Merhaba, Ben yurt dışında doğdum ve büyüdüm. Ailem Kürt ve çok dindar, giyim konusunda ise çok baskıcılar. Annem küçükken zorla beni tesettüre sokmak istedi. Ancak ben sürekli erteleyerek ve yapmak istemeyerek bunu engelledim. Burada doğup büyüdüğüm için açık giyinmek sorun olarak görünmüyor ama ailem bu konuda asla izin vermiyor. Mini etekler veya crop top tarzında şeyler giyinmiyorum zaten. Çünkü edepli olmak gerektiğini düşünüyorlar, bu konuda hak veriyorum ama mesela bazen çok abartıyorlar. Yaz aylarında annem kollarımı açmama izin vermiyor ve dizlerim küçük bir kısmı gözükse bile edepsizlik yapmış gibi tepki veriyor. Bazı kızları görünce çok kıskanıyorum, aileleri hiç karışmıyor. Annem vücut kıllarımı almama izin vermiyor ve sürekli abimle tehdit ediyor, eğer istediğimi yapmazsam. Annemin davranışlarından çok bıktım. Annem aşırı zor biri ve onunla iletişim kurmak imkansız. Ailemizde iletişim diye bir şey yok bile, çoğunlukla hep kaos ve küfür oluyor. abartmadan nasıl açık giyinebilirim diye düşünüyorum. Yani g*tümü falan açmak demiyorum, en fazla kollarım ve bacak bileklerimin en fazla gözüktüğü elbiseler ve etekler giymek istiyorum. Bana önerileriniz var mı? Annemin davranışları için ne yapabilirim?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ailen sana bunları dayatıyor doğrudur ama bunu hiçbir şekilde değiştiremezsin bunu sen de biliyorsun ancak eşin evlenince bir şekilde değiştirir diye düşünüyorum
Aslında bunu pek fazla kafaya takmıyordum, bugün sınıfımdan bir kız ile alışverişe gittik ve bana bir kaç fazla açık kiyafet gösterdi ve bende ailemin bunu giyinmeme izin vermeyeceğini falan anlattım ve böyle o konj açıldı. Kızda sonunda senin için üzüldüm hiç özgür değilsin tarzında şeyler söyledi. Ve şu an kötü hissediyorum keşke kendim hakkında fazla şeyler anlatmasaydım diye, kız kendisi inanılmaz açık giyiniyor yanı biraz edepsizlik çünkü sınır yok. Ama ben açık giyinmek istediğimde abartılı anlamda demiyorum çünkü yinede edep diye bir şey var.
Tatlım edip kıyafetle ortaya konulmaz ki herkesin edebi kendine yine aynı şekilde özgürlük de kıyafetle belirlenmez enin şu an bir okuma özgürlüğünün varsa mesleğini tercih etme özgürlüğünün varsa istediğin kişiyle evlenebiliyorsan özgürsündür o kendine acısın boş yapmış maalesef herkes özgürlüğü çağdaşlığı kıyafetli biliyor keşke biraz da zihniyeti özgürleştirseler
Aslında haklısın, okuma konusunda çok şanslıyım çünkü bazı kuzenlerim bunu bile yapamıyor. Ama ne biliyim o arkadaşım öyle deyince beni biraz düşündürdü açıkçası. Peki edep nedir? Yani vücudunu ve mahrum yerleri göze sokmak iyi bir şey mi?
