Örneğin iki insan düşünün biri inançlı diğeri inançsız olsun ve ikisi de fakir bir hayat sürerken bir trafik kazasında ikisi de kollarını ve bacaklarını kaybetmiş olsunlar. Peki bundan sonra hayatın anlamı bu iki insan için nasıl değişecek? İnançsız insanı düşünelim önce. Adam hayatta yapmak istediği çoğu şeyi yapamayacak ve bu onun için tam bir yıkım olacak. Örneğin yürüyen , top oynayan , gülüp eğlenen insanları gördükçe içi burkulacak. Tuvalete gitmek için bile anne -babasına ya da bir başkasına muhtaç olduğunu görünce hayattan zevk alabilir mi? Genelde bu yüzden hayattan zevk almayan inançsızlar çözüm olarak intihar etmeyi tercih ediyorlar. Fakat kol yok, bacak yok intihar etmek istese bile edemeyecek durumda. O iş nasıl olacak orası da ayrı bir muamma. İnançsız biri böyle bir duruma düşerse, genel olarak adamın hayatta yaşamak için hiç bir amacı kalmamış oluyor. Belki bir hobi edinip örneğin kitap okumak gibi vb. Sürekli kitap okuyarak, ya da başka bir aktivite bularak yaşamaya devam edebilir ama yaptığı tüm aktiviteler kolsuz, bacaksız olarak ne amaç uğruna yaşıyorum sorusuna cevap veremez. Peki inançlı bir insan nasıl düşünür? Zaten bir gün öleceğim. Bu bedeni veren de Allah alanda Allah. Mülk sahibi o olduğu için, bu bedene bir bütün halinde iken de son verebilirdi fakat o parça parça alarak son vermeyi tercih etti çünkü geçmişte yapmış olduğum günahlar yüzünden onun huzuruna temiz çıkmamı istemiş olabilir. Hastalık günahlara kefarettir çünkü. Kim bilir kolumu bacağımı alarak belki de bir çok büyük günahımı affetti bunlara karşılık. Bu kulum kolu bacağı varken müslümanım diyordu ama emirlerimi yerine getirmiyordu şimdi yapacak mı bakalım emirleri mi ya da bu kulum beni önceden de anıyordu, bakalım kollar, bacaklar gidince bana isyan mı edecek yoksa hâlâ kalbî attığı için, hâlâ oksijen verdiğim için, Sebze, meyve, vb. Nice nimetlerin tadına hâlâ varabilmesine izin verdiğim için ve en önemlisi, hâlâ tevbe etme fırsatı verdiğim için bana şükür mü edecek diye beni imtihan ediyor Rabbim diye düşünür. Kolları ve bacakları olmasa da, önemli olan nasıl bir bedende ölmek değil, Allah'a her daim şükür ederek imtihan dünyasını kaybetmeden, bu hayatta son nefese kadar imanlı ölebilmek inançlı insanlar için her zaman bir amaçtır. Özetle inancını kaybeden bir insan sahip olduğu şartları da kaybedince amaçsız, çaresiz ot gibi bomboş bir hayatın içinde ortada kalıyor. Psikolojisi alt üst oluyor ve tek çözümü de intihar olarak düşünüyor iken , inançlı insan için şartlar ne olursa olsun, İslam her zaman amaç kapısı olarak psikolojik destek sağlıyor ve hayata tutunmaya yardımcı oluyor. O yüzden her halimize şükür ederek isyan etmek yerine, Allah'ım sen şu an ki durumumdan daha geriye götürme beni diyerek dua etmek gerek.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer