Sonuçta iki cins de insan. Neden bir şeyi biri yapıp diğeri yapamıyor?

Sonuçta iki cins de insan. Neden bir şeyi biri yapıp diğeri yapamıyor?
dinin ve gelişmemişliğin verdiği yüzyıllar süren cehaletin ürünleri bunlar. avrupa bile birkaç yüzyılda halledebildi, bizde düzelme yolunda ilk adım atatürk devrinde atıldı ve öyle kaldı. sonra ilerlemedik hâlâ.
şengör diyor ya hani, bakmayın bizde sahilde mayo giyenlere, zihnen afganistan'dır türkiye diye. kesinlikle öyle.
Bizim en az yüzlerce yılımız var.
genel olarak kadınlar doğurduğu için kadınlar çocuklarla ilgilenmek durumda bırakıldı hal b9yle olunca birde erkeklerin ekstra kası olunca erkeler dünyayı kontrol altına aldı. Daha sonra her insanda olacağı gibi erkeler güc zehirlenmesi yaşadı (sadece kadınlar yönetseydi kadınlardada olabilirdi bu durum ) ve kendi işlerine geldikleri gibi algı yarattılar ve bu algıları insanların tamamına kadınlara dhai dikte ettiler. Daha sonra gelişmis medeniyetler demokrasiyi keşfetti. Demokrasiyi keşfedince bunuda denemek istediler özellikle Amerika Avrupa demokrasi otoriteye değil insanların secmesiyle yönetilen bir anlayış olduğu için. İnsanlar daha mutlu oldu ve günümüzde de demokratik ülkeler kişi bası milli gelir olarak zenginleşmehe başladı çünkü demokratik ülkelere zengin yatırımı daha fazla oluyordu. Bu yüzden zenginlik için bazı ülkeler demokrasiyi sürdürdü fakat demokrasinin tam uygulanması için cinsiyet eşitliği gerekti. Kadınlarında seçme hakkı başta sonra diğer hakları ve demokratik ülkelerde cinsiyet esitliği saglandı ve sonra demokratik ülkelerdeki medeniyetler kısmen bu şeyleri doğru olarak kabul etti ama tam değil hala gelenkten gelen onlardada kadın düşmanlığı az da olsa var Amerikan sagcıları var kadın düsmanı. Ama Avrupa'da daha az olabilir. Bizde ise demokrasi hiç bir zaman olmadı bu yüzden geleneksel olarak devam eden erkek üstün anlayıs devam etti demokrasi nin Orta doğuya gelmesinin sebebide din çünkü dinciler "halk ne derse o dur" anlayışını asla kabul etmez sadece "Allah ne derse o odur o skeilde yönetilim " der. Ve Allahın yönetiği bir ülke isterler buda demokrasi ye ters
Yani en temelinde erkek kaslı olduğu için ve kadın dogruup bebeği emzirmesi gerektiği için çocuk bakımı sadece kadına verildi ve kadın kuluçka makinesi gibi 7-8 çocuk yaptırıldı ve onlarla oyalandırıldı. erkekler ise kadıblar çocuklar ile ilgilenirken yönetimi ele geçirdi ve kuralları koydu çocukla en çok kadın ilgilenmesini rağmen çocuğu sadece kendi soyuna yazdı. Kendi cinsellik istediği için kendisi için marifet oldu gelecekti karısı için ise bir ihanet olarak hanesine yazdı. Oysa cinsellik iki kisilikti çocuk her ikisininde dnasını tasıyordu ve. Kadınlar asırı örtünmese de erkekler kendilerine sahip cıkabilirdi ama buda işlerine gelmiyordu kısacası evrimsel süreç ile erkeklerin hakim olması ve güç zehirlenmesi ile toplumu kendi lehlerine çevrimleri
Ama her şeye rağmen iyi erkeklerde fazla Atatürk gibi ve günümzdede gençler gibi ama dediğim gibi özellikle çok eskiden erkekler daha sıkıntılıydı günümzdede eskisi kadar olmasada özlelikel orta doğu da önemli bir kısın cehaletine deavm etmekte
Cahil oldukları için çünkü bir şeyi erkek yapınca aferin derler aynısını kız yaptığı zaman ise direk suçlarlar sanki kendileri leylek getirdi. yani işte toplum baskısı kalıplaşmış düşünceler olduğu için. ayrıca erkek çocuğuna aferin dediklerinde seviglisi kız değil sanki başka kızla kendi çocuğu yatınca sorun yok ama kız bir şey yaptığında ya da sevgilisi olduğunda sorun yapıyorlar
Cevap
4Cevap
Değerlerini değersizleştirmeyi seven bir ülke oldukta ondan
Bazı konularda saçma ama bazı konularda gerekli cinsiyet kalıpları vardır.
Ailemin aynen bu şekilde olması 😔
Bugün sana yakıyoruz 🚬🚬
Önemli değil üniversiteli olduğumdan beri büyük ölçüde azaldı baskıları
Iyi bari.
Adaletsizlik resmen haksızlık
Ne olsun isterdin
Eşitlik
Zor
Bu coğrafyada evet maalesef
Coğrafya kaderidir
😭😭😭😭😭
Ne oldu kanka niye ağlıyorsun?
Evet bence de ama ben de bu durumdan etkilenmiyorum 🥳
🕺🕺🕺
Cahillikten
Azerbaycan'da bu kadar yoktur
He canim
Jdjsjjs
Gerçi benim babam çok şey değil annem ama 😱😱dehset felaket dünyanın sonu der buna
Beni babam teşvik ediyor sjsj
Erkeksin ondan)
Benim babam sadece konuşur konusur en son da sen bilirsin der ama annem regli bile anlatmaya utanmisti ne diyim şimdi ben bu kadina
Yazık be. Bazen erkek olduğuma pişman oluyorum bazen mutlu oluyorum duygu durumum bozulacak sjsjs
Çok iyi empatisi yüksek birisin o yüzden böyle bi arkadaşım olsaydı zamanında keşke diyorum
Var ya iyi insanlar bence bulursun gene.
🤷🏻♀️evet aynen var shsjjs
Bakalım
Yabancı ve kiz olunca bide ters tepiyor olmuyo
Onlar daha mı kötü
Eh..
boş ver olmasın kimse)
Ortadoğu geleneği.
Evet doğru
Cahillik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?