Sevgilimin annesi sevgilime cok bağlı ve ilerde onunla ayni evde yasamak istiyormus. Anlamadim kocası da hayatta nasil ayni evde yaşayacak.
Kadin iyi birisi ama sorun yaşar mıyız?
Kadin iyi birisi ama sorun yaşar mıyız?
Kişiden kişiye değişir ama benim asla ve asla kabul etmeyeceğim bir durum bu.
hastalıkta vs tabii ki elimden gelen desteği yaparım ama sağlıklı bir kişi, kendi ihtiyaçlarını giderebilen birisi ise evimde misafirlik harici sürekli yatılı kalmasına müsade etmem.
herkesin bir mahremi, özeli var. Annem de olsa bu benim mahremime girmesine müsade etmez.
çünkü evde üçüncü bir şahıs olduğunda benim giydiğim kıyafetten oturuşuma kadar her şey değişir. Ben de eşimle baş başa kalmak, yeri geldiğinde dağınık yeri geldiğine toplu olmak isterim.
evlilikte her şey olur, kocamla tartışabilirim ve bunu kayınvalidemin ya da annemin görmesini istemem. Eşimle olan her şey, onunla aramda kalır.
Ama çevremde kayınvalidesi ile yaşayıp, çok mutlu olanlar da var. Ben bireyselliğe önem veriyorum ve istemem. Eğer benim gibi biriyseniz siz de rahatsız olursunuz.
kaldı ki annelerimizin de bunlar yeni evli, Uzun süreli yatılı kalmaya gitmeyelim deyip rahatsızlık vermemeleri gerekli diye düşünüyorum.
eğer ki kendi bireyselliğini kazanamamışsa da evlenmesinler bi zahmet, annesinden ayrılamıyor ise annesi ile yaşasın ve kimsenin de hayatını bu şekilde etkilemesin.
en başta istemediğinizi belirtin, yoksa sonradan anlaşmazlık yaşayabilirsiniz.
Tehlikeli bir durum. Daha kocası varken bu hesapları yapması garip. Sevgilin tam bir anakuzusu olmalı. Bu tarz kadınkar oğullarını paylaşamazlar. Sevgili olduğun için sana kendini tüm yönleriyle göstermez. Anakuzusu olan bi adamla bir ömür paylaşmak istiyorsan senin kararın. İstemiyorsan ayrıl derim. Ve evet annesi kesinlikle sorun olur. Kadın şimdiden hesap yapmış.
ev üstüne ev olmaz diyorum tecrübe sabit ayrıca çok düşkün ola bilir ama aynı evde olmayı kesinlikle tafsiye etmiyorum ilerde muhakkak sorunlar çıkacak sonra ne anne oğul ilişkisi bede karı koca ilişkisi kalacak o yüzden sakın kabul etmeyin bunu kırmadan karışı tarafa nazikçe izah edin..
hasta olur veya eşi olmaz yanlız olur o ayrı mesele ama keyfe keder hiç olumlu bakmıyorum
Kaynananın nasıl biri olduğuna çok bağlı bu. Yani sizin hayatınıza müdahale edecek veya kendi oğlunu sana karşı dolduracak fitneci, dominant bir tipse çok sıkıntı yaşarsın. Ama halim selim torun torba sevecek sizin yaşantınıza karışmayacak hatta ev işlerine bile yardımcı olabilecek bir kaynanaysa o zaman da ilişkinizi olumlu yönde bile etkiler.
Cevap
33Cevap
Belki kocası öldükten sonra kastetmiştir yanlız kalmamak için evde
Kocanla bile sorunlar yaşıyorsun yeri geldimi kaynananla da illaki yaşıcaksın bu gayet normal bişey ama çok fazla olursa evet ozaman sıkıntılar girer araya yapman gereken şu olucak ozamanda eşini güzelce uyarcan hep kavga ediyoruz diye anlaşamıyoruz diye kirâ’daysanız eğer dublex bi eve taşınırsınız altlı üstlü geçinirsiniz yemek saatleri falan filan birlikte olursunuz böylelikle sorun kalkar diye düşünüyorum
Kocası hayattaysa iki taraf için sağlıklı olan, birbirine yakın ama ayrı evlerde olması. tabi maddi durum önemli burada...
