Konuştuğum adam 35 yaşında ne araba ne ev var birikim bile yok babasıyla calışıyor ve 180000 tl borç var ben 21 yaşındayım çalışıyorum ve arabam var.
35 yaşında bir adamın neleri olmalı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Konuştuğum adam 35 yaşında ne araba ne ev var birikim bile yok babasıyla calışıyor ve 180000 tl borç var ben 21 yaşındayım çalışıyorum ve arabam var.
35 yaşında bir adamın neleri olmalı?
Bir 35 yaşındaki erkeğin hayatında ne olması gerektiği, kişinin bireysel tercihlerine, değerlerine ve hedeflerine göre değişebilir. Ancak, genel olarak bir erkeğin 35 yaşına geldiğinde aşağıdaki özelliklere sahip olması beklenir:
Kişisel ve mesleki hedefleri belirlemiş olması ve bunlara doğru adımlar atmaya başlamış olması.
Kendine ve sağlığına yeterince önem vermesi, düzenli egzersiz yapması ve sağlıklı beslenmesi.
Finansal açıdan istikrarlı bir durumda olması ve tasarruf yapmayı öğrenmiş olması.
Kendine göre bir sosyal çevresinin olması ve bu çevrede yer alan insanlarla sık sık vakit geçirmesi.
Kendine zaman ayırabilmesi ve hobileri veya ilgi alanları doğrultusunda kişisel gelişimine yatırım yapması.
Yaşamda karşılaşabileceği zorluklarla baş edebilecek kadar olgunlaşmış olması.
Kendisiyle ve başkalarıyla dürüst bir iletişim kurabilmesi ve empati yapabilmesi.
İlişkilerinde saygı, sadakat ve dürüstlük gibi değerleri benimsemesi.
Yaşamı boyunca öğrenmeye açık kalması ve yeni şeyler öğrenmeye devam etmesi.
Seni bilemem. ama ne mezunu neye para harcamış... Soyle düşün şimdi. Yoldan çevirdim bir kızı fahi. selik yapabilir. Yoldan başka bir kızı çevirdim. Ona da sen busun diyemezsin yani Mesela ben 10 tane üniversite okudum Sen okudun mu sonra sana söyleyebilir miyim ben böyle bir kelimeyi Yani herkesin hayatını Sen yaşamıyorsun Seni kimse yaşamıyorsun şu olacak bu olacak diye bir mantık dışı bir şey kullanman yanlış Ama sana şunu söyleyeyim adam gelmiş 35 yaşına gelmiş karı kız da gelmiş liseyi zor bitirmiş şurada sürmüş burada sürmüş bu da olabilir kardeşlerin okutmuş olabilir
Kişinin karakteri mal varligi ile belirlenemez. Bir tanıdığımın ne karakteri ne kisiligi ne hayata ve insanlara bakış açısı ile elle tutulur yani yok. İki blok rezidansin 1 bloğu ona ait, miras mali sebebiyle. Evlendi, eşinin üzerine kadin getirdi kal veya git dedi eşine. Daha nice kulaktan duymalar. Kişilerin yaşam kalitesiyle alakali. Fakir olup, okuma imkani edinemeyip cok oturakli insanlarin da olduguna sahit oluyoruz. Kisinin maddiyatini degil gecmisini arastirmak lazim. Sevgili gecmisini kast etmiyorum.
Herkes şansını iyi kullanıyor olamaz. Eğer öyle olsaydı 35 yaşındaki herkes patron herkesin geliri iyi herkesin evi arabası yatı katı olurdu. Bunu aslında şöyle sorabilirsin. 35 yaşındaki bir adamın hayata bakışı nasıl olmalı ve neleri olmalı. 35 yaş çok sınır bir yas. Karakteri değişmez kafası ileriyi pek düşünmez savurgan değildir ama birikim de yapamaz bir yaştır. Temeli sağlamsa bina yaparsın temeli curukse altında kalırsın. O yüzden kızla Ebu yaşlarda biriyle olmak için iyi düşünün iyi analizci olun
Cevap
156Cevap
35 yaşımda ne araba ne ev, ne de doğru düzgün bi işim vardı. Şimdi sadece doğru düzgün bi işim var. Ev araba gene yok.
