• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum

Dini sorusu olan var mı?

sonsuz_tevekkul_
sonsuz_tevekkul_ Takip Et
Xper 4 Yaş: 30
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
01
Yapay Zekaya Sor
İslamiyet 4 kitaplar diğer dinler hakkında her konuda iyi bilgi sahibiyimdir merak edenler buyrun yoruma
Dini sorusu olan var mı?
Yorum Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • ProfDiceksiniz
    ProfDiceksiniz Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

İslamiyet'te hadislerin olmasını mantıklı bulmanızdaki felsefe nedir?

Kutsal bir korumaya sahip olmayan ve insan korumasına, insani bir koruma sistemine maruz bırakılmış bir bilgi yığınını, Kutsal koruması olan bir kitapla eş değer tutmak hatta ve hatta ondan önde tutup, onda olmayan bilgileri vermek veya olan bilgilerin anlamı aslında o değil şudur diyip hadislerle, kutsal koruması olmayan o hadislerle açıklamaya çalışmak mantıksızlık değilde nedir?

Ondan önceki 3 insan korumasına bırakılmış olan kitaptan ders almayan bir tanrının 4. kitapta, bu kitabı ben koruyacağım demesindeki felsefeyi anlamayıp insani kaynaklara kendisini tekrar muhtaç bırakması onun kısıtlı bir akıl ile düşündüğünü göstermez mi?

0
    1 Yorumla
    • ProfDiceksiniz
      ProfDiceksiniz
      +1 yıl

Diğer yorumlarınızı da okudum şöyle yanıtlayayım;
      1-) Kuranın açıklanmasının zor olması veya bazı ayetlerinin açıklanmaya muhtaç olması demek, kötü insanların bunu kendi aleyhlerine kullanabilmesi demek ve bunun da en net örneğini türkiyede çok rahat görüyoruz. Bunu ön göremeyen bir tanrı, tanrı sıfatını hakeder mi?

2-) İslam alimlerinin alim olması şartlarını, hadis ravi şartlarında nakleden kişinin belli özelliklere sahip olmasının pek etkili olmadığı açık ve net ortada, ki bugün fet* o şartlara pek ala uyuyordu. Demek ki manipüle edilebilir bir sistem bu? Yine soruyorum, bunu ön göremeyen tanrı, tanrı sıfatını hakeden midir?

3-) Biz anlayamıyoruz, o yüzden peygamber gönderildi, peygamber sadece bir postacı değil vs. diyeceksenizde. Bu müslümanları ve olmayanları bağlayan bir konu değil. Dinin yapısını biz belirlemiyoruz tanrısı belirliyor. Ve bu tür manipülasyonlara açık bir şekilde bırakıp gidecekse o tanrıya inanmak için tek mantıklı sebep dahi sunulamaz. Çünkü kullarını belirsizliğe mahkum etmiştir ve insan beyninin en büyük korkusunu yani belirsizliği yaşatmıştır. Tanrı bu nedenle kötüdür.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Yunusemreışık
    Yunusemreışık Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 79%
    +1 yıl

Bu ramazanıda eksiksiz geçirdik çok şükür, Allah tuttuğumuz orucları kabul etsin. Ben günde 3 kere dişimi fırçalayan birisiyim onu yapmazsam rahatsız oluyorum , haliyle ramazan ayındada dişimi fırçaladım ama normal zamanda kullandığım listerine i kullanmadım alkol ve aroma barındırdığı için sadece fırcaladım herkes farklı bir şey diyor , sakata girmişmidir orucum onu soracaktım sadece

0
    1 Yorumla
    • sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

Hayır, Allah tuttuğun orucunu kabul etsin

Yorumla
  • Master81
    Master81 Takip Et
    Master Yaş: 43 , eic 87%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 991 cevap paylaştı.

Şefaat yalnızca Allah'tandır

Yukarıda yazan içeriğe sahip en az 4 ayet var. Sonra basşka bir ayette de,

Şefaat Allah ve onun izin verdiklerindendir.

Şeklinde geçiyor.

Sorum şu; yalnızca Allah'tan mı yoksa diğer şekilde mi? Bununla ilgili olarak ne olmasına gerektiğine Allah karar mı verememiş? Böyle bir çelişkiyi Allah gibi sonsuz kudret sahibi bir varlık nasıl yapabilmiş?

0
    0 Yorumla
  • Rainbowlove
    Rainbowlove Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27 , eic 89%
    +1 yıl

O kadar çok merak ettiğim şey var ki. Öncelikle bana çoğu din mantıksız geliyor diyorum ki tam şuna inanmalıyım hoop bir konu bir konuyla çelişiyor. Pff lafam çok karışık bunun için uzun bir sohbete ihtiyacım var

0
    1 Yorumla
    • sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

Din insanların hayatlarını yönlendiren ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak için arayışta olduğu bir konudur yani insanların inançlarına kültürel sosyal ve tarihsel bağlamlara göre farklılık gösterir
      Dinlerin mantıksız olduğunu düşünüyorsan bu düşünceleri genellikle dinlerin bazı öğretilerinin bilimsel tarihsel veya felsefi açıdan açıklanamamasından kaynaklanır insanların inançları tamamen rasyonel ve mantıksal olmak zorunda değildir zaten inançlar insanların hayatlarını anlamlı ve tatmin edici kılan birçok farklı faktörleri vardır

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

4

Cevap

8

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 148,3b cevap paylaştı.

Merak ettiğim soru yok ama boş geçmemek için en büyük günah ne diye sorayım

0
    3 Yorumla
    • sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

ALLAH'A ŞİRK KOŞMAK

zina içki içmek hırsızlık yapmak yalan söylemek iftira etmek insanları öldürmek gibi suçlar işte

• Barış_LonelyForever u
      Barış_LonelyForever
      +1 yıl

Teşekkürler bilgi için.

• sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

Rica ederim

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Evlilik kader midir? Kiminle evleneceğimiz kaderimizde belli midir? Ben inançlı bir insanım evlenmeyi çok isterdim ama evlenemedim hâlâ bekarım. Gençliğim hep yalnız geçti karşıma da hiç kimse çıkmadı. Umutsuz ve inançsız değilim ama evlenebileceğimi düşünmüyorum yalnızlık kaderimmiş gibi hissediyorum.

0
    4 Yorumla
    • sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

Bekar olmak ya da evlenmemiş olmak bir kader değil hayatının farklı dönemlerinde farklı kararlar alabilirsin ve bu kararlar hayatının yönünü değiştirebilir umutsuzluğa kapılmak yerine gelecekte doğru kişiyle karşılaşacağın ve evlenebileceğine inan
      Eğer evlenmeyi istiyorsan doğru kişiyle tanışmak için çaba göster Kendinegüveninu koru kendine uygun biriyle tanışacağınainan ve sosyal hayatınızı geliştir ayrıca evliliğe hazır olduğundan emin olmak için kendini hazırlamak ve kendini geliştirmek için çalışmalısın

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ben evliliğin kader olduğunu ve evleneceğimiz kişinin de kaderimizde belli olduğuna inanıyorum böyle düşünüyorum. Yaşıtlarımın hepsi evlendi ama ben hâlâ bekarım bu yaşıma kadar hayatımda hiç kadın bile olmadı yani sevgilim flörtüm falan hiç olmadı. Gençliğim hep yalnız geçti sadece aşk sevgililik evlilik konusunda değil işim olmadı sosyal hayatım olmadı hiç arkadaşım yok hayatta çoğu şeyden mahrum kaldım. Hayatta aşamadığım şeyler var tercihlerim ve seçimlerim dışında gelişen olumsuz durumlar da var bunlar da hayatımı çok etkiliyor. Ben hep sabrettim hâlâ sabrediyorum inancımı ve umudumu da kaybetmiyorum ama gerçekten bütün bu olumsuzluklar benim kaderim mi acaba diye düşünüyorum.

Yorumla
    • sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

Mmsj yzzsn a bana

Yorumla
    • sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

Bekliyorum seni

Yorumla
  • charliesgirl
    charliesgirl Takip Et
    Xper 5 Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Gerçekten güzel bir soru, adminler saçma slk soruları beğeneceğine neden bunları beğenmezler ki🤦🏻‍♀️

1
    1 Yorumla
    • sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

Sitenin ve bizim kaderimiz işte

Yorumla
  • Mehmetterece
    Mehmetterece Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 99%
    +1 yıl

Hadi sana bir soru Allah kuran yeter derken neden hocalar hadis icma kıyas gibi şeyleri din kaynağı kabul etmişler

0
    9 Yorumla
    • sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

Allah'ın varlığı ve birliği Kur'an'da açıkça ifade edilmiştir ancak Kur'an'ın anlaşılması ve uygulanması konusunda açıklamalara ve örneklemelere ihtiyaç duyulduğu için hadisler icma ve kıyas gibi kaynaklar da kabul edilfi bu kaynaklar Kur'an'ın anlaşılması ve uygulanması konusunda yardımcı olsada Kur'an Allah'ın kelamıdır ve İslam'ın temel kaynağıdır herhangi bir hadis icma veya kıyas Kur'an'a uygun olmalıdır ve Kur'an'ın açık hükümlerine aykırı olamaz bilmem yeterince açık mı

Yorumla
    • Mehmetterece
      Mehmetterece
      +1 yıl

Peki Allah kuran apaçık kitap der ayetlerde neden açıklanmaya ihtiyac duyulmuş ve ayette bu kitap Allah tarafından açıklanmıştır denir yani kendi kendini açıklar neden bu şeylere gerek duyulmus

Yorumla
    • sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

Kur'an birçok ayette kendisini açıklayan bir kitap olduğu belirtiyor bu da Kur'an'ın kendisini anlatarak insanlara yol gösterdiği anlamına gelir zaten ama, bazı ayetlerin açıklanması veya yorumlanması gerekebilir İslam alimleri ve bilginleride işte Kur'an'ın anlaşılması ve yorumlanması için çeşitli yöntemler geliştirmişlerdir
      Kur'an'ın bazı ayetleri zor anlaşılabilir veya anlam karmaşası yaratabilir onun için Kur'an'ın başka ayetleri Peygamberinsözleri veya uygulamaları İslam alimlerinin yorumları ve diğer kaynaklar kullanılarak anlamı daha net hale getirilebilir ve işte Ayrıca Kur'an'ın açıklaması veya yorumu insanların anlama kapasitesi kültürel ve tarihsel farklılıklar gibi faktörlere bağlı olarak farklılık gösterebilir ondan Kur'an'ın anlaşılması ve yorumlanması sürekli bir süreçtir ve İslam alimleri bu konuda çalışmalarına devam ettiler
      Kur'an, kendisini anlamak ve uygulamak için insanlara yol gösteren açık bir kitaptır ama işte bazı ayetlerin açıklaması veya yorumlanması gerekebilir ve bu nedenle İslam alimleri ve bilginleri bu konuda çalışmalar yapıyor

Yorumla
    • Mehmetterece
      Mehmetterece
      +1 yıl

Peki Kuran'da normalde olmayn şeyler mezheplerde hadislerde var kuranın zor ayetlerini açıklasa bile kurandan farklı olarak hükümler konmuş mesela helal haram konusunda veya başka konularda Allah ben kitabı eksiksiz gönderdim der ayetinde ama neden başka hadisler ve mezheplerde farklı farklı hükümler var Allah'ın haram demedigine haram diyorlar

Yorumla
    • sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

Kur'an'da belirtilen hükümler islam dininde uygulama ve yorumlama sürecinde hadisler ve farklı mezheplerin görüşleri de önemli bir rol oynar hadisler Hz Muhammed'in sözlerini ve davranışlarını aktaran kaynaklardır ve Müslümanlar Kur'an'ın yanı sıra hadislerin de rehberliğine uyarak İslam'ı anlamaya ve yaşamaya çalışırlar işte yani hadislerin güvenilirliği ve doğruluğu konusunda farklı görüşler bulunmaktadır ve bunlards bazı hadislerin kabul edilip edilmemesine veya farklı yorumlanmasına yol açıyor
      İslam dininde mezhepler de var biliyosun ve farklı mezheplerin farklı hükümleri olabilir mezheplerKur'an ve hadislerin yorumlanması ve uygulanması sürecinde ortaya çıkan farklı görüşlerin bir sonucu İslam dininde farklı mezheplerin varlığı dinin zenginliğini ve çeşitliliğini yansıtıyor uzun lafın kısası islam dinindeki hükümler konusunda herhangi bir tereddüt olduğunda ilk başvurulacak kaynak her zaman Kur'an olmalıdır Kur'an İslam'ın temel kaynağıdır ve Müslümanlar Kur'an'ın öğretilerine göre yaşamaya çalıştığı için Hadisler ve mezhep görüşleri de önemlidir ancak Kur'an'ın hükümlerine uygun olmaları gerekiyo Kur'an'ın öğretilerine uygun olmayan bir hadis veya mezhep görüşü İslam dininin temel değerlerine aykırıdır ve kabul edilemez bu kadar basit

