Bir insanla arkadaş olabilmen için en önemli faktör hangisidir?

Bir insanla arkadaş olabilmen için en önemli faktör hangisidir?

Güvenilir biri olmasını isterim. Benim için en önemli faktör bu birlikte başarılarımıza mutluluklarımıza sevinebileceğimiz bir arkadaşlık isterim yüzüme dost gibi gözüküp arkamdan düşmanlığımı yapan kıskanç insanlara ihtiyacım yok.
Tek bir kritere sığdırmak çok zor olsa da temel etken iyi ve merhametli bir insan olması derim.
İyi bir ruhun etrafını çeşit çeşit özelliklerle donatabiliriz ve hepsi de ona çok güzel uyum sağlar.
Ancak özünde kötü olan ve bana zararı dokunmayacağından emin olmadığım biri diğer tüm faktörlere sahip olsa da onları tutunduracak bir temele sahip değil demektir.
Öncelikle saygı. Sonra ise bana bir seyler katabilecek potansiyelde mantikli ve uyumlu olmasi önemli.
İçi boş, kalbi kara, kendini yetiştirememiş, egriyi dogruyu tartamayan, agzi dedikodudan başka muhabbete dönmeyen, sürekli büyüklenen ve ben en iyisiyim tasasi taşıyan, insanları küçümseyen kişileri hayatima da almıyorum.
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim
Ne demek ne demej her zaman 🙂
Cümledeki boşlukları aynı kelimelerle doldurabilmek, aynı çizgide olmak ekonomik beşeri manevi zeka kültür VS çok önemli
Rica ederim
Cevap
17Cevap
Öncelikli saygı duymasını bilen biri olmalı. Beni olduğum gibi kabul eden. Yanımda olmayı bilicek, yanlış bir şey yaptığımda beni uyarmayida bilmeli. Ayrıca bana birşeyler katabilcek buri olmalı.
Dürüstlük ve Güvendir.
Çünkü güven bir insana neden yaptı bunu değil, o bunu yaptıysa bi bilidği var diyebilmektir. Ve bunu diyenilmek için dürüstlük ve güvendir.
olgun ağır başlı olmalı edepli olmalı
Bu yüzden sadece 1 arkadasim var
Mizaç olarak bana benzemeli. Onda kendimi görmeliyim. Onun yanında çocuklaşabilmeliyim, kasmadan davranabilmeliyim.
Diğer türlüsü tanıdık olur.
Güven veriyor, kötü anlarımda yanımda duruyor, mutluluğumu paylaşıyorsa.. Kibirli ve ben merkezli değil, hayatı dalgaya almıyor ciddiye alıyorsa. Ve tabi ki egoist değilse...
İyi kalpli biri olması. Ben safım oda benim gibi saf olsun.
Dürüst empati yapabilen biri olmalı olmalı öncelikli olarak
Bir kere de ‘karşımda ki insan benimle neden insan olsun ‘ diye mi sorsak 🤔
İki lafın biri varlığıni parasını maddiyati konuşmaması lazım alçak gönüllü olcak ortamlarda insanları mesleğinden ya da ne biliyim bu tarz seyelrden dolayı hor görmemesi lazım
Başka ortamlara girdiğimizde davranışları değişmiyorsa ve empati yapabiliyorsa OLUR.
Benden sana gelene karşılık verir misin lütfen 😊 şimdiden teşekkürler 😎👍
Küfürleri ciddiye almayacak
Nefes alsın yeterli
Güvenilir ve ağzı sıkı laf taşımayan biri olmalı.
Kafamızın uyması lazm.
Sürdürülebilir sohbet.
Empati kurması
Saygılı olması
İçten güvenilir olması.
Güvenilir ve iki yüzlü olmaması …
Benim için en önemlisi güven.
Arkadaşlık şeylerinden umudumu kestim ben
Güven ve kafa uyuşması.
Cömert ve düşünceli olması
Güven ve vicdanlı biri.
Güven ve saygı benim için yeterli.