Kayınvalidem beni yok sayıyor, ne yapmam lazım?

Evlilik sürecinde kayınvalidem ile hiç yıldızımız barışmamıştı ama kavga olmadı. Evlenmeden önce eşimle ziyarete gitmiştik, arkadaşına oğlumla ecel geldi dedi benim için. Eşimin zoruyla özür dilemişti. Nikahımıza geldi. Hiçbir maddi destek vermedi, sadece göstermelik 9 gr bilezik taktı ki hiçbir beklentim yoktu.6 aylık evliyken kayınvalidemin yanına ziyarete gittik. Yabancı bir kişiyle bizi tanıştırırken bu oğlum x dedikten sonra bu da ııııı (düşündü) (y) dedi. Tanıştırdığı insan gülerek kız arkadaşı yani dedi (açık aradığı belliydi). Kayınvalidem hiçbir şey söylemedi. Eşim elini kaldırarak alyansını gösterdi ve evliyiz biz, eşim olur kendisi dedi. Karşımızdaki insan özür diledi benden, tekrar denk geldiğimizde de özür diledi. Kayınvalidem de hiçbir şey olmamış gibi devam etti. Misafir gelen birinin unuttuğu, paslı demirli parmak arası terliği bana vermeye çalıştı, ben kullanamıyorum teşekkürler dediğimde dışarı bırakayım ihtiyacı olan biri alsın diyerek bıraktı. Oğluna ulaşamadığında bana mesaj attı cevap verdim geri cevap vermedi. Ne gelin ne de oğlunun karısı olarak beni kabul etmediği için eşimle konuştum, annesiyle konuşmak istemediğimi söyledim. Bu arada evime kalmaya geldi 3 gün, benimle konuşmadı, eşim bana annem gelecek dedi. Eşim annesiyle konuşsun diye ben evimi bırakıp annemin evine gittim. Fakat eşim konuşmamış. Yüksek lisansımı bitirdiğim için beni arayıp tebrik edeceğini söylemiş eşime, fakat 2 ay geçti aramadı. Eşim benim yanımda konuşurken ver konuşayım diyerek laf ola tebrik edip konuşuyor. Benim uzmanlık alanımla ilgili bir şey olduğunda (y) bilir, telefonu ver diye benimle konuşuyor. Eşime, kayınvalidem ile konuşmayacağımı, kendime saygım olduğunu, bana kötü hissettirdiğini, onun beni sevmediğini, kabul etmediğini söyledim ve ikimizi de zorlamamasını istedim. Fakat ilk konuşmam işe yaramadı. Annesi ile konuşmak yerine, benim olanlara gülüp geçmemi ya da annesini arayıp sizinle konuşmak istemiyorum dememi istiyor. Eşime karşı güvenim zedelenmeye başladı. Eşimin beni korumasını ve annesine neden konuşmadığımı onun anlatmasını istiyorum. Yanlış mı düşünüyorum?
Kayınvalidem beni yok sayıyor, ne yapmam lazım?