Çalışan yaşça büyük insanların üstünlük taslama çabası ve çok bilmiş tavırları beni aşırı irite ediyo. Nasıl önüne geçilir bunları?

Mesela banka hastane vs gibi yerlerde özellikle kadın çalışanlarda aşırı ego, üstünlük taslama çabası vs görüyorum. Bazı erkeklerde de var bunlar. Mesela bir kaç örnek vereyim bir bankaya gittim kadın çalışana denk geldim. Mevduat oranı öğrenmek istiyorum dedim. Kaç yaşındasın diye sordu ben de reşit miyim diye soruyor sandım söyledim. Sonra burada hesabın var mı diye sordu yok mevduat oranını söylemeniz yeterli duruma göre gerekirse açtırırım dedim. “ Bizim bankamıza yatırırsın parayı, tc kimlik numaran ne? “ vs demeye başladı ben de ne için sorduğunu anlamadım herhangi bir işleme gerek yok şimdilik dedim neyse tekrar isteyince söyledim. Sonra şifre vs kağıt uzattı önüme önemli bir şey değil merak etme diyerek hesap açtı sanırım. Aşırı sinir oldum şikayet etmeyi düşümdüm ama sonra vazgeçtim. Bankalarda benzer durumlarla sık karşılaşıyorum ya bir sigortaya bağlamaya çalışıyorlar ya başka bi gariplik yapıyorlar.

Hastanede de bir hemşire dr la konuşurken başka bir hemşirenin dra söylememi istediği şeyi söylerken “ hemşire hanımlar diyeceksin “ dedi. Ben bi an algılayamadım olayı ne diyor bu diye. Böyle aptal saptal insanlara hiç tahammülüm yok. Kimsenin saçını başını yılmadan bunlara nasıl davranmalı?

Çalışan yaşça büyük insanların üstünlük taslama çabası ve çok bilmiş tavırları beni aşırı irite ediyo. Nasıl önüne geçilir bunları?