AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
343Cevap
Onemli olan sadece anlamak degil anladigini hissedip yasamak
Biz inanarak okuyoruz onlar fesatlık için okuyorlar aramızdaki fark budur...
Okuyup ta kendi cikarlarina ve yasam tarzina gore yorumlayan, kılıf olarak kullananlar ne oluyor peki?
Onlar etkisiz eleman objektif bakmak onmli
Bu söz ona mi aittir bilemem ama şu Zaman'ın ateistleri ateizm popülaritesine kapılmış eli kitap görmeyen kafasını bilgisayardan telefondan kaldırmayan ergen tayfasından oluşuyor o zman mantıken bu dediği yanlış 😊
benım de kıtabım ıncıl olsaydı ateıst olurdum. Allaha sukur Kuran var
Peki
Tesla elektrikle uğraşsın, dini ondan öğrenecek değiliz !!
Olur
Öyle çok dindar değilim ama teslanın da kuranı okuyup anlayacağını sanmıyorum. Boş laf etmiş bence.
Tesla da anlayamamisa yani :))
Yani teslanın dönemine kadar o kadar insan anlamamış teslanın anladığını, bir tek tesla anlamış diyosun? Aferin:)
Oyle bisey mi dedim :D
Seni Mevlanaya, Einstein'a hatta Atatürk'e havale ediyorum. İyi geceler :)
Atama saygm sevgim sonsuz merak etme. Insanlik iicn ugrasan Tum bilim adamlarina da sayhm snsuz
Ya yanlış anlama, örnek verdim orda ben. Saygının sonsuz olmadığından bahsetmedim. Mesela Atamızın örnek aldığı lider Peygamberimizmiş biliyo muydun bunu? O sadece din hakkında fazla konuşmak istememiş belli ki, o da din üzerinden sahte şeyhler şıhların sömürdüğü halkla alakalı diye düşünüyorum. Aynı şekilde einstein'de inançlı biriymiş. (söylediği birkaç sözüne istinaden bu kanıya vardım) Mevlanayı söylememe gerek yok. Bunlar çağının altın insanlarıdır. Tesla'dan da daha önemli şahsiyetlerdendir bence. Ben bunu söylemek istedim. Kırdıysak affola. ^^
Atam ateist birini de örnek alsaydi farketmezdi ki boyle biseyi duymadm ama aldiysa da iyi ki alms derim ancak bu konuda bilgim yok. Onun dışında Einstein inançlı değil "tanri zar atmaz " lafndan dolayi boyle bisey söyleniyor daha cok ama Einstein deist oldugu gorusu daha fazla
dogru tespit
bence okumaya bile zahmet etmeyin
onun yerine daha yararli kitaplar okuyabilirsiniz
Okudum inancliyken bir kere ama yine okiycm smdi de prf. Celal Şengör' hocamın bilgiyle sohbet adli kitabini okuyorum
celal sengor saglam adamdir tam bir bilimadami ornek alinabilecek bir insan
ama militarist ve elitist olmasi pek hosuma gitmiyor tabi o kisim beni ilgilendirmez
tesla okumuş mu , okuduysa kanıt göster bana okudu demekle olmaz bu işler.
Bu soz teslnn ya da baskasnn bu değil mesele ben soze yorum yap dedm. ki teslanin oldugu kesinse de bu adamn okumadan bilmedn konuscagini dusnuyor olmanda garip
Bu konu hakkında kitap yazarım ama kısa bir cevapla katıldığımı söyliyebilirim.
Peki teşekkürler :)
Nikola Tesla'nın böyle bir söz ettiğine ve buna inandığına inanmıyorum.
Soz hakknda yorum istemstm tesla demis olabilr mi demedim
Sözü söyleyen önemli benim için. Hani var ya "söze bakarım söz mü diye söyleyene bakarım adam mı diye"
Söz hakkında yorum istiyorsanız işte. Okuduğunu anlamayan adamdan bir b*k olmaz. O kendini ne sanırsa sansın. Okuyup anlayan niye ataist olsun. Kutsal kitaplarda kötü birşey yazmaz ki.
Kutsal kitaplar kalp ve akıl ile birlikte okunmalı. Aklını kullanmadan, kalbinden geçirmeden okuyan hiçbir zaman ne anlatılmak istenildiğini anlayamaz.