Yorumla
    • Mehmetterece
      Mehmetterece
      +1 yıl

Mesela Kuran'da haram yiyecekler bellidir ama mezheplerde kirpi deniz hayvanlari haram kılınmış ama Kuran'da apaçık deniz ürünleri helal der bu hüküm mesela kuranla uyuşmaz o yüzden geçersiz olur dimi

Yorumla
    • sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

Elbette, kuran'la uyuşmayan her söz yanlıştır itibar etmemeliyiz

Yorumla
    • Mehmetterece
      Mehmetterece
      +1 yıl

Teşekkür ederim ☺️

Yorumla
    • sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

Rica ederim:)

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Cennete gidilirse herkes bu dünyadaki eşiyle orada evlenecek ya da beraber olacak diye birçok din adamı söylüyor ama buna inanmıyorum ben. Sizin düşünceniz nedir?

0
    1 Yorumla
    • sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

İslam'a göre Cennet'te evlenecek insanların eşleri Dünya'da hayatları boyunca iyi işler yapmış olanlar arasından seçileceğine inanıyoruz

Kur'an'da ayette

Andolsun Allah'a verdikleri sözü yerine getiren mü'minlerin peygamberlerle sıddıklarla şehidlerle ve salihlerle beraber olacaklarına dair Allah'a söz vermişlerdir ne güzel arkadaşlar onlar
      nisa 69
      yani ayete göre salihler demek iyilik yapanlar demek ve bu kişilerin Cennet'te eşleri ile birlikte olacaklarına inanıyoruz ancak bu konuda farklı yorumlar da var tabi İslam'a göre bu ayete bakıyoruz

• NickTazeBitti00
    NickTazeBitti00 Takip Et
    Yoda Yaş: 110 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 814 cevap paylaştı.

Benim sorum yok, soran arkadaşların sorularını okuyacağım.

0
    2 Yorumla
    • sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

Tabi ki

• NickTazeBitti00
      NickTazeBitti00
      +1 yıl

Okudum soruları ve yazdıklarınızı. Şaka maka iyi cevap vermişsiniz. KS'deki apt@l apt@l soruları görmekten gına gelmişti, sonunda mantıklı bir paylaşım okumuş oldum.

• Danteh
    Danteh Takip Et
    Bilge Yaş: 25 , eic 56%
    +1 yıl

allahın varlığını kanıtla

0
    3 Yorumla
    • sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

Kozmolojik teolojik ahlaki argümanlar ve kutsal kitaplara bakarak sorunu cevap bulabilirsin

Yorumla
    • Danteh
      Danteh
      +1 yıl

''her konuda iyi bilgi sahibiyimdir'' demişsin sorun cevaplıyım demişsin bana kaynak öneriyorsun? :D

Yorumla
    • sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

Yazması uzun sana araştırma yapabilmen için konu başlıklarını verdim

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Gusul nasil alinir safiide

0
    1 Yorumla
    • sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

Şafi mezhebini tam bilmiyorum kusura bakmayın ama Hanefiye göre farklı gusül ediliyor detaylarını çok bilmiyorum

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Kuran sence tutarlı ve dini bir kaynak mı

0
    9 Yorumla
    • sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

İslam dininin tam anlamıyla anlaşılması ve uygulanması için sadece Kur'an yeterli olamaz ancak Kur'an İslam'ın temel kaynağıdır ve tüm İslam öğretileri bu kitaptadır

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Cennetteki ekeklere hediyelik kadınların bekareti nasıl bi öğreti sence bize ne öğretiyor

Yorumla
    • sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

Daha düzgün bir üslupla yazabilir misin

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Dini bir metnin erkek üyeleri için cenette bakire müjdesi vermesinin altında nasıl bir öğreti olabilir?

