AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
343Cevap
Sonuna kadar destekliyorum. Söz bitti artik layklar baslasin
Nicola Tesla'nın bütün hayatına baktım.
Kitaplarını okudum böyle bir sözü yok.
Dümdüz kkaralama kampanyasıdır bu.
Sacma misal kuranda bilimsel bisuru sey yazili sen teslaya bakma mason un teki guzelim
Dinle bilim paralel gitmez
neden dinle bilimin paralel gitmediğine dair zanna sahipsin?
Cunku celisir dinler zaten kndi icinde celiski dolu
Ya kurani okursan ki istersen kuranda yazan bilimin yeni kesfettgi bir cok ayet gosteririm asil sorun okuyupta okumamakta veya okumaday yorum yapmakta anlamak zihniyete gore degisir cenap sahabettinin dedigi gibi inanmak istemeyeni hic bir guc inandiramaz tatlim
gerçekten mantığıyla doğruyu arayan hiç bir insan allahın veya bir dinin varlıgına inanmaz, çünkü mantıklı cevaplar bulamayacagın bir sürü saçma şeyle karşılaşılır. Misal abdülaziz ne diyor dini test etmek lazım, kuranda yazanları test etmek lazım..)) hadi bana cehennemi, cenneti, hurileri, melekleri, şeytanı, allahı bir test edin ve bu testle varlığını kanıtlayın. Bunun olmayacağı, olamayacağı zaten aşikar. Bunu 5 yaşındaki çocuğa söylesen güler. Ki bu adam Profesör lakabıyla dolaşıyor. Merak ediyorum insanlar ne zaman tam olarak anlayacak çocuklukdan bu yana öğretilen dinin ve dinlerin palavradan ibaret olduklarını?
Bak benim verdigim cevaba sadece kendi dogrularini yaziyorsun amacin polemik yaratmakmi yoksa anlamaya calismakmi
Sen baskasinin dogrularini mi yazdin. Ben gayet mantıklı knstum. Abdülaziz bayindir hoca canli yayinda ruhu kantlarm dedi ama fos çıktı bnn gibi kimse inancını kanitlamaya calsmasn bilim gozlenebilir inanc sadece inanmaya bakar bundan bahsediyorm bu benm dogrum değil bu böyle
Dostum bnde sana diyorum ki bilimsel bisuru ayet cikaririm kuranda bilmin yeni buldugu bir suru ayet buna ne diyceksin
O ayetler nedense bir buluş bulunmadan ortaya cikmamis hic dunyann yuvarlak oldugu bilinene kadar dunya yuvarlak diyen kafir ilan ediliyordu kanitlaninca dunya deve kusu yumurtasi oldu ;) bunun gibi lastik top gibi cekersen herseye uydurursn zaten
Yani ogrenmekmi istersin demogoji yapmakmi dostum sen buna bir kanalize ol bence onemli degil benm icn senn dusuncelerin saygi duyarim ama demogoji yapacaksak bende yapabilirim
Oyle bisey yapmadm ben anlat bakalm o zmn
1400 yil once yazilmis kurandan bir ayet www.dailymotion.com/.../xf1w2i_kuran-mucizeleri-sirius-yildizi_tech bilimsel olarak yeni bulunmus bir yildiz
"Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz. Biz, (onu) genişleticiyiz." (Zariyat Suresi, 47) evrenin genislemesi ni konu alan ayet 20. Yyda kanitlandi genisledigi
Dağları görürsün de, onları donmuş sanırsın; oysa onlar bulutların sürüklenmesi gibi sürüklenirler. Her şeyi sapasağlam ve yerli yerinde yapan Allah’ın sanatıdır (bu)." (Neml Suresi, 88) yer in hareket etmesi ni gosteren bir ayet 19. Yy da yanlmiyorsam kanitlandi :)) yazabilirim istersen daha
GÖĞÜN GENİŞLEMESİ Biz göğü ‘büyük bir kudretle’ bina ettik ve şüphesiz biz (onu) genişleticiyiz. (Zariyat Suresi, 47) Birçok farklı meal ve tefsir örneğinden de görülebileceği üzere bizzat ayetteki ilgili kısım Kuran’ın dili olan
