24 yaşıma girdim ama çok mutsuzum hiçbir şey yaşamamış gibi hissediyorum, ne olacak böyle?

Tam 2 yıl mezuna kaldım ardın üniversiteye başladım pandemi belası çıktı 2 yılda o hayattan götürdü. O şekilde evde tıkıldım. Üniversite 3 te üniversiteler açıldı ama bölümüm %70 uygulama üzerine olmasına rağmen 8 dersimizin sadece 1 tanesi yüz yüze yapıldı. Malum ekonomik nedenlerle de sürekli arkadaşlarla dışarda buluşamıyorduk. 4. sınıf olduk tüm dersler yüz yüze olduk dedik ülkenin başına bir sürü sorun geldi. Üniversiteler yine kapandı. 2 yıl mezuna kalmam 1.5 yıl üniversite okumak içinmiş. Ne acı. Böyle olacağını bilsem üniversiteyi okumazdım ya da kendi şehrimden bu kadar uzak bir yer yazmazdım.

Önceden doğum günüm gelsin diye gün sayardım 22 ye girdiğimden beri böyle hissetmiyorum. Belki çok basit gelebilir size sorunum. Üstüne 5 yıllık ilişkim bitti. 18 yaşındayken 24 yaşımda yurt dışına çıkmış olurum diyordum. Tüm suçu hayata atamam benim de yaptığım yanlışlarım oldu. Şimdi geriye dönebilsem daha çok çalışırdım ama 24 olunca her şeye geç kalmışım gibi hissediyorum.

Bir de 12 den 18e zaman daha yavaştı sanki 15 yıl sürdü. 18den 24e sanki 2 yılda gelmişim gibi.

Mesela bi hobiye başlıyorum program öğreniyorum. Sistemi ayarlamışım abimler ablamlar eşleriyle çocuklarıyla 1 aylığına yatılı kalmaya geliyor. Benim sistem bozuluyor. Herkes hayatını kurdu bi ben kuramamışım gibi geliyor.

Gerçekten dil öğrenmeye ya da her şeye baştan başlamaya geç kalmadım 30uma geldiğimde 24 ümde başlasaydım diyeceğim ama bu motivasyonu kendimde bulamıyorum. Sürekli geçmişte yaşıyorum.

Beni negatifliğe iten eski erkek arkadaşım oldu. Duyguları çok çabuk değişen bi insandı. Ve sürekli beni manipüle ederdi. Ben enerjik bi insandım sürekli ona iyi gelmeye çalıştım yaralarını sarmaya çalıştım. Ona enerji verdikçe ben sömürüldüm.

Sizden belki çözüm istemiyorum sadece yazmak istedim. Hisler hissettirilmez çünkü.

Ve bu sosyal medyanın bu kadar hızlı değişmesi yetişememe duygusu. Herkes para kazanıyor ben kazanamıyorum. Aile evi olmasa gidecek hiçbir yerimin olmaması. Aileme bir şey olsa kendimi geçindireceğim bi yeteneğimin olmaması.

KENDİME NOT: Eğer ilerde olurda bu soruna tekrar geri dönersen ve olduğun yerde sayıklıyorsan kimseyi suçlama!

24 yaşıma girdim ama çok mutsuzum hiçbir şey yaşamamış gibi hissediyorum, ne olacak böyle?