Yorumla
    • sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

Cennet mükafattır, erkeğe ve kadına sonsuz mutluluk müjdesi verilmiştir

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Erkeğe ayrıca meme ucu yeni büyümüş bakireler verilmiş ama

Yorumla
    • sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

İstemekte vermekte sınır yok ki sen neden takıldın bu konuya cennet sonsuz mutluluk demektir

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

İstemek değil erkekler onu isteyebilir ama dini bir kitabın memesi yine çıkmış kız pazarlaması ilginç değil mi sence? Takıldım çünkü kadınlar için ben çıtır erkekler vaadi duymadım hiç

Yorumla
    • sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

Senin iyi tefsir okuman gerekiyor

Yorumla
  • _Thanos_
    _Thanos_ Takip Et
    Master Yaş: 32
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.

yok ama ekleyeyim lazım olur ileride belki

0
    0 Yorumla
  • ALF4S
    ALF4S Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30
    +1 yıl

Kıran değişti mi

0
    12 Yorumla
    • sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

İslam geleneğine göre kur'an'ın korunması kelime kelime hatırlanması ve nesilden nesile aktarılması konusunda son derece titiz bir yaklaşım benimsendi ve Bu nedenle Kur'an'ın metni hiçbir zaman değiştirilmedi ve günümüze kadar eksiksiz bir şekilde korundu
      milyonlarca Müslüman Kur'an'ın aynı Arapça metnini okuyor ve öğreniyor Kur'an'ın farklı dillere tercüme edilmiş birçok versiyonu var ancak bu tercümeler orijinal Arapça metnin yerini alamaz ve Kur'an'ın tam anlamıyla anlaşılması için Arapça orijinal metnin okunması ve anlaşılması gerekiyor

Yorumla
    • ALF4S
      ALF4S
      +1 yıl

Aç hadis oku bak recm ayeti

Yorumla
    • sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

Kuran'da recm hakkında bir ayet yok ancak İslam hukukunda recm cezası zina suçunu işleyen evli bir kadın veya erkeğe uygulanan bir ceza olarak yer alır ve bu ceza da Hz. Muhammed'in döneminde uygulandı Recm cezası İslam hukukunda tartışmalı bir konudur ve günümüzde çoğu İslam ülkesinde uygulanmamaktadır ayrıca modern hukuk sistemleri tarafından kabul edilmiyor zaten

Yorumla
    • ALF4S
      ALF4S
      +1 yıl

Hadise göre var ayet

Yorumla
    • sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

Hayır yok

Yorumla
    • ALF4S
      ALF4S
      +1 yıl

Var aç araştır buhari de

Yorumla
    • sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

Ne yazayım tam olarak araştırmak için

Yorumla
    • ALF4S
      ALF4S
      +1 yıl

Recm ayeti hadis

Ayrıca

Garanik olayı
      Ledüd olayı
      Kırtas hadisesi
      Harre baskını bunlara da bak

Yorumla
    • sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

Sen okudun mu bunları

Yorumla
    • ALF4S
      ALF4S
      +1 yıl

Evet instagram dan yaz istersen biricixe hesabım

Yorumla
    • sonsuz_tevekkul_
      sonsuz_tevekkul_
      +1 yıl

Sizi tanımıyorum bu kadar sohbet yeterli bence

Yorumla
    • ALF4S
      ALF4S
      +1 yıl

Orada konuşlm

Yorumla
  • Hayatkısa95
    Hayatkısa95 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31
    +1 yıl

Çok iyi olur

0
    0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Dini sorusu olan var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Din ile ilgili sorularınız var mı? 6 cevap verildi
Dindar insanlara sorum var? 20 cevap verildi
Din hakkında kafanıza takılan sorular var mı? 33 cevap verildi
Din hakkında sorum var ilgilenenler bakar mısınız? 9 cevap verildi
Dinle ilgili sorularım var? 6 cevap verildi
Dinle ilgili sorularım var? 11 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • En sevdiğiniz etamin/kanaviçe modeli nedir?
  • Birinin karakteri arkadaş çevresinden anlaşılır mı?
  • Sevgilinizin ayak tırnaklarını keser miydiniz?
  • Sakin biri misiniz?
  • Kaç dudağa değmiştir dudakların?
  • Churchill sever misiniz, çay mı yoksa churchill mi tercih edersiniz?
  • Yemekte tuz kullanır mısınız?
  • Egonun kaynağı nedir, sen ne kadar egolusun?
  • Kalın kollar erkekleri çekici gösteriyor mu?
  • En çok kimle gülüyorsun?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