bir önceki okulum düzdü din dersleri ağırlıklı değildi ve ben ordan gitmek zorunda kaldım bize uzaktı zaten.
Evimize en yakın okula gitmek istedim zaten en yakın arkadaşlarımda ordaydi ortam olur diye düşünmüştüm ve o okul imam hatip okuluydu ilk başta ne olabilir ki diye düşündüm ve okula girdim dönem başladı ve biz okumaya başladık arkadaşlarımla tenefüste çıktığımda çocukların bana bakışlarını size söylemem gerekiyor çok rahatsız edici beni konuşuyorlar, bizim sınıfımız çok çalışkandır bu yüzden okuldaki dedikodularla ilgisi olmaz bu sebeple ben merak ettiğim için karşı sınıftan bir kızla arkadaş oldum ve dedikoduları ondan öğrenmeye başladım, ama dedikodular hiç iç açıcı değil. Erkek sınıfları (imam hatip olduğu için karışık sınıflar yok) beni konuşuyor. Instagram hesabıma attığım fotoğraflari ss alıyorlar bir birlerine gösteriyorlar. Arkadaşlar şimdi beni konuşuyor derken egolu bir insan değilim. Yanlış anlamayın ben imam hatip için biraz fazla hayat kadını kalıyorum zaten kuran hocalari benim hakkımda böyle düşünüyordu bir aralar, çünkü ben genelde çok açık giyinirim minik etekler, croplar gibi
Ve ne bizim sınıf nede karşı sınıfta benim gibi bir kız var karşı sınıftaki kızlar daha çok keko tarzı bizim sınıf zaten sadece ders. Erkekler aralarında konuşup beni becermek istediğini söylüyorlarmiş koridorlarda benim ismimle bana bağırıyorlar beni çağırıyorlar. Durumun vahim olduğunu anlayıp sınıf öğretmenimize anlattım bana ilk dediği şey Instagram hesabımdı, erkeklerin bazıları fotoğraflarimi sınıf öğretmenimize göstermişler. Sınıf öğretmenim fotoğraflarimi silmem gerektiğini çünkü imam için uygun olmadığını yoksa anneme aticağını söyledi. Ona ben silince ne olucak diye sordum erkekler senin peşini bırakır dedi. Napmam gerekiyor? + annem ve babam fotoğraflarimi biliyor.
Lütfen bana egolusun yazmayın erkekler derken toplasanız 10-15 kişi karşı sınıf veya bizim sınıfıda kötülemedim. İki sınıfın kızları çok güzel :))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ay böyle şeyleri duyunca çıldırasim geliyor bu arada hiç egolu değilsin yazış tarzından belli annen baban biliyorsa ve öğretmenlerin ailen le konuşunca beyni yıkanmicak bireylerse okul senin dışarı hayatına asla karşamaz hayat kadını XBHDSMCNXNXNX GÜLDÜM BUNA ben senin kaç yaşında oldunu tahmin etim bu yaşta böyle bir şeyi sana söylediklerinden dolayı senden daha edepsiz olduklarını sana soyliyebilirim açık giyinmek hayat kadınliysa bende hayat kadınıyım ne hoş bence nakil aldır
Bu yorum çok güzel<333
Senin gibi
Ego değil de hangi okula gidersen git çok açık giyinirsen erkekler sana bu tepkiyi verecektir. İmam hatibe özgü bir şey değil bu.
