- 1 yıl
Normalde bu tip sorulara kendi fikrimi yazıp geçerim, aşağıda kendisini biyonik bir bünyede zanneden ve okumakla alakası olmayan bir zat, gerçek dışı ve açıkçası provokatif olmaya yakın bir görüş yapmış. Önce onu çürüteyim...
Nur ﴾31﴿
'' Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Dışarıda kalanlardan başka ziynetlerini göstermesinler. Başörtülerini yakalarının üzerinden bağlasınlar. ''Buradan anlaşılacağı üzere, İslamiyet'te tesettür vardır, hatta makul çerçevesi de cilbabtır, sizler daha iyi bilirsiniz, bugünün feracesi yani... Dış örtü.
Öte yandan, hatun kişinin nasıl kapandığı kendisini alakadar eder, Allah ile arasında olan bir ayete riayet edip etmeme durumudur, nefsi neye el veriyorsa. Buna da kimse yorum yapamaz. Aşağıdaki vatandaşı yarına engellemiş olurum, önce burayı görürse cevap hakkı doğsun, kendi yorumuna yorum yazarsam bana cevap hakkı vermeyecek bir meziyette görünüyor.
Sorunuza geleyim de, mod arkadaşlar uğraşmasın yorumuma '' acaba bu alakasız mıdır?'' diye...
Tesettürlü birisi, Allah'ın ayetine riayet ederek, '' ziynetini saklama '' utkundadır. Bu utkuda olan birisini neden kendisini göstersin, teşhir etsin, beğenilme arzusuna heves etsin? Evet, bu soruya cevabınız, kendi sorunuza da cevaptır. Siz de makul olanın farkındasınız, Rabbim tesettürünüzü daim etsin.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
- 1 yıl
İslamda tesettür yok yani şöyle diyim başörtüsü yok. Ama kimse açıp okumadığı için bunu anlamıyor. Sadece çok okuyan anlayan biliyor. Namazda bile başörtüsü diye bir şey yok yazmıyor kuranda.
05 Yorumla- 1 yıl
Peki namazin nasil kilinacagi yaziyor mu? Rekat lar detaylari filan?
- 1 yıl
@Uniquesmile yazmıyor dostum
- 1 yıl
Ee millet neye gore kiliyor o zaman dostum
- 1 yıl
@Uniquesmile Peygamberden yola çıkılır. + Nisa, 4/103. Hud, 11/114; İsra, 17/78; Rum, 30/17-18; Nur, 24/36; Kaf, 50/3940; Dehr (İnsan) , 76/25-26 ayetlerinde ipucları verilmiştir. Baş örtüsünden bahsetmez ama örtünmekten bahseder o da göğüsleri örtmekten bahseder. Meallerini ya da arapça bilen insanlarla defalarca okursanız her seferinde yeni şeyler öğrenirsiniz
- 1 yıl
Ben namazi da sordum onu da acikla bi zahmet ne de olsa islamin sarti , aydinlat biraz bizi arapca bilen insan
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Ne alaka yahuu atman güzel elbette fiziğine inanıyorsan
00 Yorumla- 1 yıl
Evet psylaşmanız doğru olmaz değerinizi düşürmeyin lütfen
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)1 yıl
Instagram neden kullandigini dusun? Bir cogu is icin kullaniyor. Sen ne icin kullaniyorsun?
00 Yorumla Yani sana kalmis. Kotu hissediyorsan paylasma
00 Yorumlarahat olman ıcın alısman lazım bana at yorumlarım sana nasıl oldugunu
00 Yorumla- 1 yıl
Instagram'da profiliniz gizli mi açık mı
03 Yorumla- Soran1 yıl
Gizli
- Soran1 yıl
250 takipçim var
- 1 yıl
250 çok sadece akrabalar Varsa at ama normal bir şekilde
- 1 yıl
Tam olarak nasıl bir fotoğraf