Ev eşyaları, kitaplarım ve borsada 70k birikimim dışında hiç bir mal varlığım yok.
Sadece kendimin değil, bu ülkede emekçi olan herkesin asgari düzeyde yaşamını insanca ve kaliteli bir şekilde sürdürmesini arzularım hep. Asgari ücretle günde 10-12 saat çalışıp çocuğunu zor besleyen insanların olduğu ülkede mal varlığı gösterili yapmak, burjuvazi için bile görgüsüz bi davranış
Çok haklısın 👏👏👏
😂 😂 Zihniyetini duzeltmekle basla ise biz erkekler kadinlarin bankasi değiliz evi arabasi yok diye adamla olmayacaksan olma. Biz evi arabası olmayan kadinlarin gormedikleri seyleri gosterirken yasatirken gikimjz cikmiyor. Parasi yok diye. Siz direk araba ev tutturmussunuz. gidiyonuz varsa vardir araban. Hayatina sokuyosan maddiyatinin ne onemi var ya da statusunun. Sevgi karin doyurmuyor ama sizin hem cinsleriniz yillardir neye katki saglamis herseyi erkekden beklemekten baska ne ise yaramış
Hayatindaki adami cuzdanina göre secmeyen vizyonlu kadinlari kapsamiyor bu dediklerim onlar bastacimiz. Saygi duyuyorum hepsine 🌹
Ağzına yüreğine sağlık 👏👏👏
İçinde bulunduğu yaşantıya bakmalısınız, girişimcidir belki kaybetmiştir, anne-babadan ev-arsa-araba kalmamış olabilir, sıfırdan başlıyor olabilir her şeye. Tüm bunları geçtim, önemli olan şey, seninle birlikte olurken seni ileri taşıyabilir mi, maddi olarak olmayabilir ama kitab, sosyal çevre, kültür, gezi anlamında olabilir. Milyonlarca lirası olup, bir sanat galerisini gezmemiş, kitap okuma alışkanlığı edinmemiş, dil öğrenmemiş, üretken olmayan, baba olabilecek bir ağırlık ve saygınlığı olmayan insanlarda var. Her insanın sunabileceği bir şeyleri olmalı, senin ne istediğin önemli.
Bu devrin kadınları neden böyle acaba ah ah ne varsa eskilerde var şimdikilerin kuyruğu kısılsa vay yandım diyor...
Hayat inişli çıkışlı kardeş, emsallerim köpek koştururken ben iş yeri açtım kendi imkanlarımla en üst noktalara ulaştım. Son model araçlar aldım, yazlıklar aldım, evler aldım, ciddi kenarada yatırım yaptım buna hiç haram karıştırmadım, sonra sahte çekler, evraklar dolandırıldım herşeyim gitti ve üstüne üstlük 500 Bin lira içeri girdim bundan 8 sene önce, nihayetinde borcumu ödedim 5 senede çırpına çırpına isyan ede ede, şu an Bir arabam var orta hali sıradan birde dairem, ordan bakınca bana dersin 34 yaşındasın sadece bunları mı yapabildin dersin, haklısın derim, ama bilmezsin Bir semt alacak param hiç oldu, kimseyi yargılamaya çalışmayın, kimin ne yaşadığını bilemezsin hanımefendi😎
@HeybenAe mobilya üzerine her şey oturma grubu, yatak odası, çekyat, baza yatak vs. 2 bin metre kare imalatım vardı 30 çalışanım 3 tane magazam vardı. sadece İstanbula verdiğim mal ozamanın parası hergün net kar 30 bin TL ile 70 bin TL arasında, hergün 3 veya 4 kamyon mal gidiyordu. Ve ayriyetten 2 adet tavuk çiftliğim vardı, biri 18 binlik, diğeri 25 binlik, totelde 40 binlik tavuk çiftliği, net karı 45 günde bir tüm masrafları çıktıktan sonra 100 bin TL civarı oynaklık gösterebiliyordu. Yaz bana özelden sana bunları kanıtlayım senin hayal bile edemeyeceğin işleri ben yaparım, sen anca gülersin kardeş😎
