Annem hep Allah namus belası vermesin derdi ben küçükken. Bu söz beni korkuttuğu için 8 yıl boyunca uğradığım cinsel istismarı kimseye anlatamadım. Bu söz midemi bulandırıyor.
Sence nedir bu namus?
Sence nedir bu namus?
Kimine göre namus agzidir oral seks yapmaz, kimisnie göre namus anal, kimisine göre sadece vajinayi muhafaza etmektir
Bunları hepsi sadece kişinin bilgisizliği ve kit anlayışından kaynaklanmıştır
CEVAP
Namus kelimesinin ırz, doğruluk, kanun, din, iffet, edeb, hayâ, nizam, emniyet gibi birçok manası vardır. Birkaç örnek verelim:
Bir kimsenin mahrem, gizli sırları olup, işlerinin ve hâllerinin iç yüzüne vâkıf olana, onun namusu denir. Hayırlara ait gizli hâllere vâkıf olana da namus denir
Peki bir istismara mı maruz kaldın
Evet
Namus sadece kadına özgü bir kavram değildir, hep bu şekilde empoze edilmeye çalışıldı fakat namus insan olabilmek, saygı, sevgi, merhamet, vicdan, dürüstlük gibi bir çok kavramı içinde barındıran bir sözcüktür. “İki bacak arası” değildir sadece, bunu bu kadar alçaltıp sadece işine geldiği gibi millete laf söz atıyor genelde bizim milletimiz. Yaşadığın şey fazla üzücü fakat senin utanmanı gerektirecek bir durum asla değil ya da korkacağın bir durum…
Kimseden güç almana gerek yok, kendi kendine yetersin. Yapman gereken şeyler için belki geciktin belki düşüncelerin yeni oturdu ve farkındalık yaşadın… Gereğini yap, ailenle konuş bilsinler bunu.
Ailemi istemiyorum bu konuda. Destek olmaları gereken zamanda acıtan taraf olmayı tercih ettiler. Eskiye göre çok daha iyi bir durumdayım. Onlara ihtiyacım yok. Desteğin beni daha güçlü hissettirdi. Peşini bırakmayacağım bu işin.
Eğer öyle bir aile yapın varsa haklısın, anlatma o halde.
Tabii ki iyi ol, böyle ve bunun gibi düşünen insanlar yüzünden kötü olması gereken son kişisin. İnadına iyi ol, inadına mutlu ol…
🌸❤️
Namus, birçok ülkede iyi ahlaklılık, bütünlük, doğruluk, dürüstlük ve olumlu davranışlar olarak ele alınan, bazı kültürlerde cinsel ahlakla ilişkilendirilen bir kavramdır.
Farklı kültürler için farklı anlamlara geldiği öne sürülen namusun, sosyal yaşamı düzenleyen normlarda, kişilerin birbirlerine ve başkalarına bakışında önemli rolü vardır.[1] Vikipedia
Namus, herşey demektir: Vatan, Helal, Şeref, Merhamet, İnsanlık aklına gelen ne kadar iyi haslet varsa içine alır.
Allah yardımcınız olsun uğradığınız zalimlik için ve kim yaptıysa Allah ve tüm yaratılanların laneti üzerine olsun.
Cevap
6Cevap
🥺🥺🥺 namus isteyerek yapılan birşeyin adının çıkarmasıdır sen cinsrl istismara uğramışsın bu namussuzluk değildir ortada namussuzluk varsa bunu sana yapanın namussuzluğudur😬😬😬
Sen üzme kemdini konuşmak istersen çok iyi dinlerim dertleliriz söylemen yeterli
Dertleşiriz
Anlatmaya baştan başlayınca kendimi toparlamam zor oluyor. Desteğin paha biçilemez çok teşekkür ederim.
Sırf laf olsun diye değil ne zaman ne hakkında konuşmak istersen zaman ayırırım iyi olman için elimden geleni yaparım
İstersen Insta hesabını verebilirim
İhtiyacım olduğunda gidebileceğim birinin olduğu aklımda kalacak ☺️❤️
İyi bari😊😊
mikail. yilan
Ekle beni
Boşluk yok arada
İstek gelmedi daha
Csnım ya, böyle vakalarda hançer saplanıyor sanki
Namus vs erkek egemen toplumun hayatı kadına zindan etmek için uudurduğu boktan bişiy. Senin yaşadığın trajedi bunun kanıtı şşte.
Geçmiş olsun çok
Destek olan insanları görmek gözlerimi doldurdu. Daha güçlü hissediyorum hakkımı aramak için.
Avukatlarla görüştüm. Kanıtın olmadan ceza aldırman mümkün değil dediler. Bu vazgeöirmişti beni. Yorumundan sonra tekrar denemeye karar verdim. Kanıt istiyorlarsa bunu onlara vermem gerek. Şahitlerim var. 😛
Emoji yanlış oldu 🙂bu olacaktı. Yanlış anlaşılmasın.
🌸☺️
Günümüzde iki bacak arasında ve sadece kadınlarda aranan bir kavram 'namus' (!)
Namus aslında sadece psikolojik diyeceğiz ya da kafa da ya da karakter de aslında değil namus vücut da yarı zihin de yarı vücut da yani şimdi herkes farklı söyleyecek ama neyse gidiyorum
Annen dua etmiş sadece neden sakladın anlatman gerekirdi saklama susma
Elimde kanıt yok. Şikayet etsem bile ceza almaz. Buradaki insanlar gibi iftira atıyorsun trol takılıyorsun deyip duracaklar. Herkesin öğrenip saçma sapan yorum yapmasıyla kalacağım.
Destek olman paha biçilemez. Teşekkür ederim ❤️
Namus senin bedenin senin zihnindir bence yani senden başka kimseyi ilgilendirmez ve istismara uğradım diyorsun bence söyle ve gerekli yerlere başvur senin başına gelen başkalarının başına da gelmesin
Avukatlarla birçok insanla görüştüm. Elinde kanıt olmadan ceza aldıramazsın dediler. Bunu sürekli duyunca uzun süre mecbur kalmadıkça kimseyle konuşmadım o kadar ağırıma gitti. Henüz 18 yaşındayım. Tek başıma mücadele etmem çok zor. Peşini bırakmayacağım bu işin.
Güçlü bir kadınsın, güçlü kalmaya devam et.
Teşekkür ederim. Destek olduğunu hissettirmen boğazımı düğümletti.
Her zaman ❤️
Hem bedenle hem zihinle hem de karakterle alakali birsey. 8 yıl boyunca hangi serefsiz istismar etti? İsterseniz anlatabilirsiniz
5-13 yaşlarım arasında oldu. Bu kadarından bahsetmem benim için daha iyi olur. Baştan anlatmaya başlayınca kendimi toparlamam zor oluyor. Desteğiniz için sonsuz teşekkürler. ❤️
Merhaba istek attım. My... İle başlıyor
Namus akıldır vicdandır bunlarda bir sıkıntı varsa sorundur
Namus insanın kendine yakışanı kombinlemesidir
Namus bedendir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?