Ayrıca gerçek dindar insanlardan hiçbir zarar gelmez gelemez. Eğer bir zarar geliyor ise zaten o kişi dindar değildir. Kendini dindar olarak görmek dindarlık değildir. Dindar kişiyi Allah bilir bir başkası bilemez.
Şu açıdan bakarsak eğer;
Bu sözde aslında anlamayan dindar olur derken gerçek dindarlardan bahsetmiyor. Çakma dindarlardan bahsediyordur herhalde. ::)
Sen öyle dememiş olabilirsin ama ben o an aklımdan geçeni yazmak istedim. Seni kırdıysam özür dilerim. O kadar bağırmana gerek yoktu ;)
Bagirmadim ki :) sozde anlatilmak istenen su tabiki herkes okuudgunu anlayacak zekaya sahip okudugunu mantik suzgecinden geçirip neden tanri bunu dems bu nerden geliyor nasil gibi sorular sorup arastrmak yani tam olarak sindirmekten bahsediyor. Bunu yapan ateist yapmayan da dindar olur diyor.
yalan. öyle olsaydı (tövbe estağfurullah) en başta Hz. Muhammed e ateist derdin
O zaten yayan kisi
ateistleri şimdide böylemi. kurtarıyorlar hiç sevmedim bu sozu
Kimse biseyi kurtarma pesinde değil
İnsanlık adına önemli buluş yapan bilim adamlarının kendini tanrı sanması başka bişi değil 😪
Kimse kndini tanri sanmıyor.
Benim fikrim değişmedi 😪
Senin fikrin yanls tanriya inanmayan bir insan neden kndini tanri yerine koysun. Inanan zaten koymaz. Ateistler kndini doğanın döngünun bir parcasi olarak görür.
Söylediklerin senin düşüncendir saygı duyarım. Lakin senin doğruların herkesin doğruları olacak diye bir kaide yok. saygı beklemiyorum. Saygı gösteriyorum... 😪
Bn de saygsz bisey demedm zaten
fikrime saygı göstermeyip kendi doğrularını dayatmak saygısızlıktır ;)
Ben bisey dayatmadim dayatmak nedir bir arastristersen
O diyorsa doğrudur. En iyisi sen ona inan hemencecik.
Ben bisye inanmıyorum
Sen hiç Kur'an okudun mu?
Evet okdum
Okuyup anladın ve ateist mi oldun?
haklısın aynen öyle 4 kitabı okudum yıllarca aynen öyle oluyor
Bn de okiycam kurani okudum incili arastryrm :)
azhan süresi 50,51,52,53,54 oku talak süresini oku bana yorumla
hz. Muhammed (s. a. v) varken niye bunun sözüne bakıyımki
Sorgulamak icin
kendi fikirlerinle sorgularsın başkalarının sözleriyle değil
Zaten indi fikrileriyle sorgulayan arastrir
Kendi
Herkes isine geleni anlar o ateist olmak istemis bence
Istemekle olmuyor ki inancliyken ateist olmak zordur
Ben de anlatmak istedgm o. o inanmak istememis bence inanarak okusa anlar ne demek istedgni kitaplarin
Bn de cok inanclydm arastrmazken şüphem yoktu arastrdikca boyle oldu
Ben hala inancliyim cok şükür okumaya da devam ediyorum namazimi da kiliyorum bazibseyleri tersten anlayan kisiler kiskrtyor sizleri sana tavsiyem yol yakinken don çünkü seytan avcuna aldimi seni istesende donemezsin yazik olur.
Ben seytanin beni ele gecrdigi düşünmüyorum cnku o da dinsel bir kavram yani zaten inanmıyorum. Bn de namaz kilarken kafamda supheler olusurken şeytanin isi diyordum allaha yalvariyordm yardim et diye ama sesimi duyan olmadi ;)
Erkenden pes etmissin uzuldum senin için inşallah dogru yola tez zamanda donersin
Tanri kalbimi muhurlememisse ya da muhurlemisse eger onun bildigini deistirebilirsem (gelecegimizi biliyor cnku ). Belki o zmn olur bilmiyorum. Ki bu da imkansz yani deistrirebilmek inanca göre
Hayirlisi üzüldüm gerçekten çünkü bizler sanssli insanlariz musluman olarak yaşıyoruz ve bunu bilip iman etmemek daha kotu
kutsal kitaplar şefaf değil. şifreler, anlamsız cümleler ile kafa karıştırıyor ve birazda sorgulamaya itiyor insanı. tesla haklı
Şu an aklımdan geçenleri yazamıyorum diye üzülüyorum neyse :)
Aklindan gecenleri seçerek yaz :D
Ben elma desem yobazlar armut anlıyor. Cahillerle yaptığım hiçbir tartışmayı kazanamadım. Günlük hayatta kafa yapısı benimki gibi olan insanlarla birlikte olmaya çalışıyorum ama burada çoğunluk bana zıt :) kısacası uğraşmak istemiyorum kardeş :D çirkef ve seviyesiz olmadığım için başedemiyorum :[
Yazar msn ben cevap vermeye calsiicam :)
Nikola Tesla, söyledigi var sayilan bu soz ve bu sozun icerigi..