Carsafsiz yatakta mont şapka ile fotoraf cekilmissin kömür sobası bile yakamamıssin yatağa çarşaf serememissin diyorsun ki 40 bin tavuk + 2 bin metrekare mağaza :) sen bu işler için sermayeyi nereden buldun? Yasin da genç sıfırdan başlayarak yapamazsın + bu devirde kimse kimseye bu kadar fazla yatırımcı da olmaz. Uzgunum inanmiyorum
@HeybenAe mesaj at diyorum sen atmıyorsun, burada hala çingenelik yapmaya çalışıyorsun, sana kimlik bilgilerimle beraber şirketinde bilgilerini giriş çıkışlarını atayım, tavuk çiftliklerininde giriş çıkışlarını atayım, daha ne yapabilirim ben senin için😀 sen asgari ücretle çalışıp çok lüks takılmaya çalışırsın benim param olur paçoz takılırım seni bu durum ne ilgilendirir sen insanları lüks giyimine göre mi ölçülendirirsin, çok tanıdığım var çok lüks giyiniyorlar ceplerinde beş kuruşsuz geziyorlar, kaç yaşındasın bilmiyorumda benimle uğraşma, benim yaşadığım psıkolojiyi yaşasaydın şu an hayatta olmazdın git kumda oyna bebeğim... 😎
@HeybenAe ben 18 yaşında tavuk çiftliğini açtım, şenpiliçle çalıştım, aldığım 20 bin lira, bugünün 200 bin lirası gibi düşün ve babama geri dönüşünü 50 bin olarak yaptım fazlası vardır azı yokluk, ben bakarak başladım ve askere giderken işçilere bıraktım ve askerden geldiğim gibi mobilya işine başladım, 200 metre kare yerde o çekyatları kanepeleri bazaları hep ben döşedim, 1 sene sonunda 2 bin metre kare yer kıraladım ve işi sürdürdüm, 5 sene boyunca uçuş modunda yaşadım hayatı, 3 5 * varlık karşıma çıkana kadar 10 milyona yakın çek elimde patladı, 100 milyon civarı çeki, toptan malzeme aldığım firmalara vermiştim davalar mahkemeler vs derken serüvenin sonu acı oldu, üzüldüğüm tek bir şey var koskoca 10 yılım çöp oldu bana zarar verenin kafasına attım ölmedi, ölmedi diye 3 sene kaçak gezdim ayağa kalktı ve yine attım yine ölmedi, sonunda yakalandım ceza yattım çıktım 3 senedir önüme bakıyorum, anlatması kolay, okuması kolay, sence yaşaması bu kadar kolaymıdır?
32 yaşınsa benzer durum başıma geldi. Şu an eskisinden daha iyi durumdayım. Bırakma yoluna sıfırdan devam et
@Batuhan1003 ben tavuk çiftliğine hobi amaçlı bahçede dolaşsınlar diye 10 koyun almıştım, 4 senede kestiklerim ve sattıklarıma rağmen 150 taneye ulaşmıştı masrafım sıfırdı, tavuğa verdiğim yemden veriyordum, fakat otur anlat anlatamazsın, insanlar aklı kadar anlar ve yorumlar, daha fazlasını anlatsanda anlayamaz, üstüne gitmeyin sonra üzülmesin kıyamam😎
@Alpagu16 eskiden makina gibiydim, yavaş yavaş yaşlanıyorum herhalde bide çok yoruldum tekrar yapabilme ihtimalim çok zayıf, bayan belki kendine göre haklı, Bir bünyenin kaldırabileceği bir durum değil gerçekten, günde 3 4 saat uyku uyurdum, 6 7 saat çalışırdım 10 işçiyle beraber ve sevkiyata çıkardım 8 10 saat yol tutardım 2 sene aralıksız bu şekilde çalıştım, sonra sonra çalışmayıp sadece sevkiyata baktım, eskiden hayat vardı ben sadece çiftlikten kazandığım 2 aylık parayla yemin ederim Allah adım atmayı nasip etmesin 10 adet doğan Şahin alabiliyordum, şu an öyle Bi rezilliğin içindeyizki, şu an 50 binlik Bi çiftlikten 2 aylık kazançla, 2 adet bile doğan Şahin alamıyorsun.
@Alpagu16 eyvallah kardeşim adamsın amin, seninde inşallah geleceğin güzel ve parlak olur, ülke sistemini tamamen neredeyse kölelik sistemine döndürdüler üni. Okusanda çok bir şey değişmiyor, alacağın para 20 30 40 bin TL yine fakirsin hep karın tokluğu başka bir şey değil geleceğimiz dahada kötü olacak, Allah sonumuzu hayır etsin...
21 yaşında halinle 35 yaşında koca aramaya utanmıyorsun da bir de adamın malını mülkünü mü sorguluyorsun? Dön kendine bak önce sen. Araba dediğin bir kazaya , bir krediye bakar. Ne oldum demeyeceksin.
Kapak sesi buraya kadar geldi
35 yaşındaki her erkeğin malı mülklü olacak diye bir kaide yok. Sen imkanlarını iyi değerlendirmiş, hatta belki de kendine yeni imkanlar bulmuşsun ama herkeste durum böyle olmayabiliyor.
Ayrıca erkeklerin de düşük gelire sahip olmaya veya gelirsiz olmaya hakları olmalı bence. Feminizm denen şey bu sonuçta.
Şöyle ki herkesin yaşam kalitesi ya da maaşı aynı olmaz bugün 35 yaşında işyeri sahibi bir adamla işçi statusunde olan birinin geliri , mal varlığı aynı olmaz çoğu kişi babadan kalma bir malın işin üstüne geleceğini kurarken diğeri sıfırdan başlayıp aileden destek görmeyen insanlar olabilir ya da küçük yaşta ailenin geçimini üstlenmiş bir insan olabilir bu biraz kişiden ziyade Ailenin ona sunduğu hayatla alakalı bir durumdur aslında
Şimdi beni yuhlayacaklar ama bir iddiam var. Ne araba ne ev ne. 35 yaşında bir adamın deli gibi sevip ömrünü geçirmeye and içtiği bir kadını ve geçinebileceği bir işi olmalı. Bence yeterli. Zira ömürlük iyi bir eş bulmak, Para ya da diğer şeyleri bulmaktan daha zor. Bütün evlilere sorun, aynı şeyi söylerler. Akrabalarım arkadaşlarım eşlerine göre mutlu ya da mutsuz. Parasına göre değil
@Anlbey aynen öyle 🌼
Karısı ve 2 de çocuğu olması lazım bu mantıkla :)))
😂😂
21 .35 yaşinda kı adamla işin ne bunu sorgula ve dediğin konu çok güzel bir mesaj kişinin hakkında tekrar düşünmen için. Arabaya gelince kendini vurgulaman ne kadar doğru eğer ben bile çalıştım çabaladım aldım desen bu ayrı bır başkasının sana sunduğu ımkanlarla övünüp kendini üst mevki yapman düşürür seni
Ben para olarak konuşmak istemiyorum eğer gercektek seviyorsan yardim ede bilir ve birlikde bir hayat kurarsin çünki isteyen başara bilir. Lakin 35 sorumsuz şimdiye kadar birsey yapmayip çabalamamış baba yardimina muhtaç adamdan da pek fazla hayir gözükmüyor bence yollari ayir ve kendi yoluna git
21 yaşında bir kızın kendi emeği ile aldığı bir arabası olamaz bi kere kendini nimetten sayma 2. Si evet olmayabilir hayat şartları o yönde ilerlemiştir öyle olmuştur bilemezsin bunu ona sormadan kimi insanın ekmeği zordur yani kolay kazanamaz tırmalayarak biseyler elde eder buda zaman alır
