Aile baskısıyla kapanmak?

Öncelikle anlatacaklarım bana çok ağır geliyor ve uzun sürecek okuyup yardımcı olmaya çalışacaklara şimdiden teşekkür ederim. Ailem ablama her zaman kapan artik yaşın geldi falan derlerdi benden 3 yaş büyük baskı yaptılar o direndi sonunda karışmayı bıraktılar. Üniversitede şimdi istediği şeyi giyiyor ailem de karışmıyor. Makyaj falan yapar karışmazlar. Ben maskara sürdüğümde babam makyaj yapma diye kızardı. Neyse meseleye geleyim. Bana küçüklüğümden beri kapanmayı anlatırlar anneme hep sorardım hatta istediğim zaman kapatıp istediğim zaman açıp öyle gezebilecem mi falan diye çocuk aklı işte evet derdi annem de. 8. sınıfta nitelikli okul kazanamadım diye bana kızmamaları için liseye geçerken kapandım. Hatta nitelikli okul kazansaydın açık olmana izin verirdik falan dediler. Çok ani oldu bir gün o tülbenti taktım ve öyle kaldı hemen gittiler şal falan aldılar tunikler falan. İlk başta heyecanlı geliyordu. Şu an mezun yılımdayım. Sadece denemeden denemeye haftada bir dışarı çıkıyorum. Hep evdeyim zaten ve bu örtüyü taşıyamaz oldum gerçekten hiç rahat değilim. Yaşım büyüyüp bir şeyleri fark etmeye başlayınca bu durumdan memnun olmadığımı fark ettim. Dışarda falan olduğumda asla rahat hissetmiyorum hemen eve dönmek istiyorum. Kendimi kısıtlanıyor gibi hissediyorum. Meslek seçeceğim bu yıl mesela kendime ama ben kapalıyım diye düşünüyorum bir anda. Sadece evde olmak istiyorum aksi taktirde çok rahatsız hissediyorum kendimi. Ama nasıl açılacam ailem bana nasıl kızacak tam olarak açılmak istiyor muyum onu bile bilmiyorum. Bir de şöyle bir şey var ablamın sıradan erkek arkadaşı vardı onu babam bilir bir şey demez. Benim geçen yıl sıradan bir erkek arkadaşım sınıftan arkadaşım oldu diye bana demediklerini bırakmadılar bacım muamelesi yaptılar babam böyle yapacaksan o kafandakini çıkar at falan dedi benim kızımın erkek arkadaşı olamaz yakışık almaz dedi gerçekten çok zoruma gidiyor çok zor şeyler yaşattılar bana. Ben açılmak istesen bu kararı onlara nasıl söyleyeceğim. Üniversiteye giderken söylesem diyorum ama babam döver göndermez diye bile çok korkuyorum. Ne yapacağım hiç bilmiyorum. Lütfen akıl verin bana. Bir de dipnot eklemek istiyorum babam erkek kardeşime sürekli git gez manita yap der. Ben sevgilimle otururken gördü geldi bağırdı çağırdı olay çıkardı babama söylicekti ablam ikna etti. Babamın bir bana karşı böyle olması gerçekten çok üzüyor beni. Şimdiden teşekkürler.

Güncellemeler
+1 yıl
Bacım diye düzeltmiş site ne olduğunu anlamışsınızdır
Aile baskısıyla kapanmak?