Annem ve babam ayrı, kız isteme sürecinde ne yapacağız?

Merhabalar arkadaşlar.

Ben doğduğumdan beridir annem ve babam ayrı.

Babam halamlarla yaşıyor ben ise annem anneannem teyzem dayımla birlikte yaşıyorum. Anneannem beni büyüttü diyebiliriz.

Babamla hiç görüşmüyordum fakat babamla ve ailesiyle de düşman değildik eğitim masraflarımi babamın ailesi karşılarken normal masraflarımi anneannem ve teyzem üstlendi bu şekilde büyüdüm. Üniversite döneminde de çalışmaya başladım ve maddi bağımsızlığımi elime aldım. Fakat 1.5 yıl önce babamla tekrar görüşmeye başladık ve babamla birlikte çalışıyoruz.

Bu zaman diliminde de evleneceğim insanla tanıştım. İsteme söz nişan düğün vs olaylarina girdik. Aileler tanıştı hatta aileler direk babamlarin evinde birlikte tanıştılar. Babam üzerine düşen her görevi yapmaya hazır olduğunu söyledi. Buraya kadar sorun yoktu.

Sonrasında isteme oldu ve istemeyi de annemin evinde yapmayı ben uygun gördüm çünkü doğup büyüdüğüm ev burasıydi ama baba tarafim (halalarim) bunu ciddi sorun yaptılar. Karşı taraf beni istedi aileler de verdi fakat şimdi baba tarafim seni bu evden de istesinler diye tutturdular.

Annemi yalancılıkla sucladilar isteme olacağından haberimiz yoktu diye.

Bu sefer de annem ben gelmicem diyor

Bu durumu kimse yaşasın istemem ama yaşamış veya yaşamakta olanlarınız varsa lütfen bana tavsiye versinler. Tek istediğim ailemin özel ve güzel günlerimde yanımda birlitke durmasiydi. Bu durumda sakinliğimi koruyamiyorum. Babam halalarima söz geçirmiyor (annem de babam da tekrar başka bir evlilik yapmadı aileleriyle yaşıyorlar).

Lütfen bu durumda sakinliğimi nasıl koruyabilirim böyle ailesi olan insanlardan tavsiye bekliyorum. Evlenmekten vaz geçme aşamasına geldim. Evlenmeyi düşündüğüm gelecekteki eşim her konuda bana destek oluyor yanımda oluyor ailesi de çok güzel insanlar ama benim ailem sorun yaratıyor. Ve sorunlar maddi değil. Geçmişteki yaşadıkları her sorunu gün yüzüne çıkartıp iki taraf da üstüme geliyor.

Annem ve babam ayrı, kız isteme sürecinde ne yapacağız?