Sevgilimle evlenmeyi düşünüyoruz fakat maddi durumlar dolayısıyla annesininde bizle yaşamasını istiyor kadınla tanıştım iyi birisi sevgilimde annem yemekleri yapar evi temizler biz çalışırız falan dedi banada mantıklı geldi ama nasıl olur sorun olur mu rahat edemezsem nolcak bilemiyorum kendi evine çıkma ihtimali olsa bile annesini yalnız bırakmak istemeyebilir
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMerhaba. Bu tamamen kişisel bir tercih ve ailenizle nasıl iletişim kurmak istediğinize bağlıdır. Ancak, evlilik genellikle iki kişilik bir bağdır ve üçüncü bir kişinin eklenmesi ek sorumluluklar ve zorluklar getirebilir. Maddi nedenler nedeniyle annenizin sizinle yaşamasını istemeniz, bazı zorluklara neden olabilir. Örneğin, sınırlar kuramama, evdeki rol dağılımının belirsizliği veya çatışma oluşturma gibi sorunlara neden olabilir.
Evlilik öncesinde yapılacak en iyi şey, evlilik ile ilgili beklentilerinizi ve sınırlarınızı partnerinizle konuşmak, maddi durumunuzu ve ihtiyaçlarınızı belirlemek. Ardından, partnerinizle birlikte, eğer annenizin evde kalmaya karar verirseniz, sınırlarınızı belirlemek ve açık iletişim kurmak önemlidir. Bu şekilde, çatışma oluşumunu ve diğer sorunları önleyebilirsiniz.
Bir evliliğin sadece iki insan arasında olduğunu ve her ailenin kişisel şekilde yönetildiğini unutmayın. Aileler, konut veya diğer konularda yardım etmek isteyebilirler, ancak karar vermekte nihai söz sahibi çifttir. Ancak, siz ve partnerinizin istekleri ve seçimleri her zaman önceliğiniz olmalıdır.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAnnesi iyi bir insansa ve sende bunu istiyorsan problem olmaz. Yemeğin yapılır, temizliğin yapılır. Alt tarafı akşamları beraber oturacaksınız. Ama eksilerine baktığında kocanla tek özel yerin yatak odası olacak, belki daha kapalı giyinmen gerekecek kendi evinde daha esir bir hayat yaşayacaksın. Seçim senin
03 Yorumla- +1 yıl
Bunca yıl zaten kendi ailesiyle de yaşadı anne babasının yanında kapalı giyiniyordur
- +1 yıl
E tamam işte kendi kocasının yanında da kapalı giyinmez herhalde. Özgürce dolaşmak varken eksi bir yön yani.
- +1 yıl
Bilmiyorum
- Aile & Toplum konusunda 762 cevap paylaştı.
+1 yılYani bir kere nasıl alışırsan öyle gider.. herkesin iyiliği aynı eve girene kadardır, eve girince değişir gerçek yüzünü gösterir.. özel hayatın olmayacak. Eve gelen misafir kaynananla oturmak zorunda kalacak. Kaynana her şeye ister istemez karışacak çünkü onunda yaşam alanı. Senin yemeğini temizliğini beğenmeyecek. İyi düşün karar ver. Ama babası yoksa zaten her şekilde sizinle yaşayacak
00 Yorumla
+1 yılİyi huylu insanla her türlü anlaşılır. Ama kendine sor yapabilir miyim diye emin olmadan daha yıkıcı sonuçlar karşına çıkabilir. Kabul edersen yaşlı başlı kadına evi temizletmezsin umarım. Bir Annenin varlığı işlerinizi kolaylaştırması için değildir. Artık dinlenme vakti gelmiş bir insanı ailenize dahil ederken koşul beklemeden kabul edebilirsen ne mutlu size.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
42
Cevap
16Cevap
+1 yılYazdığımı iyi oku ve idrak et. Öncelikle evleneceğin insanı bu konuda anlayıp benimsemelisin. Annesini yalnız bırakmak istememesi, yeterli maddiyatı olmadığı için buna mecbur olması, hep birlikte yaşadığınız zaman zor olacağını bildiği halde senden vazgeçmemesi, ne olursa olsun seninle evlenmek istemesini ciddiye almalısın. Eşini al karşına güzelce konuş, evde olabilecek sorunlar da Anne ile eşin yerini dengeli tutmasını bilmeli, anneyi eşe eşi anneye kırdırmamalı. Bunun düzeni sağlandıktan sonra gül gibi çekirdek aile olursunuz. Bunu kabul etmek zordur senin tercihin ama bu güzel bir fedakarlık. seks hayatınızı etkiler gibi yorumlar yapılmış, böyle şeyleri önemseyip kesinlikle dert etmeyin, siz birbirinizi sevdikten sonra her şeyin üstesinden birlikte gelirsiniz. Her şey istediğimiz gibi gitmeyebiliyor bu hayatta, evde yaşanacak olumsuz şeyleri dışarıda yaşanacak konular ile eş değer görün ve insanlık algısının olduğunu benimseyip mutlu olmak için elinizden geleni yapın. Eşinizin aklı ne annesinde kalsın ne de sizde. Güzel mutlu çekirdek aile olursunuz umarım. Ayrıca çocuğunuz olunca anne bakar, ev yemek işlerin de çok rahatlarsınız. İki kişi çalışınca da maddi sıkıntı çekmezsiniz. Hayırlı huzurlu sağlıklı hayat diliyorum
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet sorun olur. Özel hayat sıfır, evde özel alan sadece yatak odasından ibaret olacak, kendi istediğin saatte istediğini yiyip kalkamazsın, onun düzenine uymak zorundasın. Canını sıksa bişey diyemezsin, kendi annen değil sonuçta. Bu yüzden eşinle tartışmalar yaşarsın. O kadın seni gelin diye görecek, öyle ben yapayım onlar yesin falan demez hiç öyle olacak diye düşünme. İşten gelirsin hizmet bekler gelinlik bekler senden. Ayağını uzatıp istediğin kanalı bile açamazsın eşinle koltukta sarılıp yatamazsın vs vs cok şeyler var saymaya kalksam sabah olur. Ekonomik olarak kendine güvenmiyorsa evlenmeyin karısına ayrı ev bile açamıyorsa o iş olmaz.
61 Yorumla
+1 yılAnneden anneye değişir. Ay bir pis karılar var, normalde ellerinden öperim tam bir yaşlı şefkati ile doluyum ama başıma öyle yaşlılar geldi geçtiler ki bugün bile yaşadığım bir olay var ! Neyse anlatsam çok uzar. Bazı yaşlılar anneler kaynanalar çekilmez. Siz belki ananıza toz kondurmazsınız ama gerçekten olmaz yani o yüzden önce onu doğal ortamında epey bir tanıman lazım.
10 Yorumla
+1 yılZor olur sanırım evet onu da anlıyorum ama şöyle düşün ev üstüne ev olmuyor o senin evinde hep misafir oluyor ve insan rahat edemiyor kocanla baş başa zaman geçirmek nerde annesi de olması nerde insan rahat edemiyor eğer Farklı mantıklı seçenekler varsa onları da düşünün ama durumu çok kötü değilse beraber yaşamayı kabul etme annesi sonuçta atamaz ama evlenen insanın evinde de anne olmaz
10 YorumlaSen kendi annen bile olsa yanınızda yaşamasını istemezsin bence eşinin annesine hiç katlanamazsin bir süreden sonra inan bir lafı bile irite etmeye başlar başbaşa yaşayan evli arkadaşların olur ben niye öyle değilim diye düşünürsün kısaca mutsuz olursun yani başka imkan yoksa illa sizle yaşaması gerekiyorsa da ayrıl o zaman sen bi de kendini onun yerine mi koyacaksın tamam insanlar zor durumda olabilir ama sen bu hayatı kendin için yaşıyorsun bunu unutma empati vakti değil
00 Yorumla
+1 yılÇalışmak istiyorsan özellikle çocuk olduktan sonra rahat edersin aklın çocuğunda kalmaz karşılikli sevgi saygı varsa neden bir arada yaşamıyasınız? Özel hayatınizi etkileyeceğini düşünme çunkü bir süru yanlız yaşıyan çift var ve yarısindan fazlasi mutsuz kocanla sen birbirinizi sevdiğiniz sürece bir terslik olmaz.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Bugünün genç kızları, yarının anneleri ve potansiyel kaynanaları.
Gelecekte aynı durumda olma ihtimalini hiç düşünmeden, atıp tutuyor.
Ha keza, oğullarının evleneceği kızdan aynı muameleyi görmeyeceklerinin garantisi var mı?
O yüzden büyük laflar etmeyin.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılOlmaz bence rahat edemezsiniz ya. Kadın da gerçi nerede yaşayacak kısa süreliğine ise idare edilir ama ömür boyu zor.
00 Yorumla
+1 yılBöyle durumlarda zor olur gerçekten iyice düşünülmeli. İdare edilir ancak daha sonra oluşabilecek sorunlar da ortaya çıkabilir. Şu zamanda herkes kendi evinde eşiyle özgürce yaşamak ister. Yine de iyice konuşun duruma göre bakın derim.
00 Yorumlailk cümleden sonra vazgeç diyorum. senle bas basa yasayacak kadar maddi durumu yoksa evlenmeye de yeltenmesin bi zahmet. evde özel alanınız olmayacak sacmalama asla. sonra kaynanana sen git de diyemezsin kalır başına
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 404 cevap paylaştı.
+1 yılTabiki sorun olur. Ev ev üstüne olmaz diye boşa dememişler. Rahat edemezsiniz hem evde başkası olunca. Özellikle ilk yıl başbaşa daha çok zaman geçirmeniz gerekiyor yoksa sağlam bir evlilik olmaz
00 Yorumla
+1 yılyani artı yarın birgün çocuğunuzda olacak çocuğunuza da bakar çok rahat edersin. ev işleri yemek çocuk bakma falan bunlar çok zor şeyler çok rahat edersin keyfini çıkar bence.
08 Yorumla
Soran+1 yılYa onlarda öyle diyorda sanki kendi hayatım olmsyacak gibi korkuyorum biraz
- +1 yıl
yani çocukların olmaya başlayınca zaten kendi hayatın olmayacak. ama düşünsene akşam işten gelmişsin ev temiz yemekler hazır ondan sonra eşinle dışarı çıkacaksın belki çocuğa kaynana bakacak kafan rahat.
Soran+1 yılBöyle anlatınca iyi gibi görünüyor bazen kaçamak yapıp tatile gideriz diye düşünüyorum umarım yanlış karar almam
- +1 yıl
yani tatile de gidebilirsiniz tabi. diğer türlü çocuk oldu mu geçmiş olsun hele tam o büyüdü derken arkadan bir tane daha. evden çıkamazsın.
- +1 yıl
@serafettinkansiz öyle bi konuşmuşsun ki gerçekten aşırı karamsardın sanki çocuk yapmak anne olmak dünyanın en kötü şeyi cidden ne mal insanalrsiniz abi isterlerse çocuk bile yapmazlar ben sizin bakış adınıza da
- +1 yıl
sana mı sorucam ne düşündüğümü yaa sana ne? hayatın anlamı bu evlenmek çoluk çocuk yapmak bir yuva yapmak yaşamak. sen istersen saman gibi yaşa napiyim yani bana ne? yaşlanınca bakacak adam ararsın kendine varsa çoluk çocuğun bakar yoksa mal gibi düşersin kalkamazsın yattığın yerden. ne kolay di mi bu yaşta böyle yaşamak bunları falan düşünmemek di mi? belkide intihar ederim falan diyorsundur kolaysa onu da yap ne diyim
- +1 yıl
yav biz burada insanlar ayrılmasın bir yuva kursun diye uğraşıyoruz. belkide siyaset yapıyorum sen napican.
- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılO iş biraz cacık haberin olsun benim annemde öyle gül gibi kadındır ama yinede ayrı yaşıyoruz ailenin olduğu evde rahat edemezsiniz büyüyemezsiniz hep çocuk kalırsınız
02 Yorumla
Soran+1 yılBazen insan kendi annesi bile darlıyor bende bundan korkuyorum zaten
- +1 yıl
O yüzden ikinizde çalışın yine ama ayrı evde yaşayın
Olmaz yaa dusunsene aynı evin içinde annesi ne rahat yatabilirisn ne kalkabilirsin büyükler zaten belli ileri git desen aliniyolar. İmkanin varsa kesinlikle aynı evin içine gitme.
10 Yorumla
+1 yılYok öyle bir dünya. Evlendikten sonra çok şeyler değişir. Çok. Hiç öyle söylediği gibi olmaz. Daha kötüsünu. Düşün. Ama yinede sen bilirsin
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 826 cevap paylaştı.
+1 yılAnnesi kötü ve her şeye karışan bir tipse kendini ateşe atmış olacaksın. Kocanla tek özel yer yatak odası olacak, öyle çok rahat olamayacaksın kendi evinde. Seçim senin kuzum.
00 Yorumla
+1 yılbenim annem gül gibi insandır ama ben kendi annemle yeri geliyor anlaşamiyorum o işi boş ver.. evlilik hayati cocuk oyuncagi degil. Tutsun annesine ayri ev ikiniz yine calisin. Annesinin hayatina maddi manevi sırt çıkın yardimci olun oda senin annen ama ayni evde olmaaaaaazzzz. banyoya girip cikarken bile rahatsiz olacaksiiiinnnnn demedi demeeeee bunu bir kere soylesen bile kocan düşman olur sen el olursun. anasının memesinden düşmemiş kocayı peygamber olsa birak
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 382 cevap paylaştı. ev üstüne ev olmaz demişler büyüklerimiz. haklılar. rahat edemezsin. maddi durumun yeterli değilse evlenme
10 Yorumla
+1 yılUyumlu olursanız problem yaşamazsınız, ancak bu çok kolay bir şey değil. Ayrıca yeni evli olduğunuz dönemde yalnız kalmanız çok daha iyi olur
00 Yorumla
+1 yılOlası çıkacak sorunları göze alıyorsan neden olmasın çocuk yaparsın ona da bakar ama çok sabırlı ve anlayışlı olman lazım zor iş yani.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 906 cevap paylaştı. Seks hayatınız çok pasif olur. Kanka kanka takılırsınız evde
10 Yorumla
+1 yılOlmaz yani annesiyle yaşasın tabi ama ben yaşamam
10 Yorumla
+1 yılCocuk hakli bence sorun olmaz anne ve gelin saygili olursa birbirine
00 Yorumla
+1 yılEşinin annesi eğer klasik kötü kaynanalardan değilse bence çok iyi olur. Hem yalnız hissetmezsin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 987 cevap paylaştı. 5 odalı bir ev tutun Anneyi size uzak odaya koyun
00 YorumlaSakın öyle bi hataya düşme. Yine senin kararın ama hayatını mahvedersin
00 Yorumla
+1 yılDenemekten zarar gelmez. Belki çok iyi anlaşacaksınız, sana yardımı dokunacak.
00 Yorumla
+1 yılEğer seviyorsan katlan biraz ya da evlenmeyi biraz erteleyin
00 Yorumla
+1 yılİlk başta öyle yaparsınız daha sonra aynı binada ya da yakın bı binaya geçersiniz
Para biriktirip bunu onada şöyle
Rahat edemessin çünkü
İlk başta roum yok gibi gozuksede ilerde büyük sorunlar çıkabilir00 Yorumla
+1 yılKarar senin her zaman ama yarın birgün oğlun olur ve eşin vefat ederse (Allah göstermesin) gelinin seni istemezse düşün yani empati kur biraz maddi durum düzelir gider ama insanlık düzelmez o yüzden iyi düşün kendi kararını ona göre ver
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAnnesi hizmetçiliğini yapacak eşi eve para getirecek beyefendi de paşalar gibi yaşayacak
00 Yorumla
+1 yılAcukcasi daha yeni evli olduğunuz için ikiniz yalnız kalmasi bence daha önemli
00 YorumlaOlmaz canım sadece hesap vermek gerekir nereye nerden niye diye sorulara alistir kendini
00 YorumlaBence annesinin sizinle yaşaması sorun olur cunki eşinle rahat edemez bir hal olacaktir.
00 Yorumla
+1 yılÇok sorun olurr
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 557 cevap paylaştı.
+1 yılKaynana nasıl biri anlaşabildinizmi
00 Yorumla
+1 yılzor bence iyi düşün sen karar ver
00 Yorumla
+1 yılHemde büyük sorun ve sıkinti
00 Yorumlaİlla ki sorun olur bence
00 YorumlaAnlasabiliyorsak neden olmasin
00 YorumlaMecbur kabul edeceksin
00 YorumlaTabiki sorun olur ne aceleniz var şaka mısın
00 Yorumla
+1 yılNeden olsun be ne zararı var
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇok seviyorsan ne olacak kız senin annemde aynı durumda olabilirdi her şey Allah tandir
00 Yorumla
+1 yılSeks hayatınızı olumsuz etkiler
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOlmuyor denedim fakir biriyle yürümüyor
00 Yorumlabuyuk sorun olur hemde
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılBen sıcak bakmıyorum
00 Yorumla
+1 yılOlmaz ya ne olacak onun annesi senin annen
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 889 cevap paylaştı.
+1 yılBen kabul etmem
00 Yorumla Bana ver la
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMümkünüyatı varsa başka yoluna bak!!!
00 Yorumla
+1 yılBabası yok mu
02 Yorumla
Soran+1 yılYok
- +1 yıl
Sen de istersen
+1 yılSorun olur tabiki
00 Yorumla
+1 yılOlmaz niye olaun
00 Yorumla
+1 yılHem de çok fena
00 Yorumla
+1 yılRahat olmazki
00 Yorumla
+1 yılOlur
00 Yorumla
Devamını Gör(43)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Sevgilimle evlenmeyi düşünüyoruz fakat maddi sebepler yüzünden annesinin de bizimle yaşamasını istiyor. Sizce sorun olur mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım