Neden sevmediğimiz insanlarla menfaat için evlendirilmek isteniriz?

Arkadaşımın annesi arkadaşımın erkek kardeşine beni uygun gördüğünü söylemişti.

Allah var yukarıda çok iyi insanlar çok da zenginler ancak hiçbir zaman kazançlarında gözüm olmadı bunu kimseye söyleme diyerek beni oğluna uygun gördüğünü ve tanışmamızı beraber takılmamızı rica etti benden.

Ancak ben nazik bir dille geri çevirdim, çünkü istemiyordum, kimseye söyleme dedi ama ben içimde tutamadım ve arkadaşımın kız arkadaşıyla bu durumu paylaştım şaşırdı, ancak bu düşününce hoşuna gitti ve neden olmasın diye sordu ama ben onların bu fikre pozitif bakmasından rahatsız oldum ve karşı çıkacağını bildiğim annemle paylaştım. Beni şaşırtan annemin de bu konuya pozitif bakması oldu, sevmediğim ve kendime uygun bulmadığım birini sırf iyi bir insan veya çok fazla zengin diye beni evlendirmeye çalışmaları beni aşırı rahatsız etti.

Acaba fazla mı reaksiyon gösteriyorum yoksa gerçekten haklı bir gerekçeleri mi var bilemediğimden buraya yazıp sormak istedim, çocuğu sadece arkadaşımın abisi olarak görüyorum ve sadece iki kez falan gördüm Allah var yukarıda gerçekten çok iyi bir çocuk. Ailesi de çok iyi bir insan ve kanun kadar zenginler ama asla böyle bir şey düşünmedim, düşünmüyorum sırf çok zengin veya sırf çok iyi bir insan diye bana uygun olmayan biriyle neden evleneyim ki?

Bu konuda benim icin fikirleriniz nedir?