Cevap verilmiş çoğu şeyin ateizm tarafından hala kullanıldığına ve müslümanların bu sorular karşısında cevapsız kaldığına şahit oldum.
Bununla birlikte ateistik oluşumun inanç şeklinde değerlendirilmesi gerektiği ve ateizmin içindeki karanlığın tam olarak yansıtılmadığı bariz.
İslami değerlerden öte
1. Tanrının neden var olması gerektiği ile alakalı en geniş çaptaki sorular ve cevapları ayrıntılı incelenmeli ve Albert Einstein'in tabiriyle çocuğun bile anlayabileceği şekilde anlatılabildiği uygulama ve animasyonların olması gerektiği kanaatine vardım.
2. İslamofobiye neden olan 2 etken üzerinde çalışmalı.
Siyaset ve Hadisçilik.
Din ve Devlet birbirinden ayrıdır ve devlet yönetiminde din sık sık dile getirilmemeli ve din ile parti oluşumlarının birbirinden uzak olduğu anlaşılmalı
İslam'ı geriletmeye neden olan hadislere karşı daha akılcı çözümler üretilmeli kanaatindeyim.
Çünkü kaynağı belirsiz, Kur'an-ı Kerimle alakası olmayan hadisleri sahiplenen müslüman kimliğindeki insanlar dini kötü yansıtıyor ve zarar veriyor.
Bu arada İslam'ın Türkler'e zorla kabul ettirildiği gibi yanlış iddialarda ne yazık ki ortalıkta dolaşıyor.
Daha bir çok bilgi kirliliği Yapay zeka destekli uygulama ve yayınlarla temizlenebilir.
Acaba bununla alakalı birtakım fikirlerimi projelere döküp bakanlığa göndersem ciddiye alınır mıyım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Hangi bakanlığa göndereceksin?
Kaldıki diyanet hadisci.
idntnow
göndersem de kabul edeceklerini zannetmiyorum siyasal islam işlerine geliyor benimki işlerine gelmez
Bu işler fazla tepki toplayan işler yapmak istersen, gözüne kestirebiliyorsan yap.
Uğraşma din mutlak insanlara gerekli ! Yanlış yaparsın
Anlamadım?
insanları bir ideolojiyle yönetmek gerekiyor. Dinin olmadığı toplumda zulüm daha fazla olur.
İnanmak ve inanmamak insanların takdirinde doğrular olmalı yanlışlar değil.
Dini kendi amaçları için kullananlar yüzünden din yanlış aksettiriliyor.
Din yanlış aksettirilmiyor. Dinin amacı siyasal olarak düzen sağlamak zaten. O nedenle siyasal zemin neye uygunsa ona göre aksettirilir ve o minvalde inandırılır
Dediğim gibi dinin öyle bir amacı yok.
Sana göre
Hayır bana göre değil.
Din, insanların hayatlarında anlam, yönlendirme, bağlılık ve manevi tatmin arayışlarına cevap vermeye çalışan bir dizi inanç, ritüel ve değerleri ifade eder. Din, genellikle insanların evrenin doğasını, varoluşun amacını, ahlaki değerleri ve insanların ilişkilerini düzenleyen bir sistem olarak işlev görür.
Din var çünkü topluluğu yönetelim gibi yanlış anlayış siyasal islamın sonucudur.
ahlaki değerleri ve insanların ilişkilerini düzenleyen bir sistem olarak işlev görür. İşte buna siyaset denir
denmez her şeyi siyaset olarak algılamayı bırakmalısın
Siyaset, toplumun yönetimiyle ilgilenen ve kamu işlerini düzenleyen faaliyetleri ifade eden bir kavramdır
Siyasal İslam, İslam dininin politik bir ideoloji olarak yorumlanmasıdır. Bu kavram, İslam'ın hem dini bir inanç sistemi hem de bir siyasi ve toplumsal düzen önerdiği düşüncesine dayanır.
Yani bahsettiğiniz şey Siyasal İslamdır ve Siyasal İslam İslamofobi doğurur.
Sebep?
Yetenekli olduğumu düşünüyorum ve yeteneklerimi yanlışlığı ortada ve cevap verilmiş şeylerin bu şekilde inancıma karşı kullanılması hoşuma gitmiyor.
İnancına karşı nasıl kullanıyor ateister. Anlatırmısın? ( ateist değilim ) lakin merak ettim bu tavrını
Ateistler bir grup değil dostum, Müslümanlar bir grup olmadığı gibi
Yani kimse özellikle birleşip şunlara karşı şunları yapmalıyız diye toplanmıyor.
Bu bir fikir akımı ve iç güdüsel algı savaşı.
İnançsız insanların akıllarının bir köşesinde ya varsa sorusu vardır ve soruyu uyandırabilecek endişelere karşı öğrendikleri ya da duydukları her şeyi inançlılara karşı kullanırlar.
İnançlı insanların akıllarının bir köşesinde ise ya yoksa sorusu vardır ve soruyu uyandırabilecek endişelere karşı öğrendikleri ya da duydukları her şeyi inançsızlara karşı kullanırlar.
Bu şekilde yavaş yavaş inançlı olanlar inançsızlığa
inançsız olanlar inançlı olmaya başlar. Başlarda kırılmaz denecek kadar zordur sonra yavaşça doğrularımız oluşmaya başlar ve kırılma gerçekleşir.
Yazıda da bahsettiğim gibi, insanları inançsızlığa yöneltecek fikir akımları ortaya çıkıyor,
Cevapları bariz olan birtakım sorular cevapları yokmuş gibi aksettirilebiliyor
konu bundan ibaret, yoksa inançsız insanlara karşı herhangi bir düşmanlığım ya da endişem yok bu yolda hepimiz eşitiz doğru ne ise o ortaya çıkmalı yanlışlarla geri kalmamalıyız.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!