Yani gerek düşünce bazında gerekse de yaşam şekli olarak feminist fikir ve söylemlerden hiç etkileneyen hatta karşı olan var mı? yani sadece feministlerin bazı abartılı tavırlarını yanlış ulanları değil düşünce olarak da erkeklerin üstünüğünü değilse de ilişkide güçlü ve otoriter tarafı olmasını isteyen ataerkil yapıya yakın duran ve böyle yaşayan
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Karşı çıkanların dini dayanak gösterdiklerini düşünüyorum. Mesela Kuran'da biz erkekleri kadınlara koruyuculuk etsinler diye görevlendirdik gibi bir ayet var. Şimdi bunu okuyan diyor ki benim herhangi bir erkek tarafından korunmaya ihtiyacım yok veya demekki yaratılışta erkek kadını korumalı diyor bu yüzden temeldeki erkek kadın eşitliği lafından doğuyor diye düşünüyorum.
siz kedi adınıza erkeğin sizi koruduğu iyi niyetle koruduğu ama bunun için bazı kural ve yasaklar da koyabileceği bir yaşantıyı mı yoksa ful eşitliği mi tercih ederdiniz... yani erkeğin erkek olmaktan ötürü asimetrik sorumluluklar kabul etmediği ama onun egemenliğini de kabullenmek zorunda olmadığınız
Benim kendi görüşüme göre bir ilişkide erkek ve kadının beklentileri ve sorumlulukları vardır ancak kimse kimseyi herhangi bir konuda zorlayamaz baskılayamaz.
farklı sorumluluklardan bahsetmiyorum, asimetrik sorumluluktan yani kadının her türlü iyiliğini sağlamakla yükümlü olması ailenn nihai sorumluluğunu alası ama gerekli gördüğü zaman kural ve yasak da koyabileceğinin bilinesi
Yok ya öyle de bütün yükü tek bir cinsiyete yüklemek gibi olur. Oysa her şey karşılıklı olmalı
tüm yük değil asimetrik yük. yani her iki kişi de sorumludur ama kadın mesela hata yapsa ve kötü sonuçları olsa erkek bunu da göğüslemekle yükümlü sise o zaman orada erkek otoritesinin olması kaçınılmaz ve bence bu her iki kişi için de güzel olabilir
Bana bu da ayrımcılık gibi geliyor
erkeğin yapısı gereği güçlü hissetmeye, eşiinin korunmasını sağladığını, onun kendi himayesinde hakimiyetinde olduğunu hissetmeye ihtiyacı vardır. bu milyon yıllık evrim veya yaradılış her ne derseniz deyin. Bu böyleyse bu gerçekle kavga etmek bunu eşitlemek yerine bence yapılması gereken şey bu teslimiyeti kötüye kullanacak kötü ruhlu erkeklerden uzak durup yi erkeklerden karakteri düzgün erkeklerden "benim görüşüm şudur ama tabi ki sen ne dersen o olur" lafını esirgememek gerekir
maalesef bu gücü yıllardır sus kes gibi kaba kuvvetle kullanan bir cins için pekte öyle düşünmüyorum
söz dinlediğin ve erkekliğine saygısızlık etmediğin halde kaba kuvvete başvuran adam işte bence manyağın tekidir... uzak durman gerek. ... düşün bir. kadın erkeğine bunu gönülden diyor yani benim düşüncem bu ama bu ailenin reisi sensin ben senin iradene karşı gelmem gelemem... bunu diyen kadını dövecek erkek kaç tane çeremizde? illa ki vardır ama yüzde kaç? şimdi sayın içinizden çevrenizdeki erkekleri... bir kadın ona dik başlılık etmeyecek sözünü yere düşürmeyecek ama o erkek bunu forsat bilip dayak atacak... manyak demektir. ben böyle erkek tanımıyorum. Zaten hayatımızda böyle erkek varsa en iyisi kaçmaktır ama diyelim kaçmadın yine de onunla mücadele etmek bence kaçana kadar boyun eğmekten daha tehhlikelidir...
Hanımefendi umarım siz size değer veren birini bulursunuz çünkü maalesef bu görüşte olduğunuz sürece erkekler tarafından çok suistimal edilebilirsiniz.
suistimal edecek bir erkekle onunla eşitlik temelinde yaşam sürmeye çalışmak daha sakıncalı değil mi? beraber olacağımız erkeğin kötü biri olacağı varsayımıyla ilişkiye başlanır mı?
İstersen 20 yıl geçir yanımızdaki insan her zaman onun bize kendini açtığı kadardır. Hal böyleyken beyimdir yapar eder diyemem.
sürekli mücdele sürekli kendini koruma psikolojisiyle erkekle mutlu olunabilir mi?
Tam teslimiyetle bu devirde kimseyle mutlu olunamaz
tam teslimiyet diye bir şey yoktur sonuçta ilişkiyi bitirme hakkı var boşanma hakkı var... ama erkeğe hiç bir zaman "işte bu ilişkinin yöneteni sensin güç de sorumluluk a sende" demeyip ona yönetici vasfını, gücünü, vicdanını ve merhametini sergilemesi ve sert ve yumuşak tavırlarını da olması gerektiği gibi dengeleme şansı vermezsen o adamdan hangi konuda erkek sıfatının gerektirdiği verimi alabilirsin ki?
Ben feminist degilim. Esit degiliz, kadinlar daha ustun hahah
özellik olarak üstün veya değil... güçlü bir erkeğin size otorite kurması ve koruması hoşunuza gider mi?
Korumasi gider. Otoritenin derecesi onemli birde surekli degil arada ipleri bana biraksinki bende nefes alayim, kendimi guclu ve onun icin onemli hissedeyim
tamam ama bunu o ayarlayacaksa o zaman yine ipler onda demektir
Beraber ayarlanir. Neden boyle bi soru sordun acaba cok merak ettim😂
ben erkeğin o asimetrik sorumluluğu almasının ve bizim üzerimizde otorite kadınlar olarak bizim için daha iyi olduğunu düşünüyorum
Her insan farklidir dusunceni topluma dayatamazsın. Bazi erkekler hatta yuzde 30u falan asalaktir, sorumluluk almayi beceremez. Zekasi da dusuktur. Kim boyle bir erkege kendini teslim etmek ister? Bi cok kadin ise ayaklari ustunde duran, tek basina kendine yeten, evlilik vs dusunmeyen basarili muhendis mimar, girişimci vs. dir. Kimsenin onu yavaslatmasini istemez. Yani soyledigin sey bazi insanlara uymayabilir. Kendi sorumlulugunu bile alamayan erkekler var. Kadin egemenliginden hoslanan erkekler var. Toplumun tumune cinsiyet uzerinden ipler tamamen teslim edilemez, ya da ozgur ruhlar söz dinlenmeye zorlanamaz. Ama sen bundan hoslanabilirsin ve boyle bi iliski yasarsin. Kalani seni beni ilgilendirmez.
öylesi erkekten zaten kaç... bir erkek kalitesiz ise kaçacaksın. ama düzgün erkek buldun mu da "işte bu ilişkinin yöneteni sensin güç de sorumluluk a sende" demeyip ona yönetici vasfını, gücünü, vicdanını ve merhametini sergilemesi ve sert ve yumuşak tavırlarını da olması gerektiği gibi dengeleme şansı vereceksin ki o da erkekten beklenen şeyleri seve seve yapsın
Bence sen bdsm iliskisi seviyosun ama kendinden ustun kadina tapan , boyle iliski isteyen erkeklerde var herkesin zevki farkli
yok ya alakası yok... adına tapan mı? erkeğe tapan mı demek istedin? hayır ataerkil geleneksel yapıyı doğru buluyorum bdsm farklı bir şey
Itaatkarsin işte sub diyolar senin gibilere. Hayir kadına tapan kadini ustun goren bir suru erkek var arastir istersen
Hayır tatlım... elbette kadına tapan itaatkar erkekler vardır bdsm fantezileri bunlar... ama benim dediğim başka. Bdsm dediğinde bu ilişki zaten itaat üzerine kuruludur. Ben ise bdsm diye bir kavram yokken yüzlerce yıldır erkeğin sorumluluk aldığı kadının da bu sorumluluğa saygı gösterdiği bu anlamda erkeği hayatındaki erkeği tabi ki güç ve söz söyleme yetkisi olarak kendi üstünde aile reisi olarak gördüğü düzenden bahsediyorum. Kadının doğası ve erkeğin doğası buna uygun diyorum. Elbette ki herkes kendi doğrularını yaşar ama toplumsal normun %100 eşitliğe değil erkeğin bu konumuna saygıya dayanmalı diyorum. Gerekçeleri de var
@FemmeFetalee bir karar ver feminist misin değil misin?
Benimle ayni fikirdeymis nesini anlamadin? Gerci senin anlamakta gucluk cekmene sasirmadim:)
Tatlım bu arkadaş kendisine feminist diyor :) sen ise değilim diyorsun... kişisel saldırı yapmadan fikir tartışması yapmak sizin için mümkün olamıyor mu?
Yahu nerde feminist diyor hani? Fem gordugun her seyi feminist olarak mi algiliyosun sen?:) amaann neyse biz kadinlar erkeklerin kulu kolesiyiz rahatladin mi? Yoruyosun cidden
Başka konuda diyor bu arkadaşı ben takip ediyorum biliyorum kendini feminist olarak tanımlıyor...
Ben kölelikten bahsetmediğim hatta bunun söz konusu olmadığını söylememe rağmen hala bunu istiyormuşum gibi bir yalan algı yaratmaya çalışıyorsun zira benim fikirlerime cevap verme imkanın yok... donanımın yetersiz. İnsanın donanımı yetersiz olabilir ama yalan iftira ve sataşmaya bahane olamaz
baba parasi yiyen bi kiz neden zorunuza gidiyor başlıklı soruya bak
Burada ilgili kişinin söze nasıl başladığını oku bakalım ne diyor