6-7. yüzyıl Arapçası’nda bir ifade kalıbı olarak öncelikle “kuvvet, güç, takat, genişlik” sahibi olmayı anlatmakta bunun yanısıra “bol bol nimet verme”, “darlıkları, sıkıntıları açma, genişletme” anlamına da gelmekte. Mucize iddiacılarının yöntem olarak kullandığı dil cambazlığını şu örneklerle daha iyi anlayabiliriz: Her dilde bir veya birden çok kelimeyi asıl sözlük manâsından farklı bir anlam bütünlüğünde birleştiren kalıplaşmış ifade şekilleri ve deyimler vardır. Örneğin Türkçede “eli geniş” veya ‘eli bol’dan kastedilen cömertliktir; elin gerçekten geniş/enli veya bol oluşu değil. Aynı şekilde “gönlü geniş” ifadesi hoşgörülü olmayı, “mezhebi geniş” ifadesi ise namus/iffet konularında toplumun genel algısına göre daha rahat davranmayı ve düşünmeyi anlatır. Bu
. Bu üç deyimde de “geniş” sözcüğünün asıl sözlük anlamı olan mekânsal genişlikle ilgisi yoktur. Arapçada, dolayısı ile Kuran’da da buna benzer birçok deyim vardır. Örneğin Bakara/228’de “eli geniş” ifadesi (Türkçedeki gibi cömertlik değil) zenginlik anlamında kullanılmıştır (çünkü Arapçada “eli geniş” deyimi zenginlik ifade eder). Mucize iddiacılarının yaptığı ise şuna benzemektedir: Mesela Türkçe bir eserde (aslında cömertlik anlamında) “onlar ki elleri geniştir” gibi bir cümle yer alıyor ve varsayalım ki günün birinde uzayda elleri gerçekten de (maddi anlamda) geniş/enli olan akıllı varlıklar bulunuyor. Bu durumda birisinin çıkıp da “Bakın işte, bu eserde “eli geniş” ifadesi geçmekte. Demek ki eserin yazarı bunu ta o zamandan bilmiş. Bu bir mucizedir” demesi ne denli gülünç ise “kuvvetli, takatlı” olma
bol bol nimet vererek sıkıntıları, darklıkları açma, çözme” anlamında kullanılan Arapça bir ifade kalıbını -günümüzün bilimi, evrenin genişlemesinden yola çıkıyor diye- sözlük anlamıyla yorumlamak o denli gülünçtür.
Oysa sonsuz güç ve bilgi sahibi bir yaratıcı, bu ayette 14 asır sonra keşfedilecek olan evrenin genişlemesi olgusuna işaret etmek istemiş olsa idi kuşkusuz bunu açık seçik bir ifade ile yapabilirdi. Örneğin “Bunu bugün tam olarak anlayamasanız da size vermiş olduğum akıl ile şüphesiz günün birinde keşfedeceksiniz. Eserim olan kâinatı incelemeye, araştırmaya gayret edin.” şeklinde ifadeler de ekleyebilirdi. Hatta bu, insanlar için hem bilime teşvik hem de bilimsel gayretlere yön verici bir ipucu olurdu. Fakat durum böyle değil. Ayette geçen ibare tıpkı “eli geniş”, “gönlü geniş” deyimlerinde olduğu gibi kalıplaşmış bir ifade biçimi ve mekânsal genişleme ile ilgisiz. Dolayısı ile ve doğal olarak bu ayette ileride bulunabilecek bilimsel bir olguya işaret olduğu, tarih boyunca hiçbir Müslüman’ın, alimin, müfessirin aklına dahi gelmemiş. Ta ki Müslüman olmayan bilim insanlarının araştırmaları sonucu evrenin genişlemesi teorisi bilim dünyasında kabul görmeye başlayana kadar
Umarm yeterli olmstr bu kadari dierleri de bu sekilde bn de anlatrdm ama cumlelerim belki duzgun olmazdi o yuzden daha detayli attim. Attgm yerde islami bir site yani bu tarz seylere aldanmayin diyor site kuran mucize kitabi degildir diyor
Ateist sitesi değil dikkatinizi cekerim iyi geceler
Dostum kuranin bicok tefsiri mevcut tefsir edenlerdende bakabilirsin ama illa konu anlamamak istemekse senin acindan bunu bilemem tabiki senin dedigin gibi algi yonetimi ile bize lanse ediliyorsa kuran ki ben sana bitane ayet sure yazmadim bikactane ve daha da artittiririrm :) ama sanada garip gelmiyormu ne arapcaymis her ayette farkli bir algi yonetimi yapiyor :) komik degilmi bak sadece 1 ine cv verebildin oda klasik cevap algi yonetimi gene ayni noktaya geldik kardes inanmamayami inanmak yoksa anlamayami inanmak iste tum mesele bundan ibaret..
