Bi arkadaş namus bacak arasında değildir dedi.
Ama bana söyle geliyorki özgürlük adı altında her haltı yiyip sonrada namus bacak arasında değildir diye kendini namuslu ilan etmek çok saçma.
Namus bu değil namus şu değil
O zaman nedir namus?
Bi arkadaş namus bacak arasında değildir dedi.
Ama bana söyle geliyorki özgürlük adı altında her haltı yiyip sonrada namus bacak arasında değildir diye kendini namuslu ilan etmek çok saçma.
Namus bu değil namus şu değil
O zaman nedir namus?
Benim halamın kızı türbanlı mesela ailede küçük yaşta kapanan tek kız ahlak timsali ilan edilmişti bir ara. Geçen otururken bana sevgilinle nasıl gidiyor dedi iyi falan dedim özel konuları sordu yaşamadığımı söyledim nasil yani ağzına da mi almıyorsun g. ten verebilirsin yoksa erkeği elinde tutamazsın dedi. Şimdi bu g.. zekalı kuzenim sağda solda adamların s.. kini yaliyor bekareti zara bağladığı için bakire olduğunu savunuyor ve türbanlı diye ahlak timsali ilan ediliyor. Ben sana soruyorum namuslu mu şimdi bu kız? Neyseki sahilde akrabaları bunu adamın biriyle çok uygunsuz şekilde görmüş babasının kulağına gitmiş olaya ayıldı ailesi. Ben desem sizin kızınız bana zamanında böyle böyle akıl vermişti asla inanmazlardi beni iftiracilikla ahlaksızlıkla suclarlardi jxjdjd
Namus yalan söylememektedir, emek hırsızlığı yapmamaktır, saygı göstermektir, sevmektir, sevilmektir, insan onuruna, etiğe ve vicdana uygun hareket etmektir. İnsanlara iyi niyetli ve sevgiyle yaklaşmaktır. Namusu ilişkiye girmeyle ölçenler ortaçağdan öteye gidememiş zihniyetlerdir. Cinsellik insan doğasında tabidir ve namusuna buna dayandırmak kabul edilemez.
Yani cinsellikle hiç bir alakası yokmudur
hayat kadını yalancı olmadıkları ve kul hakkı yemedikleri sürece namuslular öyleyse
Hayat kadını bu işi para karşılığı yapar. Ancak bir kişi sevişmek istiyorsa sevişir bu kimseyi de ilgilendirmez.
Bu sorumun cevabı değil benim
Ben hayat kadnları namuslumudur değilmidir diye soruyorum.
Sorun bacak arasına bağlanmış o zaman sorunda hayat kadını diye belirtebilirdin.
Genel olarak cevap verilmesini istedim ayrıca namus bacak arasında değildir cümlesinide oldukça tutarsız ve saçma buluyorum
Peki senin görüşün saygı duyarım.
Ayrıca soruma cevap değil yorumdaki cevabı sormuştumaama neyse
Doğru, namus fiziksel bir şey değildir diyebiliriz. Bacak arasında değildir. Ancak namus soyut bir şey olmakla beraber, namuslu insanın bacağını kapatmasını önerir. Namus bacak arasında değildir ama namuslu biri bacaklarını kapalı tutar. Namu göreceli bir şeydir, toplumdan topluma değişir.
O zaman hayat kadını nı düşünelim hiç yalan söylemeyen dürüst kul hakkına girmeyen biri ama * para kazaniyor simdi bu namuslu mu
Ben saçma buluyorum ya geleneksel falan diyorsun ama bence bu dünyanın her yerinde böyledir
Sürekli özgürlük özgürlük diyerek her haltı yiyor herkes Ve hiçkimsede yaptıklarının sorumluluğu almayıp ben namusluyum ben şöyleyim diye konuşuyor bence bu insanlara bu kadar yüz verilmemeli sen istediğni yaparsın özgürsünde denilmemeli saçma çünkü
Bekaretin gitmeden pek çok yolla cinsellik yaşayabilirsin. Bu bir kıstas olamaz. Öte yandan cinsellik yaşamayıp iftira, kul hakkı vs işlere bulaşmakta namusluluk değildir. Her önüne gelenle yatıp kalkmak sağlıklı değil. Garip karışık konular.
Cevap
6Cevap
Namus, kişinin dürüstlük, saygı, vicdan, adalet, sadakat ve ahlaki değerler gibi toplumsal normlar çerçevesinde belirlenmiş bir dizi davranış ve tutumu ifade eder. Bunlar arasında sadakat, dürüstlük, güvenilirlik, saygı, sorumluluk, özveri, cinsel davranışlar, aile değerleri, kişisel onur ve şeref gibi unsurlar yer alabilir. Namuslu bir kişi, toplumun kabul ettiği bu değerleri korumak için çaba gösterir ve bu değerlere uygun davranışlar sergiler.
Bacak arasında olması ya da olmamasıyla ilgili olarak, bu bir mit veya yanlış bir inanıştır. Namus, kişinin karakteri, davranışları ve tutumlarıyla ilgilidir ve cinsel organlarla bağlantılı değildir. Bu tür inanışlar, kadınların ve erkeklerin cinsel organlarının utanç verici veya kirli olduğu fikrine dayanır ve toplumda cinsiyetçi görüşlere yol açabilir.
Namus bacak arasında değildir lafına tam katılmıyorum. Namus bacak arasından ibaret değildir desek çok daha doğru olacak.
Aynen öyle
İnsanın kişiliğini ayakta tutan ve korunması gereken temel değerdir.
Namus Allahın belirlediği Ahlak çerçevesi içinde yer almaktır
Namus Dürüstlüktür Onurdur Arlanmadır Utanmadır Namus İnsan olmaktır...
onun yaptığı yaptığını resmileştirmek yani normal göstermek
Hemcinslerin seni linçleyecek ama doğrusu senin dediğin namuz bacak arası değil diyenlerin bacak arası folloş olmuş durumda
Aşağıdaki namus şudur budur vs diye zırvalayan erkekler de karılarını twitter ifşaya başka erkeklerle çekip atan elemanlar yanıltmasın seni
Kendine ve çevrene olan saygın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?