bende daha ilk konulardayim :)
Peki su an için ne dusnuyrsn :)
Elhamdülillah Müslümanım kardeşim ben sadece :)
Peki mutlu oldugun seyi yapmalsn tabi :)
Teşekkürler :)
:))
Bu soruyu soranda nıkola teslada ve sana katılanların hepsınde 1 gram zeka yok
En zeki sensin zaten buralarda harcanma ya sen
Yok canım önemlı değil köpek eğitmeye alısıyor insan bir zamandan sonra.
Şimdi buraya gelip Nikola Tesla hakkında sövecek insanlar da var 😂
:D :D
Kutsal kitapları bilmem de Kuran'ı anlayan alim olur, anlamayan da herşeyde onu arar da bulamaz. Bkz. Nikola Tesla.
Okuyup anlayıp uymak isteyen uydurur kendini, okuyup anlayıp uyması zor gelen, sıkan, yemeyen de böyle b. k atar.
Okuyup anlamayan uysa noluuur, uymasa nolur?
Anlamaktan kast sorgulamak mantikszsa eğer düşünmek ten kacmamak
Evet aynen öyle. Benim kitabımda herşeyin mantıklı cevabı vardır.
İnsan okudukça "alla alla" demiyor değil adam haklı.
:))
Sorgulama ve düşünce tarzına bağlı. Kusur arayarak okursa her gördüğünü kusur zanneder.
Kusr aramak değil ki ama ateistler ateist olmak icin kusur aramak icin okumazlar ki objektif bakarlar zaten okuyup ateist oluyorlar ateistken ancak tekrar okur daha iyi gormek icin
Ateistlerin objektif olduğuna kesinlikle inanmıyorum. Mantıkla bile cevaplanabilecek sorular soruyorlar çoğu zaman. Her şeyi bir sebebe bağlayabilmek ve dinde tıkalı bir soru keşfetmek bence tek amaçları.
Bu söz yaşadığı toplum ile alakalıdır ve bütün düşünürler yaşadıkları toplumdan çıkarım yapar..
Dusunurler yasadiklari toplumdan değil yasadiklari dünyanın otesinde gelecege isik tutan insanlardr
Hangi düşünür tüm dünya ülkelerini gezmiş hangi düşünür tüm dünya kültürünü öğrenmiş.. Düşünür dediğimiz insanlar bizden çok da farklı birileri değil.. Adamlar sanki Allah töbe haşa.. Biraz okurken de sorgulayın.. Düşünür diye her dediği doğrudur mu diyeceğiz.. Düşünür adı üstünde düşünen kişi demek.. Ben de düşünüyorum o zaman ben de düşünürüm.. Örnekleyim ;
"Düşünüyorum, o halde varım." demiş Descartes
Arif Nihat Asya ise "Hayır, yanlış. Düşünülüyorum, o halde varım.
Türkiyede ateistler dışında kurani anlayarak okuyan yokki :)
Guzel tespit dövmen güzelmiş ;)
Teşekkürler 😊
Daha iyi anlayanda alim oluyor ona ne diyecek nikola efendi!
Evliya olup uçuyor di mi :D
okuyup da anlamasa gene iyi. diyanetin yapmış olduğu ankete göre türkiye müslümanlarının %92'si kuranın türkçesini hiç okumamış :/
Koyun gibi bisyin pesine takilms gidiyorlar
Okuyupta anlayanın ateist olması isyankarlıktan başka bir şey değildir. Bu nikola teslanın ya b*k yediğinden başı ağrıyor ya da önemli bir gönderme vardır.
türkiyede insanların%92 si kuranı türkçe okumamış bu ülkedeki adamların yazdığın sözden yapacakları çıkarım sence ne kadar olabilir ki
Haklsn kardeşim
eyv bro
Bu konuda konuşmak isterdim fakat konu çok farklı yerlere gidecek ve benimle tartışabilecek donanımda kimseyi göremedim yorumlarda.. O yüzden boşver.
Biz tartışalım :)
Kendine güveniyorsun yani :)
Bilgi yaristirmak icin değil sadece paylasmak icin yazmani istedm o kdr
bir yerde doğru çünkü suanki devirde kurandaki amelleri verine getirmek cok zor adamlar anliyo yapamicaklarini ateist oluyolar.
Bunjnla ilgisi yok allahn oldugunu bilerek dinden cikmaz kimse allhn olduguna emin ve korkan kisi de allajn dedegi herseyi yapar ki dogru dürüst yapan yok bu da pek samimi olmuyor
Niye biz muslumaniz ama tam anlamiyla amelleri yerine getiriyor muyuz hayir cok az kisi var. Zaten musluman olmayip okuyarak arastirarak musluman olan cok kişi yok.
https://hizliresim.com/LomO6z khgfkh
Ornek cok iyi :D
Herhalde bu kutsal kitaplarda yazılanların tutarsız olduğu, tanrısal değil insani bir yapıt olduğu, konudan konuya atladığı gibi düşünceleri savunmak için söylenmiş pek değeri olmayan bir söz.
Kimin Dediğine Bakınca Sözü Düşünüp Hakkında Yorum Yapmak Saçma. Elin Abdlisi. Yahudisi mi hrsitianı mı belli değil
Ne oldugu onmli değil soz hakknda yorum istedm
okuyup denemek lazım derim. telsanın demek istediği şu kutsal kitaların içeriği boş demek istiyor okuyup görmek lazım derim.
Evet okuyup görmek gerek haklsn
hiç okudun mu kutsal kitap meali değil ama direkt olarak türkçeye çevrilmiş olarak bir kaç cümle bile olsa okudun mu
hangi kutsal kitabı. ben kur-anı anlamıyla okudum da yoldan çıkmadım. kuralları gördüm. ama diğer kutsal kitaplar ne diyor bilmiyorum...
Zaten senn kitabin tek dogryum dedigi icin dierlerine bakmaman lazm arastrmiyorsan. benim yasamla ilgilisorularima cevap veremiyor
benim kitabim Kur-an tek doğru benim demiyor ama sen öyle algılıyorsun. benim kitabım dünya dinlerinden bahseder ve birlik olduğunu anlatır ama sen oradan hepsinin ayrı olduğunu anlarsın... Kur-an ı anlamak için o islami bilim adamları çok farklı aşamalardan geçmektedirler. ama bir cahil çıkıp ortaya atlayınca ya yoldan çıkıyor ya da sapıtıyor. bunları müslüman bilim adamları örneklerle açıklamışlar. senin okuduğun hangi tefsir bilmiyorum ama o tefsiri hadis ve açıklamalarla desteklemezsen anlamak için kafayı yersin.
Tesla idealist bir insandı. Hatta evlenmedi çünkü aşk olursa gelişme olmaz buluş yapamam derdi. Din konusu ayrı bence farklı bakmış sadece
Aska oyle bakmissa dine o şekilde bakmasi cok normal
Demek istediğim de o. Bir şeye yönlenmiş sadece o da bilim
Iste bilimin dinle alakasi olmadgni görünce mantksz gelms din hkknda bilgisi olmadan bir bilm adamı bu şekilde konuşmaz