Benim için edep kimseyi eleştirmemektir herkesi kendi haline bırakmaktır kimseye ayıplamamaktır herkes bildiğini yapsın nasıl mutluysa ki dediğim gibi kız şımarık sadece boş yapmış başka hiçbir şey değil bak ne güzel istediğin bölümde okuyorsun istediğin şekilde bir meslek alacaksın yarın evlenince de sana karışamayacaklar yani bu onlardan çıkana kadar eşit tercihinde iyi olursa öyle bir sıkıntı yaşamazsın
Haklısın aslında, sağol. Kızın bana böyle ‘yazık’ tarzında kelimeler kullanması beni rahatsız etti açıkçası sanki küçümser gibi. Annem tek giyim değil ama mesela vücut tüylerime bile karışıyor ‘hayır hayatta alamazsın’ diyor. Ne yapabilirim? İleride mesleğim olursa ve evlenirsem istediğimi giyebilir miyin sence? Aslında şükür etmem gereken çok şey var okula gidebiliyorum, spora giderebiliyorum bu şanslar var. Bazı tanıdıklarımda bunları bile yapamıyorlar. Ama yinede ailem gerçekten genel olarak çok çok zor. Hatta annem bana ben asla izin vermem senin evlenmene. Yani herkesin herşeyine karışan çok anlayışsız biri. Ama bazen aklıma geliyor bu tarz düşünceler, diyelim ki ben bizim ırktan olmayan birini sevdim ve evlenmek istersem neler olacak o zaman.
Senin kişisel tercihin istediğin kadar evlenme desin mecbur bir gün evleneceksin evleneceğin kişiyle sen seçeceksin öyle kaba Saba adamlarla evlenirsen senin her şeyine karışır biraz soft yumuşak bir adam döneceksin çok karışma ya rahat bırakan sana değer veren adamlarla klasik bizim kadınlar eşim sert olsun bana bağırsın beni kıskansın zihniyetindiler hayır öyle bir şey tercih etme derim onun dışında emin ol zaten öyle bir adamla evlenirsin istediğin gibi giyinir istediğin gibi Gezer tozarsın yazık konusuna gelince gerçekten yazık ama o kızı zihniyetine yazık medeniyeti soyunarak veya açık giyinerek görüyor
Yok zaten adam dediğin karısına kaba davranmak ya da vurmakla değil. Evde abilerim ve babam bu muameleyi çok yaptığı için farkındayım. Bir gün umarım doğru kişiyi bulurum. Ama şu an annem herşeyi o kadar ki abartıyor. Gerçekten yanlış bir şey de yapmıyorum, eğer heryerimi falan açsam o zaman haklı derim ama onların isteklerinede ben saygı duymaya çalışıyorum ama bazen çok abartıyorlar. Abilerim desen onların ne giydiği yaptığı kaçta eve geldikleri hiç sorulmaz bile.
Bak tatlım annem bu şekilde yetiştiği için sana da böyle davranıyor ikinci olarak abilerin nasıl olduklarını bildiği için herkes abilerin gibi zannediyor ya da abilerinin sana baskı kurmalarının nedeni takıldıkları kızlar gibi olacaksın zannettiklerimden yani güya senin sakınmaya çalışıyorlar u illa kötü bir şey yapacaksın diye bir şey yok sabredeceksin ve doğru kişiyi bulmaya bakacaksın umarım olur
Sağol yorumun için. Yani kafam takmayım diyorsun?
Tabiki hayır nesi takılacak kafayı sıkma canını
O kızn kafası doğum kanalına sıkışmış
Ama bir kiyafet ne zaman çok açık ki? Mesela kendisi böyle çok kalın hatları olan bir kız ve çok açık giyiniyor ve paylaşımlar yapıyor mini etekler, bikini falan. Mesela ben öyle giyinirsem ailem beni öldürür. Ama onun için fazla açıklık normalken kapalılık anormal görünüyor.
Olabilir onların yetiştiği ortam farklıdır senin yetiştiğini ortadan farklıdır aile farklı kültüre sahiptir sen sıkma canını takma kafana konuşmak istersen de sürekli buradan yaz her zaman konuşurz
Haklısın, çok teşekkür ederim
Ben çok teşekkür ederim fikirlerimi önemsedğin için dilediğin Zaman yazabilirsin
Yedek kıyafet ile cik
Valla öyle dışarı çıksam sürekli biri görür korkusuyla zevk bile almam. Öyle gerek yok
Benim partnerim ailesi baskıcı evden çarşaf türban etek ile cikiyo oteli gidince mini giyip geliyor icerden çıkışta yine türban takip eve gidiyo
yok maalesef