Neyse ne sonuçta kızın babası bile vermişse normal ama adam beş parasız babasındanda bi cacık olmamış
Böyle düşünenler gözümde para avcısı kibarcası bu tabi kız kendine ne katmış ne başarmış ki karşısından onu bekliyor ha kendi yapar eder anlarım ama bu tamamen neyse konuşmayım ağır olur
Bak şimdi babasından destek almasının neresi para avcılığı şahsen ben maddiyat olarak normal biriyim ve şu an yaşım on dokuz bu kızın yaşına geldiğimde kendi paramla tabiki araba alırım yani alınca baba desteği almamda normal e bi erkekte maddiyata bakıyor o yüzden ben fakir biriyle evlenmezdim
Ben de yiyici olsam her gittiğim yerde bana da ısmarlasalar Şu an 10 tane dairem kirada olurdu. arabaya da gerek kalmazdı. o yüzden ben hep derim benden zenginse sevgilim bir kuruş istemiyorum evlenme niyeti varsa ve korkuyorsa imza da atarım mal varlıgıdnan bir şey istemiyorum diye gerekirse. hiç bir şey sevgiden ve saygıdan öte değildir benim için. o yüzden sen kendi denginde birini bul o adamı haketmiyorsun.
Açıkçası ben ilk tanıştığım kişiyle görüşmeye otobüsle gidiyorum.
" Araban nerde?" nidasında olursa zaten bir daha görüşmüyorum.
Evlilik bu aç kalmak da var kebap yemek de...
Ancak maalesef benimle aç kalmayı göze alabilen rastlamadım.
Bu arada belirteyim 3 evim bir arabam var.
Ancak tapu kadastro dairesine değil biriyle görüşmeye gittiğim için kendilerine
Bir maaşım var diyorum...
Uyarsa geri kalanını öğrenir zaten...
Kadınların paraya ne kadar önem verdiğinin kanıtı bu soru ve bu soruya onay verenler. Ben her zaman derim kadınlar sevmediği bir zengin için ailesine bile karşı çıkar sevdiği için kılını kıpırdatmaz. Para kadınların bütün kilitlerini açar.. 😎👍
evet arkadaşlar başladık yine toplum dayatmalarına buda bir örnek şu yaştaki biri ne yapmalı boyu bu kadar olan erkek ne yapmalı yok çöyle giyinen erkek kadın ne yapmalı yok şu rakama ulaşmış birinin neleri olmalı siz hala böyle toplum dayatmaları ile gerçeklerden uzak yaşayın kimsenin türkiye gerçeklerinden haberi yok galiba siz 1980 lerin türkiyesi zannediyorsunuz isterse 150 yaşında olsun bişeyi olması mı gerekir pardon da yani? yok ee nolacak asacakmısınız bu adamı
Ev araba olmak zorunda değil borcu varsa yanaşma birde keisnlikle fiziğini beğendiğin karşı tarafında senin fiziğini begendigi bir kişi ile evlen ben fiziğini begenmedigin bir kız ile aşık olduğum için evlendim şimdi çok pişmanım karım sexide değil hem kış ahem vücut yapısı Seksi değil çok üzülüyorum bosayamiyorumda
Arabam yok ama araba zaten istemiyorum 😎😎 birde neyim var neyim yok hesabını tutacak muhasebeciye hiç ihtiyacım yok 👍 gençliğim ve aklım var çok şükür evlenince çoluk çocuğu kimseye muhtaç etmeyiz.
Öncelikle maddi statüden önce yaş farkı benim için daha önemlidir bir konuyu değerlendirirken.
