Ya heee. Eski Türklerde Seçimlerde oy kullanıyordu, iatediği zaman boşanıyordu, gece 3'te içp otağına geri dönebiliyordu. Dndjf
Türk göçebe aşiretleri habire birbirini yerdi, diğer aşireti keser biçer karılarına kızlarına tecavüz ederlerdi, köle olarak satarlarrdı vs. Moğollarda da aynı işlem vardı. Kağanların birden fazla eşi olırdu.
Araplar da bedevi göçebelerdir ve benzer adetşere sahiptiler, ama Türkler kadar geniş coğrafyaya yayılmadıkları için sorunları kutsal yerlerde toplanıp çözmeye çalışırşardı. Nitekim Avrupadaki Cermen aşiretlerinde de vardır bu.
Yok kadınlar özgürmüş, yok şuymuş vs palavra. Türk kadını Atatürk'le özgürleşmiştir, nokta00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 1 yıl
İslamdan önce daha düzgün bir toplumduk, dürüsttük, kadın erkek ilişkileri daha sağlıklıydı kadınlı erkekli halay çekerdik artniyet yoktu kadın erkek çok iyi arkadaş olurdu şimdi ateş ile barut yanyana durmuyor. Bir kızın yanına gidip konuşmaya bile çekiniyoruz namaz kılan hacca giden insanlığını unutuyor iyi insan olmak kimsenin aklına gelmiyor kimse kimseye insan olduğu için değer vermiyor, nasıl olsa namaz var. Kıl namazını ahiretini kurtar.
02 Yorumla- Soran1 yıl
Cidden artık halay bile çekemiyoruz
- 1 yıl
Kızın elini tutamazsın çünkü namahrem ayıp günah allah çarpar sonra ama çoğuna sorsan şeriat adı altında idama çarptırılan bakire kadını öldürmek günah ama bekaretini bozmak için tecavüz edip öldürmek değil günah değil böyle sapık bir kafa yapısı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Aile & Toplum konusunda 847 cevap paylaştı. İslamiyet getirmedi aslında olumsuzluğu bizler İslamiyet'le bütünleşmek yerine araplasmakla bütünleşmeyi sectik
00 Yorumla- 1 yıl
İslamda kadının önemi çok büyük ama maalesef biizm devlet adamları taa Osmanlıdan beri kadını geri planda tuttular. Peygambr efendimiiz eşlerine ve kızlara olan bağlılıkalrını okuyabilirsin
05 Yorumla- Soran1 yıl
İslamiyette kadının amacı kocasına itaat etmektir
- 1 yıl
Hayır aç biraz oku derim bende yanlış yönlendirmek istemem. İslamiyeti RTE veya Osmanlı veya arap kültürüyle karıştırmayalim zaten bu hükümet yüzünden islamiyetten soğuk bi gençlik yetişiyoruz. Öyle bir şey yok emin ol.
- 1 yıl
Buna ilavetten önclikle ben şahsen tam anlamıyla yaşayamıyorum hatta çevremde tam anlamıyla yaşayan kişi sayısı yok denecek kadar azdır. Tam anlamıyla yaşayan bi eşin olursa, Aldıtılma gibi bi sorunun olmaz hoşgorülü kibar bi eşin olur bu yönleriini düşün
- Soran1 yıl
Ben açıp okudum zaten kafamdan uydurmuyorum
- Soran1 yıl
Keşke Müslümanlar açıp okusa açıp okusalrda görseler ama araştırmıyorlar
- 1 yıl
İslamin değilde sözde müslümanların yaptıkları şeyler cok kötü
00 Yorumla
Detaylı bilgi