Çocuğu aylarca karnımızda taşıyoruz, neden annesi olarak bizim soyadımız verilmiyor?

Çocuğu aylarca karnımda ben taşıyorum, onca acıyı ben çekiyorum, taşırken de doğururken de doğurduktan sonra da. Hem çalışıyorum, maddi katkım oluyor, hem de çocukla ilgileniyorum. Eşimse anca yan gelip yatıyor, arada sırada 'babalığını' çocuğun kafasını okşayarak gösteriyor.

Şimdi sorarım size, babanın tek vasfı 'döllemek'ken neden onun soyadını alıyor? Asıl emeği ben veriyorum, çocuğun soyadını da ben vermeliyim. Hem adını hem soyadını. Baba hiçbir şey yapmıyor, öyleyse ne adı ne de soyadı o verecek. Çocuk benim soyumdan gidecek.

Şimdi diyeceksiniz ki, sen de babanın soyadını kullanıyorsun. Hayır, kullanmıyorum. Soyadımı değiştirdim. Bence tüm kadınlar soyadını değiştirnmeli ve soy kadından gitmeli. Sizce?

Güncellemeler
+1 yıl
Tarla tohum yazanlardi cehalet beni şaşırtıyor. Siz kendinizi tarla-tohum olarak görecek kadar #### olabilirsiniz ama ben insanım ve kendimi insan olarak görüyorum. Yok daha da tohum diyorsanız eğer ben de size diyorum ki, tarla yoksa TOHUM DA YOK. Tarla yoksa tohum nerede yetişecek? Özellikle bir avuç ezik kadının burada erkek yalakalığı yapıp kendilerini tarla olarak görmesi daha da acınası.
Çocuğu aylarca karnımızda taşıyoruz, neden annesi olarak bizim soyadımız verilmiyor?