Misal ateistsin sanirm saygi duyuyorum big bang ve evrim olayi rastlanti sonucu yasamjn olusmasi kavrami şu an elinde bulundurdugun bir telefon veya pc bir madde dir ve binlerce atomdan olusurlar degilmi big bang buyuk patlama ve yasamin olusmasi sonra evrim sureci ne bakiyorum bisryin patlamasi icin atom olmasi lazim madde olusmasi atomu olusturan sey ne diye hic dusundunmu elindeki telefonun bir yaraticisi var atomlardan olusan bir maddeyi atomlardan olusan bir varlik yapiyor atomu ne yapti? Buna cv verirmisin
tamamen saçma mesela ben merak ettim. İncil aldım okudum ateist mi oldum ne kadar gereksiz bir söz
Anlamak derken mantikli olup oadgni akla yatiyornmu celisiyor mu bunlari da hesaba katark düşünp arastrmaktan bahsediyor. yoksa tabi herrks okuduğunu anlar
Dusunce yapisi okuyup anlasa sacma oldugunu anlayacak
Anladm
Tamam tüm ateistler çok zeki biz gerizekaliyiz çok şükür
Hiç bir ateistten böyle bir iddia duymadım ancak algı buysa söylediklerini göz ardı etmemek aklın gereği
Bunu idda eden hic bir ateist yoktr emin ol ;)
Nikola twsla kim pi çin biridir bana göre :) dinsiz milletin geleceği yoktur :)
Gülmedik
din sorgulamadan inanmayı gerektir ! sorgulayanlar hemen çıkar tabikide yanlış bir durumdur bence
Sorgulamazsan inanirsin zaten
sorgularsanda inanmazsın şimdi benim dinim olan müslümanlık dininde ne var kısa kısas ama bunu kabul etmiyorsun edemiyorsun
baştan aşağı saçmalık.
bu saçma teze göre peygamberler ataist olmalıydı?
Yoo zaten peygamberin amaci inandrmak
peygamberler bu görevlerini kendilerine gelen kitabı "okuyup anladıktan sonra" yerine getiriyorlar.
kendilerine gelen mesajları okuyup anlayabildikten sonra hiç bir peygamber bu teklifi reddetmemiştir! hangi çağda hangi devirde yaşıyorlarsa yaşasınlar bu değişmemiştir. anlayamamak ve ya anladığı halde tercihini aleyhte kullanmak irade beyanıdır, kişisel tercihtir.
reddetme tercihi reddettiğiniz şeyin anlaşılmaz ya da mantıksız olduğunu göstermez. çünkü inançsızlık mutlak gerçek değildir.
Kurani okuyamamis demek ki? ya da kibir icinde
Alakasız
Bilgin olsaydi aslinda ne kdr alakali oldugunu bilirdin...
Bilgim var saol
Kur'anı Anlamayanlar Ateist Olur... Okuyup Anlayıp Müslüman Ateist Çok Var.
Anlama düzeyine bağlı tesla 2. Levele geçmemiş anlaşılan
Katilmiyorum ama günümüzde gercekten okuyup anlamayan ama dindar gösteren cok kendisini
Zaten mantığa vurduğunda din kitaplarının savunulacak bir tarafı kalmıyor ki :)
Aynen oyle :)
adam haklı , dağılın :D
:))
Konuşmuş işte, ama boş konuşmuş ;)
Tamm
Ben anliyorum ve dindarim anlamayan zaten kafir olur atais olur bir ataist çıksında ölüme care bulsun yağmur yağdırsin kar yagdirsin
Ateistler Allahı reddediyormuş onlara göre olmayan bir şey nasıl reddedilir? nolduuuuu :D
Inlar etmek değil o tarafta olmamak
Ben anlayarak ve ibret alarak okuyorum..
