- Aile & Toplum konusunda 951 cevap paylaştı.
+1 yılHocam su içecekmişim gibi yapıyorum içmeyip şeytanı çıldırtıyorum acaba orucum bozulurmu?
Bir gün oruç tutarken ekmek almaya gitmiştim yolda giderken bana birisi yan yan baktı dayanamadım daldım, sonra temiz bir dayak "yedim", dayak yenirse orucum bozulurmu?
Selamlar Hocam Ben Ankara'dan Emre Orucu unutup Müzik dinledim. Müzik ruhun "gıda"sıdır diyorlar orucum bozulur mu?
Hocam bir forum sitesinde ban "yedim" orucum bozulur mu?01 Yorumla
En İyi Cevaplar
Yani arada sorguladıgım oluyor az felsefe yapiyorum.
19 Yorumla
+1 yılArkadaşım İnsanlar sadece beyninin %3'ünü Kullanabılırler eger 1 Rakam artarsa gerizekalı oluyorsun hakaret olarak algılamayın o manada demıyorum , Böyle Konuları Tartısmak bıze dusmez Yanı Aşşağıda ALLAH nasıl yaratıldı felan dıye bır soru sorulmus Onun ıcın yazdım bunları.
01 Yorumla
Eveeet neden 2 kadının şahitliği bir erkeğinkine bedel?
02 Yorumla- +1 yıl
Kadınlarla erkekler hiçbir zaman eşit değildir mesela kadınlar duygusal olduğu için hakimlik yapamazlar adalette duygusallık yargı bozukluğuna neden olur kadınlar bu yüzden adalet kavramında biraz eksik tutulmuştur diğer yandan erkekle esinlenmiştir mesela kadın organı olan Rahim Allah ın sıfatlarındandır
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
ben şu konuda çok takıldım, bireyin yoldan çıkmaması için yasalar kullanılır değilmi. öyle bir sistem kurmalıyım ki bu yasalar olgular bireylerde olsun hemde ben uğraşmadan yüz yüze konuşmadan, hatta bu yasaları bireyin ebeveynleri onlara aktarsın ve bu döngü sürekli devam etsin ve sistem güzel ve sorunsuz işlesin.
02 Yorumla- +1 yıl
ancak yaratıcı her dinde farklıdır bir ortak isim tanrı çıkmıştır ön plana, mantığa dayansaydı tek bir global yaratıcı olurdu, ki o düşüncelerin çöktüğü yok. bunun sebebide garantisi olsaydı inanmanın yani herkes mantıkla inanmanın varlığının gerçek olduğu kanaatine varabilseydi cennet cehennem mantıksız olurdu yani bu ikilemde kalacak ve doğruyu yapan kazanacağı bir oyun
Gizli Üye(30-35)+1 yılVar.. Allah a inanmayan ve saygisizca igrencce konusan mahluklar hidayete erer mi? Aynaya baktiklarinda insan sureti goruyolarmi? Aptalca tezlerde bulunurken hangi akla hizmete gore konusuyolar.. madem öyle gormedikleri beyinle mi konusuyolar yoksa gordukleri dille mi ya da cok baska yerdenmi konusuyolar..
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTakil kafana göre verdigin cvplara baktimda bir gidip bir geliyosun anlasian baska dinlere dogru
bir sair demişki
" bana anlatma öğretme Üstadım
Öğrendikçe korkuyor
Bildikçe azabım artıyor
Duydukça cehennemi
Yasıyorum su fani Dünya'da
Not : takıldıysa kafan oku ilk ayet de dediği gibi oku yemek yemeden uyumaya kadar herseyi anlatıyor o yüce ve Eşsiz kitapta00 Yorumla
+1 yılknk hani diyorlar ya bu hristiyan biri ne kadar iyilik yapsada cehenneme gidecek ne kadar iyilk yapsada ama müslüman olan biri ne olursa olsn ne halt yemiş olursa olsn eninde sonunda cennete girecek ne bilm o kafamı kurcalıyor
16 Yorumla- +1 yıl
@mariacchi bende öyle düşününce ztn işin içinden çıkıyorm yoksa ateist olurdum heralde Allah korusun
- +1 yıl
çok tşkr ederm bilgiler için bilyrm ztn ama işte şeytan insanın aklına sokuyor
Ademle havva dünyada yalnızdı. Çiftleştiler çocukları oldu. Peki sonradı? Kardeşler birlikte mi oldu?
