Aklımda dini olarak çok soru var bu soruların cevabını verebilir misiniz?

Ben şimdi müslümanım, namazlarımı kılıyorum elimden geldiğince ibadetlerimi yapmaya çalışıyorum bugün sınıfta bir çocuğa neden muslumansin diye sordum sustu kaldı Allah seni neden yarattı dedim gene sustu
Bir kaç kişi hocalar vs cevap verdi
Ibadet etmek için
Şeytan secde etmediği için...
Gibi cevaplar geldi
Ilk şu oluştu kafamda Allah bizim ona ibadet etmemizi niye istiyor
Din hocası hemen o bizim ibadeti etmemize muhtaç değildir biz ona kulluk etmeye muhtacız vs. Vs. ezberlemis gibi konuştu aklımda bin tane soru olsutu sormadım dahi...
Allah madem ona ibadet etmemize muhtaç değil neden bizi yarattı? Hiçten yoktan var etti vs diyorlar şükretmek gerekiyor diyorlar
Ee madem Allah bu kadar iyi neden bize nefis akıl veripte şunu şunu yaparsan yanarsın gibi şeyler de bulunmuş...
Allahın bizi yaratma sebebi allah övülmeyi anılmayı severmiş... hani bizi yoktan var etmişti bu şey gibi beni sevdiğini söyle sana elma vereyim beni sevdiğini en çok söyleyene en çok elmayı vericem... zorlama yok ama yakarım hesabı
Ayrıca hiç bir şey yoktan var olmadi diyoruz evet bence de bir şey durduk yere olmaz onu yapan bir sanatcı vardır bu mantıkla düşünürsek Allah i da yaratan biri olması gerekmiyor mu :)
Aklımda dini olarak çok soru var bu soruların cevabını verebilir misiniz?