Dünya üzerinde binlerce din var ve hepsi kendi dininin hak din diğerlerinin yanilmiş yanlis oldugunu soyler durum boyleyken doğru dini seçme olasiligi çok az değil mi?
O biraz benim de kafamı karıştıyor.. aslında hepsi doğru yani musevilikte de hristiyanlıkda da müslümanlıkta da haram haramdır. Her gelen din bir önceki din değiştirldiği için onu düzeltmek için indirilmiş son din de islam olduğu için hak din o olarak kabul ediliyor
İslamdakiler kabul ediyor diğerleride hala kendi dinini savunuyor yani sen ortadogu yerine avrupada dogsaydin islama bakiş açin ne olurdu? Onlara nasil bakiliyorsa onlarda bize oyle bakiliyor ya da japonyada doğsaydin dinler çok sacma gelecekti
Evet yani islamla hiç karşılaşmasaydım günümüzde ki müslümanlardan açıkcası korkardım.. çünkü islam adı altında neler neler yapıyorlar.. açıkcası bilemiyorum
O da yok. 200 yıl sonra "ven şakkal kamer" den uyduruldu. Çünkü ayın yarılması deyiminin anlamı unutulmuştu. Araştırmacıların bunun "dilimde tüy bitti" deyimiyle aynı olduğu sonucuna ulaştı.
Tesettür giyim konusunda birilerinin sana yardim edemeyicegini düşünüyorsun heralde. Tesettürlü birileri yok etrafında sanırım istersen bu konuda tanıdıklarımdan yardim alabilirsin
Hayır etrafımdaki tesettürlülerin giyim şekillerini tesettüre uygun bulmuyorum ve etrafımda adam akıllı giyinen biri de yok o yüzden kapanma konusunda biraz tereddütlüyüm
İşte dediğim gibi adabına uygun tesettürlü insanlardan yardim alabilirsin istersen bu konu hakkında yardim ederim. Ve istersen kendinde düzgün tesettür nasıl olur araştıra bilirsin video izleyebilirsin
Ya benim merak ettiğim şey Yaratıcı varsa eğer bu kadar insan neden açlık sefalet çekiyor , klasik sorudur bu aslında ama cevabını kimse veremiyor bunun
Öncelikle cevabı çok basit. Şöyle düşün sende iki tane zarf var birisinde 1000 tl diğerinde 1 tl var. İki arkadaşına bunları veriyorsun. 1. Arkadaşına 1000 tl lik zarfı 2. arkadasına 1tl lik zarfı veriyorsun. Hemde hiçbirşey istemiyorsun karşılığında. 2. Arkadaşın diyebilir mi bana neden 1 lira verdin diyemez çünkü sen ona bu parayı karşılıksız veriyorsun. Aynen öylede Allah bir insana milyonlar verir diğer insana yoksulluk çektirtir. Tüm mülk Allahın olduğu için biz neden o kişi yoksulluk yaşıyor diyemeyiz. Ayrıca zenginliğin ve yoksulluğun bir imtihan olduğunu bilelim. Yoksulluğun imtihanı bu kadar yoksul durumda bile Allahtan yardim isteyecek mi ümidini kesicek veya kesmeyecek mi. Zenginin imtihanı bu zenginlikte Allaha şükredip birilerine bu parayla yardim edecek mi. Yanı bakacak olursak İmtihandır. Tüm mülk Allahındır Allah kime zenginlik kime yoksulluk vereceğini bilir
Cevabtan tatmin olduğuna sevindim. İnanmak sorgulamaya engel değil. İslam zaten sorgulamayı emrediyor. Nasıl oluyor bunca iş bunu yapanı bul diyor kısaca eğer böyle sorular varsa aklınızı karıştıran sorabilirsiniz
Sağol teşekkür ederim , inancı tam yerinde birinden bu cevapları almak daha güzel tabi ki o yüzden insanların bu cevaplarında kafam çok karışıyor ama sen istediğim cevabı verdin tekrardan sağol..
Rica ederim. Dediğim gibi kafanı karıştıran sorular olursa her zaman cevaplamaya hazırım. @bilal. alpergun ingstagram dan sorabilirsin emin ol islamda tüm soruların cevabı vardır
Kitap aldım. peygamber torunlarını yaptırdı. Kur'an'da geçmez. O toplumda gelenek. Alet çok büyük olunca, temizlik (su yok çünkü) zor. Mikroplanma... sünnet ondan.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Dünya üzerinde binlerce din var ve hepsi kendi dininin hak din diğerlerinin yanilmiş yanlis oldugunu soyler durum boyleyken doğru dini seçme olasiligi çok az değil mi?
O biraz benim de kafamı karıştıyor.. aslında hepsi doğru yani musevilikte de hristiyanlıkda da müslümanlıkta da haram haramdır. Her gelen din bir önceki din değiştirldiği için onu düzeltmek için indirilmiş son din de islam olduğu için hak din o olarak kabul ediliyor
İslamdakiler kabul ediyor diğerleride hala kendi dinini savunuyor yani sen ortadogu yerine avrupada dogsaydin islama bakiş açin ne olurdu? Onlara nasil bakiliyorsa onlarda bize oyle bakiliyor ya da japonyada doğsaydin dinler çok sacma gelecekti
Evet yani islamla hiç karşılaşmasaydım günümüzde ki müslümanlardan açıkcası korkardım.. çünkü islam adı altında neler neler yapıyorlar.. açıkcası bilemiyorum
Hm peygamber efendimiz daha küçük yaşdayken süt anneye verildigi vakit "göğsünün yarılma " mucizesine ne denir?