İslamdan öncesi ve sonrası nasıl yargılanacak? Hiçbir din yokken yaşayanlar nasıl yargılanacak? Bu adil mi?
Hz muhammed neden çocuk yaşta kişilerle evlendi?
Yetmezse şurada 91 soru var: https://eksisozluk.com/entry/35367346
Polemik istemiyorum sadece cevap istiyorum.04 Yorumla- +1 yıl
Adem ve havva genomların ilk saf halleridir bilimsel olarak DNA yapıları hiçbir çarprazlamada kromozomal spekülasyona neden olmadı daha sonra bunun yasaklanma sebebi buydu
Din her zaman vardı ama hep çarpitildi davut isa musa vs ibrahim her dönemde var idi ve h
İslam dininde regl olan her dişi evlenme yaşına ermiştir bu senin kültürüne aykiri olabilir dine değil
kurandan hepsinin cevabını buldum. en mantıklısı kuran.
47 Yorumla
+1 yılhersey çelişki neyse sorayim o zmn herseyi tanri biliyorsa cennetemi cehennememi gidecegimz biliniyorsa allah tarafindan bizim sinavmz ne?
121 Yorumla- +1 yıl
Allah sana irade verdi yani egemene ya Sa cennete gitmek senin elinde O sadece senin seçimlerini aklını hangi yönde kullanacağını biliyor ve bunların gerçekleşeceği Onun ilmi dahilindedir yani anlayacağın sana akıl vermiş ve imtihan ediyor sen ise aklınla nereye gideceğine karar vereceksin
- +1 yıl
Tamm bn bunlari herkesten duyuyorum zaten :) allahn bildigini yasiyoruz yani biz o zmn sinav yok bilineni yasamak var
- +1 yıl
Kaza ve kader ayrı bir konu istersen değinirim ancak yaratılma gayesinden bahsedeyim O yarattıklarını göstermek istedi ancak ondan başka irade sahibi yoktu bu yüzden kendi sıfatlarından verdi yani kendi ruhundan bir parça vererek bizi irade sahibi kıldı bu yüzden bizde yaptığımız güzel şeyleri göstermek paylaşmak isteriz facebook bu yüzden bu kadar patladı sırf paylaş butonu olduğu için çünki bize üfürülen ruhun fıtratında bu var
- +1 yıl
Sen benim soruma cevap vermdin su an tanri neyin sinavini yapıyor?
- +1 yıl
Ya tamm da benim sinavim ne onu soylesene allah tantsn diye mi geldim ben bu dunyaya bu kdr sacma bisey de duymadım daha ben kusura bakma ama
- +1 yıl
Tanrinin derdi bizim onu farkedip yayip yaymamamzi mi iyilik kötülük mu neye gore sinav yapıyor?
- +1 yıl
benim onu bilip bilmeyecegimi de biliyor nereye gtcegimide biliyorsa neyin psinde. Benim onu bilmeme mi muhtac tanri. Neyse dediklerin inancsizligimi guclendirdi saol yine de iyi geceler
- +1 yıl
Ya sen ne diyosun :D bak sacma sapan seylere akıl mantık çerçevesinde bakiyorsnz tammda bana yazdgm seyde ben hic bir sınav herseyi bilen herseye gücu yeten hicbiseye benzemeyen tanri goremedm neye inandgini sen bilmiyorsn sanrm.
