20 yaşındayım. Seneye üniversite sınavina girmeyi ve saglik alaninda lisans veya (( önlisans fark etmez )) bir bölüm okumayı düşünüyorum. Ama o zamana kadar da boş durmak istemiyorum artık. Bir tanidigimizin yerinde bir iş buldu annem bana. Hatta firmanin sahipleri teklif ettiler başta, gelsin hem çalisir hem egitimini veririz dedi. Masabaşı bir iş. Yüksek ihtimalle asgari ücret verecekler. Zaten asıl meslek arayışım bu olmadigi icin sıkıntı degil benim için. Ben normalde sadece yazin bir cafede kuaforde falan calismayi planliyordum universite sinavina hazirlanacagim için. Ama eger bu işe girersem tyt ayt birlikte götüremem. O yüzden işten kalan zamanlarda sadece tyt çalışmayı planliyorum, 2 veya 3 saat yeter bana zaten tytm iyi cunku.
Sizce bu işe girmeli miyim? Beraber yürür mü ders ve iş. Ne kadar mantıklı bu durum. Bana kalirsa yuruturum diye dusunuyorum ama yine de sormak istedim.
Güncellemeler
+1 yıl
Aslinda benim kafama cok yatti, cunku hem eve destek olabilicem , hem de universiteyi kazanirsam harçlığımı biriktirmiş olucam
Yani soyle, ben aslinda bazi sorunlar yuzunden universiteye gidemedim bi turlu. Ama gidicem umuduyla hep çalıştim temel saglam o konuda. Iş de çok yorucu bir iş olmadigi icin , ayriyetten de yogun tempoya alisik bir bunyem oldugundan yorgun kalacagimi dusunmuyorum. Ama tabi ise başladıktan sonrasi ne olur bilemem. Ama olursa dediginiz gibi iki yillik okumayi dusunuyorum
o zaman yapabilirsin zorlansan da emeğinin karşılığını alirsin ve okursun inşallah. o hissi ben de yaşadım dua edicem senin için bide zorlanirsan işten cikma imkanin varsa daha iyi olur
Bu iş yürür mü sen bileceksin? Biz senin odaklanmanı, ders çalışma veriminin nasıl olduğunu nerden bilelim yalnız iş çok iyiymiş kaçırma derim 6 ay falan calışsan olmaz mi
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tabi ki iş bende bitiyor da, belki kendisi veya cevresinde bu tarz bir sureç gecirmis olan vardir, ya da illa olmasi da gerekmez. benim dusundugum seyde bir hata görür, işimi kolaylaştiracak tavsiye verir
Benim fizik hocam vardı, o da lisedeyken okul çıkışı gidermiş akşam 12 de 1 de dönermiş bir de ödevlerini derslerini çalışırmız o yapabilmiş mesela, ben kendi adıma konuşucak olursam 0 dan basliyorsam ders calismaya hicbir ise girmem ilk once 10 ay falan dersimi calisir konuları bitirir belirli bir seviyeye gelir sonrada yaz aylarına doğru yarı zamanlı bir işe girerdim 4-5 saat calisir eve gelir her gün deneme çözerdim eğer sen orta ya da yüksek seviyesindeysen gir işe calış denemelerle halledersin ama başlangıç seviyesindeysen önermem
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
bu işe girersen o yorgunlukla sınavı kazanacagini düşünmüyorum ama tytden eminsen ise gir iki yil oku olmazsa da bu ise devam edersin
kendi enerjime baktigimda dışarı cikinca bil e aksam calisasim gelmiyor senin enerjini bilemem
Yani soyle, ben aslinda bazi sorunlar yuzunden universiteye gidemedim bi turlu. Ama gidicem umuduyla hep çalıştim temel saglam o konuda. Iş de çok yorucu bir iş olmadigi icin , ayriyetten de yogun tempoya alisik bir bunyem oldugundan yorgun kalacagimi dusunmuyorum. Ama tabi ise başladıktan sonrasi ne olur bilemem. Ama olursa dediginiz gibi iki yillik okumayi dusunuyorum
o zaman yapabilirsin zorlansan da emeğinin karşılığını alirsin ve okursun inşallah. o hissi ben de yaşadım dua edicem senin için bide zorlanirsan işten cikma imkanin varsa daha iyi olur
Çok teşekkür ederim gerçekten. Umarim sizin icin de guzel olur her sey🙏😊
Bu iş yürür mü sen bileceksin? Biz senin odaklanmanı, ders çalışma veriminin nasıl olduğunu nerden bilelim yalnız iş çok iyiymiş kaçırma derim 6 ay falan calışsan olmaz mi
Tabi ki iş bende bitiyor da, belki kendisi veya cevresinde bu tarz bir sureç gecirmis olan vardir, ya da illa olmasi da gerekmez. benim dusundugum seyde bir hata görür, işimi kolaylaştiracak tavsiye verir
Benim fizik hocam vardı, o da lisedeyken okul çıkışı gidermiş akşam 12 de 1 de dönermiş bir de ödevlerini derslerini çalışırmız o yapabilmiş mesela, ben kendi adıma konuşucak olursam 0 dan basliyorsam ders calismaya hicbir ise girmem ilk once 10 ay falan dersimi calisir konuları bitirir belirli bir seviyeye gelir sonrada yaz aylarına doğru yarı zamanlı bir işe girerdim 4-5 saat calisir eve gelir her gün deneme çözerdim eğer sen orta ya da yüksek seviyesindeysen gir işe calış denemelerle halledersin ama başlangıç seviyesindeysen önermem
Başlangıç seviyesindeysen ve para da kazanip harcligini cikarmak istiyorsan part time isler yapabilirsin 4-5 saat
Dusnmekle kalmıyor o işler
ay akrep sana bişey sorabilie miyim
Tabiki
nasıl kizlardan hoşlanırsin
Bunu burada konuşmasak 🙄
cnsellik olarak sormuyorum ama
Anladım
Dürüst neşeli kizlar ilgimi geçer hep
Fiziksel olarak minyon ve zayıf 🥰🥰
zayfim ama 1.70 im kaybettim 🥲
Saçmalama 😂😂
İstisna yaparız 😂😂