Öyle bir rivayet oluşturuldu. Yok.
Yooo var şakkı sadr mucizesi😒
O da yok. 200 yıl sonra "ven şakkal kamer" den uyduruldu. Çünkü ayın yarılması deyiminin anlamı unutulmuştu. Araştırmacıların bunun "dilimde tüy bitti" deyimiyle aynı olduğu sonucuna ulaştı.
şu an din dünyada yok olsa bukadar katliamlar soygunlar ölümler olmaz
Osmanlı islam dininin kurallarını uygulayarak bu kadar büyüdü hatırlatayım kankan
osmanlı değil gerçek islam ugulayan ülke yok
Bu zamanda malesef öyle ama geçmişte islam kurallarını uygulayan ülkelere bakacak olursak hele ki osmanlı inanılmaz şekilde büyüdü ve dünyaya yayıldı
Tesettür konusu. Kapanmak istiyorum ama etrafımda bilgili insanların olduğunu düşünmüyorum
Eğer etrafımdakiler ne der kapanmama diyorsan. Şöyle diyim Tüm Dünyadaki insanlar sana küsseler yüz assalar bile Allah razı olsun bu yeterli
Hayır öyle değil. Giyim konusunda pek bilgili değiller
Tam olarak anlamadım. Tesettüre giriceksin ama etrafındaki insanlar giyim konusunda bilgili değil doğru mu anladım
Evet
Tesettür giyim konusunda birilerinin sana yardim edemeyicegini düşünüyorsun heralde. Tesettürlü birileri yok etrafında sanırım istersen bu konuda tanıdıklarımdan yardim alabilirsin
Hayır etrafımdaki tesettürlülerin giyim şekillerini tesettüre uygun bulmuyorum ve etrafımda adam akıllı giyinen biri de yok o yüzden kapanma konusunda biraz tereddütlüyüm
Yanı seni birilerine yönlendirip sana yardim edebilirim
İşte dediğim gibi adabına uygun tesettürlü insanlardan yardim alabilirsin istersen bu konu hakkında yardim ederim. Ve istersen kendinde düzgün tesettür nasıl olur araştıra bilirsin video izleyebilirsin
Sorgulayıpta dinden çıkmaya hiç niyetim yok 😃
Yoo sorgulayabilirsin buda araştırmakla olur. Okuyabilirsin mesela. Ki zaten ilk vahiy oku dur. Yanı araştırmak sorgulamak seni dinden çıkarmaz
Sorguladıgın içinden çıkamadığın soru oldumu
Ya benim merak ettiğim şey Yaratıcı varsa eğer bu kadar insan neden açlık sefalet çekiyor , klasik sorudur bu aslında ama cevabını kimse veremiyor bunun
Öncelikle cevabı çok basit. Şöyle düşün sende iki tane zarf var birisinde 1000 tl diğerinde 1 tl var. İki arkadaşına bunları veriyorsun. 1. Arkadaşına 1000 tl lik zarfı 2. arkadasına 1tl lik zarfı veriyorsun. Hemde hiçbirşey istemiyorsun karşılığında. 2. Arkadaşın diyebilir mi bana neden 1 lira verdin diyemez çünkü sen ona bu parayı karşılıksız veriyorsun. Aynen öylede Allah bir insana milyonlar verir diğer insana yoksulluk çektirtir. Tüm mülk Allahın olduğu için biz neden o kişi yoksulluk yaşıyor diyemeyiz. Ayrıca zenginliğin ve yoksulluğun bir imtihan olduğunu bilelim. Yoksulluğun imtihanı bu kadar yoksul durumda bile Allahtan yardim isteyecek mi ümidini kesicek veya kesmeyecek mi. Zenginin imtihanı bu zenginlikte Allaha şükredip birilerine bu parayla yardim edecek mi. Yanı bakacak olursak İmtihandır.
Tüm mülk Allahındır Allah kime zenginlik kime yoksulluk vereceğini bilir
Evet aslında cevabını alabildim şu an , tabiki inanan birisiyim ama bazı sorular bu soru gibi çok kafamı karıştırıyor
Cevabtan tatmin olduğuna sevindim. İnanmak sorgulamaya engel değil. İslam zaten sorgulamayı emrediyor. Nasıl oluyor bunca iş bunu yapanı bul diyor kısaca eğer böyle sorular varsa aklınızı karıştıran sorabilirsiniz
Sağol teşekkür ederim , inancı tam yerinde birinden bu cevapları almak daha güzel tabi ki o yüzden insanların bu cevaplarında kafam çok karışıyor ama sen istediğim cevabı verdin tekrardan sağol..
Rica ederim. Dediğim gibi kafanı karıştıran sorular olursa her zaman cevaplamaya hazırım. @bilal. alpergun ingstagram dan sorabilirsin emin ol islamda tüm soruların cevabı vardır
Elbette vardır
İyi günler sorularınız varsa burdayım sorabilirsiniz
Teşekkürler , aklımda cevapsız sorular olursa sorarım
Tamamdır
sünnet Kur'an'da geçer mi? Gerekli midir?
Sünnet Derken peygamberimizin yaptığı iş ve davranış mi yoksa erkeğin sünnet olması mı
penisin ucu..
O konu hakkında pek bilgim yok ama doğru kaynaklardan araştırmak gerek
Kitap aldım. peygamber torunlarını yaptırdı. Kur'an'da geçmez. O toplumda gelenek. Alet çok büyük olunca, temizlik (su yok çünkü) zor. Mikroplanma... sünnet ondan.