Sorgulamayarak acaba bir tanri bunu neden demstr demeyerek bu olaylar var ama gercek olabilirmi ki acaba daha once de bir yerde olms olabilir mi diye dusunup arastrmadn hayaller aleminin gercekligini dusunerek di mi
Neden demistir.. hikmeti nedir.. ne demek istemistir orada.. bu onemli..
Herseyde hikmer ilah ara sen tamm sen zaten basta kabul etmssn daha okumadan karar vermssn
Kur an i hatmettim.. neden kiziyorsun kitaplara ki? Profildeki kiz maymunlardan geldiyse. Maymunlar nedrn hala maymun? Maymundan gelme bir kiz icin fazla guzel.. her kimse..
Kitaplara kizma bu kadar bence.. tesla icin musluman olarak öldü de deniyor zira,...
Teşekkürler iltifat icin ama zaten maymundan gelmek diye bir idda yok. Dier bir sorum da evrimle ilgili bayagi yorum var ordada bilimsel istersen bakabilirsin. Ama bilimsel arastrma yapmanj oneririm kaptan kusto da müslüman oldu diyorlardi ama boyle bisey yok bunlar doğru değil ( nikola teslanin müslüman oluşu hakknda bilgm yok ama sanmıyorum )
Gusto , malum., karismayan tatli ve tuzlu suyu ilk kesfettiginde , musluman oldu seklinde kabul. ediliyor literaturde.. iltifat amaciyla yazmadim esasen dedigim seyi.. guzel bir kadinin , sonsuz tesadufler sonucu ya, da beyin yoksunu bir evrimle olustiguna hayatta inanmam :) .. arti , nat geo nun guncel brlgesellerini takip edersen ,2012 de , antropologlar insanin, diger hicbir primatla akraba olmadigini kanitladilar.. sen de buni arastir lutfen..
Onernz icin tesekkur ler arastricam. Ama kustonun müslüman olduğu dogru değil
Cok da onemli degil.. ölmüs gitmis. adam... :)
saçma sapan bir sözz
Sen kurani ya da hangi dinin mensubuysan onun kutsal kitabini anladin mi peki
anladım tabi anlaşılmıcak bişey yok gayet sade ve anlaşılır dinden ve haşa Allah'ın varlığından şüphe edenler sapkınlardır Nicola tesla incil Hristiyanlık veya yahudi dini icin söylemiş olabilir çünkü o dinler insanlar tarafından değiştirilmiş buyüzden kuran ve Müslümanlık doğru dindir ve insanlardan korunmuştur.
Adamn biseyi ayirdgi yok islamda bir din olduguna gore bence bu tarz alakasz seyler soyleme. Onun disinda anlasilmicak bisey yoksa neden sorgulamaya baslaynca biseyi benim aklm yetmez buna gibi şeyler söylüyor herkes
off ya ben dinden çıkmış bir insana ne anlatsam boş sen ateistsen biz napalım ne yapmaya çalışıyorsun insanların kafasını karıştırmaya mı senin seçimin sonsuz saygı duyarım fakat sende gelip burada insanların kafasını karıştirma!!!
Elektrik çarpmış...:))
Ne demek bu :)
Beynini yemiş... :)) Ama takdir ettiğim bir adamdır... Söylemeden edemem... Ancak bilim insanlarının alanlarının dışında bu tür yorumlar yapması hoş karşıladığım bir şey değil... Belli ki okuyup yanlış anlamış... İncil'i okuduysa zaten günümüzdeki Incillerin nasıl ortaya çıktığı malum... Ama Kuran'ın neresini anlamış da bu sonuca ulaşmış merak ettim doğrusu... Her ne kadar dindar bir insan olmasam da birtakım hususlarda özellikle belli ölçülerde toplumda yer edinmiş insanların bilgi sahibi olarak konuşması veya bu tür yorumlarla egolarını bir tutmaması taraftarıyım...
Okuyup dogru anlams bana gore. Sana smdi bazi sorular sorsam cevap vermezsn ama herseyi aciklayan bisey olduğunu dusnuyrsn kurani
Cevabını bulamadığın sorular olması onun yanlış olduğuna işaret midir sence... Sor bakalım belki cevabı vardır bende...
Tek kelimeyle saçma buldum.
o dedi diye geçerliliği sabit midir?
O dedi diye değil zaten olay sözun dogruluguydu
o dedi diye doğru olması gerekmediğini vurguladım bende. neden o deyince söz doğru kabul edilir?
Dogru kabul edilmesnn sebebi o deil. Soz bize mantikli geliyor kabul etme sebebm bu
bana gelmiyor.
Okuyup anlayıp işine gelmeyen o ciciş
Okuyup da isine gelenleri gören de dindar oluyor
Bu sözü öldükten sonra söylediyse hak veriyorum.
Tamm
milletimiz kevaşelikte ilerliyor :) sende dinsiz ol hadi :) vatansız kevoş
katılıyorum bukadar basit.
Ayrıca Nikola Tesla kimdir biliyormusunuz? Ünlü bir Sırp-Amerikalı mucit, fizikçi, ve elektrofizik uzmanı. insanlığa hizmet etmiş. İcatları sayesinde modern dünyayı yaşıyoruz ! Hani çok da boş bir adam değilmiş bu yorumu yaparken... kitapları okumuş saçma bulmuş. Adama karışamazsın yanlış da diyemezsin.
o adam ne diyosa doğrudur
O adam demis mi net değil anck soz cok güzel :)
güzel de teslanın söylediği net değilse niye öyle yazıyosun yaw :)
Bn bir sitede okudum nikola tesla diye eklemesem daha iyi olurdu evet ama eklems oldum iste :)
Nicola ya sor öteki tarafa gidince
Olur :)
doğru demıs tesla abicim :DD
He yani ateistler en zeki olandır diyosun 😄:)
Analdigini dusunup yorunlamaktan korkmayanlar
soyle o Nikola Tesla'ya; haddini bilsin.
He canım he sen soylersn dier tarafta :D
Emrah, a mozart'ı nasıl biliyorsun demişler Türkiye de konser versin dinlerim demiş, ona benzedi bu cevao :)
:D :D
@oLdness07 aman ne komik. ben okudum anladim iman ettim, ve benim gibi milyonlarcasi var.. Ozetle, Nikola bos telden calmis, ateizmi oveyim diye sacmalamis. olay bu.
Anladiysan bana tanrinin bizi bu dunyaya tam olrak neyi gormek icin gonderdigi soyler msn
Bence güzel bir şakaydı neden öyle dedin :( birincisj kimse sana bişi demedi ki şöyle ya da böyle misin diye? Bir soru sorulmuş bir bilim adaminin goruşu yazilarak kendi isteğinle buna cevap vermişsin. Biz sana bir itamda da bulunmadik neden sinirlendik hemen öyle :)
soran, malumumuz ki bu evrende her seyin bir amaci gayesi var, haa sen benim yaratilisimin bir gayesi yok bosa yasiyorum diyorsan, yapacak bir sey yok. insani her seyin ustunde tutan Allah'in insana verdigi degerini gormeyen goz kordur. uzatmaya gerek yok, kul olmak guzel bir sey tabi anlayana.
@oLdness07 bilim adami olmasi her gorusunun dogru oldugunu gostermez. sacma bir soz hicbir tutar yani da yok bana gore.. ve sinirlendim cunku her soruda laf sokmandan biktim.
@bluegirll ben bilim adami olduğu icin her dediği doğru demedim ki :) saçma oldugu konusu kendi fikrin bir şey demedim. Laf sokma degil o şakaydi, sende orta âçtin ama şimd :))
@oLdness07 Nikola ile size mutluluklar diliyorum.