Kız erkeklerin ona o gözle bakamasindan çok duyduklarından şikayetçi
Sizce bir eğitimcinin böyle davranmasi normal mi
@Elif1665265ygkg Eğitimci problemin çözümü maddi ise maddi, manevi ise manevi olur. Bu psikolojik bir rahatsızlık değil. Teşhircilik yaparsa bunların olması kaçınılmaz. Bıçağı kendine itelersen kanama olmaması imkansız. O yüzden ilkin bıçağı çekiyoruz. Bu sorunun sebebi teşhir hoca da bununla ilgili konuşacak mecbur
Ya hoca tabikide konuşcak bununla ilgili ama hayat kadını ne demek bunu söylerine göz yumak nedir ya o kızın bir gururu var
TEŞHİRCİLİK ne demek ya bir kadın istedini giyinir crop giyer etek giyer sonuçta çıplak dolaşıyor demi erkekler nefsine hakim olmamasının suçunu kızlara atmayın lütfen biraz mantıkli konuşalım
@Elif1665265ygkg Sen izin verirsen ağzı olan konuşur. Buna engel olamaz hoca. Öğrenciyi çağırır, azarlar. Öğrenci çıkar gene kötü konuşmaya devam eder. Bir de kızın yüzüne söylenmemiş. Bir aşağılama hakaret amacı yok çocukların. Maalsef öğrenci gerçekten böyle düşünüyor.
Öğretmenler böyle düşünüyor demiş okursan
@Elif1665265ygkg İstediğini giymekte sıkıntı yok. Giyersin. Tehircilik neymiş TDK göstermeceilik olarak tanımlar. Dekolte kıyafetler ne gösteriyor herkes biliyor. Benim konum da kadın şunu giysin bunu giymesin değil. Ama giyerse sonuçlarına katlanır. Erkek kendine hakim olmaz. İlişkiye girmek için fırsat kollayan bir mahluk erkek.
@Elif1665265ygkg Valla normal. Öğretmen de düşünür. Öğrenci de herkesin bir değer yargısı var. Sen kişinin ahlaki yargılarına değer yargılarına zıt şeyler yaparsan insanlar kendilerince bir şey düşünür. Düşünceye kilit vurulabilir mi
Hayır ama burada yanlış olan kız değil ki bazı insanlarin düşünceleri senin de dedin gibi erkek ilişkiye girmek isteyen bir varlık ama bunun sonuçlarına crop giyen kızlar katlanmak zorunda değil
@Elif1665265ygkg Keşke bu kötü şeyler yaşanmasa keşke katlanmasalar ama insanların değer yargılarına aykırı davranırsan o insanlar seni yargılarlar. Herkes istediğini yapmakta özgür. Ama yapılan bazı şeylerin bir bedeli olur. Açık giyersen bazı şeylere katlanmak zorunda kalırsın. İnsanlar arkandan kötü konuşur. Sana kötü gözle bakar. Seni insan yerine koymaz. Cinselliğini gösteriyor. Bu bir seks objesi başka bir şey değil der. Bu söylentilere engel olmak mümkün değil. Bunu engelleyemezsin. Biri susar biri konuşur. Kapalı kızlara karşı böyle bir davranış yok. Ben kapalı olmak zorundalar demiyorum ama böyle durumlarla karşılaşmak istenmiyor ise belirli yerleri kapatmak mecburidir. Hayatın gerçekleri bunlar. Yok şu suçlu, bu suçlu demekle problem çözülmüyor. Ortada bir problem var ve çözümü de bu. Ama asla o insanlar sıfırdan bütün düşüncelerini sıfırlayıp iyiye yormayacak. Bu da bir gerçek.
Son dedin de haklısın ben açık giyinen biri değilim hata etek giymeyi hiç sevmem sadece crop oda tişört olan ama böyle bir davranış bir genç kızın hayatını mahveder onun için
@Elif1665265ygkg o kız kendine dikkat etmek zorunda. Kimseden kimseye fayda yok. Herkes kendi çıkarını düşünüyor. Seni senden başkası düşünmez.
Sen crop giydiğin için tepki mi aldın
Evet aldım
Okulda giymedim. Dışarıda giyiyorum, veya herhangi bir yerde dikkat edersen Instagram hesabıma paylaştığım fotoğraflar dersen onlardan bahsediyorum
Ben de okulda giyiorsun demedim. Nerede paylaşırsan paylaş önemli değil. Nereye giyersen giy hiç fark etmez.