İnsanların dünyaya geldikleri şartlar ve yaşamlarındaki talihi aynı olmuyor maalesef.
Yine de her ne kadar onun ve senin vaziyetiniz bu olsa da, kendinden yaşça bu kadar aşırı büyük biriyle ilişki düşünmen bile son derece iğrenç ve mide bulandırıcı.
Tabi bana göre.
Hayat herkese eşit ve adil değil ama o yaşa kadar yaşayıp, çalışıp, üstelik borç altına girip yine de elle tutulur somut bir şeyi yoksa ortada diyecek bir şey bulamıyorum. Herkesin kendine göre gerekçeli bir açıklaması, yaşam tarzı var...
Bunu başına gelip yaşamayan bilmiyor yani aşına gelecek İlla yaşayacak Ondan sonra yani evladını kaybetmeyen bir anne ya ölümünün ne olduğunu bilmiyor çünkü bunun gibi düşünün yani
Bir insanin ergen çağından sonra ölünceye dek olması gereken
Şeref onur haysiyet itibarı olmalı. Kendisinden 15 yaş küçük bir çocukla sevgili olan adamda söz konusu özelliklerin hiç biri yok demektir
Kisiden kisiye gore degisir. 37 yasindayim arabam var borsada 200000 yakin param birde milyonlar eden arsam mevcut. Aileden gelenler8 saymadim. Bunlar ekndi elde ettiklerim...
İyi bir kalbi , güzel ahlagi, edebi ve vijdani kâfidir mal mülk adamı adam yapıyorsa niceleri toprağın altında araban olabilir ama bı kazaya bakar degilmi
Ne ev alınacak zaman ne araba, bu zamana kadar almamasının sebebi ailesi ondan yemiştir, ya da keyfine bakmıştır, herkes dünyaya kazık çakmaya gelmiyor keyfine bakıyor kazandığı parayla geziyor vs. Bunlar daha önemli. Ben böyle maddi değerlerden önce kültür seviyesine bakarım, çok da eli açık har vurup harman savuran birisi olmaz tabiki
Herkesin hayatı aynı değildir. Bunları bize değil ona sor. İlaveten maddiyattan bahsetmişsin. Maddiyat senin için önemliyse 250 gramının içine girip seni yatakta zıplatacak başka adam bul. Bu şekilde hesap kitap yapan kadın evlenilecek kadın değildir.
Ne bu gereksiz ego?
Illa bir seylere sahip olmak zornda mı bu erkekler bir eşyayı parayı istiflemek zornda mı bence hicbir seye sahip olmamak bu hayattaki en görkemli zenginliktir
Ablacım önceliğin zeki bir adam olmalı zeki adam zaten bir şekilde parayı bulur iyi bir yere varır öyle bir adamla beraber olup kendini heba etme sende iyi yerlere gel ki hayatta seviyende iyi insanlarla beraber olmalısın ilerde çoluk çocuk olacak onlara iyi bir hayatta yaşatmalısın saygıdeğer cebi dolu centilmen bir erkekle ol
Madem memnun değilsin, konuşmayı kes o zaman. Sana göre bi insanın insan olması için maddi varlıklara sahip olması gerekiyorsa onun seninle konuşmayı kesmesi lazım hatta. Git kendine göre birini bul 🙂
vallah boş beleş biri bence en az arabası olmalı az biraz birikim. ben ev araba aldım işim gücüm var yedim yalan yok ama biraz kenara attım bu arkadaş full yemiş :)
benimde sana sorum 21 yaşındasın 35 yaşındaki adam sana göre yaşlı değilmi ya. bi banamı garip geliyor böyle şeyler. üstelik bide borcu var adam leonardo dicaprioya falanmı benziyor jdjdjdj
leonardo 21 e gelınce ayrılıo ama
Dengin birini bul o adam senlik değil istersen tanışalım ev, araba alacak durumum ve iyi bir yıllık gelirim var senin de maddi durumun fena değilse ciddi şeyler olabilir
İlla bir şeyleri vardır bak onun. Sen parasından çok karakterine odaklan ilk başta.