Müslümanlara hakaret etmiş
Hayir oyle dusunmemelisinz
Her ağzı olanı dikkate alsaydık hey heeey
Bazi seyelri dikkate almak gerk
Adam gibi okuyan dindar olur ;)
Okuyup sorgulamayan bence
Kuran sorgulamayı emreder, körü körüne okumayı emretmez. Ayrıca ilk ayet okudur.
O yuzden dine yatkin olmayan bisey dusunce Hemen seytan vesvesesi oluyor ve tek bir ayete bile mantksz dersen dinden cikiyorsun dmi
O ayeti araştır sorgula mantığa uygun değilse bana da haber et :D
Bn arastrdm sorguladm akla mantiga yatmiyir tanri soylemez boyle biseyi bunu gorebilmek zor değil
İyi o zaman devam et kardeş.
Tamm kardes
ateist olur ya da hoca olur insanları sömürür
Aslnda hocalar bana gore bir yerde tanriyla bir araci gibi. Inananlara gore. değil mi?
inanan pek çok insan sorgulamadan veya anlam ilişkisi kurmaktan uzak bir şeyi açıp kaynağına bakmak yerine direk hocalara yönelirler bütün hocalar aynı dediğin gibi tanrıyla bir aracı gibi sanki bütün herşeyi onlar bilir ne derlerse yapmakla yükümlüyüz asla sorgulamayız gibi bir bağnazlığa kapılmaktalar buda dincilerin hoşuna gidiyor ne diye insan ateist olsunki ateistliğin insana hiçbir kazancı yok ama bir hoca olduğunu düşün birazda kurnaz olursan cebin paralarla dolup taşar
Bence de. Insanlar araci olarak bakmiyoruz bilgi almak icin bakıyoruz diyorlar da ayni sey aslnda tanri kitabını herkese okusun diye gndermsse buna hic gerek yok güvenilir bir kaynak alip okuyup karar verilmeli
Kitabı okuyan neden Anladığı halde Ateist oluyor?
Eic olmalı
Eic kesin
Şu kızı çok sevin tamam mı
Anlamadığım saçma bir söz bulup sonuna o sözü bir halt sanıp dikkate alsınlar diye bir isim yapıştırıyolar bide nicola teslaymış pabucumun teslası :) @sonmermi
@themarmarasea neymiş bilim adamıymış pehhh :DD
Dedem diyo biz ona bilemezsin demedik adam olamazsın dedik diyo :) @sonmermi :D
o gitsin de elektrik ile uğraşsın
Dinden çıkma korkum olmasa cevap verirdim :D
Cikmazsnn tanri kalbini bilir ;))
bu adamı elektrik çarpmış :)
Tamam
Yanls anlayanlar ateist
Tamm
Okudum anladım. M7slüman oldum.
neyi anladın benle irtibata geç, belki bende olurum
Ne anladn ki
Bir ateist tartışması daha :)
Muminler var çoğunlukla :)
Yavrucum bıkmadınızmı? İnanç kutsaldır siz klavye başında inanç tartışıyorsunuz?
O zmn kimse bilimsel olarak kantlamaya calsmasn :)
Kuranı Kerimde birçok bilim dalıyla ilgili çok önemli işaretler veriliyor zaten bu konuyla ilgili ciddi merakların varsa gerçekten birşeyler öğrenmek istiyorsan ulaşabilirsin böyle klavye diyaloglarıyla olacak iş değil bunlar..
Dinde bilim yoktr olsa celismezdi bilimle
Bunu burada tartışmayalım olurmu?
Peki olur
Sorgulamak bu işin anahtarı
Evet
ablanın biri eksiği basmış
Ateist anlamış olsaydı imana gelirdi...
Sana gore anlayanlara sorduğum sorulara neden bizim aklımiz yetmez ya da o kadar düşünme seytan seni şüpheye ceker gibi seyler söylüyorlar?