- +1 yıl
Evrende boşluk yoktur
- +1 yıl
Sana akıl vermiş gidilecek iki tane yol seçimi sana bırakmış kendini nereye layık görüyorsan ona göre yasa demiş
- https://m.youtube.com/watch?v=76YfgwOMHXU
Buradaki sorulardan başlayabilirsin mübarek...010 Yorumla- +1 yıl
Video bir ateistin müslümanlara yönelttigi sorulari içeriyor dostum ne alaka samimiyetsizlik. Her an ataistler hadi bunu da açıklayın deniliyor. Sende din hakkinda sorunuz varsa alayım yazmışsın bende videyu verdim çünkü çok derin ve akıllıca sorular. Nerde ki samimiyetsizlik. Soruyu soran ateist diye mi?
- +1 yıl
Bahaneye bak ya samimiyetsizlik :D
+1 yılIstemedigim halde biseksüelim ama vebalini ben cekiyorum. Allah madem bizi böyle yaratıyosa neden haram kılıyo onu merak ediyorum
03 Yorumla- +1 yıl
Kendinin tercih etmediği bir cinsel hayat değil sonuçta.
Kendi özgür iradenle yapmış olduğun bir seçim.
Neden 6milyar insan varken hepsi bu yolda değil.
Demek ki programın dışına çıkmazsan sorun yok.
Lezlilten iyidir biseksüel.
Ama yine de,
Eşcinsel doğulmaz, eşcinsel doğulur.
Aile & Toplum konusunda 721 cevap paylaştı. Allah 'insan'dan ne murad ediyor çok merak ediyorum.. elbet bizden daha iyi bir nesil gelir, gelebilir-gelecektir o başka:)
00 YorumlaKafama takılan hiç bir soru yok çok şükür merak ettiğim şeyler oluyor onlarıda Kuran'da ve hadislerde buluyorum.
20 YorumlaGelecekte ne olacağı biliniyorsa Şeytan neyin kafasında da hala diretiyor? İmana gelsin.
02 Yorumla
+1 yılBudist bir Chef ile calışmıstım tamda senın verdıgın cevabı vermıstı:) ama bizim dinimiz böyle birşeyi kabul etmez :)
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllahın adaleti ne zaman gelir? bu dünyada adalet varmı?
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılşöyle diyeyim: bana verilen sözler tutulmadı. benim zararıma oldu. beni terk eden eski sevgilim ve ailesi benim almanyaya geri dönmemi beklediler ve olmadık laflar dönmeye başladı. bu gidişatta bir kaç kişinin kafasını kesmek zorunda kalacağım. ilahi adalet vardır. elhamdülillah müslümanım. şimdi her gece uykum kaçıyor. sabır edip beklemekmi iyi yoksa adaleti kendi elimemi almam lazım?
Cevap sahibi+1 yılakrabalarım bana düşman kesiliyor. sabır ediyorum. ama seneye türkiyeye varırsam kıyameti koparmamak kolay olmayacak.
çok var hangisni söyliyeyim varsa bilgisi olan lüten yazsın
03 Yorumla
+1 yılDin hakkında kafasına bişey takılan zeitgeist belgeselini izlesin.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah nasıl oluştu yani hiç olmayan bişey nasıl belirdi
02 Yorumla- +1 yıl
Allah hep vardı o zamandan ve mekandan münezzehtir maddeden münezzehtir bizim bu soruyu sorabilmemiz için yaratıcının zaman mekan ve madde kavramının içerisinde olması gerek
Gizli Üye(30-35)+1 yılHocam odamda selena gomez posteri asıyorum günah mıdır?
01 YorumlaAllah adina kafa kesince kac sevap point aliyonuz
36 Yorumla- +1 yıl
1920-1930 arası yapılan idamlar ışid ı mumla aratır
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkeklere huri verilecekse kadınlara?
