Neredeyse 30 yaşıma geldim bu yaşıma kadar Allahin varlığına ve birliğine inanmak bana hiçbir şey kazandirmadi.
Elinde sopa yukarda, benim gelmeyi seçmedigim bir dünya için beni cezalandiracak bir Tanrı figürü beni hayattan daha da soğutuyor.
Neredeyse 30 yaşıma geldim bu yaşıma kadar Allahin varlığına ve birliğine inanmak bana hiçbir şey kazandirmadi.
Elinde sopa yukarda, benim gelmeyi seçmedigim bir dünya için beni cezalandiracak bir Tanrı figürü beni hayattan daha da soğutuyor.
Gözlükler bile uygun göze takılır. Yanlış takarsan yanlış görürsün. Aynı şekilde yanlış bakarsan yanlış görürsün.
Tanrı kimseyi cezalandırmak için yaratmadı. Tanrı mükafatlandırmak için yarattı ama insana, şeytanın öğrettikleri daha cazip geldi. Şeytan dedi ki bak tanrı yarattı namaz, kılmanı istiyor kılmazsan cezalandırılacaksın.
Hayır tanrı namaz kılmanı istemiyor, tanrı yaratılan bunca nimet için nasıl teşkür edebilirsin bunu öğretiyor ve samimi olursan teşekkürü daha güzel bir alemde daha huzurlu bir yaşam vaad ediyor...
Baktığın yeri değiştirmen gerek. Merak ettiklerini yaz cevaplayalım kendi odununu burdan oraya götürme yazık olur. 😔😔
Ben tanrının varlığının ya da yokluğunun ispatlanmasının benim yaşadığım zaman içerisinde ispatlanmayacağını biliyorum bir insanın kendi kendine gördüğünü iddia ettiği olaylara , sözlere de inanacak değilim. Ama varsa ve bizi böyle bir dünyada sınava sokup cezalandırıyorsa zalimdir, zalime de ben boyun eğmem, secde etmem. Tanrı varsa kötüdür, yoksa düşüncesi bile kötüdür. Ayrıca tanrı fikrinin insanları hizaya sokmak için atıldığını düşünüyorum yoksa insanlar hep bir kargaşa içerisinde olur toplumsal değerler, saygı vs. olmaz diye düşünüyorum.
Ayrıca buradaki müslümanların çoğunun ataları bundan 1000 sene önce emeviler tarafından katlediliyor, anneleri, kız kardeşleri cariye olarak araplara veriliyor. Müslüman olan Türkler ise savaşlarda en önde savaşıyor, fazla fazla vergiye tabii tutuluyor 2. Sınıf vatandaş rolünü üstleniyordu Türkler zorla müslüman edilmiştir. Yüz yıllarca mobbing uygulanmıştır.
Bu katliamların en büyük örneklerinden biri olan cürcan katliamını araştırabilirsiniz derelere kan karışmış insanların kesik uzuvları heryerde vesaire vesaire üzüyor.
gelmeyi seçmediğinmi 😂😂 rabbine sen söz veriyorsun iyi kulluk ediceğine karşılık dünyayı imtihan için sen istiyorsun ismin dışında aileni dahi sana seçtiriyorlar ve dahasıda var doğumundan bu yana bütün yaşıcak olduğun hepsi sana anlatılıyor ve sen buna rağzı oluyorsun ve bu anlatılanlar sana hepsi değil kısmen unutturuluyor marslı auralı çocuğa veya auralı birini bul sana seni anlatıcak e haliyle onuda kabul etmiceksin
Sanırım 30 a yaklaşınca herkes bunu sorguluyor. Eskiden inanırdım şimdi sadece sorguluyorum. Ve söylediğin nedenlerden ötürüde. Gerçi artık insanları yönetmek için uydurulduhuna inanıyorum
Cevap
10Cevap
Evreni yöneten bir güç mutlaka var bence. Yani durduk yere olmadı ya bu düzen, ayarlandı bir güç tarafından yani.
Sonuna kadar inaniyorum. İnancli olarak olmeyi istoyorum
Kazandıracak olsa, ne halt yemeye dünyaya göndersin yavrucum seni
Kazanacak şeyler yaptın mı da bir şeyler bekliyorsun
İnanmıyorum çok saçma geliyor bana
Değişik bir bakış açısı
aramıza hoş geldin trinity
Nefesin kesilince anlarsın neyin ne olduğunu
İnanıyorum
Yokk
Allahın yokluğuna dair tek kanıt göster bana
Evet inanıyorum
İnanıyorum