Çünkü bilmezler ki Allah aklı sorgulamak için vermiştir. Bu ümmet gerçekten **ptal. İsrail eski başkanı demişti ya :)
Sorgulamaya baslamak onlar icin seytanin bir oyunu
Hayır âyet bile araştır diyor sor diyor iyi oku bence
Ya tamm diyor da inancina ters dusen bir fikir oluşunca ben napiyorum seytan vesvesesi bunlar diyorlar bende diyordum ilk baslarda
İnancına ters olan herşey zaten haramdır
O zmn sorgula diye bisey yok dinde sorgula ama dinden farkli bisey dusunuyorsan seytanin oyunudr uyma. Sorgula ama tej bir ayete bile mantksz dersen kafir olursun unutma. Bu sorgulamayi emreden kuran aslnda sorgulamann onunu kesiyor
Bu sozu onun soyledigini sanmiyorum
Manyak mısınız yaa akilli olun
Bak bakayim komsulardada gitmismi
-NIKOLA TESLA
yanlış anlayanlar da dinci oluyorlar :D
:))
Din min bunlar boş şeyler.
Isin ozu bu iste. Aslinda herkes boyle dusunse problem yok. Iyi insan olalim gerisi bis.
Aynen
Gevurun söylediği söz işte :)
Tamam
Bildiğin laf olsun diye söylemiş.
Oyle muhabbet olsun demstr :))
Eksileyenler çok ayip l*n :/
soruda bir acayiplik sezdim :DD
Ne gibi
bu adamı doğuran spermler şike yapmış.
Spermin bisey doğurduğunu nerde gordun
biraz geniş düşün sen portakalın vitamininden gelmedin.
Okuyup anlayapta isine gelmeyenler ateist oluyor
Anlayip da mantksz bulanlar neden mantksz ibadetlerden kacsn ya :D
İslerine gelmiyor cunku gunde 5 kez Allahin huzuruna cikmayi
Herkesin dini kendine diyorum sjsj
Ahhahah sadece gülüyorum. d. d
neden boyle bir soz soylemis acaba
Acaba neden :)
Cok merak ettim bea :)) kesin bos islerle ugrasiyordur :)
bir arastr istersen :)
onunla uğrasamam simdi :))
Yok öyle bişey saçmalık bence tam tersi
Dusundugunle yaptığın da tam. tersi gözüküyor ;)
Neye göre beni ne kadar tanıyorsun da böyle bir şey atıyyorsun?
Koydugun fotodan
Foto mu popo resmi falan mı var orda ya da başka bişey mi yok artık diyorum
Tahrik etme unsuru :))
Bu neyi tahrik edecek spor insanlara örnek olsun diye koydum :) yüzümü koysam ozaman tahrük ederim ah konuşturdu beni :D
Bunu inanarak yazmadn di mi :)) tahrik edici bir resim tahrik olan olur olmayan olur ben olmadm ama cok başarılı bir resm o yuzden de müslüman likta bnlar yasak diye biliyorum :)
Erkeğin vucudu yasak değil kadının ki yasak yanlış biliyosun :p
Hem yasak olan herşeyi yapmak değil müslümanlık inanmaktır uymadığımız yasaklar günahtır bu mantık :)
Sanki dünyada bile herkes her kurala uyuyor da :)
Erkegin de tahrik edici vücudu varsa gunahtr eminim :D neyse ben allahn olduğune emin olsam herhalde ne diyorsa hepsini net yaprdm :D
Hadi ordan yaparmış üşengeçlikten ateist olmuşsunuz hepiniz :D
Yoo dusunsene allahin olduguna eminsin cehennemden cennetfen eminsin insan yapmak zorunda hisseder allhtan emin cnku. Ama emin olamyan ya da bunu tam yasamayan icjnde onun icin farketmez hicbisey sanrm sende oylesn ben en azndan bir tanri varsa ona karşı dürüstm ;) :)
Sen var olduğunu bile kabullenemiyosun her insan hata yapar bizde yapıyoruz günah bu yüzden var zaten :) insanlar hırsızlığın suç olduğunu bile bile yapıyorsa demekki hata ve nefis diye bişey var :) he birde allah bağışlayıcıdır bunu unutma ondan insanlar daha rahat sen bigün çıkıp müslüman olmaya kalkıcan ve bağışlanma ihtimalin çok yüksek gibi işte bu yüzden rahatsınız bence ateistler sadece rahatına düşkün kişiler :)
Elektrik çarpmasından ne dediğini şaşırmış.
Tabi oyledir