214 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler :) bir de diğer dinlere inananlar nolacak misal biz müslüman olarak doğduk başka dinleri araştırma gereği duymuyoruz onlarda bizim gibi başka dinleri araştırmıyorlar ve cehennemde mi kalacaklar ömür boyu?
Cevap sahibi+1 yılHım. Daha çok soru var aklımda anlatamam sana :)
Cevap sahibi+1 yıl@mariacchi çoğu kişi islam dininin olduğundan bile habersiz onlar nolacak? Benim anlatmak istediğim de o işte ben araştırma gereği duymadım diğer dinleri o niye duysun?
Cevap sahibi+1 yıl@mariacchi peki o yok denecek kadar az kısmın hali ne olacak?
Aile & Toplum konusunda 384 cevap paylaştı. Kafana takılan şeyler neler dostum?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnanç özgürlüğü ve hoşgörü gerçek mi?
135 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNedir?
Cevap sahibi+1 yılKaynak var mı?
- +1 yıl
Soran evet çok saygılılar haketen ülkemizde madımak faciası yaşandı diri diri yaktilar insanları ya da ramazanda dayak yiyenlere ne demeli :) kelle ucuran, recm eden, el kesen dinden cıkana ölüm hukmu veren muslumanlardır, ateistler değil. İnsanlara cehalet aşılamaya çalışmayın yanlış bilgilerle...
Cevap sahibi+1 yılBen arkadaşa birkaç gorusunden bahsetmek istiyorum.
1-Ateizm inançsızlıktır, inandığınız değildir.
2-Dolayısıyla ateizmin inanç olmadığını savunurken kanıt olarak evrim teorisini ya da kanıtı olmayan ikinci cümleyi gösteremeyiz.
3- Ateizm evrim teorisinden daha önce vardı
4- Bir teoriyi bu tum ateistlere genelleyemeyiz çünkü tek teori evrim teorisi değildir
5-Evrim teorisi biz hayvaniz demek değildir
6- Düşünceme saygı duyarım ama kurdu gun ikinci cümlenin bana kanıtını gösterirseniz çok memnun olurum
Cevap sahibi+1 yıl1-Kaç çeşit ateizm var?
2- Hepsi yaratıcı (kesinlikle) yok düşüncesinde midir?
3- İnacsizlik inanama fikri olamaz en iyi şekilde ona da teori ya da felsefik düşünce diyebiliriz.
4-Evrim teorisinde kanitlanamamakla birlikle doğal seleksiyonun evrimlesmeye yolbaçtığı düşünülür.
5- Başka ihtimal olmadığı sadece inançlı insanların gorusurdur henüz kanıtlanan birşey yok
6- Umarım kizmiyorsundur
Cevap sahibi+1 yılŞu cümlenin kanitini gosterebilirsen çok memnun olacağım "kendi çıkarı için diğerlerinin özgürlüğünü ya da haklarını tanımaz"
- +1 yıl
Ateizmin çeşidi yoktur tanrının olmadığına inanmak ateizm düşüncenin temelini oluşturur dağlara ayırmak anlamsızdır tanrının olmadığı sadece bu dünya hayatını yaşayıp yok olma inanacı daha çok zevk alma daha çok haz duyma isteği doğurur buda diğer insanların özgürlüklerinin kısıtlar alacağı zevk için herşeyi yapar çünki ahlaki anlayışta yoktur evrim teoridir evet kural olamaz hiçbir zaman evrimi tanıyan bir oluşum tanrının varlığı konusunda ılımlı ise kendini deşifre eden abaküsel yapıdan ibarettirki buda münafikiyetin ta kendisidir yaratıcı varsa yan cebime koy inancı ateizmdir bu istisnai bir durumu gerektirmez
Cevap sahibi+1 yılPeki benim ahlakım olmadığını kanıtlayabilir misin?