Sadece konuşuyorsan boş ver düşünme furutoz ( flört öz) takıl , böyle adamlar bazen candır ama ciddi düşünüyorsan eğer boş ver 35 yaşını dusunmeyi , 70 de bu adam yanındayken ne yapacaksın onu düşün ☺️. Herşeyin zamanı vardır diye boşuna dememişler , bence 35 yaşın var olma sebebi çalışıp 70 de güzel bir hayat geçirmek için
Ekonomik alt yapı üst yapıyı şekillendirir. Para kazanma, elde tutma, yatırım yapma bunlar bilinç durumuyla ilgili bize bir şeyler söyler. Anlaşılan o ki ekonomik anlayışta örtüşmüyorsunuz. Evlilik olacaksa bu durum sürekli gerilim yaratabilir.
Kimse bir şey sahibi olmak zorunda değil işine gelmediyse başka birine bakarsın. Sevgi de maddiyatla ölçülmez bana göre benim hayatımda kaliteli bir insan olsun kuruşu olmasın gerekirse
Mal mülk boş şeyler, anı yaşayacaksın. Ne borcun olsun ne de üzerine kayıtlı gayrimenkul. Hayatını dolu dolu yaşayacak şekilde kazancın olsun yeterli.
Kişiliği oturmuş olmalı.
Geri kalan opsiyonel donanımlar senin beklentilerine bağlı.
Durumu iyi bir model arıyorsan, araba, ev, 0 borç, birikim. Tabi bu full paket 😂
21 yaşında ev v arabayı kazanarak mi alfin? Atadan dededen mi kaldı? Sabit gelirli birinin bunu yapması imkansız artık hep imkansız oldu, elindekileri paylaş adamı da kurtar o da seni baş tacı yapsın
Kenara ayıracak kadar parası kalmıyordur belki. Belki de zor zamanlardan geçtiler. Herkes kazandığını cebine atmıyor harcadığı harcamak zorunda kaldığı yerler var. Hani bunlar değilse bile anı yaşayan biridir o parayı o an harcamaktan keyif alıyordur. Bence konuşmayı bırak senin onu üzmeye hakkın yok kendin gibi birisini veya kazandığını cebine atıp sadece kendini düşünen çevresindekilere bir hayrı dokunmayan birini bul.
Dünya herkese aynı şekilde dönmüyor kimin ne yaşadığını bilemeyiz, bu devirde bu ekonomide kimse mutlu değil, en azından bir işi gücü var ve hayattan beklentisi farklı olabilir bir ev alıp senelerce ödeyecegine kirada oturup biyerleri gezmek istemiş bile olabilir
Bdnim için illa birseyi olması gerekmiyor sadece iyi birisi olsun insanlarla güzel iyi anlassin ama eğer illa birseyi olması gerekirse bir araba bi ev birde kendine ait işi olsun
ama 35 yasında
Yani bu dünyada illa herkes zengin olucak deyilki yani illaki zorla bir ev bir çanta dolusu para araba ve en önemlisi bir şirket sahibi olucak degilkiyani insanın işine detil dış görünüşüne de değil sadece ič görünüşüne bakıcaksin ve en önemlisi kalbi temizse o senin için en iyi birisi olur benim düşüncem bu
Her insan bir değil, otuz küsür yaşında kimi insanın 15 yıl iş deneyimi, birikimi oluyor, kimi insan ise baba parası yiyerek otuz küsür yaşına geliyor. Çok değişken bir durum.