Ama kadının kocası vefat etmişse, kendi cocugunda kalmak istemesi hakkıdır. Bu sadece onun annesi için değil, senin annen için de geçerlidir...
Anneler bastacidir. Ben kendi anneme de, eşim olacak kişinin annesine de her zaman baş tacı edercegim ve gerekirse evimde ömür boyu da bakacağım...
İleride ben de yaşlı olacağım, eşim olacak kadın da olacak. Empati güzel bir şey...
Kocası hayattaysa asla olmaz. Bak öyle oğlumdan ayrılamam diyenler hep oğlu hâlâ çocukmuş gibi davranır ve bildiğin işine karışır. Hem bir eve zorunda kalmadıkça iki kadın girmemeli. Bir kere evde senin değil onun düzeni olmuş olur. Orası aile evi olup bayramda falan hep herkes oraya toplanır. Kimse de senden izin almaz gelmek için, onun misafirleri sadece ona sorar.
Ev üstüne ev olmaz derler. Tek kalmış olsaydı kabul et derdim ama bu durumda asla yapmamalısın.
Ev üstüne ev olmaz, huzursuzluk çıkarır. Çok istiyorsa oğlunu her gün görsün ama belli bir mesafe iyidir.
Maddi durumu yoksa tek başına yaşıyor ve kendisine bakabilecek durumu yoksa kalsın tabi ama sağlığı yerinde parası evi varsa neden kalmak istiyor? Herkes bir gün evlenir oğluna bağlı yaşamamalı çok saçma
Anne kuzusu bir erkek evli olunca hiç çekilmez. Kayınvaliden hep kayınvaliden olarak kalır hiç anneliğe terfi edemez gözünde bu şekilde düşünmeye devam ederse.
Hastalık durumu tamam olabilir, arada gelip kalabilir oda tamam. Eşi ölmüştür tek yaşıyordur gelsin kalsın ona da tamam. Ama keyfi bir şey için devamlı kalması rahatsız eder.
Ohoo zaten aileden biriyle yaşanmaz bir de seninkine bağlıysa işin daha da zor. En saçma şeyde bile sen benim oğluma ne diyorsun hı hımm falan buktan durum izin verme buna.
Ne kadar iyi olursa olsun aynı evde aranız açılır yani bence doğru değil misafirin geldiği zaman ailen geldiği zaman çekinirsin. İlerliyen zamanlarda eşinlede aranda anlaşmazlıklar olur evlilik bu herşeyin ize şahit olucak hoş değil güzel bir dille kendini ifade et ben olsam kabul etmezdim kadın kendine bakabilecek durumdaysa tabi ki
ilerde problem olur kimse kaynanasını istemiyor kadınlar kendini haklı olarak görüyor bu konuda ama kadının annesi kalmak isteyip erkek kabul etmeyince kıyamet kopuyor
Ev üstüne ev olmaz, hiçbir şekilde rahat olamazsınız,özel hayatın da kalmaz. Kaynana kıskançlığı da cabası. Sakın kabul etme.
Sevgilim annesine hayir diyebilen birisi degil pek. Ben kabul etmesem o etmeyebilecek mi bilmiyorum
Ya annesini ikna eder, ya da ayrılırsınız. Ilerde evlenip sorun yaşayıp bosanmaktansa yol yakınken ayrılmak daha iyi.
Sen ayrılır miydin böyle bi durumda? Cok seviyosan falan?
Ben bu anlattığının aynısını yaşadım nişanlıyken evlendiğimizde zamanla ayrı eve çıkarız dedi. Aynı evde yaşadık annesi bana çok sorun çıkardı başka sorunlar da oldu tabi ve boşandım. Dersimi aldım. O yüzden yol yakınken ya sevgilini ikna et ya da ayrıl. Yoksa çok ağlar acı çekersin.
Kaç yıldır tanışıyorsunuz?
Daha yeni tanistik 1 ay oldu. İlerde aynı evde yaşarız demedi ama annem öyle istiyor dedi sadece
Ohoo siz daha çok tazesiniz. 1 ayda çok erken konuşulmuş bunlar. Şimdiden taviz verirseniz devamı da gelir.
Annesine düşkün birisi annesi de ona düşkün. O yuzden daima ailesine uyum saglamam bekleniyor
Benim eski eşim de annesine düşkündü. Annesi de öyle. Işiniz zor. Allah yardımcınız olsun inşallah.
Amin hayirlisi olsun
Kaynanaların yeri gelinlerinin damatlarının yanı değildir. Kocası yoksa ayrı durum ama mecburi bir durum yoksa rahat bıraksınlar bir zahmet
Kocasi var adam izin verecek mi anlamadim. Mesela kadın bizle yaşasa adamın yemeğini temizligini kim yapacak. Yoksa kocası da mi bizle yaşayacak bilemedim
Kocasını bırakıp gelmez diye düşünüyorum. İkisi birlikte gelir. Ben böyle bir şeye hayatta izin vermem şahsen.
Onlar Kürt. Öyle alismislar heralde
Kabul edip etmemek sana kalmış rahat edemeyeceğini bil sadece.
Baya sorun kaynanayla yaşanılmaz bence eşinle konuş derhal bu sorunu halletsin kaynananda kendi kocasıyla yaşasın
Asla bunu kabul etme konuya karsi kesin ve net tavrini koy. Yoksa ilerde asla tavir koyamaz engel olamazsin mutluda olamazsin
Niye sorun yaşayasın kadın senin düşmanın mı? Bakış açını değiştir.
Düşmanım demedim. Evde 3 kisilik bi hayat yasicaz. Belki sorun olabilir diye düşündüm
Normalde insanlar evlenince 2 kişi yaşar ya güzel kardeşim. 3 kisi yaşayınca normalin dışında bi durum olacağı icin bu durum çeşitli sorunlara sebep olabilir mi diye soruyorum.
Senin zeka seviyesi biraz düşük galiba. Öyle bir KAİDE olsa OLUR MU diye sormazdim. Soruyorsam belirsizlik vardir. Normalin disinda olan şeyler belirsizdir. Cok konusma bence 😂
Sen ne anlatiyorsun hala ya. Kaybol.
Sorunun alasini yasarsin. Kac kurtul iki gun aglar sonra rahat edersin. Kaynana bir yuvayi yikarda cehennemede cevirir
Nasıl bir insan olduğuna bağlı , ama çoğunlukla oluyor maalesef. O yüzden imkan varsa ayrı kalmak. her şey açısından daha mantıklı bence
Düşünsene jartiyerini giyiyorsun dans ede ede geliyorsun. Kaynana koltukta oglunun yaninda🤣 sırf şunu yasamamak için yasamam.
Sevgiliyken çok iyiler evlendikten sonra görürsün gerçek yüzlerini. Kabul etme yüz verme bu konuda emin ol bi süre sonra rahatsız olmaya başlarsın.
Yani hoş değil. Aile evindeymis gibi olur. Sizi de rahatsız eden durumlar olabilir. Yatak odanıza kadar girebilir.
Hahaha şimdiden yolunu yapıyor kaynaklık yapar işte daha ne olsun
Biriyle yaşamadan herkes birbirine iyi be gülümmm 🤷♀️
sorun olmaz ama anlaşmıyorsak sonrasında kararım değişir vazgeçebilirim :)
Yaşatır tabiki hayatta böyle bir şeye gelemem. Ev üstüne ev olmaz.