- +1 yıl
Nokta kadar iman belirtisi varsa kanıtlayamam bunu çünkü vicdan ve merhamet insana verilen en önemli beşeriyat duygularıdır ancak kopmuş yediğini küsüp tekrar yiyen ve zevk alabilmek uğruna tecavüzlere kalkan zihniyette ahlak olgusunun olmadığı birçaredir kanıta mahal gerekmez
Cevap sahibi+1 yılBir saniye soruma cevap vereceğim sabaha kadar tartışabiliriz önce suna bir açıklık getirelim. Bütün inançsız insanları nasıl genelleyebiliyorsun? Yani bu genellemeyi yapacak kadar kaç inançsız insan tanıdın? Şu kurdu gun cümlenin ne kadar ayıp olduğunun farkında mısın?
- +1 yıl
Araya giriyorum ama demeden geçemedim cevaplayan evrim kanıtlanamayan bir şey demişsin. Evrim 150 yıldır aksi kanıtlanamayan, biyoloji biliminin %70 ini oluşturan bilimin en sağlam teorilerindendir. Bunu belirtmek istedim.
Soran "ateistler kuralı olmadığı icin suç işler demişsin. Sadece 2 örnek vericem. Dünyada suçluluk oranının en düşük olduğu ülkeler japonya isveç ve norveç gibi ülkelerdir. Bu ülkelerin ortak noktası %70 in üstünde halkının ateist olmasidir. Diğer örnek Abd de inançli orani %70 hapishanedeki inançliların oranı da %70. Abd deki ateist oranı %10 ama hapishanedeki ateist oranı sadece %0.2 dir. Bilgin olsun...
Cevap sahibi+1 yılŞu ana kadar terbiye mi takınarak cevap verdim senin her cumlene kendimce bir cevabım vardı. Öncelikle yaptığın terbiyesizligin farkına var 18 yaşındayım müslüman anne ateist babadan oldum 18 yaşıma kadar ne annem ne babam inançları doğrultusunda tek birşeyi bana dayatmadılar. Bana din ya da felsefi görüşten farklı olarak sadece saygı öğretildi babam ne olursa olsun hep sus dedi bana. Benim babam beş yaşındayken babasını kaybetmiş biri hayati boyunca annesine bakmak için cabalayip durmuş biri emin ol babamin yüzünün tek bir defa güldüğünü görmedim hangi eğlenceden bahsediyorsun sen? Hangi hakla hangi vicdanla tecavüzden bahsediyorsun? Hangi duygun hiç tanımadığın insanların hepsine tecavüz gibi bir pisliği yakıştırıyor? Benim amcamın var namazdan başını kaldırmaz oruç tutmuyorum diye bana demediği laf kalmaz camiden çıkmaz ama benim amcam pazara kızlara dayamak için gidiyorum diyen biri. Şimdi ben çıkıp butün müslümanlar sapıktır mı diyeyim?
Cevap sahibi+1 yılBahsettiğin din iman vicdan saygı sevgi hoşgörü ahlak bu mu?
Cevap sahibi+1 yılDostum ben doğal seleksiyonun evrimlesmeye yok açtığı kanıtlamadigindan bahsettim
- +1 yıl
Münafıklarla müslümanları aynı kefeye koyamazsın ben şahısları değil fikri yargıladım ateizm kaos ve yağmadan başka hiçbir getirisi olmayan bir düşünce en başta aksi kanıtlanamayan teoriye gelince yıl 2014 ve anti madde keşfedildi bu evrim teorisinin çöküşü kanıtıdır detaya girmeyecem İslam ya da dini kullanarak prim sağlamak münafıklıktırki bu dinsizlikten daha kötü ve tehlikelidir
Cevap sahibi+1 yılBenim münafıklar ile müslümanları bir tutmam senin ateistlerle sapiklari bir tutmakla aynıdır. İftira ve çamurdan başka hiçbirşey değil yaptığın
Cevap sahibi+1 yılHolokostu yahudilerden dinlemeni öneririm katilamin arkasında ateistler mi yoksa siyonistler mi var anlarsın. Emin olmadığın birşey için genelleme yapma oldu mu ben ve babam bile senin tezini kurutmaya yetersiz çünkü sen çoğu ateist değil ateistler diyorsun bu babama tecavüzcü diye iftira atmaktan başka hiçbirşey değildir. Sizin çoğunuzun cennet garantisi için yaptığı yardımı biz sadece merhametimizden dolayı ekonomik açıdan en kötü zamanımızda bile yapıyorduk. Loseve yaptığımız bağışlardan dolayı dil okuluna gidemeyen bir insana ahlaktan bahsediyorsun tecavuzculer eğlence düşkünleri diğer insanların hakkını yiyor diyorsun. Ahlak nerde burda?
- +1 yıl
Arkadaşım anlamak istemiyormusun ateizm fikir olarak bunu savunur bu dünyada ne kadar zevk aldın o kadar kar benim edebiyat hocam ateistti kızları kandırıp evine atiyodu sen yapmiyosan bu fikrin doğru olduğunu kanitlamaz ateizmin çeşidi yoktur hepsi aynı kapıya çıkar hitler evrim teorisine inanan ve alman ırkını üstün gören darvinist bir ordunun komutanı ne hristiyanı ya
Cevap sahibi+1 yılBenimde amcam sapigin teki? Bütün müslümanları yakayım mi amcam müslüman diyor kendine diye. Objektif ol ve hata ni kabul et. Asıl düşüncesi ıslamın sorumluluklarından kaçmak olan kendine ateist diyen kişiler yapar onu ve o kişinin karaktersizligini hepimize giydiremezsin. Ben Hitler konusunda ikinizede katılmıyorum. Boşlukta madde vardır tamamen boş değildir.
Cevap sahibi+1 yılSaygısızlık yapacağını düşünsem soruna katılmazdim. Yanlış cümle kullandığın için bir defa da seni yargılamam. Yazarım.
- +1 yıl
İslam dan başka din yoktur gerçek manada araştırma yap bence diğer dinler diye birşey yok
bisexülellere hem nuri hem huri mi verecekler?
04 Yorumla- +1 yıl
Kişilik bozukluğu değildir. Hastalıktır hormonların salgılanma şekli ne zamandır kişilik ile alakalı oldu?
- +1 yıl
Geriden geliyorsun dostum çünkü akıl hastalıklarından cıkaralı çok oldu gerçi benim görüşümde uzmanlara göre doğru değil ama bir hormon olması gerektiği gibi salgılanmiyorsa sorun vardır. Doğuştan hormonları gerektiği gibi çalışmayan insanlar var daha bu kavramların ne demek olduğunu bilmeyen ama hormonları farklı çalışan insanlar.
+1 yılikra!!!
Elhamdülillah...20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDin insanları sömürme aracıdır
01 Yorumla- +1 yıl
O zaman felsefe tam bir sentetik uyuşturucu.
Beynini dünyaya bu kadar kapatma dostum.
Dinler yok
015 Yorumla- +1 yıl
Tozdan nem kapan,
Her konuşmayı saldırı sanan insan tipi.
Sormak ile sorgulamak ayrı şeyler.
Soru sormsyı kaldıramıyorsan bu sştede işin ne?
hadi sitedesin bari cevap verme!!!
Birçok
03 YorumlaKur-an açıp okuyun.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBuyu varmi?
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNasil yani imandan...
Cevap sahibi+1 yılBuyu bence yok.
Allah izin vermeden bir sey olmaz.
100000 dolarim olsun diye hasa buyu yap
olucagi ma. tiginla bagdasiyomu
Cevap sahibi+1 yılbüyü sadece bir sınavdır haramdır aslı yoktur. Allah izin vermediği müddetçe yaprak bile kıpırdamaz
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar