Bir ruhun başka bir ruhla birleşmesi mümkünse, birleşen iki ruh hâlâ iki ayrı varlık mıdır?
Peki bazı karşılaşmalar, bir ruhun içinde başka bir ruhun izini neden uyandırır?
Ruh soy bağı taşır mı? Eğer taşımıyorsa, annemiz, babamız, çocuğumuzla öte âlemde "buluşmak" ne kadar anlamlı?
Eğer ruhlar tek başına varlıklarsa, bizi birbirimize bağlayan sevgi nereden geliyor?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Herkes kendi başına ruhtur.
Ruhun doğası, tekilliği ve kaynağı insanlık tarihinin en derin felsefi ve mistik sorularından biridir. Bu sorunun cevabı, bakılan inanç ve düşünce sistemine göre iki ana görüş etrafında şekillenir.
1. Tekil ve Doğrudan Yaratılan Ruh (Bireysel Bütünlük)
Semavi dinlerin (İslam, Hristiyanlık, Yahudilik) ve Batı metafiziğinin büyük bir kısmının kabul ettiği ana görüşe göre ruh, başka bir ruhtan doğmaz veya bölünmez.
İlahî Nefes: Ruh, doğrudan evrensel Yaratıcı/Tanrı tarafından var edilir. İslam kelamında ruh maddesel olmadığı için bölünemez, çoğalamaz veya biyolojik bir üreme sürecine giremez.
Bireysel Sorumluluk: Her ruh bağımsız, eşsiz ve tekil bir varlıktır. Doğum ve ölüm süreçlerinde kendi özgün bilincini taşır; bir ruhun diğerinden çıkması veya biyolojik olarak kalıtılması söz konusu değildir.
2. Bütünün Parçaları ve Emanasyon (Türeyiş / Yansıma)
Doğu felsefeleri (Vedanta, Budizm anlayışları) ile Neo-Platonculuk ve Tasavvufun bazı mistik yorumlarında ruh kavramı daha esnek ve geçişken ele alınır.
Aynı Kaynağın Kıvılcımları: Ruhlar, bir anne-babanın biyolojik üremesi gibi birbirini doğurmaz; ancak hepsi "Tek Bir Büyük Ruh"tan (Vahdet-i Vücud / Evrensel Bilinç) türer. Bir mumun diğer mumu yakması gibi, kaynağını eksiltmeden çoğalan ışıklar gibidirler.
Ruh Aileleri ve Bağlar: Ezoterik geleneklerde bazı ruhların aynı "ruh grubundan" doğduğu veya aynı kökten dallandığı, bu yüzden yeryüzünde birbirlerini derin bir tanıdıklıkla buldukları savunulur.
Peki senin fikrin ne bu konuda :)
Katılıyorum 😉🤣
Yaa kolaycı😅
Kazıkçı ☺️👋
😂😂
Bağımsız yaşam organizmalarız. Bölünmüş atomdan başka bir yaratım olanaksız. Ruh bundan bağımsız değil, hislerin ruha etkisinden doğan bir düşünce.
Senin bahsettiğin son kısımdaki öteki taraf olgusu bundan bağımsız. Bilinmeyen ve algılanamayan mahşeri hissedebilecek tek şey, ruh olabilir.
İnanç meselesi üzerine bir şey diyemem ama kavuşma kısmı kimsenin bilemeyeceği şey. Tıpkı bu dünyaya gelmekte bir gücün sonucu. Varolmadan önceki seni bilmiyordun, gittiğin zamanda nereye gittiğini bilemezsin. Yaşarsın..
Güzell. Peki ruh sonsuzsa, neden bir bedene ve ömre ihtiyaç duyar?
Bu, bu dünyanın kuralı bu evrenin yasaları.. fiziki bir bedene ihtiyaç duyulması gerekiyor. Bu kâinat da madde fiziki bir boyutta. Zaman bükülüyor hatta senin bedenin bile etrafındaki zamanı görünmez şekilde büyüyor.. çünkü sen ben herkes bir atom parçacığı. Yaratıcının tasarımı şekile..
Beden bile ilk halini koruyamaz gelişir ve çöker br yıldız gibi..
Öteki dünyanın yasaları o dünya'ya has. Zamanı nasıl akıyor veya çekimi var mı? ruhun boyutu hangi şekilde ilerleyecek.. bunlar başka yasalara tâbii..
Gece gece nerden aklina geldi :) Bence ruh başka bir ruhtan doğmaz. Her ruh kendi başına bir varlıktır ama bu, birbirinden tamamen kopuk olduğumuz anlamına da gelmez. İnsan bazen hayatında ilk kez gördüğü birine bile garip bir yakınlık hissedebiliyor. Bunun geçmişten gelen bir bağ mı, bilinçaltı mı yoksa bizim açıklayamadığımız başka bir şey mi olduğunu bilmiyoruz.
Aile meselesi de bence kan bağından daha derin. Anne, baba, çocuk dediğimiz şey sadece aynı soydan gelmek değil; birlikte yaşananların ve sevginin insanda bıraktığı iz. Ölümden sonra bir buluşma varsa da bizi birbirimize bağlayan şeyin soyadımızdan çok bu bağlar olduğunu düşünüyorum.
Belki de ruhlar birleşmiyor, sadece birbirlerinde iz bırakıyorlar. Bazı insanların hayatımızdan çıkmasına rağmen içimizden hiç çıkmaması da biraz bundan.
Belki bazı ruhlar kalû belâdan tanıştır :)
Belkide ve burdada zamanı gelince yüz yüze tanisiyordur tesadüfi diye bişey olmayabilir 🙂
Evrendeki hiçbir şey tesadüf değildir :)
Bencede bizim şu an burada denk gelmemiz birbirimizi tanımamız herşeyin bir sebebi var 🙂
Olabilir😅
Herşeyin hayırlısı 😅
😂
🤣🤣
ruh izi kollektif bilinç denilen şey olabilir. Öteki soruları bilmiyorum ruh benim irademde değil bence ama emin bile değilim böyle olduğundan
Ruh dediğimiz şey, bilinç olabilir mi :)
hayır, iz dediğimiz şey olabilir ama 🤯
Zor sorular😅
ruhların kaçışı olmuyor işte, el mahkum peşine düşüyoruz
Böyle felsefi sorularla gece gece beynimiz yanmasın bea.
Yansın iyidir yanması :)
Eskiden olsa neler yazardım
Biliyorum tükendin🙄
Ruh diye bir şey olmayabilir
Her ruh kendine aittir
Aman öyle deme cogaltıyolar zaten Jsjjsjs
Her ruh kendi başına bi varlıktır
Evrilir sadece