Sorun olabilir insan kendi annesiyle bile tartışıyo arada onunla illa ki bi sorun olur
Asla olmaz ne kadar sacma kalsın kocasıyla , hergun görsun evine gitsin geri gerekirse
Yalniz kaliyorsa tabiki yukumluluk olur onun disinda aile huzurunuzu bozarsa olmaz.
Yaratır tabi.. Cinsel hayatınız biter... Kavgalar olur sürekli
Hasta olur. Bakmalık olur, misafir gelebilir başımın üstünde ama temelli kesinlikle kabul etmem.
bağlılık değil bu, bağımlılık. böyle bir durumda o evde sorun olmaması mümkün değil
Birbirlerinden ayrılamayanlar ne evlensin ne çocuğunu evlendirsin. Duydukça yok artık diyor insan.
Bizim halkta bu var: anacı oğulcu. Ulan adam gelmiş kaç yaşına bi sal lan. Ne bencillik
Biraz kavga biraz gürültü geçinir giderseniz, tabi bıkıp evden kaçmazsan
kaç kaç kaç
🤣🤣🤣
Bu devirde hep beraber yaşamak gayet normal herkes zorlanır maddiyat konusunda.
Bence yaşarsınız hiç o toplara görme derim ben canından bezdirirler seni bir arkadaşınmisim gibi gör beni ve tavrını önceden koy
Hoş değil, evde başkalarının da olması kocanla samimiyetine engel olabilir. Onun yerine size yakında bir yere taşınabilir. Hem oğlunu da sık sık görebilir.
sorunun büyüğünü yaşarsın hemde :D sen yatak odanda senin başını bekler ahahahahahaha :D
Jfkscjaj
Sögtirsin gitsin, o kadar net söylüyorum. Ağzımı bozmam normalde
Ayrıl bence evli çiftlerin aileleriyle aynı evde yaşaması eskide kaldı
Mahkeme koridorlarında görüyorum seni😂sen delirdin mi bacım hazır yakınken dön bu yoldan
tecrübe konuşuyor çok sorun oluyor herşeye karışıyorlar
Yıllar önce bunu şair bir beyitle açıklamış.
Bir evde dü-zen olursa düzen olmaz o evde. Altlı üstlü evde dururken bile olmuyorken, sorunlar oluyor ise aynı evde hiç olmaz.
Ev üstüne ev olmaz , kabul etme zorunlu bir durum olmadıkça.
Ileride pompa yapinca siz ses derdi olacak mesela. Rahat rahat bagiramicaksin shshshd
Ne kadar iyi birisi olursa olsun her türlü sorun olur kocanla aranda özel denen bisey kalmaz cinsel hayatınız daha kısıtlı olur.
Yaratır kabul etme misafir gelir tamam ama öyle uzun sure kalınmaz
Bence yaratır çünkü ev üstüne ev olmaz ya rahat edemezsiniz bence
Biz de aynı evde mi yaşıyoruz ayrı evde mi belli değil
O zaman ikinizin de bazı şeyleri alttan alması gerekebilir
olur istediği kadar iyi biri olsun o şekilde yaşanmaz herkesin kendi evi olmalı
O zaman senin anneni de getir eve
Onun annesi babasi benim annem babam da gelsin 6 kisi yasayalım biz en iyisi
Sevgiline bunu söyle. Belki annesini getirmekten vazgeçer
Karı koca olacaksınız. Rahat bıraksın bi zahmet
Seni denemek için de bunu söylemiş olabilir
Nasıl yani
Ya aslında denemesi bile saçma da bence kabul etme asla kabul edersen hayatım biter
Büyük sorun olur özellikle kısksnçlıklar
Annesinin kuzusu mu ıyh
Biraz öyle
Kocasını öldürecektir
Kesinlikle sorun yaratır asla kabul etmee
Yakın ev tutar eyvallahta aynı evin içinde olmaz
Sorun olmaz yardım eder
Ben istemezdim. Özel şeyleriniz olmayacak.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?