Tartisilir ama yorar.
Haklsn
Soframdan eksik etmem rakımı,
Sende seç alternatif akımı.
-Nikola Tesla
Aslında bilim ile din birbiriyle ilişki içerisindedir. Kutsal kitaplarda yazan çoğu kavram bilim ile doğru orantılıdır.
Hiç öyle olduğunu sanmıyorum kuran dunya düzdur guneş de dunyanin etrafinda doner diyecek kadar bilinden uzaktir.
https://m.youtube.com/watch?v=pI0PuUbLY9I
Bilim ve din hic bir zmn ayni dogrultuda deildr bilim kanita gozleme bakr din inanca kitaptaki tek bir ayreti bile reddetmeden inanmaya bakar
Bak mesela dinimiz suyu oturarak için der, ya da ne biliyim abdest alırken suyu vücudumuza deydirdiğmiz yerler akupunktur yani insanın rahatlatan noktalardır. Buda insan sağlığı, bilimle bildiğin yakından ilişkisini gösteriyor. Bunun gibi sayısız örnek çok. @oLdness07
Soran cevabımı sende oku :)
bilim ve din yeni yeni aynı doğrultuda gitmeye başladı özellikle cern deneylerinden sonra bilimadamları bile ikiye bölündüler.. ayriyetten günümüzde bilimde yeni keşfedilenler dini kitaplarda yüzyıllar önce geçer.. bu arada söze gelirsek niko hakaret etmiş iki tarafada
İşte demek istediğim bu. Aslında birbiri ile ilişki içinde
Cevaplayan yoga yapmanın hem psikolojik hemde fiziksel sayısız faydası vardır yani amac bilime yakınlıksa coğu dindar tarafından haram denilen yogayı ne yapacagız :) yani detaylara inmemek lazım, evrebnin işleyişi hakkında yanılabilen bir yaratıcı söz konusu olabilir mi? Yani yarattiğının işleyisinden habersiz daha başta çuvallama var
hadis tefsir okursan hidayet bulursun roman okursan yoldan çıakrsın :)
Okudum merak etme bir yerden ciktgm yok ben bir yol göremiyorum cnku
Onun okudugu incildi, kur'an ı okusaydı boyle demezdi...
Kuranla incil pek farkli değil hepsini biliyordur bence yoksa boyle bir laf etmezdi bu bir bilim adami dedikleri seyler cok onmli bu adam herkesten çok farkindadir bunun
okumamıs biri daha
Tamam pardon tartışmıyorum seninle... cunku kur'an la incil arasında pek fark yok diyen birine ne desem boşşşşşşşşşşşşşşşşş
hepsini biliyor mudur sence? ergeeeeeeeennnnnnnnn
Nikola Tesla şaşırmış bu işlikte bir terslik var yanlış yolda bu nikola :)
bunu gören de din değiştirir :D https://hizliresim.com/B93A8L
Vay anasını ya ne beklerken ne çıktı :D
farklı bir bakış açısı :) inanmayana küfür edene bile nimet verecek kadar rahmetli..
Tabi haklsn
Bir devre yapmisim kablosu uzun, sifresini versene kablosuzun
-Nikola Tesla
:))
katılıyorum ateist değilim ama dindar da olduğum söylenemez birşeyi sorgulamadan inanmaya karşıyım
O zmn arastrmalisin akla yatmayan biseye inanmayi sürdürmezsin zaten
aklıma yatıyor ama :) araştırmak bu konuyu başkalarının fikirlierini okumaktır sonuçta bilimsel bir gerçeklikle var ya da yok diyemeyiz :) ben araştırmak terine kendim düşünüyorum :)
Allah cenneti cehennemi biliyor yani hangisine gidecegimizi peki sinav yaparak neyi görecek? Bana bu sorunun cevabi olarak sanatini gostermek icin bizi dunyaya gonderdi ya da herseyi bilmiyor snucu en son birlikte gorcez gibi seyler söyleyenler oluyor ama kurana gore herseyi biliyor zaman mekan kavrami yok dogal olarak da bizim yaptigimiz hersey zamn mekan kavrammz olmasindan kaynaklanan bizim sectigimizi sandgimiz seyler. Yani sinavla neyi gorecek tanri bir fikrin var mi
insanın kaderi bir ağaca benzer yukarı doğru dalları aşağı doğru kökleri çıkar tohumken tektir tohumdan sonra ya yukarı doğru gidersin ya aşağı doğru farklı kombinasyonları olur :) allah bu seçşmlerin sonucunun hepsini bilir bizim buradaki sınavımız ağacın kökünde ya da dallarında hangi uca doğru g, deceğimizdir yani sınav sonuçleri belli biz sadece nefis ve iradeyle nereye giceğimize karar verir ona göre yargılanırız :)
bütün dünya ve 1000 yıllardır yaşayıp ölen hep geri zekalıydı zaten. bir ateisler zekiymiş vay bee
Kimseye geri zekali diyen yok
Sen türkçe bir metni Çin birisine okutursan bu söz geçerli. Diğeri anlamsız
Ne dedigini anlamdm
Çünkü inanan insan sorgulamıyor, bunun günah olduğunu düşünüyor ☺
Evett
Evet. Halbuki bir hakikat varsa, o hiçbir sorgulamanın ve eleştirinin tahrip edemeyeceği kadar sağlam bir istinat duvarına sahip olmalıdır.
Evet aynen öyle
guzel kardesim kur'an'ın ilk ayeti "oku" dur. bir çok surenin içerisinde de "ne kadar az okuyorsunuz" ayeti geçer. islam dini koşulsuz iman dini değildir, inandığın şeylerin aslını kokenini araştırdıkça inancın daha da güçlenir ve o bahsettiğin istinat duvarları ortaya çıkar. siz hangi kitabı okuyup adına kur'an diyorsunuz da bunları konuşabiliyorsunuz. ya da şöyle sorayım, hayatınızda hiç elinize alıp okudunuz mu? bunun içinde ne yazıyor diye merak edeniniz oldu mu? kulaktan dolma bilgilerle, başkasından duyduğunuz laflarla konuşmayı ne çok seviyorsunuz. "ilim çinde dahi olsa gidiniz" diyen, "bana bir harf öğretenin bin yıl kölesi olurum" diyen bir peygamberin ümmetiyiz biz. birşeyler yazarken önce biraz düşünün bari...
Ama her sekilde sorgulanan ve celiskilerle dolu seye gerçeklik olarka bakılıyor
Ne tuhaf o zaman neden dindarlar ateistlere anlamadıklarını söylüyor.
Dindarlar cogu sorya cevap veremiyor
Ateistler de öyle :)
Ateistlerin hayat hakknda yeterli kdr cevabi var.
Dindarlar cevaplardan fazlasına sahip
Hayaller evet
İnanç hayal değildir. İlahi gücün olmadığına inanıyorsunuz. O zaman siz de hayalperestsiniz.
Yoo hayal kursak tanri var deriz di mi cnku kanit yok bir belirti yok bisey yok superman var demek gibi bisey
Bana tanrının olmadığını nasıl kanıtlayabilirsin :)) Örnek bekliyorum?
Olmayan sey kanitlanmaz var diyen sensin sen kanitla istersen?
Bir şeyin varlığını ispatlıyorsan yokluğunu da ispatlaman gerekir. Ateistim diyorsan olanı kanıtladığın gibi olmayanın da olmadığını kanıtlamalısın. Soruna gelince bu dünyada gördüğün her şey ona kanıttır. Kurgu onun varlığını işaret eder. Düşen yağmur damlalarının damlalar halinde düşmesinden tut. gecenin gündüzü kovalamasına, zerre kadar damladan bir insanın oluşundan tut her insanın bir sebeple ölmesine kadar. Bunca şey rastgele olamaz.
Oyle seyleri tanriya kanit olarak gsteremzsn tanri varolsa bile o kitaplaridaki gibi olmadgnia eminm. Varsa da yoksa da bni ilgilendirmiyor. Ben yok diyorum cnku kanit yok varda kanitla iste sen ama bnlar kant olmaz zaten inancta da kanit olmaz
Bak ne sen bana tanrının olmadığını kanıtlayabilirsin ne de ben sana olduğunu :)) İkimiz de bildiğimizden vazgeçmeyiz. O yüzden ilah konusunu bir kenara bırakalım. Sence Aşk Vicdan Kibir Hırs gibi şeyler var mı? Kanıtlayabilir misin olmadıklarını elimizle tutmuyoruz görmüyoruz ama onlar bir şeyleri etkiliyor hayatın içinde sence etkiyi kabul edip onları kabul etmemek mümkün mü?
Bir etki var bunlarin olsum mekanizmasi aciklaniyor. Bunu hissediyorsun. Kanitlanabikirligi olan seyler bunlar. Tanri hicbisekilde kanitlanamiyor o yuzden inanmak ya da inanmamak bütün mesele bu :)
yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal. anca kavga çıkarın siz fikir yürütün biraz
Kafiyeli olmus :))
Ben 15 e farklı kutsal kitap okudum ama deist oldum..
Mantığını kullanp objektif okums olmalsn
Fazla bilgi bir tarafını kaldırır sonra kendını bır halt zanneder ınkar etmeye baslarsın
Bilgisizlik de seni cennete götürür di mi
ne alakası var?
Ters mantık yapınca konu oraya gidiyor...
alakası gayette iyi anlıyorum o sözü söyleyen tam bir aptal benimle tartışamazdı yaşasa çok ciddiyim
Hahah sen buralrda harcaniyorsun dostum :D
komik değilsin çok ciddiyim ben anlamadan neden tapayım ki
Tesla nin böylece bir halt anlamadığını anlamış bulunmaktayim. :-)
Sen anladiysan herseyi burada ne isin var
Herşeyi değil mesela tesla nie bole düşünmüş anlamadım belkide hiç kutsal kitap okumadigindandir :-)
Bence kesinlikle doğru bir söz sonuna kadsr tesla. Forza tesla ere l*n tesla yürü l*n tesla
Bnce de doğru
Okumak lazım bunu görmek için ama nerdee.. Biz daha kendi kitabımızı okumuyoruz :/
Bunu söylemek coguna zor geliyor teşekkür ler :)
Kutsal kitapları okuyup anlamayan dindar,
okuyup anlayan ateist olur.
kutsal kitapları hem okumamış,
hemde anlamamış olan insan yobaz olur
Aglatma
Tela bir dehaydi ama deliydi güvercin sevgilisi vardı bilim harici sözlerini kale alacak isen git guvercinle evlen
Düzgün yorum yapmayi ogrendign zaman dikkate alirim ;)
Nesi düzgün degil
benim neyi kale alicagimi soyleyemezsn ayni zmnda da git güvercinle evlen falan normal bir yorum değil
sert bir mizacımın olduğu doğru ama yorum yalnış değil
Sert mizac değil saygısız yorum
görüşüne saygı duymuyorum evet
Saçmalamada level atlamış kutsal kitaplarda hep allahtan ve onun tek olduğundan bahsedilir :D o okuduğu hikaye kitaplarınıda kutsal sandı herhalde :D
Allah tek değil yaziyor bahsedilmez mi dedik neye yorum yaptn?
Sen okuyup anlayan ataist olur demedin mi ataistliğin anlamını biliyormusun sen?
Ataist değil ateist öncelikle... neyse okuyup anlayan yani mantigiyla sorgulayan ve celiskileri gorup korkmyan demek burada kastedilen. Yoksa herkes okudugunu anlar.
Tesla reyizin mükemmel bir lafıdır, aynen öyle kutsal kitaplara bir göz gezdirin ama objektif olmaya çalışın sonunda ateist olmasanız bile deist olursunuz
ben katılmıyorum ciddi ciddi anlamını okursanız gayett mantıklı ve düzgün
Evet
Muhtemelen soyleyen kisi Ateist. Inanclara saygi duymaktir onemli olan. ateistin inandigida budur , bunada saygi duymak gerekir.
Saygisiz bisey yazmiyor zaten orda
anlayana sivrisinek saz anlamayana Sazı Soksan az :D Mesela Yani bu yola çıkıyor
Allah Allah bak sen. Eee sonra neden ben anlatsana biraz
ahahahaahah :D Nikola Tesla mı kim uydurdu l*n ahahaha :D Ulan Nikola Tesla'nın hayatını biliyorum adamın bununla ilgili bir sözü yok
Aklınca milleti mi kandırıyon l*n düdük :D
Senin az bisey mantigin olsa benm o sozu neden sordugumu anlardn söyleyen ksiinn km oldugunu değil soz hakknda ne dusunuldugunu sordum salak salak gulmek yerine onu okusaydin
3 gram beynin var o da yanmış * :D
sen ateitsin diye müslümanları yargılamak zorunda değilsin okuduğunu sorgulamaktan çekinmiyor hiçkimse hade bak yoluna şimdi
Kimseyi yargilamadm benm dusuncem bu müslüman lar okuduğunu net algılayip dindar oluyor desem hosuna giderdi di mi aslnda o da bir uargi oldurdu.
yazdığın söz için yazmadım aşşağıda yaptığın bir yorum hakkında yapmıştım ama neyse herkes kendi kafasını yaşar :D
Nicola ya tek bir sözle karşılık veriyorum "Aptallarla münakaşa etmeyin çünkü kaybedersiniz "
Ya boyle sacma sapan dusuncelerle kendini heder etme ac oku
Burdan benm bilgisiz oldugumu mu cikardn
Hayir kendi aklina takilani veya dusunceni yazmani beklerdim nicola teslanin degil
benim aklimdakini düşünce mi karşılıyor diye yazdm zaten
kişisel ego ile söylenmiş bir cümle ben şahsen anlamada ve uygulamada problem yaşamıorum..
Peki tanri sonucu bildigi bir sinavi neden yapiyor ya da bunun adina sınav diyen kim
sanatkar sanatını göstermek ister olay sadece sınav olayı mı acaba
Ben bir hazineyim kullarım tarafından bulunmak bilinmek isterim Allah CC. Bu bir sınanma ve bunun sebebi en adil bir sonuç için kimse inkar gelemeyecek...
sen bir elbiseye sahipsin çok güzel bir elbiseye veya üstün özelliklere sahipsin bunu sergilemek ister miydin
çok güzel bir saray ve bu saraya misafirlerini alıyorsun akıllı uslu gezin diyorsun ihtişamı seyredin nelere sahibim nelere kadirim seyredin
Senn bu orneklerin sana mantikli geliyor mu? Tanri beni bu dunyaya dunyayi goreyim diye mi gnderdi bu nasl bir zihniyettr ya bari iyiyi kotuyi gormek icin de de az daha mantik cercevesinde olsn
sen hakikaten aptalsın verdiğim örneklerden bunu mu çıkardın sen, nle tartışacam diyecem ama vallahi basit kalıyorsun düşünemiyorsun o yüzden başka sayfalardaa gezinecem
Senin deddiklerinden ne çıkarmam gerek baska. Noldu onaylamadm diye mi bu asabiligin
Bir kere Allah seni bu dünyayı göresin diye yaratmadı Allah CC. seni kendisine kulluk edesin kendisini bilesin diye yarattı, çok basit bir örnek vereyim evde köpek besleyenler veya hayvan beseleyenler var , yemek veriyor su veriyor ve sağlığına dikkat ediyorlar ve karşılığında sadece bunları yaptıkları için bu hayvanların kendilerine sağdık olmalarını bekliyorlar o şekilde davranmadıklarında ise merhamet etmekte bile insanlar güçlük çekiyorlar, kısacası senin emrinde olan canlı ve cansız varlıklar için bir beklentin vardır yoktur diyebileceğini şahsen düşünmüyorum. Peki biz insan olarak bu şekilde bir beklentiye giriyorsak , bizi bir kan pıhtısından yaratan Allah CC. bizim üzerimizde beklentisi ve hakkı yokmudur, bu dünyada başı boş olduğunu sadece 60-100 yıllık bir yaşam için geldiğini düşünüyorsun. öldüğünde herşeyin karardığını ve bittiğini düşünüyorsan veya biteceğini sana geceleyin uyuduğunda gördüğün rüyaları hatırlatabilirim... Saygılarımla
Tanri bak bu insan değil ayni zmnda da sana sadik olmayan kopege merhamet etmek senn insanlgini gostrr burada tanridan bahsediyorsun ya. Bu dediklrinin sana nasl mantıklı geliyor anlams deilim. Tanri bize muhtac mi da kndini tanimamizi istiyor tanrnn insann gibi egolari oldigunu söylüyorsun dunyaya gelis amacmzn bu oldigunu soylmek cok mantiksz
Burada ego yok , bize muhtaç olma durumu da yok bize bir insiyatif verilmiş inanmak ya da inanmak doğru olmak ya da olmamak , sen buna inanırsın ya da inanmazsın bu senin bileceğin bir iş , Allah CC bir eksikliği ya da bir ihtiyacı yoktur. Bizim dünyaya geliş sebebimiz bir kulluktur , ha bunun için bize uyarıcılar tebliğ edici elçiler gönderilmiştir. Sende bunu biliyorsun, tüm bu tebliğlere rağmen halen daha dünyada başı boş olduğunu düşünüyorsan bu da senin inanmamak seçimine götürür. Sebep ve sonuç ilkesine görede tercih ettiğin sebeplerin sonuçlarını yaşarsın bu hayatta ölümünde dahi... Ama benim sana bunları anlatmam kolay değil bunuda biliyorum... Sadece şunu düşün yaptığın en ufağından en büyüğüne herşeyin bir sonucu ortaya çıkar , ve katlanamayacağın bir sonuca gitmek her insan için üzücü olur...
Seni anlıyorum ama sen beni anlamiyorsun bana tanrinin bzi sanatini gostermek icin gnderdgini soyledin smdi de yaptiklarinin tercihlerininn sonucu belirlensn diye diyorsun tanri zatenn snucu falan biliyor benim bilmiyor olmam sınav oldugunu gostermez. Anlatabiliyor muyum. Tanri neyi bilmiyor da ogrenecek kimin ona kul olucagini kimin olmayacagini falan da biliyor tanri bana aciklar msn neyi ogrenmek istiyor tanri?
tamam şimdi daha iyi anladım seni öğrenmek istediği bir şey yok Allah CC. ilk mesajda dediğim gibi sadece gerçek adalet için hesaba çekildiğinde itiraz edebileceğin bir şey olmayacak tüm insanlar ve cinler için geçerlidir bu...
benim itiraz edip etmeyecegimi de biliyor?
işte önemli olan Allah CC. bilmesi değil adaleti burada geçerli olan ve herkezin elinde değiştirebileceği bir yaşamı var...
Allahn bildigi seyleri degistirebilecegimizi mi söylüyorsn
Değişime sonucunu bilen Allah CC biz değiliz merhamet ve adeletin sahibi de o , hiç bir kuluna zulum etmez , o yüzden değiştirebilirsin iyi veya kötü anlamda
Iyi de iyiyi mi kötüyu mu sececegimz belirlenms değil mi allahn zamn mekan kavrami yok ki yani belirlenen seyleri bn zaman kavramim oldugu iciin snradan görüyorum yani deistirebilirsin demk icin tanrinin belirlemedgi birşeyi yapms olmam gerek eger bunu yapabilseydik tanri herseyi bilmiyor olurdu. Anlatabiliyorm umarim
önünde bir çok kapı var sen birini seçiorsun hepsi ayrı yerlere açılıyor. Allah CC. zaten biliyor ve sana sunuyor seçimi ok
Bilinen sey nasl bana sunulmuş oluyor sen smdi birine diyorsunki 5 kapi var ben senin neyi secicegini biliyorum ama sana bırakıyorum bn derm ki amacn ne biliyosan? bana" senin neyi seçtiğini test etcem dersen eger bn de ona "zaten bilmiyr muydun " diye sorarm evet net olarak biliyorum cnku gelecegi aklindan gecenleri herseyi biliyorrum bn de o zmn sana dalga mi geçiyorsun diye sorarm bu kadr net egr tNanri herseyi biliyorsa ki öyle kurana göre dalga geçiyor kusura bakma ama. Bunu anlamak neden zor ki de ki bana evet ama allahin varde bir bildigi bizm aklmz bunu anlayacak kadr iyi değil de en azndan cevap vermem daha tamm derim gecerm ama dediklrin celisiyor aciklama da yaptim sana bu yüzden.
