Eşim, hasta halimle yaptığım yemeğe kötü olmuş dedi. Çok gücüme gitti, empati kurmak çok mu zor?

Eşim dünden kalmış yemeği yemez. Bu sebeple günlük yemek yapıyorum. Bugün de o kadar hastayım ki boğazım şiş tat tuz alamıyorum ateşim yüksek kemiklerim ağrıyor. Şansa regl de oldum her şey üst üste geldi. Acıktığında zar zor kalktım yemek yaptım. Her zaman yaptığım yemekler tamam tat tuz alamıyorum ama elimin de alıştığı bi ayar var sonuçta ne kadar kötü olmuş olabilir ki. İğrenir gibi yiyordu ne oldu niye böylesin dedim. Beğenmedim kötü olmuş baharatı eksik falan dedi. İçimden kızdım açıkçası halimi de görüyor çünkü ama ses etmedim baharat orada ekle istiyosan dedim. Tabağını itti yavan ekmek yemeye başladı. O kadar gücüme gitti ki o hareketi ağlamaya başladım o kadar mı kötü başka bir şey getireyim neden ekmekle karnını doyuruyosun diye. Kıvırdı ekmek çok lezzetli diye yiyorum yoksa aç değilim falan diye. Ya ben artık kırılmışım kıvırsan ne olur insan kötü de olsa kötü demez ayakta duracak halim yokken kalkmışım. İnce düşünebilen insanları tenzih ediyorum ama bazı insanlar neden bu kadar kolay kalp kırabiliyor? Empati kurmak bu kadar zor mu. Siz olsanız ne yapardınız?
Eşim, hasta halimle yaptığım yemeğe kötü olmuş dedi. Çok gücüme gitti, empati kurmak çok mu zor?