Yaptığı işe bakmak lazım. Ticarette ve serbest piyasada batmalar çıkmalar oluyor
Bir işe, bir projeye niyetlenip başarısız olduysa eyvallah. Yok geleni yedi ictiyde yol ver gitsin
bence güçlü birini bul
Haklısın
O adamdan hayır gelmez unut ayrıca aranızda çok fazla yaş farkı var anlayamaz seni sen de onu
Çok haklısın
Belanı arıyor gibisin😅
Hiç birikimi olmaması gelecek düşünmediğini gösterir. Harcama güzelim gençliğini...
nerede yaşadığına baglı cevresine baglı. ailesine baglı neleri olması derken ne demek o? sen 21 yaşında ailenden dolayı araban almışın. Çalışsan veya ailen zengin olmasa ya da çevren vs olmaza alamazsın o arabayı
Nasıl yaşadığına bağlı mal gibi işten eve evden işe gidip dışarıdan bir tost yemeyip evi arabası olanda var. Gelmediği gitmediği yemediği şey kalmayan üstüne borcu olan adamda var
Mal gibi mi hayat şartları buna zorluyorsa ne yapacağız
Sana bir örnek vereyim geçenlerde yaşadığımız is yerinde bi abi vardı güzel birikimi parası vardı emekli olayım ege yerlesicem müstakil ev yaptiricam falan diyordu adamla çalıştık ertesi gün eyt evraklarını verecekti gece kalp krizi geçirdi vefat etti.
Ama ne zaman öleceğimizi bilemiyoruz işte
Tamamda işte bide böyle düşün ne zamn öleceğini bilmiyorsan neden kendine harcamiyorsun şimdi kendimi örnek vereyim bende 36 yaşındayım kenarda birikmisim yok biraz borcumda var ama Türkiye içinde gezilmesi gereken yerleri gezdim eglenilmesi gereken yerlere gittim motorum var güzel bi bilgisayarım var vs vs ama birikmisim yok. Söylediklerimin hiç birini yapmamış olsam birikmisim olacaktı ama 50 60 dan sonra o parayi yemeninde anlamı yok
Olsemde gam yemem artık
O zaman sen evlilik felan düşünmüyorsun
Yoo ne alaka evlilik ortaklık gibidir eğer evleneceğim kişi ev istiyorsa bi evde kendisinde olması lazım. Babasının evinde olmayanı benden mi alacak
Kişinin yaşam kriteri ve hedefleri göre değişir. Benim hedefim erken emeklilik. Dolayısı ile 3 ev 2 arabam var şuana kadar
O yaşta araba falan hikaye bir evi olması lazım insanın araba araç zorunlu değil ev ihtiyaç ama sokak da iki gün yatın görün
Aile kurmuş olması iyi olurdu.
Bu dönemde evi, arabası olsa iyi olurdu ama koşullar zor. En azından birikimi olması şart.
Benim evim var ama miras. Param var ama bir o kadar da borcum var. Yani 35 de en az 0 a 0 olmalı.
Nekadar zamandır tanıyorsun? Yani bende yeni tanıştığım biri olursa şuyum var buyum var demiyorum hiç bişeyim yokmuş gibi konuşuyorum baştan.
Normal şartlarda hayatına yön vermiş olması şazım ama ülke şartları bazen hem mesleki olarak hemde ilerleme anlamında önünü kesebiliyor...
Bu nasil bisey ya 😄cocugum 21 yasindasin ama az daha zamana ihtiyacin var , herkes esit sartlarda degil
İlla şart drğl ama o yaşlarda bir evi ya da arabası olabilir evlilik yolunda bir erkek için
Snn durumun iyi ona göre
Yani yoksa yoktur kolaymi birikim yapmak ev araba almak
21 yaşındaki bir kızın 35 yaşındaki bir erkekle ne işi var? Bence önce bunu sorgulamak gerek.
Herkesin yaşam tarzı ve imkanlarına göre değişen bir şey genelleme yapamayız bu durumda
Ben 34 yaşındayım hiçbir şeyim yok işim yok eşim sevgilim yok sosyal hayatım yok arkadaşım çevrem yok evim arabam yok birikimim yok
Kral sen boşuna yaşıyorsun ozaman 😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?