Anlamadığın sey su sana sunulan bir adalet ver sen halen daha Allah CC nin bildigi sey ile neden sinandigini düşünüyorsun bende sana diyorum sana merhamet ve adalet icin sunuluyor , ama benim sana bunu anlatmam duymayan görmeyen birine buradan yazarak anlatmam gibidir , umarım bu gercekleri örtenlerden olmazsın yaşamının sonuna kadar...
Ya kardeşim sana ben ne yazdim sen ne yazdin ya niye boyle konu saptirmak icin ugrasyrsun
saptırmıyorum
O zmn yazdgm seyii iyi oku ona cevap ver
okudum mesaj attım size
Şimdi sen inanmıyosun ya Allah bunu biliyo ve hiçbir müdahalede bulunmuyo bu senin kendi inanç ve iradenle yaptığın bir tercih tamam mı? Diyelim ki 1 yıl sonra sen daha farklı düşünmeye başladın ve anlamaya başladın inanıyosun yani değiştin Allah bunu da biliyo zaten değişeceğini de biliyodu ama sen kendi iradenle buldun doğruyu anladın mı kardeşim
Söz sahibine aittir herkese ayrı ayrı akıl verilmiş kullanan var kullanmayan din yaratan ile kişi arasında herşey gibi bunada saygı duymak lazım
en unlu ateıst bıle Allah ın var oldugunu kabul etmıs bunlar hala sınek gıbı vızıldıyor
Allahn değil o allah müslüman larin tanrisidr
müslümanların degıl tum eşref-i mahluk ve tum alemın
Ondan herkesin tanrısınn adi farkli
git kendını at asagıya bır ıyılık yap kendıne
Olur ;)
dha ıha cha bunlarıda cagır actım televızyonu ızlıyorum hadı :D
Nikola denen kafa yok desene okudugunu anlamiyor i*ne
Ne? :)
Senin Nikola diyorum okudugunu anlamayan tas kafalardan:)))
Okuyup anlamayan vardir ama hic okumadan kendini dindar zannedenlerden korkacaksin. Okudugunu anlayan insan olur cunku gercekte butun kutsal kitaplar insan olmayi durust olmayi ahlakli olmayi emreder. Keske herkes okuyup insan olsa.
Ve hic okumadan kutsal kitaplari kotuleyenlerden korkacaksin
Aslnda sozde anlamaktan kasıt her seyi mantikla harmanlams sindirms olmak yani tabiki okudugunu anlar insan ama ne neden niye demis olabilir mi baska kaynaklar var mi gibi seyleri sorup arastrmiyorlar
En en buyuk kanit aslinda bir once gelen kutsal kitaplardir. Karsilastirinca bircok ortak nokta oldugu gorulur. Ve diger onemli olan peygamberlerin hayatidir. Incelemek ögrenmek gerek
Ben de tam tersini soyluyorum napcaz simdi 100 sonra yazip birileri sorcak mi?
Yoo sen de bilim adami ol o zmn daha mantıklı seyler yaz sen tamm mi
Kardesim ben snaa dunyaca unlu bilim adamlarinin inancli olanlarin sozunu getircem yazicam buraya sonra nolcak. Aklin sira bunu buraya yazip kendi dusunceni desteklemeye calisiyosun.
Getir yaz ben oyle bisey yok demdm ki inancli inancsz bilim adami karsilastrmasi da yapmadm bunu yaparak hicbiseyi ispatlams olmayacaksn.
Sende bunu yazarak bisey ispatlamis olmadin bende onu anlatmaya calistim ama anladigina gore iyi aksamlar demek duser bize
Ben zaten bisey ispatlamak iicn yazmadm ki sadece sordum ispat olsa soru sormazdm di mi dusunce sormazdm bu söz hakknda fikirleri merak ettm o kdr teslanin dems ya da demems olmasi deilsi mesele. Iyi aksamlar
Ben yanlış anlamisim o zaman kusra bakmayin
Peki sorun değil
Bunu demek için biraz aklı başında olmak yeter 😂😂 Adam haklı 🙏
Gel bize bazı bazı. Tip kitaplarını okuyup anlayan doktor anlamayan ufurukcu mu oluyor
cevaplara bakmadan tahmin yurutuyorum acaba teslayida mi (((:
bir deli kuyuya bir taş atmış 40 akıllı çıkaramamış. nikola tesla nın canı cehenneme